Byłem ostatnio na weselu i powiem wam że to nic dziwnego takie rozmowy.... słyszałem i widziałem...nawet jeden się pokusił o parodię sprawy traktora za 1,5 mln.
Kupił zabawkę-traktor okleił ceną 1,5 mln i stosowny komentarz zapodał wzbudzając rechot u niektórych gości...
Szturmowiec.Rzplitej napisal(a): Ale co, ci panowie mają XIX-wieczne karabiny?
Wzor z XIX wieku, produkowane do lat 50, zastapione przez kalacha.
W latach 90. widziałem w Albanii żołnierza z takim orężem. Myślałem, że to dlatego że rzecz dzieje się w najbardziej zacofanym kraju świata, nadto kolo pełni służbę wartowniczą.
Szturmowiec.Rzplitej W latach 90. widziałem w Albanii żołnierza z takim orężem. Myślałem, że to dlatego że rzecz dzieje się w najbardziej zacofanym kraju świata, nadto kolo pełni służbę wartowniczą.
Latem były zdjęcia mobików z DRL uzbrojonych w mosiny i pepesze.
Szturmowiec.Rzplitej W latach 90. widziałem w Albanii żołnierza z takim orężem. Myślałem, że to dlatego że rzecz dzieje się w najbardziej zacofanym kraju świata, nadto kolo pełni służbę wartowniczą.
Latem były zdjęcia mobików z DRL uzbrojonych w mosiny i pepesze.
Mosiny wz 1891 są autentyczne, ale jak mówi Girkin tylko 3% ran zadawanych jest bronią palną, reszta to artyleria, więc w sumie nie jest ważne w co jest uzbrojony żołnierz. Zwłaszcza gdy nie umie się bić.
Przemko napisal(a): Mosiny wz 1891 są autentyczne, ale jak mówi Girkin tylko 3% ran zadawanych jest bronią palną, reszta to artyleria, więc w sumie nie jest ważne w co jest uzbrojony żołnierz. Zwłaszcza gdy nie umie się bić.
To po co w ogóle jest tam taki żołnierz bez armaty? Chyba że ich biorą do obierania ziemniaków dla artylerzystów.
Zasadniczo pobieżnie mosiny nie są złe - do snajperki na kilkaset metrów nadają się w miarę. Tylko czemu z bagnetami? A jakby brakło kałachów, to zamiast czterotaktów są samopowtarzalne sksy. Więc faktycznie ciekawostka:)
TecumSeh napisal(a): Zasadniczo pobieżnie mosiny nie są złe - do snajperki na kilkaset metrów nadają się w miarę. Tylko czemu z bagnetami? A jakby brakło kałachów, to zamiast czterotaktów są samopowtarzalne sksy. Więc faktycznie ciekawostka:)
Komentarz
https://twitter.com/DudeOfPoland/status/1571240700674441216
p r z e k o m b i n o w e ....
Kupił zabawkę-traktor okleił ceną 1,5 mln i stosowny komentarz zapodał wzbudzając rechot u niektórych gości...
https://www.reddit.com/r/NonCredibleDefense/comments/xlwkey/recently_mobilized_russian_soldiers_getting_their/?utm_source=share&utm_medium=web2x&context=3
👣
🐾
🐾
A jakby brakło kałachów, to zamiast czterotaktów są samopowtarzalne sksy. Więc faktycznie ciekawostka:)