Skip to content

Humer

19091939596456

Komentarz

• los napisal(a):
    Polonistki. Ateistki. Euroentuzjastki. Idiotki.
    I myszki-agresorki ;-)
  • UKSW stara się dogonić KUL, który dał nam Palikota, Hartmana i Muchę.
  • A dlaczego Uniwersytet Stefana Karola Wyszyńskiego nazywa się UKSW?
  • los napisal(a):
    A dlaczego Uniwersytet Stefana Karola Wyszyńskiego nazywa się UKSW?
    Bo to jest Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego.

• edytowano May 2016
    los napisal(a):
    Moja młodzież nauczyła mnie rozwijać ten skrót jako: Uniwersytet Koło Samej Warszawy :-)
  • krzychol66 napisal(a):
    los napisal(a):
    Bo to jest Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego.

Jakiego tam kardynała... Karola. Sam słyszałem

• edytowano May 2016
    ... się grafik Karnoli nie przemęcza ;)
    image
  • rdrrdr
    edytowano May 2016
    http://www.krytykapolityczna.pl/artykuly/kraj/20160527/skad-sie-bierze-ta-nienawisc

wlasnie uswiadomilem sobie, ze gdzies istnieje magiczny swiat, niezalezny ode mnie, w ktory dyskutuje sie o szczegolach software'u na ktorym mam dzialac

i jesli mialbym oceniac po owocach, to...
  • Mnie bardziej zainteresowała ta wymiana zdań między Branickim a Gąsiorowskim ;)
  • A brzuch boli ze śmiechu, gdy czytam:"Gościnią Roberta Kowalskiego była..." I zastanawiam się, czy oni wiedzą że są śmieszni?
  • Gościnią?! No nie mogie! Naprawdę?! Popier...ich?
  • kompletnie
  • No niestety, gościówa już zajęte
  • gościca
  • polmisiek napisal(a):
    No niestety, gościówa już zajęte
    Bo w miarę rozgarnięty człek, jakby go koniecznie uwierało użycie rodzaju męskiego w stosunku do kobiety powiedziałby np. "Robert Kowalski gościł ......"
  • Ale tu nie chodzi o nie-urażanie, tylko o jak najczęstsze powtarzanie słów-potworków, żeby je wbić ludziom do głów i żeby zaczęli je uważać za naturalne.
  • Ja namiętnie nadużywam: kierowniczka, dyrektorka, doktorka, pełnomocniczka, adwokatka, radczyni prawna: co bardziej która postępowa, tym bardziej czuje się dotknięta ;)
  • los napisal(a):
    gościca
    Gościca i gościec. A wiecie, rzut oka na młodzieżowe memy z fanpejdżu produdowego uświadomiło mi istnienie w gwarze młodzieżowe określenia na kobiety, mianowicie "loszki". I tak sobie myślę że te feministki to jednak za nic mają kobiecą godność, żeby siebie same nazywać "psycholoszkami", "socjoloszkami" itd.
  • edytowano May 2016
    extraneus napisal(a):
    image
    I jeszcze to:
    mgr Janusz Piechociński – praktyk, wicepremier, Minister Gospodarki, b. przewodniczący sejmowej komisji infrastruktury

czyli praktyk to tytuł wyższy niż prof. dr hab.
    http://oferta.sgh.waw.pl/pl/studiapodyplomowe/transport-i-spedycja/Strony/wykladowcy.aspx
  • Nie wiem czemu, ale to mnie strasznie rozśmiesza

• przemk0 napisal(a):
    los napisal(a):
    gościca
    Gościca i gościec. A wiecie, rzut oka na młodzieżowe memy z fanpejdżu produdowego uświadomiło mi istnienie w gwarze młodzieżowe określenia na kobiety, mianowicie "loszki". I tak sobie myślę że te feministki to jednak za nic mają kobiecą godność, żeby siebie same nazywać "psycholoszkami", "socjoloszkami" itd.
    "Loszki" to chyba od małych loch będzie, nie?

• edytowano May 2016
    marniok napisal(a):
    przemk0 napisal(a):
    los napisal(a):
    gościca
    "Loszki" to chyba od małych loch będzie, nie?

image

image

Faktycznie, słodkie ;)

• W goscine mozna zaprosic, w goscice chyba(?) nie
  • Mnie zastanawia, że chce im się łamać język celem wymówienia słowa "architektka".
  • image

Profesor, doktor
  • Przy okazji przypomniała mi się opowieść Soplicy o królu Stasiu.
  • przemk0 napisal(a):
    Psycho-loszki, pierwsze slowo po angielsku. Loszki, tylko ze j**te, wszystko sie zgadza.
  • Zbanujcie mnie jako podłego prymitywa i bezdusznego chama, ale dla mnie to jest śmieszne :)
    Prezes i wiceprezes Sądu Okręgowego w Warszawie wystosowali oficjalne pismo do ministra sprawiedliwości Zbigniewa Ziobry. Twierdzą w nim, że ojciec sędziego Andrzeja Sterkowicza zmarł po tym, jak przeczytał tekst o sobie i swoim synu w "Gazecie Polskiej Codziennie".

Chodzi o artykuł "Sędzia resortowego pochodzenia", w którym znalazł się m.in. taki fragment: "Sędzia Andrzej Sterkowicz wydaje surowe wyroki za pisanie o zarejestrowanych agentach bezpieki PRL-u. Jest wyznaczany do takich spraw, mimo że jego ojciec był w PRL-u zarejestrowanym kontaktem operacyjnym SB".

"Z przekazanych nam informacji wynika, iż po zapoznaniu się z tym artykułem, wskutek doznanego szoku, Pan Czesław Sterkowicz w dniu 26 maja 2016 roku zmarł na zawał serca" - napisali sędziowie. Treść listu jest już dostępna na stronie internetowej SO w Warszawie.
  • extraneus napisal(a):
    Prezes i wiceprezes Sądu Okręgowego w Warszawie wystosowali oficjalne pismo do ministra sprawiedliwości Zbigniewa Ziobry. Twierdzą w nim, że ojciec sędziego Andrzeja Sterkowicza zmarł po tym, jak przeczytał tekst o sobie i swoim synu w "Gazecie Polskiej Codziennie".
    Jakby zmarł przedtem, jak przeczytał, to byłby njus.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.