Na grudzień 2029, około pół miliona to było rozpowszechnianie płatne wszystkich dzienników w Polsce. Aborcza ma niecałe 100 tys. Poza tym nie pamiętam aby ta izba wydawców prasy protestowała kiedy GW była uprzywilejowana pod tym względem, kosztem innych dzienników.
uhrr napisal(a): Czyz GWno nie jest doskonalym przykładem "przegranych transformacji"? Zamiast chlipac o rządowej pomocy powinna nasikac na samą siebie. Odwagi!
Tajez, leniwi i roszczeniowi, nie potrafią znaleźć sobie miejsca w zmieniającym się świecie, chcą żeby było jak kiedyś.
Kolega Szturmowiec napisał wczoraj w temacie epidemii koroniaka "będziemy umierali milionami", a ja sennym będąc (było ok. 1 w nocy) omyłkowo przeczytałem będziemy umierali milionerami i się ucieszyłem.
Potem pomyślałem, że to z powodu nadchodzącej hiperinflacji, ale mimo wsystko to plus...
Szturmowiec.Rzplitej napisal(a): W Zimbabue była możliwa.
Weź pan wyjaśnij trochę te trudne pojęcia w rodzaju płynnego pieniądza czy operacji otwartego rynku.
W Zimbabue nie ma operacji otwartego rynku, system bankowy jest nie dość rozwinięty.
Mechanizm otwartego rynku w detalach jest tak na oko koło 10 000 razy trudniejszy do wytłumaczenia niż pojęcie przestrzeni polskiej, więc po prostu ograniczę się do zaetykietowania, że są to operacje płynnościowe prowadzone między bankiem centralnym a bankami komercyjnymi. Znane to było pewnie od zawsze ale świadomie jest używane od połowy lat 80-tych. Jeżeli ktoś skojarzy z faktem, że od tego mniej więcej czasu w świecie rozwiniętym nie było znaczniejszej inflacji, to dobrze skojarzy.
Kiedyś nawet napisałem artykuł na ten temat, pewnie zaginął w czeluściach netu. To nie ten, w którym przewidziałem grecki kryzys i który mi Radziejewski najpierw zamówił a potem odwalił.
Teoria spiskowa: - zostają zniesione restrykcje, pomoc rządowa będzie uczciwie selektywna... Dwa miesiące przerwy dla działalności będącej głównej źródłem dochodów dla firmy... no robi się ciekawie123.
Szturmowiec.Rzplitej napisal(a): I jak ostatnio sprawdzałem był ten pieniądz papierowy raczej płynny. Np. kupiłem se nim w kiosku gazetę, uwierzysz pan?
Ja, aby go bardziej upłynnić, kupiłem prekursora płynu do walki z wirusem w koronie! I go upłynniłem
Szturmowiec.Rzplitej napisal(a): I jak ostatnio sprawdzałem był ten pieniądz papierowy raczej płynny. Np. kupiłem se nim w kiosku gazetę, uwierzysz pan?
Ja, aby go bardziej upłynnić, kupiłem prekursora płynu do walki z wirusem w koronie! I go upłynniłem
Godnie. Najlepsze inwestycje to inwestycje w siebie, a najlepszy kapitał to kapitał płynny!
Komentarz
Odwagi!
👣
🐾
🐾
https://wiadomosci.radiozet.pl/Swiat/Indonezja-Wybuch-wulkanu-Krakatau.-Byl-odczuwalny-150-km-dalej
Krakatau nie istnieje, rozpadł się.
Wybuchł inny wulkan, który nazywa się Anak Krakatau - "dziecko Krakatau".
Potem pomyślałem, że to z powodu nadchodzącej hiperinflacji, ale mimo wsystko to plus...
W Zimbabue była możliwa.
Weź pan wyjaśnij trochę te trudne pojęcia w rodzaju płynnego pieniądza czy operacji otwartego rynku.
Jak ostatnio w Łajce zacząłem przeglądać o teorii wielkich odchyleń, to nic nie zrozumiałem i stać mnie było tylko na żarcik słowny.
Mechanizm otwartego rynku w detalach jest tak na oko koło 10 000 razy trudniejszy do wytłumaczenia niż pojęcie przestrzeni polskiej, więc po prostu ograniczę się do zaetykietowania, że są to operacje płynnościowe prowadzone między bankiem centralnym a bankami komercyjnymi. Znane to było pewnie od zawsze ale świadomie jest używane od połowy lat 80-tych. Jeżeli ktoś skojarzy z faktem, że od tego mniej więcej czasu w świecie rozwiniętym nie było znaczniejszej inflacji, to dobrze skojarzy.
Kiedyś nawet napisałem artykuł na ten temat, pewnie zaginął w czeluściach netu. To nie ten, w którym przewidziałem grecki kryzys i który mi Radziejewski najpierw zamówił a potem odwalił.
- zostają zniesione restrykcje, pomoc rządowa będzie uczciwie selektywna...
Dwa miesiące przerwy dla działalności będącej głównej źródłem dochodów dla firmy... no robi się ciekawie123.
- jak wytłumaczysz mi M0, M1, M2, M3 to ja wytłumaczę operację rynku otwartego
Być może miało to sens w czasach pieniądza papierowego. Cały pieniądz elektroniczny jest doskonale płynny.
W pobliskim mieście powiatowem zamierzałem przed Wielką Nocą nabyć Passover slivowitz i nie było.
Ba! Nie ma do dziś!