Skip to content

Dobra wiadomosc z rana

16162646667135

Komentarz

• kulawy_greg napisal(a):
    ponadto przeważnie chodzę do kina gdzie serwują piwa,
    co zmienia zapach i pozwala się odprężyć,
    a jeśli już nie serwują to mam swoje.

Głośne dźwięki w kinie ok od czasu do czasu, to zwykle basy i raczej się nie ogłuchnie, co najwyżej czuć w brzuchu.
    No i tu mnie powaliłeś na kolana. I na brzuch.
    Upojne zapachy piwa plus odgłosy, basem ma się rozumieć, po jego spożyciu, z głębin trzewi tudzież innych części ciała, których z delikatności przydanych damom nie przytoczę, oczywiście zachęcą moją osobę do udania się do kina natychmiast po rozmrożeniu tychże.
  • Nie demonizujmy piwa, ten postny napój jak najbardziej nadaje się do kina (ale z powodów logistycznych nie polecam więcej niż jedno na seans).
  • Kilka kolejnych dobrych wiadomości :
    1. Upadlosc Papa Diego sieci fast foodów Agory z jedzeniem meksykanskim
    2. Upadlosc Van Dog sieci fast food agory z hot dogami
    3. sprzedaż ze stratą serwisu domiporta.pl
    https://businessinsider.com.pl/finanse/handel/spolka-gastronomiczna-agory-oglosila-upadlosc/hfbhhft
    4. CFO Agora SA odchodzi
    https://www.agora.pl/21-2020-rezygnacja-czlonka-zarzadu-agory-s-a

Chyba proces tonięcia przyspieszy
    Aha, są badania że w Korei Południowej gdzie wirus udało się zwalczyć, frekwencja w kinach wynosi 3-5% tej sprzed epidemii. Także perspektywy Heliosa są...
  • można gdzie w Krakowia kupić "postne piwo"?
  • Agora rozpoczęła negocjacje w sprawie sprzedaży udziałów w Foodio Concepts. Kto je kupi? Ma to być inwestor spoza branży gastronomicznej. - Ewentualna cena nabycia udziałów pozostaje wartością nieistotną - podaje Agora.

W związku z upadłością spółki, Agora dokonała odpisów wartości aktywów związanych z działalnością Foodio Concepts w kwocie ok. 9 mln
    Źródło. No to już się krew leje na potęgę.
  • Przepraszam - ale jaki jest teraz status pani Ogórek ? Tzn. z kim dziecko, z kim sakramentalny związek, z kim aktualne pożycie ? Dla kolegi pytam.
  • romeck napisal(a):
    można gdzie w Krakowia kupić "postne piwo"?
    Chyba każde piwo bez soku jest postne?
  • loslos
    edytowano May 2020
    romeck napisal(a):
    można gdzie w Krakowia kupić "postne piwo"?
    Chodzi koledze o mocne piwa? Chyba wszędzie są.

image
  • edytowano May 2020
    Grupa Polsat kupuje Interię

https://biznes.interia.pl/gieldy/aktualnosci/news-grupa-polsat-kupuje-interie,nId,4471369

"Telewizja Polsat zawarła z Bauer Media Group przedwstępną umowę nabycia Grupy Interia. Jest to strategiczna decyzja dla rozwoju Grupy Polsat, która przyczyni się do zajęcia przez nią istotnej pozycji w Internecie. Po finalizacji transakcji, uzależnionej od uzyskania przez Telewizję Polsat odpowiedniej zgody antymonopolowej, Grupa Interia wejdzie w skład Grupy Polsat, największej w Polsce i regionie grupy medialno-telekomunikacyjnej."

Dlaczego dobra wiadomość? Otóż od dawna mówiło się (rozmowy były bardzo zaawansowane), że Interię przejąć miała Wirtualna Polska, a jaki profil ideolo prezentuje ta grupa jest chyba oczywiste. Na tym tle Polsat to jednak jakby mniejsze zło.
  • Nie wię, dla mię to nieoczywiste. Tak samo co reprezentuje sobą Krok vel Zegarek.
  • Zegarek jest miły dla PiS w czasie, gdy ci rządzą (nie musi ginąć na stole operacyjnym podczas rutynowego zabiegu w kraju Gitlera). Jak PiS dadzą ciała, będzie taki jak WSI. Póki co chyba dobrze.
  • Szturmowiec.Rzplitej napisal(a):
    Nie wię, dla mię to nieoczywiste. Tak samo co reprezentuje sobą Krok vel Zegarek.
    A WP nie jest powiązana z Zegarkiem? Bo coś mnie na synapsach uwiera, a nie umiem tego zweryfikować.

• Nie. Tomasz Czechowicz
  • Szturmowiec.Rzplitej napisal(a):
    Nie wię, dla mię to nieoczywiste. Tak samo co reprezentuje sobą Krok vel Zegarek.
    Brak skłonności samobójczych i zdolność do postrzegania rzeczywistości. To dużo.
  • los napisal(a):
    Szturmowiec.Rzplitej napisal(a):
    Brak skłonności samobójczych i zdolność do postrzegania rzeczywistości. To dużo.
    +1
    Dorzucę - podatki płaci w Polsce.
    (nie wiem, jak Bauer, ale Zegarek na pewno)
  • Zawsze polski kapitał.
  • Tak sobie pomyślałem, czy nie będzie nam brakować, takich epickich tytułów?
    image
  • Odżałuję
  • Też jakoś przeżyję...
  • edytowano June 2020
    No to kwota zbycia udziałów w spółce jedzeniowej się wyjaśniła:
    W komunikacie giełdowym Agory podano, że udziały Foodio Concepts kupiła spółka 5m Square. Zaznaczono, że 5m Square jest zainteresowana kontynuacją działalności gastronomicznej Foodio Concepts. - Cena sprzedaży udziałów nie jest materialna z perspektywy Grupy Agora.
    źródło
    W bilansie też jest ciekawie123
    W pierwszym kwartale br. przychody grupy kapitałowej Agora zmalały o 6,1 proc. do 289,6 mln zł, strata netto wzrosła z 3,4 do 47,1 mln zł, a zysk EBITDA - z 37,9 do 44,6 mln zł. Wpływy z biletów do kin Helios zmalały o 19,8 proc
    całość, a należy pamiętać, że kina były zamknięte tylko w końcówce pierwszego kwartału! Z niecierpliwością oczekuje publikacji wyników za całe półrocze.
    EDIT: A tu jeszcze taki kwiatek znalazłem:
    (..)Zamiar sprzedaży Domiporta został ogłoszony przez Agorę pod koniec kwietnia. Rozpoczęto wtedy rozmowy ze spółką Mieszkanie.pl, należącą do Piotra Przybysza i Sławomira Gąsiorowskiego, członków zarządu Domiportal. Agora zaznaczyła, że prognozowana cena sprzedaży będzie dla niej nieistotna.(..)
    Agora kupiła Domiporta (wówczas funkcjonującą pod nazwą Trader.com Polska) w maju 2008 roku za 45 mln dolarów.
    źródło tych informacji.
    Robi się coraz ciekawiej...
  • Sprzedaż Aborczej 66 774 egz. z czego prenumerata w okolicach 40 000.

This is the way the world ends
    Not with a bang but a whimper.
  • edytowano June 2020
    los napisał w sierpniu 2013:
    ... Sprzedaz kioskowa spada, jest teraz w okolicach 100 000 ...
    los napisał w maju 2020:
    Sprzedaż Aborczej 66 774 egz. z czego prenumerata w okolicach 40 000.
    w cztery lata czterokrotny spadek,
    długo czekaliśmy...

• natomiast
    bardzo trudno wyliczyć siłę rażenia neo-gazet, czyli wydań internetowych czy portalach z nimi związanych

zwłaszcza, że w smartfonach jest gotowy zestaw wiadomości codziennyh, złożonych własnie z wyborzą. wp. onetem...

• romeck napisal(a):
    natomiast
    bardzo trudno wyliczyć siłę rażenia neo-gazet, czyli wydań internetowych czy portalach z nimi związanych

zwłaszcza, że w smartfonach jest gotowy zestaw wiadomości codziennyh, złożonych własnie z wyborzą. wp. onetem...

Jak się tym nie zarządza tak jest.

• edytowano June 2020
    Pani_Łyżeczka napisal(a):
    romeck napisal(a):
    natomiast

Jak się tym nie zarządza tak jest.

ależ ja zarządzam!
    jednak
    żeby zarządzać TRZEBA zgodzić się na ŚLEDZENIE przez dostawcę tych wiadomości, czyli GOOGLE
    a ja wyłączyłem trackowanie i zaczęło mi wrzucać syf,
    więc wogóle dałem off na njusy :/

google WSZYSTKO pamięta! nawet pytania wpisywane w wyszukiwarkę (to znaczy - łączy szukane frazy z adresem PI czy komputera, czy smartfonu)
    dlatego często szukam przez duckduckgo, a kiedy szukam "neutralnie", np. coś na mszyce, to lepszy jest jednak gógiel; nie przeszkadz mi to, że pojawią sie kontekstowe adsy o środkach na mszyce, lepsze to niż o XXX :)
  • No to wysiadka z chroma.
  • Pani_Łyżeczka napisal(a):
    No to wysiadka z chroma.
    Nigdy nie wsiadłem. Używałem czasem chromowanych widelców jak Kiwi czy Dissenter, jednak zazwyczaj wracałem do FF. Ludziska piszą że Opera nadal jest ok, ale teraz to Chińczyki...
  • edytowano June 2020
    peterman napisal(a):
    Pani_Łyżeczka napisal(a):
    No to wysiadka z chroma.
    Nigdy nie wsiadłem. Używałem czasem chromowanych widelców jak Kiwi czy Dissenter, jednak zazwyczaj wracałem do FF. Ludziska piszą że Opera nadal jest ok, ale teraz to Chińczyki...
    Brave, najbardziej homofobiczna przeglądarka, z zapleczem z Chrome’a, polecam
  • Na ognistego lisa też nie narzekam. W sumie to jedyny lis, który jest spoko.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.