Skip to content

Dobra wiadomosc z rana

16364666869135

Komentarz

• Od czasu apelu jednego Prusaka do "Herr Duda" zajrzałem z ciekawości na Die Welt, co piszą o naszych wyborach, chociaż po hitlerosku rozumiem tylko "hande hoch" i "raus", ale gugel daje rade. W samych relacjach jest rzyg, jakiego można się spodziewać, ale w komentarzach Niemaszki autentycznie cieszą się z wygranej Budynia, gratulują i czekają na swojego. :DDDD No może jednak nie każdy dobry Niemiec to martwy Niemiec?
  • Na Twitterze takoż spotkałem się z podobnymi opiniami.
  • janosik napisal(a):
    A zauważyliście kto pierwszy z zagranicy pospieszył z gratulacjami? Wydać teraz kto jest sojusznikiem.
    Nie zauważyliśmy, proszę zreferować.
  • Szemzdaje że Łenski był pierwszy.
  • To mąż Łanskiej?
  • Grupa Wyszehradzka plus Trump
  • janosik napisal(a):
    Grupa Wyszehradzka plus Trump
    Swój do swego po swoje! A Międzymorze?
  • Szturmowiec.Rzplitej napisal(a):
    janosik napisal(a):
    Grupa Wyszehradzka plus Trump
    Swój do swego po swoje! A Międzymorze?
    Coś w tym jest https://edition.cnn.com/2020/07/13/europe/poland-presidential-election-duda-result-intl/index.html
  • Rumuni trochę zazdrośni o Trumpa.
    Może PK Johannis z Hermannstadt by się umówił z PA Dudą i pogadali y o wspólnej miłości do USA?
  • Richelieu napisal(a):
    W samych relacjach jest rzyg, jakiego można się spodziewać, ale w komentarzach Niemaszki autentycznie cieszą się z wygranej Budynia, gratulują i czekają na swojego. :DDDD
    Ciekawe czy ci z komentarzy to Ossi czy Wessi. Stawiam na Ossich.
    Natomiast co do ichniej wersji Budynia, mam mieszane uczucia co by im z tego wyszło ;-)

• Richelieu napisal(a):
    No może jednak nie każdy dobry Niemiec to martwy Niemiec?
    Niemcy to wbrew pozorom też ludzie. Przynajmniej niektórzy.
  • TecumSeh napisal(a):
    Richelieu napisal(a):
    Ludzie ,ale też Niemcy.
  • Z tymi gratulacjami od Trumpa to chodzi o fejka z TT czy było tez coś prawdziwego?
  • edytowano July 2020
    Aa sorry, jest! Najpierw krążył podrabiany tweet.

• SigmundvonBurak napisal(a):
    TecumSeh napisal(a):
    Richelieu napisal(a):
    Ludzie ,ale też Niemcy.

brzmi inaczej niż
    Niemcy, ale też ludzie
  • JORGE napisal(a):
    los napisal(a):
    Nie wiem jak wy ale ja to czytam z dużą przyjemnością https://twitter.com/lis_tomasz?ref_src=twsrc^google|twcamp^serp|twgr^author
    O kurde, to tak jakbym nas czytał, tylko 6 lat wcześniej. Ale to w sumie bardzo dobrze. Jak można było mnie dobić przed 6 laty ? Pozbawić nadziei. To teraz trzeba pójść za ciosem, zabrać im jakąkolwiek szansę na cokolwiek. Da się ?
    Grobowa (dosłownie) atmosfera w centrum ciemnogrodu. Zwykle, gdy elegancka ciemnota przegrywała w wyborach były nerwy, agresja, wiele dni takich lokalnych seansów nienawiści.
    Teraz to wszystko przykrywa autentyczne przybicie i poczucie niemocy.
    Gdyby za tydzień odbywały się wybory parlamentarne, to kolejnego dnia byłaby kolejka chętnych do skoku na główkę z najwyższego piętra PKiN.

A tak to przejdzie im, a sprawą dyskusyjną będzie jak długo można funkcjonować w takim nakręceniu destrukcyjnymi emocjami.
  • Terlecki w formie, ładnie zaorał :D

https://streamable.com/zy6tto
  • natenczas napisal(a):
    JORGE napisal(a):
    los napisal(a):
    Nie wiem jak wy ale ja to czytam z dużą przyjemnością https://twitter.com/lis_tomasz?ref_src=twsrc^google|twcamp^serp|twgr^author
    O kurde, to tak jakbym nas czytał, tylko 6 lat wcześniej. Ale to w sumie bardzo dobrze. Jak można było mnie dobić przed 6 laty ? Pozbawić nadziei. To teraz trzeba pójść za ciosem, zabrać im jakąkolwiek szansę na cokolwiek. Da się ?
    Grobowa (dosłownie) atmosfera w centrum ciemnogrodu. Zwykle, gdy elegancka ciemnota przegrywała w wyborach były nerwy, agresja, wiele dni takich lokalnych seansów nienawiści.
    Teraz to wszystko przykrywa autentyczne przybicie i poczucie niemocy.
    Gdyby za tydzień odbywały się wybory parlamentarne, to kolejnego dnia byłaby kolejka chętnych do skoku na główkę z najwyższego piętra PKiN.

A tak to przejdzie im, a sprawą dyskusyjną będzie jak długo można funkcjonować w takim nakręceniu destrukcyjnymi emocjami.

no kolego, łatwo nie mają: są po kilkutygodniowym odwyku od imprez, fitnessów, medytacji yogistycznych (czy jak to się tam nazywa) i innego rodzaju spędów, które dają im poczucie ważności, młodości i europejskości. Korona walnęła ich nieźle po łbach, a teraz jeszcze TO... jak żyć?!
  • edytowano July 2020
    No jak, jak - wreszcie jak normalsi.
    Praca, rodzina jakieś hobby..
  • A ktoś im zabronił medytować?
  • janosik napisal(a):
    Terlecki w formie, ładnie zaorał :D

https://streamable.com/zy6tto
    tvn: (co pan na to, że) połowa wyborców zagłosowało za demokracją...?
    T: nie, nie; wszyscy zagłosowali za demokracją! z tym że połowa popełniła błąd

(jak ściągnąć ten film na androidzie? plisss!)
  • Brzost napisal(a):
    A ktoś im zabronił medytować?
    Panie, samemu to nie to...
  • Brzost napisal(a):
    A ktoś im zabronił medytować?
    No ale oni by tak chcieli wespół w zespół, a nie jak na mszy w kościele ;) a tu korona

• edytowano July 2020
    Pani_Łyżeczka napisal(a):
    koleżanka żartować raczy. żeby jeszcze koleżank acoś o sushi,
    Pani_Łyżeczka napisal(a):
    ależ oni mają to wszystko:

praca- korpo
    rodzina - piesek
    hobby - suszi/y ;)
  • edytowano July 2020
    balbina napisal(a):
    - suszi/y ;)
    寿司

su-'sji (drugie 's' jest takie pomiędzy 's' a 'ś')

• adaho napisal(a):
    Przepraszam - ale jaki jest teraz status pani Ogórek ? Tzn. z kim dziecko, z kim sakramentalny związek, z kim aktualne pożycie ? Dla kolegi pytam.
    Jeśli kolega jest zainteresowany, to wedle pewnych ustaleń pani Ogórek jest całkiem dostępna, tak generalnie. I w zasadzie była taka cały czas ;)
  • Ogórek też jest z Rybnika... ciekawe czy się znają z Trzaskowską ;)

Mnie to bardziej interesuje, czy ten jej doktorat jest gdzieś dostępny, tytuł brzmi ciekawie.
  • rozum.von.keikobad napisal(a):
    Ogórek też jest z Rybnika... ciekawe czy się znają z Trzaskowską ;)

Mnie to bardziej interesuje, czy ten jej doktorat jest gdzieś dostępny, tytuł brzmi ciekawie.
    Wizualnie chodzą w trochę innych ligach. Mniemam, iż znacząco różnią się przebiegiem.
  • qiz napisal(a):
    rozum.von.keikobad napisal(a):
    Ogórek też jest z Rybnika... ciekawe czy się znają z Trzaskowską ;)

Wizualnie chodzą w trochę innych ligach. Mniemam, iż znacząco różnią się przebiegiem.
    Rafalala to na boga miłości nie wygląda ;-D
  • Tygodnik „Fakty i Mity” (Błaja News) z końcem lipca przestanie się ukazywać,
    Źródło tej miłej wiadomości (coś jak szmonces Domina).
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.