Skip to content

Dobra wiadomosc z rana

17778808283135

Komentarz

• powinna spotkać adekwatna kara
    Roztropność domaga się by takich postulatów nie stawiać.
  • edytowano May 2021
    trep napisal(a):
    powinna spotkać adekwatna kara
    Roztropność domaga się by takich postulatów nie stawiać.
    W przypadku tych grzechów chodzi nie tylko i nie przede wszystkim o odpłatę, ale o ochronę potencjalnych przyszłych ofiar. Zabójstwa "na legalu": aborcje , eutanazja, homodeprawacja, oszustwa finansowe i prawne (np. świadome rujnowanie podwykonawców w majestacie prawa) itd.

"Krzyczą one wprost do Boga o karę, bo są tak bardzo sprzeczne z prawem naturalnym, że ludzka sprawiedliwość jest wobec nich bezsilna, np. nie sposób przywrócić zamordowanemu życie."
  • Dlatego spada nakład Aborczej... ;)
  • Tak bardzo, że już nie publikują danych.
  • edytowano June 2021
    los napisal(a):
    Tak bardzo, że już nie publikują danych.
    Coś tam publikują: image
    zwłaszcza, że im mdm sporo urosło.

• https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/zarzad-agory-chce-polaczyc-gazete-wyborcza-i-gazeta-pl

Jak informuje „Press”, decyzja Agory nie jest ostateczna, ponieważ sprzeciwia się jej m.in. Adam Michnik - redaktor naczelny „GW”, który miał zagrozić swoim odejściem.
  • MarianoX napisal(a):
    Popierających i czyniących grzechy wołające o pomstę do nieba powinna spotkać adekwatna kara i nędzny los i już tu na Ziemi choćby w celu nawrócenie i utwierdzenia innych. Co prawda wszyscy jesteśmy stworzeni przez Boga, ale nie wszyscy jesteśmy dziećmi Bożymi.

Nominalnym katolikom należy uświadomić te oczywistości.
    Owszem, ale ciężko będzie.
    Mamy wielosetletnią tradycję w nagradzaniu zdrajców za zdradę i dawania im buław zamiast szubienicy.
  • los napisal(a):
    https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/zarzad-agory-chce-polaczyc-gazete-wyborcza-i-gazeta-pl

Jak informuje „Press”, decyzja Agory nie jest ostateczna, ponieważ sprzeciwia się jej m.in. Adam Michnik - redaktor naczelny „GW”, który miał zagrozić swoim odejściem.
    Ło! Czyżby była szansa na pozbycie się dożywotniego nadredaktora?!
    I co? I co?
    Nie skorzystają?
  • Swojo szoso - nie wiedziałem, że strony gazeta.pl i wyborcza.pl redagują osobne zespoły. Do łba mi nie przyszło, że można być tak durnym.

Ech, kogo tu poprzeć... ;)
  • Słabszego, żeby się dłużej tłukli ;-)
  • los napisal(a):
    Swojo szoso - nie wiedziałem, że strony gazeta.pl i wyborcza.pl redagują osobne zespoły. Do łba mi nie przyszło, że można być tak durnym.

To są zupełnie inne targety czytelników.
  • Brzost napisal(a):
    Słabszego, żeby się dłużej tłukli ;-)
    No i wyszedł z Ciebie yen zły człowiek ;):D
    A bizantyjskość w Agorze była legendarna już w ostatnich latach ubiegłego tysiąclecia (wtedy miałem jakieś dane insajderskie)

• ms.wygnaniec napisal(a):
    No i wyszedł z Ciebie yen zły człowiek ;)
    Na codzień dobrze się maskuję, ale czasem coś mi się wymsknie ;-)
  • Przemko napisal(a):
    los napisal(a):
    Swojo szoso - nie wiedziałem, że strony gazeta.pl i wyborcza.pl redagują osobne zespoły. Do łba mi nie przyszło, że można być tak durnym.

Przyjrzałem się. Naprawdę nie wiem czym się różnią.
  • Brzost napisal(a):
    C.d. https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/naczelni-i-dziennikarze-wyborczej-przeciwni-planom-polaczenia-gazeta-pl-z-pionem-prasy-agory-samobojcze-uderzenie?utm_medium=email&utm_source=wmedia&utm_content=Protest+w+%E2%80%9EGazecie+Wyborczej%E2%80%9D.+%E2%80%9ESamob%C3%B3jcze+uderzenie%E2%80%9D+%2F+Ruch+ma+zysk&utm_campaign=
    Przeczytałem uważnie, bo to jest super smakowite (dzięki Brzoście).
    Reasumując
    - Gazeta Wyborcza i Wyborcza.pl cały czas dołują, rozwija się Gazeta.pl, więc zarząd postanowił urealnić i uporządkować strukturę, pytanie tylko, jak są rozłożone koszty wytworzenia kontentu (artykuły, zdjęcia,relacje, itp), 'Dziadersi' poczuli się urażeni i publikują jakieś dziwne listy, gdzie znaczący akcjonariusze firmy AGORA piszą wprost, że jako pracownicy będą sabotować decyzje zarządu, który jako akcjonariusze wybrali! W normalnej firmie, po czymś takim, albo leci zarząd, albo pracownicy z dyscyplinarką.
    Moje spekulacje:
    - pozycja Michnika jest dramatycznie słaba, mam deżawu z roku 2004, gdzie Michnik negocjował zakup Polsatu i WSiP i nie zaakceptował swojej słabszej pozycji negocjacyjnej, więc kopnął w stolik. Na skutek takiego działania obecna pozycja Polsatu i Agory jest tak jak gdyby odwrotna i to Polsat może sobie Agorę kupić.
    Ten list pokazuje jeszcze jedno:
    To samobójcze uderzenie w etos Wyborczej, osłabianie najsilniejszej w polskich mediach marki, która w oczywisty sposób jest dla Agory najcenniejszym dobrem. To potrójny błąd: etyczny, polityczny i biznesowy
    czyli to jest niesłuszne etycznie, bo my wskazujemy co jest etyczne, więc biznes nie ma znaczenia. To jest samobójcze myślenie/przekonanie w warunkach rynkowej konkurencji, gdy czas miękkiego totalitaryzmu terroru jednej Gazety się skończył.
    Mnie to cieszy.
    (Polecam też cyferki bilansowe i porównanie rok do roku)
  • osłabianie najsilniejszej w polskich mediach marki
    Żyją w przeszłości. Gazeta Wyborcza nie jest nawet najsilniejszą marką prasową a do telewizji i internetu w ogóle nie ma startu.
  • edytowano June 2021
    los napisal(a):
    Przemko napisal(a):
    los napisal(a):

Przyjrzałem się. Naprawdę nie wiem czym się różnią.

Dlatego mają być połączone!
    Target nie dotyczył tyle wieku, co sposobu czytania/ szukania njusów. Portal www gazeta.pl na początku wyglądał jak portal. Strona www wyborcza.pl jak e-wydanie papierowej gazety, a dziś... jak portal. Co też napisano (link)
    „Przez wiele lat korzyści były większe niż koszty. To się jednak zmienia. Wyborcza.pl i Gazeta.pl coraz bardziej wchodziłyby sobie w drogę, ze względu na obecne trendy rynkowe” - pisze zarząd.

Te trendy to
    • rozszerzanie oferty tradycyjnych wydawców prasy o „lżejsze” treści (np. gotowanie, podróże i fitness) oraz
    • inwestowanie portali „w informację, publicystykę i dziennikarstwo śledcze, w modelu reklamowym, czyli darmowym dla użytkownika”.
  • edytowano June 2021
    ms.wygnaniec napisal(a):
    Moje spekulacje:
    - pozycja Michnika jest dramatycznie słaba, mam deżawu z roku 2004, gdzie Michnik negocjował zakup Polsatu i WSiP i nie zaakceptował swojej słabszej pozycji negocjacyjnej, więc kopnął w stolik.

Temat.
    Jak wyobrażam sobie "kopnięcie w stolik" Redaktora w roku 2021.
    Opisz na stronę e-kartki e-A4.
  • A może być kalendarz?
  • C.
    Zarząd AGORY to autoratywna władza.

Tak napisali Michnik & Kurski:
    A.
    Zaznaczają, że wszystko dzieje się, kiedy „autorytarna władza atakuje wolne media”.
    B.
    „To samobójcze uderzenie
  • los napisal(a):
    A może być kalendarz?
    Najlepiej w pakiecie z Urbachen
  • Tak mnie najszło, że droga od wszechwładnego nadredaktora do internetowego trolla była nader szybka.
  • W towarzystwie raźniej.
  • los napisal(a):
    W towarzystwie raźniej.
    Na drodze do zatracenia wiekuistego...

• loslos
    edytowano June 2021
    https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/kierownictwo-wyborczej-proponuje-zarzadowi-agory-reset-relacji

Adam Michnik wraz z wicenaczelnymi „Gazety Wyborczej” chce resetu relacji z zarządem Agory, aby „dyskusję o połączeniu Wyborczej, Wyborcza.pl i Gazeta.pl rozpocząć od początku, bez zbędnego pośpiechu i w duchu wzajemnego zaufania.”

image
  • Obaw szefów "GW" nie podzielają inwestorzy. Czwartkowe notowanie na warszawskiej giełdzie Agora zakończyła z 10 proc. wzrostami do 11 zł za akcję. - W ciągu ostatnich dwóch dni akcje spółki wzrosły o kilkanaście procent. Inwestorzy dobrze odpowiedzieli na ruch władz Agory. Z ekonomicznego punku widzenia nie ma sensu utrzymywać dwóch redakcji. Inwestorzy liczą na oszczędności i synergie przychodowe - komentuje Paweł Szpigiel, analityk giełdowy mBanku.
  • Należałoby zacząć od resetu Michnika. Do niego najwyraźniej nie dociera, że już niewiele znaczy
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.