Skip to content

Dobra wiadomosc z rana

17879818384135

Komentarz

• los napisal(a):
    Przemko napisal(a):
    los napisal(a):
    Swojo szoso - nie wiedziałem, że strony gazeta.pl i wyborcza.pl redagują osobne zespoły. Do łba mi nie przyszło, że można być tak durnym.

Ech, kogo tu poprzeć... ;)
    To są zupełnie inne targety czytelników.
    Przyjrzałem się. Naprawdę nie wiem czym się różnią.
    Jedni kupują na papierze, drudzy czytają w internecie. :)
  • loslos
    edytowano June 2021
    A ja z wielkim bulem serca popieram Adasia, po raz pierwszy od lat 80-tych. Nikt lepiej nie zaszkodzi Oborze.
  • "Obora to ja" :D
    Bardzo podobna przypadłość jak u Bolka, albo - nieżyjącego już Strasznego Dziadunia.
  • Przeczytałem, to co los zalinkował i to jest totalna szajba. Myślałem że przypadki Machcewicza (Muzeum II Wojny Światowej) czy Trujki, to były taktyczne złośliwości wobec nielubianej władzy ale tutaj jest stosowane to samo! Zarząd mówi: łączymy, wyznaczcie osoby z waszej strony do tego procesu i z nimi będziemy gadać, a ci robią dramę.
    Adamowi Michnikowi zawodzi pamięć o skutkach afery Michnika-Rywina, gdzie dla doraźnej satysfakcji pomasowania urażonego ego złamał siłę i wiarygodność Agory
  • Powstaje pytanie - czy akcjonariusze zwolnią zarząd zanim ten zwolni redaktorów? Albo odwrotnie, sam już nie wiem.
  • Idę przeglądnąć już nic nie znaczącą gazetę.... :)
  • romeck napisal(a):
    Idę przeglądnąć już nic nie znaczącą gazetę.... :)
    → zaglądnąłem, wpis w postępach postępu
  • Niech ta piłka kopana się schowa, tu jest prawdziwa walka! Jak sądzicie, pokona Adaś tego wstrętnego pisowca Hojkę czy nie?

A że temu Kaczyńskiemu udało się przejąć zarząd Agory, to nurmalnie kapelusze z głów.
  • W linku Brzosta jest link (w artykule) do listu pracowników portalu do zarządu:
    portalowcy:
    ...solidarność zawsze była najcenniejszym atutem w tej organizacji.
    oraz mnie zaciekawił fragment:
    portalowcy:
    Z tym większym rozczarowaniem czytamy zdania wyrażające niechęć naczelnych »GW« do pracy z nami i bagatelizowanie osiągnięć naszego Szefostwa oraz wkładu w rozwój spółki Agora S.A. Te ostatnie są obiektywne dla nas i dla rynku
    Czyli drugie pokolenie gazety, internetowe, portalowe, które zaczynało już w innej rzeczywistości gospodarczo-politycznej, nie czuje respektu, wdzięczności i lojalności wobec Re-reda-a-ktora.
  • Normalnie, bluźniercy ;-)
  • edytowano June 2021
    Normalnie, zmiany, zmiany zmiany.

Pictures came and broke your heart.

• teraz to:
    streaming killed radio & video stars!
  • edytowano June 2021

Cover w stylu Frediego Mercury'ego i Queen
  • Jajecznica! Jajecznica!

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
    Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia

• A tu radości ciąg dalszy, a że jest jej wiele, kawałkami w kolejności innej niż w artykule :
    Pracownicy „Gazety Wyborczej” w piątek wysłali kolejny list do zarządu Agory. „Transformacja nie może się odbywać w atmosferze podejrzeń i nieufności. Konflikt między zarządem spółki Agora SA a kierownictwem »Gazety Wyborczej« jest niszczący i obniżający wzajemne zaufanie” - piszą w nim.
    Czyli naczalstwo Wyborczej zachęca aktyw do spontanicznego poparcia. A że Agora też potrafi w te klocki i kontratakuje:
    Głos zabrało również kierownictwo Gazeta.pl w liście, do którego dotarł portal Wirtualnemedia.pl, sprzeciwia się „narracji koleżanek i kolegów z »Gazety Wyborczej«” i wyraża zdumienie „próbami wpływania na skład Zarządu Agory S.A. i chęcią zniwelowania zaproponowanego na początku kompromisu”.
    to postanawia zwołać 'Wiec poparcia na Uniwersytecie'
    Tymczasem redakcja „Gazety Wyborczej” zaprasza swoich czytelników i dziennikarzy na otwarte spotkanie o przyszłości dziennika.
    Ponieważ jak wiadomo
    Autorzy listu podkreślają, że redakcja i czytelnicy są „jądrem biznesu” i nie można ich rozdzielać. I że to postawienie czytelnika w roli głównego klienta (a nie reklamodawcy) oddala ryzyko podporządkowania treści wymaganiom reklamodawców i ogłoszeniodawców, a w kraju rządzonym przez „władzę autorytarną, mającą olbrzymi wpływ na gospodarkę” minimalizuje szansę politycznego szantażu. „Priorytet to Czytelnicy, (…) nasza niezależność zależy od Czytelników - i to ich potrzeby chcemy realizować przede wszystkim” - zaznaczają.
    No oczywiście, o ile są pod naszą kontrolą:
    rozdzielenie redakcji i tzw. działów wsparcia (technologia, dane użytkowników, analizy) oraz podporządkowanie tych drugich biznesowi”. Zdaniem naczelnych „Wyborczej”, podział jest „sprzeczny z efektywnym modelem subskrypcyjnym”, a „pozbawienie redakcji kontroli nad danymi, które powierzyli jej czytelnicy, w fundamentalny sposób narusza jej bezpieczeństwo: wizerunkowe i ekonomiczne”. To zdaniem kierownictwa, narusza niezależność dziennikarską i „możliwość realizowania misji”.
    Czyli mamy zdublowane działy IT oraz może też fizyczną infrastrukturę (tego nie wiem), o ile dobrze interpretuję ten komunikat? No to poza urażonym ego, sprawa idzie o całkiem sporo, dobrze płatnych etatów plus współczesną ropę, czyli dane aktywności i preferencji użytkowników. Czy to oznacza, że analiza danych z obu segmentów aktywności biznesowej odbywała się osobno i w osobnych strukturach? Takich pytań do zadania jest tam więcej.
    Jeżeli jest tak, jak myślę, to wojna będzie krwawa i traktowana jako zamach brudnego biznesu na świetlane i udzielne Księstwo Rozumu i Szczytnych Celów oraz godziwych zarobków dla znajomych oczywiście.
    Jedno zaprzyjaźnione wydawnictwo już się przez to zwinęło, a wtedy Agora przejęła resztówki z masy upadłościowej

Czytaj więcej na: https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/gazeta-wyborcza-kontra-zarzad-agora-spor-o-polaczenie-z-gazeta-pl co na prawdę polecam.
  • Mic
    los napisal(a):
    Ale zarząd też się umie odwinąć https://www.agora.pl/gazeta-pl-powoluje-koordynatorke-tresci-dotyczacych-roznorodnosci-i-inkluzywnosci#!

Aborcza tej wojny nie przeżyje.
    Dobry ruch - co by nie powiedziec o Michniku, to nie jest on dostatecznie gejoski jak na dzisiejsze standardy
  • edytowano June 2021
    Jest co odstręczającego w koordynatorce.

image

Szplachla na twarzy bez szminki ma udawać ze szpachli nie ma?!
    "Prowokacyjny" kolczyk w nosie który przestał byc prowokacyjny z 10 lat temu?
    Zniszczone włosy? Golf maskujacy tuszę? Tandetny łańcuch w kolorze złota mający podkreślać dystans i grę dresiarsko-siłkerską konwencją sprzez 20 lat?
    Podobieństwo do p. Lempart?!

Co z tą kobietą jest nie tak?!
  • MarianoX napisal(a):

Dobry ruch - co by nie powiedziec o Michniku, to nie jest on dostatecznie gejoski jak na dzisiejsze standardy
    Zarząd zaszedł go z lewej strony, albo od tyłu, jak kto woli.

• edytowano June 2021
    Brzost napisal(a):
    MarianoX napisal(a):

:D

Taki Miler Leszek jest cwańszy, zawsze może się odwinąć, że jego wnuczka jest gejem
  • Brzost napisal(a):
    MarianoX napisal(a):

GIGATURL

• Pani_Łyżeczka napisal(a):

image
    Obrazek został zmniejszony aby pasował do strony. Kliknij aby powiększyć.

Zniszczone włosy? Golf maskujacy tuszę? Tandetny łańcuch w kolorze złota mający podkreślać dystans i grę dresiarsko-siłkerską konwencją sprzez 20 lat?

Ciekawe że lewicowe aktywistki da się rozpoznać po samym wyglądzie. Kolczyk i łańcuch wiele nie zmieniają. To jest zapisane gdzieś głębiej w twarzy.
  • Pani_Łyżeczka napisal(a):Co z tą kobietą jest nie tak?!
    Może źle wyszła na tym zdjęciu i nawet fotoszop nie dał rady?

• edytowano June 2021
    Na takie profilowe fotki to się wybiera najładniejszą z możliwych, tagże tak.

Fotoszop był rozjaśnione cienie przy prawym oku (od strony kolczyka) i dosztukowane dolne rzęsy tamże
  • Pani_Łyżeczka napisal(a):
    Na takie profilowe fotki to się wybiera najładniejszą z możliwych, tagże tak.
    Zjadliwa i podła aronia była w mem wpisie ;) i jak widać skutecznie ukryłem róże w armatach ;)

• edytowano June 2021
    makos napisal(a):
    Pani_Łyżeczka napisal(a):

image
    Obrazek został zmniejszony aby pasował do strony. Kliknij aby powiększyć.

Ciekawe że lewicowe aktywistki da się rozpoznać po samym wyglądzie.
    Po ramkach okularów czasem nawet. Ma kanał na youtube a na nim, oczywiście, piesek. https://www.youtube.com/c/WiktoriaBeczek/videos
  • edytowano June 2021
    Swojo szoso jak fotoszopowanie facyaty ma sie do bodypozitiwity jako jednego z postulatów inkluzywności?

Zaraz zaraz jak to sie nazywa hipokamp, hippika... aaa... hipokryzja

Bój będzie straszny Losu znów może mieć rację ;)
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.