Mówił mi przyjaciel, który ma odpowiednie znajomości u Inuitów, że od tych znajomości słyszał, że Gunwo nie upadnie, będzie się ukazywać, choćby nie wiem co. Oni będą to podtrzymywać.
trep napisal(a): Mówił mi przyjaciel, który ma odpowiednie znajomości u Inuitów, że od tych znajomości słyszał, że Gunwo nie upadnie, będzie się ukazywać, choćby nie wiem co. Oni będą to podtrzymywać.
trep napisal(a): Mówił mi przyjaciel, który ma odpowiednie znajomości u Inuitów, że od tych znajomości słyszał, że Gunwo nie upadnie, będzie się ukazywać, choćby nie wiem co. Oni będą to podtrzymywać.
To mogą być takie opowieści z mchu i paproci. Bez dostępu do pieniędzy podatników, ten bizantyjski model prowadzenia biznesu, nie daje się utrzymać.
To mogą być takie opowieści z mchu i paproci. Bez dostępu do pieniędzy podatników, ten bizantyjski model prowadzenia biznesu, nie daje się utrzymać.
Mogą, ale nie muszą, bo to rodzina jednego z najbogatszych Polaków inuickiego pochodzenia. Ludzie, którzy mogą wiedzieć. A koledze ufam na tyle, że powiedzmy na 5 lat bym przyjął zakład 1:1.
Ludzie kultury Inuickiej mają, kompletnie dla łacinników nie zrozumiałą, lekkość składania dowolnych obietnic, bo trzy razy obiecać, to jak raz dotrzymać.
trep napisal(a): Czy ja coś pisałem o obietnicach?
Rodzina Inuicka obiecywała utrzymanie Guwna, to jest właśnie to, na co się nabieramy, bo kolega może być bardzo uczciwym człowiekiem, ale o mentalności łacińskiej. Sam wiele razy padałem tego ofiarą i byłem rozsadnikiem głupot.
Ale przecież ten Anonimowy Anuita nie mówił w kategorii prawda-nieprawda, tylko kategorii wiary (w swoje przekonania, a tym była wiara w wieczne trwanie gazety annuickiej). O!
Można to tak nazwać. Podobnie, jakby Los czy Półmisiek powiedzieli, że zamierzają co roku przez następne, dajmy na to: 10 lat, wykupywać domenę excathedra.pl
Informacja dotyczy albo przeszłości albo teraźniejszości. Jeśli mówimy o przyszłości, jest to przewidywanie, jeśli na zdarzenie wpływu nie mamy, albo obietnica (czy groźba), jeśli ten wpływ mamy.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji nadal analizuje wniosek TVN Grupy Discovery w sprawie przedłużenia koncesji na nadawanie TVN24. W razie ewentualnego braku zgody nadawca może ubiegać się o koncesję satelitarną w innym kraju UE. - Jeżeli do 26 września 2021 roku nie zostanie udzielona koncesja na nadawanie TVN24 na kolejny okres, może to oznaczać duże problemy dla nadawcy - ocenia Wojciech Szymczak, radca prawny w Kancelarii Prawnej Media.
Wirtualnemedia donoszą. Czyli odrobina złośliwego gryla trwa
Tymczasem ciąg sukcesów cyfrowej prenumeraty w Agorze:
Z Agory odchodzi Mateusz Szaniewski, szef marketingu subskrypcji cyfrowych dziennika, były szef mediów społecznościowych „Gazety Wyborczej”. Nie wiadomo, z jakim tytułem się zwiąże, ani kto zastąpi go na stanowisku w tytule Agory. W maju odchodzi też szefowa subskrypcji "GW" - Danuta Breguła.
Nawet wirtualnemedia tego nie ukrywają. Bo jak wiadomo, nagrodą za sukcesy jest wywalenie z roboty.
Według danych ZKDP w całym ub.r. średnia sprzedaż ogółem „GW” zmniejszyła się o 20,4 proc. do 68,3 tys. egz., a w czwartym kwartale - o 22,6 proc. do 65,3 tys.
Agora to prawie trup, tylko że choćby i chyliła się ku upadkowi to będzie podtrzymywana przez różnych filantropów. Zbyt ważna jest na odcinku propagandy by upaść jak zwykłe przedsiębiorstwo.
Mam jasnowidzenie. Widzę...Widzę...Pojawia mi się obraz papierowej GW...I cyfry. Rok 2023 - wydrukowano tylko 13 tys. egz. Rok 2024 - do każdego egz. dodają darmowe piwo a dla pań perfumy. Rok 2024 - sprawa GW staje na forum Unii, która żąda obowiązkowego nabywania GW przez Polaków, bo jeśli nie - wpuszczą do nas milion niemieckich odpadów imigranckich. Odejdź siło nieczysta...
Podium uzupełnia „Gazeta Wyborcza” (Agora). Jej średni wynik poszedł w dół o 32,18 proc. do 59 914 egz. Jednocześnie był to największy spadek w zestawieniu.
Nie mogły redachtory same kupić te 86 gazet, by im płatne rozpowszechnianie nie spadło poniżej 60 000? 10 000 zalega w poczekalniach, pociągach i samolotach, 40 000 to urzędowa prenumerata, na sprzedaż kioskową zostaje 10 000. Strażnica ma się lepiej.
ja w tygodniu już nie dostaję wyborczej, tylko w pt, so i pn (reportaże) mógłbym poprosić o chociaż jedną-codziennie (tak zrobiłem z... Naszym Dziennikiem i gapolemcodziennym), by donosić kolegom, co tam nadają....
wogóle w tygodniu (pn, wt, sr, czw) kiepsko z prasą... Fakt w czwartek ma program tv, to idzie.
Komentarz
O!
Czyli odrobina złośliwego gryla trwa
Bo jak wiadomo, nagrodą za sukcesy jest wywalenie z roboty. No więc tak wyglądają twarde dane, a pieniądze pokazują, że dynamika wzrostu prenumeraty cyfrowej bardzo słabo przekłada się na wzrost przychodów.
Odejdź siło nieczysta...
mógłbym poprosić o chociaż jedną-codziennie (tak zrobiłem z... Naszym Dziennikiem i gapolemcodziennym), by donosić kolegom, co tam nadają....
wogóle w tygodniu (pn, wt, sr, czw) kiepsko z prasą... Fakt w czwartek ma program tv, to idzie.