Skip to content

Dobra wiadomosc z rana

17576788081135

Komentarz

• Nie dawaj!
  • Mówił mi przyjaciel, który ma odpowiednie znajomości u Inuitów, że od tych znajomości słyszał, że Gunwo nie upadnie, będzie się ukazywać, choćby nie wiem co. Oni będą to podtrzymywać.
  • Pożegnać w tym roku dwa wirusy, byłoby pięknie.
  • trep napisal(a):
    Mówił mi przyjaciel, który ma odpowiednie znajomości u Inuitów, że od tych znajomości słyszał, że Gunwo nie upadnie, będzie się ukazywać, choćby nie wiem co. Oni będą to podtrzymywać.
    Niech podtrzymują, będzie mniej na inne gupoty.
  • Jaka jest różnica między covidem a Gazetą Wyborczą? Jedno to mordercza zaraza a drugie zwykła choroba.
  • A oba zatruwają życie
  • trep napisal(a):
    Mówił mi przyjaciel, który ma odpowiednie znajomości u Inuitów, że od tych znajomości słyszał, że Gunwo nie upadnie, będzie się ukazywać, choćby nie wiem co. Oni będą to podtrzymywać.
    To mogą być takie opowieści z mchu i paproci. Bez dostępu do pieniędzy podatników, ten bizantyjski model prowadzenia biznesu, nie daje się utrzymać.

• Sprzedaż kioskowa dziś to kilka tysięcy egzemplarzy. W kraju 38 milionów obywateli. Może to przetrwać tylko jako gazetka niszowa.
  • ms.wygnaniec napisal(a):
    trep napisal(a):
    To mogą być takie opowieści z mchu i paproci. Bez dostępu do pieniędzy podatników, ten bizantyjski model prowadzenia biznesu, nie daje się utrzymać.

Mogą, ale nie muszą, bo to rodzina jednego z najbogatszych Polaków inuickiego pochodzenia. Ludzie, którzy mogą wiedzieć. A koledze ufam na tyle, że powiedzmy na 5 lat bym przyjął zakład 1:1.
  • Ludzie kultury Inuickiej mają, kompletnie dla łacinników nie zrozumiałą, lekkość składania dowolnych obietnic, bo trzy razy obiecać, to jak raz dotrzymać.
  • Czy ja coś pisałem o obietnicach?
  • A czym innym jest stwierdzenie "Gunwo nie upadnie, będzie się ukazywać, choćby nie wiem co, oni będą to podtrzymywać"?
  • Informacją.
  • edytowano March 2021
    Zresztą, określiłem się o 7:06. Reszta to czcza gadanina.
  • trep napisal(a):
    Czy ja coś pisałem o obietnicach?
    Rodzina Inuicka obiecywała utrzymanie Guwna, to jest właśnie to, na co się nabieramy, bo kolega może być bardzo uczciwym człowiekiem, ale o mentalności łacińskiej. Sam wiele razy padałem tego ofiarą i byłem rozsadnikiem głupot.

• Ale co to znaczy "nabieramy", w jaki sposób ja się "nabrałem", albo was "nabrałem"?
  • W sensie, Kolega uwierzył, że mówią prawdę :-)
  • Ale przecież ten Anonimowy Anuita nie mówił w kategorii prawda-nieprawda, tylko kategorii wiary (w swoje przekonania, a tym była wiara w wieczne trwanie gazety annuickiej).
    O!
  • Można to tak nazwać. Podobnie, jakby Los czy Półmisiek powiedzieli, że zamierzają co roku przez następne, dajmy na to: 10 lat, wykupywać domenę excathedra.pl
  • trep napisal(a):
    Informacją.
    Informacja dotyczy albo przeszłości albo teraźniejszości. Jeśli mówimy o przyszłości, jest to przewidywanie, jeśli na zdarzenie wpływu nie mamy, albo obietnica (czy groźba), jeśli ten wpływ mamy.
  • A wiadomość trepa jest dobra, bo jak będą chcieli to 'za wszelką cenę' utrzymywać, to wypada się tylko cieszyć i kibicować.
  • Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji nadal analizuje wniosek TVN Grupy Discovery w sprawie przedłużenia koncesji na nadawanie TVN24. W razie ewentualnego braku zgody nadawca może ubiegać się o koncesję satelitarną w innym kraju UE. - Jeżeli do 26 września 2021 roku nie zostanie udzielona koncesja na nadawanie TVN24 na kolejny okres, może to oznaczać duże problemy dla nadawcy - ocenia Wojciech Szymczak, radca prawny w Kancelarii Prawnej Media.
    Wirtualnemedia donoszą.
    Czyli odrobina złośliwego gryla trwa ;)
  • Tymczasem ciąg sukcesów cyfrowej prenumeraty w Agorze:
    Z Agory odchodzi Mateusz Szaniewski, szef marketingu subskrypcji cyfrowych dziennika, były szef mediów społecznościowych „Gazety Wyborczej”. Nie wiadomo, z jakim tytułem się zwiąże, ani kto zastąpi go na stanowisku w tytule Agory. W maju odchodzi też szefowa subskrypcji "GW" - Danuta Breguła.
    Nawet wirtualnemedia tego nie ukrywają.
    Bo jak wiadomo, nagrodą za sukcesy jest wywalenie z roboty.
    Według danych ZKDP w całym ub.r. średnia sprzedaż ogółem „GW” zmniejszyła się o 20,4 proc. do 68,3 tys. egz., a w czwartym kwartale - o 22,6 proc. do 65,3 tys.

Czytaj więcej na: https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/gazeta-wyborcza-liczba-subskrybentow-cyfrowych-pakiety-jaka-cena-opinie-komentarze
    No więc tak wyglądają twarde dane, a pieniądze pokazują, że dynamika wzrostu prenumeraty cyfrowej bardzo słabo przekłada się na wzrost przychodów.
  • edytowano April 2021
    Agora to prawie trup, tylko że choćby i chyliła się ku upadkowi to będzie podtrzymywana przez różnych filantropów. Zbyt ważna jest na odcinku propagandy by upaść jak zwykłe przedsiębiorstwo.
  • Mam jasnowidzenie. Widzę...Widzę...Pojawia mi się obraz papierowej GW...I cyfry. Rok 2023 - wydrukowano tylko 13 tys. egz. Rok 2024 - do każdego egz. dodają darmowe piwo a dla pań perfumy. Rok 2024 - sprawa GW staje na forum Unii, która żąda obowiązkowego nabywania GW przez Polaków, bo jeśli nie - wpuszczą do nas milion niemieckich odpadów imigranckich.
    Odejdź siło nieczysta...
  • image
    Podium uzupełnia „Gazeta Wyborcza” (Agora). Jej średni wynik poszedł w dół o 32,18 proc. do 59 914 egz. Jednocześnie był to największy spadek w zestawieniu.

Czytaj więcej na: https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/sprzedaz-gazety-luty-2021-gazeta-wyborcza-rekordowy-spadek
    I to tłumaczy, dlaczego tabelka jest posortowana alfabetycznie.
  • Nie mogły redachtory same kupić te 86 gazet, by im płatne rozpowszechnianie nie spadło poniżej 60 000? 10 000 zalega w poczekalniach, pociągach i samolotach, 40 000 to urzędowa prenumerata, na sprzedaż kioskową zostaje 10 000. Strażnica ma się lepiej.
  • los napisal(a):
    Nie mogły redachtory same kupić te 86 gazet, by im płatne rozpowszechnianie nie spadło poniżej 60 000?
    Musieć by to robić codziennie ;) A wiesz, w tej firmie każdy oczekuje poświęcenia od innych, no a zwłaszcza jeżeli chodzi o pieniądze

• ja w tygodniu już nie dostaję wyborczej, tylko w pt, so i pn (reportaże)
    mógłbym poprosić o chociaż jedną-codziennie (tak zrobiłem z... Naszym Dziennikiem i gapolemcodziennym), by donosić kolegom, co tam nadają....

wogóle w tygodniu (pn, wt, sr, czw) kiepsko z prasą... Fakt w czwartek ma program tv, to idzie.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.