Skip to content

Trzej panowie poza łódką

Prawo i Sprawiedliwość zawiesiło trzech polityków PiS - Adama Hofmana, Mariusza Antoniego Kamińskiego i Adama Rogackiego - w związku z ich podróżą do Madrytu - poinformował szef klubu partii Mariusz Błaszczak.
Wcześniej marszałek Sejmu Radosław Sikorski spotkał się z Błaszczakiem, któremu przekazał, że żąda wyjaśnień od posłów.
Chodzi o podróż polityków PiS: rzecznika Adama Hofmana, Mariusza Antoniego Kamińskiego i europosła Dawida Jackiewicza. Politycy udali się do Hiszpanii w ramach parlamentarnej delegacji. Mieli tam wziąć udział w posiedzeniu komisji zagadnień prawnych i praw człowieka Zgromadzenia Parlamentarnego Rady Europy.
http://wpolityce.pl/polityka/221252-adam-hofman-mariusz-antoni-kaminski-i-adam-rogacki-zawieszeni-w-pis-ie-poszlo-o-wyprawe-do-madrytu
Przestałam mieć złudzenia. Adaś = dobrze(?) zakonspirowany śpioch.
A Ombretta miał rację, niestety.
«134567

Komentarz

• To ich zony mialy rzekomo narozrabiac w czasie tej podrozy?
    Kilkanascie tysiecy zlotych zaliczki na podroz do Hiszpani?
    Jest obowiazek jezdzenia samochodami? Nie wolno za ta sama kase leciec samolotem?

Zegar biologiczny tyka potęgując lęk Michnika
  • w tej calej sprawie, pominawszy watek polityczny, przybil mnie watek spoleczny: morale naszych pan. to, ze chlop robi awanture publicznie jakos mnie juz nie szokuje, niestety. ale zachowanie kobiety, sciskajacej flache w jednej rece a w drugiej stewardese, to jest chyba jednak nowa jakosc jak na nasz kraj.
    a politycnie: czy Hoffman nie byl juz raz zawieszony? a potem odwieszony?

"Nie myslcie, ze przynioslem na ziemie pokoj. Nie, ale miecz."
    Pan Jezus
  • A Mariusz A. Kamiński to leciał z drugą żoną?
    A co do Adasia Hoffmana - to taki pełowiec tylko przez pomyłkę w PiS-ie.

W jedności siła!

"by logika i trzeźwość sądu nie stawała się pożywką dla rozpaczy udającej realizm" - Wróg Ludu
  • Żyć, nie umierać.
    Czy ci ludzie chcieliby jakichkolwiek prawdziwych zmian? I po co?
    Jeszcze uwaga do notatki wPolityce: Chodzi o
    Adama Rogackiego czy Jackiewicza?
  • Nie, nie, nie... nie tak prosto. Można wyśmiewać spiskowe teorie, ale nie wtedy, gdy PiS kolejny raz naprawdę ma szansę na wygraną. Teraz wszystkie klocki bardzo ładnie zaczynają pasować. I ten ni z gruszki, ni z pietruszki wyciągnięty na światło dzienne pijany Wipler (wszak poseł PiS, nieprawdaż?, co z tego, że były), i pijane żony (a fe, cóż za ochyda!!!) posłów PiS, i przy okazji poprzednie grzeszki posła Adasia, wszak - rzecznika PIS!
    Koronkowa robota. Można tylko zaciskać pięści i ... podziwiać.
    Ciekawe, ile kretów siedzi przygotowanych na wybory prezydenckie. Bo Adaś już spalony. I co nam szykują na parlamentarne.
    The author has edited this post (w 07.11.2014)
  • uhr
    Jeszcze uwaga do notatki wPolityce: Chodzi o
    Adama Rogackiego czy Jackiewicza?
    Rzeniby byli w czterech.
  • A co z psem? I jakiej rasy?

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • Pies z wściekłości pogryzł czwartego i szczęśliwie uciekł.
  • Wzięli kaskę na jazdę samochodem, jak rozumiem zaliczkę. Polecieli samolotem, bo taniej i wygodniej. Mam nadzieję, że w Sejmie obowiązuje zasada jak wszędzie, bierzesz zaliczkę a poźniej rozliczasz się fakturami i rachunkami. To co zostanie idzie do zwrotu. Rozliczyli się ? Wiadomo coś na ten temat ?
    Żony chciały pić swój alkohol ? No i co ? Zrobiły zamieszanie ? No i co ? Nie było żadnych konsekwencji. To nie jest dla mnie żadna afera.
    Wiecie co mnie w tej sprawie irytuje najbardziej ? Nasi panowie politycy pojechali na obrady i nie poszli na nie. Jeżeli to jest prawda (pamiętajcie, żeby wątpić we wszystko) to są klasyczni tandeciarze. Darmowa wycieczka do Hiszpanii z żonkami. Jak ja tego nienawidzę, jakie to jest żenujące, jakie to jest powszechne. Przecież stać ciebie, jeden buraku z drugim, żeby sobie prywatnie tam pojechać ...
    JORGE>
  • Dwa czy trzy dni temu o "awanturze w samolocie" napisał Fakt. Miała to być żona Jackiewicza.
    Dzisiaj leci wrzutka (znów koleś, który "uprzejmie doniósł" o Wiplerze bijącym policmajstrów, Roman Osica, obecnie w Radio Zet) o podejrzanej zaliczce.
    Do tego dochodzi marszałek Sikorski, który uzbroił się w pismo w klasycznym stylu "uprzejmie donoszę" wyprodukowane na wniosek Halickiego przez niejakiego Sawickiego, o którym Agnieszka Romaszewska pisze tak:
    https://twitter.com/ARomasze/status/530808903534403584
    p.Sawicki bardzo sie zasluzył za kadencji SLD. Rozgonił Biuro Interwencji i Biuro Spraw Miedzynarod. A potem poszedł do kanc. Rady Europy.
    https://twitter.com/ARomasze/status/530804145981517824
    Pan Sawicki to. szef kancelarii Sentu RP, ktory wyrzucil moja mamę, dzis w Radzie Europy w administracji
    Tu treść pisemka:
  • JORGE
    Wzięli kaskę na jazdę samochodem, jak rozumiem zaliczkę. Polecieli samolotem, bo taniej i wygodniej. Mam nadzieję, że w Sejmie obowiązuje zasada jak wszędzie, bierzesz zaliczkę a poźniej rozliczasz się fakturami i rachunkami. To co zostanie idzie do zwrotu. Rozliczyli się ? Wiadomo coś na ten temat ?
    Żony chciały pić swój alkohol ? No i co ? Zrobiły zamieszanie ? No i co ? Nie było żadnych konsekwencji. To nie jest dla mnie żadna afera.
    Wiecie co mnie w tej sprawie irytuje najbardziej ? Nasi panowie politycy pojechali na obrady i nie poszli na nie. Jeżeli to jest prawda (pamiętajcie, żeby wątpić we wszystko) to są klasyczni tandeciarze. Darmowa wycieczka do Hiszpanii z żonkami. Jak ja tego nienawidzę, jakie to jest żenujące, jakie to jest powszechne. Przecież stać ciebie, jeden buraku z drugim, żeby sobie prywatnie tam pojechać ...
    JORGE>
    Podobno jeszcze nie rozliczali, więc nie ma tematu.
    ----
    Z "uprzejmego donosu" sekretarza Sawickiego wynika, że panowie sobie już kilka razy latali i nie uczestniczyli.
    ----
    Podobno to nie jedyni posłowie. Ale jedyni s PiSu.
  • los
    A co z psem? I jakiej rasy?
    Powiedz Losie, czy pamiętałeś rasę. Ja jednak musiałam sięgnąć do książki. Jedyny zysk, że sobie ją dzisiaj z przyjemnością odświeżę :-)
    The author has edited this post (w 07.11.2014)
  • Tak jak Davenię,  mnie też obrzydziły (-ła?) żony wsiadające do samolotu z butelką wódki. Nie wiem czy to była jedna żona czy wszystkie cztery- ale świadczy to o poziomie tego towarzystwa.
    Ale aferka rozdmuchana jak sie patrzy. Przy aferach PO jest to bzdet, mimo wszystko... Mam nadzieję, że nie wpłynie to na wynik wyborów.

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
  • Masz złą nadzieję. Wpłynie. Za tym idzie narracja - wszystkie partie są takie same. W ostateczności, ci co pójdą głosować, zagłosują na tzw. listy samorządowe. A tam kto, jak nie starzy znajomi? Nie wiem, jak u was, u mnie - same przefarbowane lisy.
    Jeśli sieję defetyzm, mogę się zamknąć. Ale w tej chwili, to już chyba bez znaczenia jest, co ja se tu wypisuję;)
  • Nie można dopuścić żeby nie wpłynęło. Przecież po to temat jest grzany.
  • mmaria
    Koronkowa robota. Można tylko zaciskać pięści i ... podziwiać.
    Ciekawe, ile kretów siedzi przygotowanych na wybory prezydenckie.
    Ale ze oni tak specjalnie zrobili, przed wyborami? Toz to zwykła codzienność.
    A wyciągnięta, bo wyciągnięta.
  • Uważam, że nie. Adasiowi dziwnym trafem na ogół "coś" się przytrafia tuż przed wyborami. Za dużo tych zbiegów okoliczności. A za idiotę go nie uważam. Oczywiście tzw. codzienności posłowania nie znam. Jednak od tej pory przyznaję całkowitą rację Barbarze Fedyszak-Radziejowskiej, a ona zna to środowisko bez porównania lepiej.
  • Miarą człowieka w dzisiejszej Polsce jest niechęć i ataki mejnstrimu wobec niego. To się sprawdza zawsze. Im cześciej kogoś kopią, im częściej wyciągają pewne sprawy tym większe stanowi dla całego układu zagrożenie. Dla skurwysynów rządzących Polską problemem nie są erudyci, filozujący demagogowie, Marki Jurki czy różnego rodzaju rozumatorzy. Zagrożeniem są ludzie z mocą sprawczą, charakterni gracze czy nie bojący się niczego wywrotowcy. Dlatego tak niszczą Macierewicza, dlatego tak pluli na śp. Gosiewskiego, dlatego co rusz obyrwał Kurski. Nie wiem kim jest Adam Hofman. Wygląda mi na człowieka, który doskonale porusza się w realich dzisiejszego świata, jest umocowany w nim mentalnie, potrafi posługiwać się pewnym językiem, rozumie układy i zależności. Podejrzewam też, że potrafi grać wg zasad obowiązujących w zwichrowanej Polsce. Z jakichś przyczyn stanął po stronie PiSu, z jakichś przyczyn Kaczyński na niego postawił. A może wiem dlaczego, co byście o ludziach pokroju Hofmana nie sądzili to jedynie oni są w stanie cokolwiek ugrać.
    JORGE>
  • To są argumenty, których używałam do wczoraj. Ale, obyś miał rację Jorge.
  • JORGE
    Podejrzewam też, że potrafi grać wg zasad obowiązujących w zwichrowanej Polsce. Z jakichś przyczyn stanął po stronie PiSu, z jakichś przyczyn Kaczyński na niego postawił. A może wiem dlaczego, co byście o ludziach pokroju Hofmana nie sądzili to jedynie oni są w stanie cokolwiek ugrać.
    JORGE>
    dokładnie. Potrzebujemy "naszych skurwysynów", bo takie ciotki jak Marek Judek czy psor z Unii Wolności Gliński to nie są bezwzględni fighterzy..
  • Bycie ofiarą ataków GW et consortes jest warunkiem koniecznym, a nie wystarczającym.
    Przypomnę jedynie, że jedną z najbardziej atakowanych osób 2PRL  był Roman Giertych.
    A poza tym - pełna zgoda.
  • davenia
    w tej calej sprawie, pominawszy watek polityczny, przybil mnie watek spoleczny: morale naszych pan. to, ze chlop robi awanture publicznie jakos mnie juz nie szokuje, niestety. ale zachowanie kobiety, sciskajacej flache w jednej rece a w drugiej stewardese, to jest chyba jednak nowa jakosc jak na nasz kraj.
    a politycnie: czy Hoffman nie byl juz raz zawieszony? a potem odwieszony?
    Nie bronię nikogo, ale osobiście znam przypadek człowienia, który
    musi
    się napruć jak Messerschmitt, co by w ogóle wsiąść do samolotu.  Paniczny lęk przed lataniem.

"Cari amici soldati, i tempi della pace sono passati."
  • JORGE
    Nie wiem kim jest Adam Hofman. Wygląda mi na człowieka, który doskonale porusza się w realich dzisiejszego świata, jest umocowany w nim mentalnie, potrafi posługiwać się pewnym językiem, rozumie układy i zależności. Podejrzewam też, że potrafi grać wg zasad obowiązujących w zwichrowanej Polsce. Z jakichś przyczyn stanął po stronie PiSu, z jakichś przyczyn Kaczyński na niego postawił. A może wiem dlaczego, co byście o ludziach pokroju Hofmana nie sądzili to jedynie oni są w stanie cokolwiek ugrać.
    Jarro niestety nie jest najlepszym kadrowcem, o czym od lat wiemy.  O p. Adamie wypowiadałbym się niechętnie, ale peem tak: mam nadzieję, że nie był
    aż tak głupi
    , żeby przekręcić parę stówek z kancelarii sejmu.  Cała ta afera cuchnie mi prowokacją na kilometr.

"Cari amici soldati, i tempi della pace sono passati."
  • yanusson
    Przypomnę jedynie, że jedną z najbardziej atakowanych osób 2PRL  był Roman Giertych.
    Tu jest jednak bardzo ważne - był. Giertych miał wszystkie cechy "naszego skurwysyna". Ale przegrał, wymiękł. I przeszedł na stronę przeciwną. Bo głupi jest. O tym, że kalkulował od samego początku jest nam już wiadomo. Jego prawo, nie wymagam od skurwysynów ideologicznych podstaw swojego działania. Ale wykalkulował sobie to wszystko do dupy. I zatrzasnął drzwi. Natomiast w fazie swojego prawicowego topu, mógł być dla Wyborczej koszmarem. Wykształcony endek, adwokat, wyszczekany, z perspektywami, umiejętnie radzący sobie w różnych środowiskach, z ławością nawiązywania kontaktów nieformalnych. Kiedyś jakiś reaktor napisał, że to jest jeden ze zdolniejszych polityków młodego pokolenia, aż szkoda że nie nasz. No to już ich. Chociaż zawsze bedzie trędowaty, oni go nigdy nie zaakceptują do końca.
    JORGE>
  • ombretta
    Jarro niestety nie jest najlepszym kadrowcem, o czym od lat wiemy.  O p. Adamie wypowiadałbym się niechętnie, ale peem tak: mam nadzieję, że nie był
    aż tak głupi
    , żeby przekręcić parę stówek z kancelarii sejmu.  Cała ta afera cuchnie mi prowokacją na kilometr.
    Jarro nie jest dobrym kadrowcem ? Bo co ? Bo ilu ludzi musiał odstrzelić ? Jeżeli tak to zobacz jak beznadziejnym kadrowcem jest Donald Tusk w takim razie. Koniec końców największą idiotkę w zagrodzie musiał premierem zrobić, a ze zbioru licznych towarzyszy WSI został mu do prezydentowania największy cymbał. A miał paru lotnych swego czasu. Dzisiejsza polityka partyjna wymusza rotację tych bardziej wierzgających jednostek. A do polityki idą sami wierzgacze, a jeszcze na prawicy ? W PO czy SLD można ludzi utrzymać perspektywą komfitur. A w PiS ? Naprawdę nie rozumiem po kiego czorta ludzie pchają się do PiSu ? Nawet ci co się chcą ustawić, bo takich też pełno. Wałów nie nakręcisz bo i przyzwolenie średnie, a jeszcze wszystko ci mejnstrim wyciągnie, nawet kiedy polecisz a nie pojedziesz. Tego nie da się ogarnąć, niby jak do kupy zebrać napoleonów, pieniaczy, lawirantów, pistoleciki, a jeszcze i skurywysnów też paru trzeba mieć. I czym ich opłacić ? HRowy koszmar ...
    JORGE>
  • los
    A co z psem? I jakiej rasy?
    W tym sęk. - Tartak? Jaki Tartak.
    ===
    Wybory, wybory.
    Ja czekam na mikro-bomby w Piekarach. Na razie jeszcze nie ma, ale pięć dni...
    ==
    Nagrywać, nagrywać. I podawać w mediach zawsze w czasie (jakimś) wyborczym. O.
  • Decyzją JK panowie zegnaja sie z partią.
    A moze choc raz warto sprobowac wariantu "Polacy nic sie nie stao"? Czy bez choru mediow i expertow nie da sie w to grac?

Zegar biologiczny tyka potęgując lęk Michnika
  • "Nawet w kiblu musimy zachwywać się przyzwoicie". To słowa posła PiS-u, który odmówił prwatnego spotkania w pubie w gronie kolegów (znamy się już ponad 30 lat). Wyjaśniając powody nieobecności powiedział: "wiecie, będę siedział ze szklanką piwa, a tu a nuż ktoś zrobi zdjęcie komórką, pójdzie to do prasy i będzie magiel na 2 tygodnie, że poseł PiS-u to pijak, a jak pijak to złodziej, mówiąc Bareją".
    Jeśli usunięci posłowie o tych zasadach nie pamiętali, to lepiej, że ich usunięto z PiS.

W jedności siła!

"by logika i trzeźwość sądu nie stawała się pożywką dla rozpaczy udającej realizm" - Wróg Ludu
  • JK chce by partia świętych za życia rządziła w kraju gówien w garniturach i garsonkach
    imageŻyczę mu dobrze i wtrącać się w robotę nie będę ale mam dysonans poznawczy.
    The author has edited this post (w 08.11.2014)

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • JORGE
    yanusson
    :
    Tu jest jednak bardzo ważne - był. Giertych miał wszystkie cechy "naszego skurwysyna". Ale przegrał, wymiękł. I przeszedł na stronę przeciwną. Bo głupi jest.
    Głupi jest? Bronił siebie. Hatka, a może i coś więcej.
    Został wspomniany też Kurski. Wzruszam sie zawsze gdy przypominam sobie jego słowa: Mogliśmy jesć mule w Brukseli, ale nasza troska o Polskę przeważyła.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.