starybelf "Nawet w kiblu musimy zachwywać się przyzwoicie". To słowa posła PiS-u, który odmówił prwatnego spotkania w pubie w gronie kolegów (znamy się już ponad 30 lat). Wyjaśniając powody nieobecności powiedział: "wiecie, będę siedział ze szklanką piwa, a tu a nuż ktoś zrobi zdjęcie komórką, pójdzie to do prasy i będzie magiel na 2 tygodnie, że poseł PiS-u to pijak, a jak pijak to złodziej, mówiąc Bareją".
Czyli bycie w PiS to tak naprawdę rezygnajca z normalnego życia, nawet normalnego życia w kontekście posła, polityka, które jak wiadomo takie cłakiem normalne być nie może. Ale nawet to nie jest dane. Kolejny raz się pytam, jaki ma sens działanie w partii Prawo i Sprawiedliwość ? JORGE>
starybelf : "Nawet w kiblu musimy zachwywać się przyzwoicie". To słowa posła PiS-u, który odmówił prwatnego spotkania w pubie w gronie kolegów (znamy się już ponad 30 lat). Wyjaśniając powody nieobecności powiedział: "wiecie, będę siedział ze szklanką piwa, a tu a nuż ktoś zrobi zdjęcie komórką, pójdzie to do prasy i będzie magiel na 2 tygodnie, że poseł PiS-u to pijak, a jak pijak to złodziej, mówiąc Bareją".
Czyli bycie w PiS to tak naprawdę rezygnajca z normalnego życia, nawet normalnego życia w kontekście posła, polityka, które jak wiadomo takie cłakiem normalne być nie może. Ale nawet to nie jest dane. Kolejny raz się pytam, jaki ma sens działanie w partii Prawo i Sprawiedliwość ? JORGE>
A co to znaczy normalne życie? Uwalenie się w samolocie, albo oszukanie na benzynie w kancelarii Sejmu? Nagonka, jaką media wytworzyły na PiS, skutkuje tym, że działacze tej partii muszą mieć oczy dookoła głowy i widzieć, czy ich zza winkla jakiś kapuś nie filmuje lub fotografuje. A jaki sens ma działanie partii Prawo i Sprawiedliwość? Wg mnie to uczynienie z Polski normalnego kraju. W jedności siła!
"by logika i trzeźwość sądu nie stawała się pożywką dla rozpaczy udającej realizm" - Wróg Ludu
qiz Potrzebujemy "naszych skurwysynów", bo takie ciotki jak Marek Judek...
Masz na myśli Marka JuRka, który będąc na 5. miejscu na liście zdobył mandat do europarlamentu? No faktycznie "ciotka". A tych "muszkieterów" wypier... z PiS na zbity pysk. Im szybciej tym lepiej. Gdybym miała okazję to zapytałabym Jarosława gdzie jest jego dawny asystent, rzecznik rządu Jan Dziedziczak i dlaczego w odstawce ? Gdzie się teraz podziewa jeden z najlepszych europosłów minionej kadencji Konrad Szymański? Obaj bardzo porządni w pełnym tego słowa znaczeniu. Gdy na koniec sobie przypomnę yaya z wciśniętym na w ostatniej chwili na poznańską listę do sejmu p. Tomaszem Górskim i promowaniem go przez JK /mimo, że było na tej liście sporo innych cennych kandydatów/, który zaraz po zdobyciu mandatu odpłynął do Solid Polski to zaprawdę ciężko mi utrzymać żelazność wyborcy PiS-u. The author has edited this post (w 08.11.2014)
JORGE Kolejny raz się pytam, jaki ma sens działanie w partii Prawo i Sprawiedliwość?
Nie ma. Powiem więcej - nie ma też sensu władza PiSu w Polsce ze względu na wspomniany wyżej dysonans: władza w jakiś sposób powinna reprezentować lud a teraz porównajmy standardy narzucane przez JK z praktyką zachowania populacji między Bugiem a Odrą na każdym poziomie i w każdym zakresie. Jakby Eskimosi (tym razem wyjątkowo w znaczeniu mieszkańców Północy) próbowali rządzić Pigmejami lub odwrotnie. Zupełny nonsens, więc w jakimś sensie ma rację Marcin Król twierdząc, że eliminacja JK jest bugodrzańską (określenie "polską" nie przechodzi mi przez klawiaturę) racją stanu. A popieram ich tylko i wyłącznie dlatego, by móc o sobie lepiej myśleć. Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
starybelf : A jaki sens ma działanie partii Prawo i Sprawiedliwość? Wg mnie to uczynienie z Polski normalnego kraju.
M.zd. ktos kto traci rozum na widok łatwych pieniędzy (mniejszych lub większych), tego nie uczyni.
Wszyscy polscy żołnierze AD 1920 byli święci? Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
starybelf A co to znaczy normalne życie? Uwalenie się w samolocie, albo oszukanie na benzynie w kancelarii Sejmu?
Normalne znaczy powszechne? W takim razie między Bugiem a Odrą jest to normalne. The author has edited this post (w 08.11.2014) Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
starybelf : A jaki sens ma działanie partii Prawo i Sprawiedliwość? Wg mnie to uczynienie z Polski normalnego kraju.
M.zd. ktos kto traci rozum na widok łatwych pieniędzy (mniejszych lub większych), tego nie uczyni.
Wszyscy polscy żołnierze AD 1920 byli święci?
Losie powiem wprost - faryzeizm a'rebours z Ciebie wychodzi. A cóż ma do rzeczy anonimowy człowiek, żołnierz, do wybranego przedstwiciela narodu w postaci panów Hoffmana, Kamińskiego i tego trzeciego, którego nazwiska nie pamiętam. Powiem więcej, im więcej Nowaków i Protasiewiczów w peło, tym mniej Hofanów i M.A. Kamińskich w PiS. Jak to pięknie ujmuje public tv - "musimy się pięknie różnić". The author has edited this post (w 08.11.2014) W jedności siła!
"by logika i trzeźwość sądu nie stawała się pożywką dla rozpaczy udającej realizm" - Wróg Ludu
To jest żywa torpeda - człowiek, który poświęca się dla dobra tych, co go obcharkają. Jeśli ja miałby się poświęcic - to tylko po to by tym przemądrzalcom spuścic bolesny i dokuczliwy wpierdol. Już mniej mi idzie o "tamtych", oni są dla mnie elementami przyrody, najbardziej jestem zawzięty na "dobre człowieki" po niby naszej stronie. The author has edited this post (w 08.11.2014) Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
davenia : w tej calej sprawie, pominawszy watek polityczny, przybil mnie watek spoleczny: morale naszych pan. to, ze chlop robi awanture publicznie jakos mnie juz nie szokuje, niestety. ale zachowanie kobiety, sciskajacej flache w jednej rece a w drugiej stewardese, to jest chyba jednak nowa jakosc jak na nasz kraj. a politycnie: czy Hoffman nie byl juz raz zawieszony? a potem odwieszony?
Nie bronię nikogo, ale osobiście znam przypadek człowienia, który musi się napruć jak Messerschmitt, co by w ogóle wsiąść do samolotu. Paniczny lęk przed lataniem.
trzeba byc ostatnim idiota aby fobie samolotowa zalatwiac alkoholem. czlowiek z danym problemem albo do samolotu nie wchodzi, albo zazywa srodek nasenny. co do konkretnej tu omawianej sytuacji: aura tego wydarzenia naprawde w niczym nie suponuje stanow lekowych druzyny Adasia. "Nie myslcie, ze przynioslem na ziemie pokoj. Nie, ale miecz." Pan Jezus
"Na stronie internetowej posła Mariusza Kamińskiego ukazało się oświadczenie trzech zawieszonych posłów PiS. Tłumaczą w nim, że informacje rozpowszechnianie o ich podróży do Madrytu są nieprawdziwe. "Po raz kolejny oświadczamy, że niezwłocznie po powrocie z Madrytu w dniu 4 listopada 2014 roku (wtorek) o godz. 9.00 złożyliśmy na ręce Przewodniczącego delegacji Sejmu do ZPRE Pana posła Andrzeja Halickiego pismo informujące, że nie pojechaliśmy samochodami tylko polecieliśmy samolotem oraz że 'bilety wykupiliśmy z własnych środków a pieniądze na ryczałt na przejazd samochodem zwrócimy'” - napisali w oświadczeniu posłowie Adam Hofman , Mariusz Antoni Kamiński i Adam Rogacki . " http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Zawieszeni-poslowie-PiS-wydaja-oswiadczenie-zwrocilismy-pieniadze,wid,17020559,wiadomosc.html Nie chcę ich bronić, narozrabiali, niech poniosą konsekwencje. Ruch Kaczora mi się podoba. Jednak kiedy afera wybuchła, wychodzi na to, że Halicki miał już to pismo. Siedział cicho?
Ech, rzycie jak w Madrycie (proszę nie poprawiać ortografii). Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
Trzeba być idiotą, żeby taki numer wywinąć przed wyborami. Jest jeszcze możliwość, że zrobili to z premedytacją. Nie mogli przewidzieć konsekwencji? Nic innego mi nie przychodzi do głowy.
Gdy się programowo ustala że celem jest walka z korupcją trzeba być czysztszym niż żona cesara po szorowaniu pumeksem. Inaczej wystawia się własną rzyć na POśmiewisko. Tyle w tomacie. “It is not necessary to understand things in order to argue about them.”
“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
Mlode zony to zuo. Glosuje tylko na nie mlodszych, niz czterdziestoletni, kawalerow albo - choc z duza ostroznoscia - na statecznych ojcow rodzin z nieatrakcyjnymi fizycznie malzonkami. Zegar biologiczny tyka potęgując lęk Michnika
Niezaleznie od innych okolicznosci, za to jedno zdanie swiadczace o kompletnym braku inteligencji powinni poleciec : "W związku z tym sugestie, że doszło do nadużyć są całkowicie nieprawdziwe i to tym bardziej, że nie złożyliśmy wniosku o rozliczenie biletów lotniczych " - oświadczają posłowie. "- Przyszedł czas, by powiedzieć Polakom, że muszą się wyrzec swojej polskości" Janusz Palikot, konwersatorium "Dialog i Przyszłość", 10 lutego 2012, Warszawa
fatuswombatus Gdy się programowo ustala że celem jest walka z korupcją...
Walczyć z korupcją w Bugodrzu to jak walczyć ze śniegiem na Antarktydzie. Ten przypadek właśnie mi uzmysłowił, jak bardzo PiS jest bez sensu. Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
fatuswombatus : Gdy się programowo ustala że celem jest walka z korupcją...
Walczyć z korupcją w Bugodrzu to jak walczyć ze śniegiem na Antarktydzie. Ten przypadek właśnie mi uzmysłowił, jak bardzo PiS jest bez sensu.
rzecz nie jest beznadziejna . Klimat sie zmienia, a w odleglej przeszlosci Antarktyda byla kwitnacym ogrodem . On verra. The author has edited this post (w 09.11.2014) "- Przyszedł czas, by powiedzieć Polakom, że muszą się wyrzec swojej polskości" Janusz Palikot, konwersatorium "Dialog i Przyszłość", 10 lutego 2012, Warszawa
Ja nie twierdzę, że w jakimś terminie klimat się nie zmieni. Ale dziś jest jak jest. Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
Uwaga, uwaga, dziewice się odezwały. SLD d oniesie do prokuratury a ponadto zwróci się do marszałka Sejmu o audyt aktywności wszystkich członków polskiej delegacji do Zgromadzenia Parlamentarnego Rady Europy. Po mojemu audyt by się przydał. Serio. Oczywiście wszystkich. Właściwie nie wiem, dlaczego nie jest to standardowa procedura w naszym kraju. Może dlatego, że nie miałby kto audytować audytujących?
Niestety wiewiorki cwierkaja ze poslowie PZPR bardzo aktywnie i sumiennie dzialaja na forumie Zgromadzenia Parlamentarnego RE. Jak lew walczo o interesy komuny. PZPR wie co robi i Mlynarz nie strzela w ciemno. The author has edited this post (w 09.11.2014) "- Przyszedł czas, by powiedzieć Polakom, że muszą się wyrzec swojej polskości" Janusz Palikot, konwersatorium "Dialog i Przyszłość", 10 lutego 2012, Warszawa
mmaria Po mojemu audyt by się przydał. Serio. Oczywiście wszystkich. Właściwie nie wiem, dlaczego nie jest to standardowa procedura w naszym kraju.
Dlatego, że grówno jest ulubioną potrawą większości. Pozbądźmy się złudzeń, że mamy z nimi coś wspólnego. Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
Komentarz
JORGE>
Nagonka, jaką media wytworzyły na PiS, skutkuje tym, że działacze tej partii muszą mieć oczy dookoła głowy i widzieć, czy ich zza winkla jakiś kapuś nie filmuje lub fotografuje.
A jaki sens ma działanie partii Prawo i Sprawiedliwość? Wg mnie to uczynienie z Polski normalnego kraju.
W jedności siła!
A tych "muszkieterów" wypier... z PiS na zbity pysk. Im szybciej tym lepiej.
Gdybym miała okazję to zapytałabym Jarosława gdzie jest jego dawny asystent, rzecznik rządu Jan Dziedziczak i dlaczego w odstawce ? Gdzie się teraz podziewa jeden z najlepszych europosłów minionej kadencji Konrad Szymański?
Obaj bardzo porządni w pełnym tego słowa znaczeniu.
Gdy na koniec sobie przypomnę yaya z wciśniętym na w ostatniej chwili na poznańską listę do sejmu p. Tomaszem Górskim i promowaniem go przez JK /mimo, że było na tej liście sporo innych cennych kandydatów/, który zaraz po zdobyciu mandatu odpłynął do Solid Polski to zaprawdę ciężko mi utrzymać żelazność wyborcy PiS-u.
The author has edited this post (w 08.11.2014)
A popieram ich tylko i wyłącznie dlatego, by móc o sobie lepiej myśleć.
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
Powiem więcej, im więcej Nowaków i Protasiewiczów w peło, tym mniej Hofanów i M.A. Kamińskich w PiS. Jak to pięknie ujmuje public tv - "musimy się pięknie różnić".
W jedności siła!
W jedności siła!
JORGE>
Jeśli ja miałby się poświęcic - to tylko po to by tym przemądrzalcom spuścic bolesny i dokuczliwy wpierdol. Już mniej mi idzie o "tamtych", oni są dla mnie elementami przyrody, najbardziej jestem zawzięty na "dobre człowieki" po niby naszej stronie.
co do konkretnej tu omawianej sytuacji: aura tego wydarzenia naprawde w niczym nie suponuje stanow lekowych druzyny Adasia.
"Nie myslcie, ze przynioslem na ziemie pokoj. Nie, ale miecz."
Pan Jezus
"Po raz kolejny oświadczamy, że niezwłocznie po powrocie z Madrytu w dniu 4 listopada 2014 roku (wtorek) o godz. 9.00 złożyliśmy na ręce Przewodniczącego delegacji Sejmu do ZPRE Pana posła Andrzeja Halickiego pismo informujące, że nie pojechaliśmy
samochodami
tylko polecieliśmy samolotem oraz że 'bilety wykupiliśmy z własnych środków a
pieniądze
na ryczałt na przejazd samochodem zwrócimy'” - napisali w oświadczeniu posłowie
Adam Hofman
, Mariusz Antoni Kamiński i
Adam Rogacki
. "
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Zawieszeni-poslowie-PiS-wydaja-oswiadczenie-zwrocilismy-pieniadze,wid,17020559,wiadomosc.html
Nie chcę ich bronić, narozrabiali, niech poniosą konsekwencje. Ruch Kaczora mi się podoba. Jednak kiedy afera wybuchła, wychodzi na to, że Halicki miał już to pismo. Siedział cicho?
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Andrzej-Halicki-mialem-watpliwosci-ze-poslowie-PiS-pojada-samochodami,wid,17020800,wiadomosc.html
Tyle w tomacie.
“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”
“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
Zegar biologiczny tyka potęgując lęk Michnika
:
"W związku z tym sugestie, że doszło do nadużyć są całkowicie nieprawdziwe i to
tym bardziej, że nie złożyliśmy wniosku o rozliczenie biletów lotniczych
" - oświadczają posłowie.
"- Przyszedł czas, by powiedzieć Polakom, że muszą się wyrzec swojej polskości" Janusz Palikot, konwersatorium "Dialog i Przyszłość", 10 lutego 2012, Warszawa
Ten przypadek właśnie mi uzmysłowił, jak bardzo PiS jest bez sensu.
beznadziejna
. Klimat sie zmienia, a w odleglej przeszlosci Antarktyda byla
kwitnacym ogrodem
. On verra.
The author has edited this post (w 09.11.2014)
"- Przyszedł czas, by powiedzieć Polakom, że muszą się wyrzec swojej polskości" Janusz Palikot, konwersatorium "Dialog i Przyszłość", 10 lutego 2012, Warszawa
oniesie do prokuratury a ponadto
zwróci się do marszałka Sejmu o audyt aktywności wszystkich członków polskiej delegacji do Zgromadzenia Parlamentarnego Rady Europy.
Po mojemu audyt by się przydał. Serio. Oczywiście wszystkich. Właściwie nie wiem, dlaczego nie jest to standardowa procedura w naszym kraju. Może dlatego, że nie miałby kto audytować audytujących?
The author has edited this post (w 09.11.2014)
Pozbądźmy się złudzeń, że mamy z nimi coś wspólnego.
Ale tu akurat chodzi o innye aspekty.