Dlaczego Konrad Szymański nie kandyduje
do ojro-parlamentu?
Są jakies sensowne pomysly jego zagospodarowania na innych polach czy cos przeskrobal?
Ktuś wi?:)
Zegar biologiczny tyka potęgując lęk Michnika
Są jakies sensowne pomysly jego zagospodarowania na innych polach czy cos przeskrobal?
Ktuś wi?:)
0
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarz
Dlaczego ludzie pytaja o detale ogol zamiast tych, co moga znac odpowiedz?
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
"A za to, co tu piszemy, odpowiemy przed Bogiem" (Gromit)
Choć nieoficjalnie się mówi, że nie dostał jedynki, a niższego numeru nie chciał brać.
"Cari amici soldati, i tempi della pace sono passati."
Nie chciał to nie, pewnie poza 1. w Poznaniu miejsca nie są biorące, a lepiej nie startować niż odpaść, zwłaszcza w sytuacji gdy partia zwiększy stan posiadania.
“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”
“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
A Richarda Henrego też nie trawię. Dziwię się, że JArro toleruje tego zapładniacza generałówny Hermaszewskówny...
http://wpolityce.pl/polityka/194751-jadwiga-staniszkis-i-konrad-szymanski-beda-doradzac-kazimierzowi-ujazdowskiemu-jesli-zostanie-europoslem
Pora by uruchomił swą fachowość w kraju i przekazał zdobyte doświadczenie innym.
Ojczyzna bedzie mu wdzięczna.
PS. Strasznie Warzecha płakał niedawno, że takiemu mistrzowi jak Szymański nie dali jedynki na liście. A gdy Warzecha płacze to człowiek z zaciekawienia aż skacze.
The author has edited this post (w 09.05.2014)
"A za to, co tu piszemy, odpowiemy przed Bogiem" (Gromit)
Niekonfliktowe usposobienie OK.
The author has edited this post (w 09.05.2014)
Mnie interesuje, żeby odsunąć od władzy Tuska i jego ferajnę, więc głosuję na realną opozycję. Jedyną realną opozycję, którą w mojej ocenie z partii startujących stanowią PiS, PR (w ramach PiS) i SP. Głosuję na silniejszego i mającego lepszych kandydatów PiS, chociaż gdyby w PiS dalej trzymano wiplerków to bym się wahał.
Czemu to jedyna realna opozycja? Palikot i Mikke to pajace od odwracania uwagi, zresztą niekoniecznie dający nadzieję na coś lepszego niż PO. Mogą być pomocni przy obaleniu rządu i tyle. SLD raczej patrzy jak wejść w koalicję z PO, a nie w jakąś inną, dodatkowo jest to partia stosunkowo odległa ideowo, nie mówiąc już o komunistycznej przeszłości. A Gowin to koleś, który przez 2,5 roku ministrowania pokazał, że nie nadaje się na żadne stanowisko państwowe. A głosowanie na ruchaczy to głosowanie na lokajów Putina.
The author has edited this post (w 11.05.2014)
W systemach autorytarnych opozycji instytucjonalnej nie ma lub jest czysto fasadowa. Tak jest np w Rosji. W Polsce jednak jest inaczej. PO to rozumie i tak gra. Gra nieczysto i byc może chce doczekać pełnego nieukrywanego autorytaryzmu, ale na razie gra w gre medialna w demokratycznych ramach. Zachowania JarKacza i PiS są zas takie jakby u nas było już jak w Rosji i jakby to on rządził. Nie ma miejsca na wewnętrzną dyskusję i widoczne dla opinii publicznej ucieranie poglądów. Indywidualności i kontrestatorów nie oswaja się tylko wyrzuca i potem bezlitośnie tępi i ośmiesza. Niby czemu Ziobro i Kurski mieli nosić za JarKaczem teczki do 50-ki i nie mieć własnych ambicji? To czy oni są politykami miary JarKacza i mają wizję ma tu znaczenie drugorzędne. To samo z Kowalem i wielu innymi. Zmarnowany potencjał tych ludzi i zmarnowane siły na ich zwalczanie zamiast zwalczania PO i SLD z ich udziałem. Taki PiS nigdy nie wygra wyborów, a przynajmniej nie zdobędzie wiekszosci parlamentarnej, i dlatego mnie nie interesuje. Sam nie mam ambicji politycznch, no może mam samorządowe na emeryturze, ale wejście kogoś takiego jak ja - z doświadczeniem, wiedzą, niezależnością finansową, a więc od nacisków i pewnym autorytetem gdzieniegdzie na jakiekolwiek liczące się, choćby w powiecie, miejsce w PiS jest nie do pomyślenia. Przecież nie mam za sobą dwudziestu lat pracy dla Prezesa i o zgrozo nie zamierzam chodzić cały czas zgięty wpół w ukłonie, a nawet zdarza mi się mieć inny pogląd niż on i nie ukrywać tego. Dlatego ze spokojem oddam głos na partię "nicnieznaczącą", pewnie na Gowina. Przynajmniej da mi to jakąś nadzieję na zmianę i może da do myślenia zwyciężcom i tzw "liczącym się", jesli takich jak ja będzie więcej.Ja juz coraz mniej mam na uwadze siebie, a bardziej moje dzieci i młodych w ogólności. JarKacz to metody i filozofia przeszłosci. W tym jest, o dziwo, podobny do Donalda. Ich gry są nudne i jałowe.Brak w nich świeżości i odrobiny fantazji oraz wiary.
The author has edited this post (w 11.05.2014)