Jakób, syn Izaaka, wnuk Abrahama, po walce z janiołem przezwany został Izraelem (Walczącym z Bogiem/El). Więc dopiero od niego Izaelici się wywodzą (dwanaście pokoleń od synów)
Jakób miał syna Judę (Jehudi), czyli Żyda (tak się to słowo dziwnym trafem spolszczyło! z 'J' na 'Ż'!). Ale sam Juda/Żyd to jeszcze nie Żydzi, ale od tego, że miał własne królestwo Judę, Żydzi się stali dopiero...
Ciekawiej się robi, jeśli sie doda, że to z jego linii (Judy) urodził się Pan Jezus! a także, że on sam ci był pomysłodawcą sprzedania swego najmłodszego brata Józefa (czyli od uratowania od śmierci w studni) handlarzom napotkanym, a także, że ci handlarze to byli jego dalecy krewni, bo z linii Ismaela, któren to był synem... Abrahama.
Żydzi mają niewątpliwy, udokumentowany i rozwijany przez tysiąclecia talent do uzurpacji. Ich talent ich problem. Naszym problemem jest patologiczny filosemityzm, czyli przyznawanie im w tych uzurpacjach racji. Tak czynią, jak rozumiem losa, na przykład ewangelicy z amerykańskich prerii. Są to chrześcijańscy pożyteczni idioci. Pożyteczni dla uzurpatorów oczywiście. Jakkolwiek by to Żydów nie szokowało są takimi samymi ludźmi jak pozostali, a więc goje.
Jasnoniebieski letni garnitur, jednorzędowy z wąskimi klapami, dobrane pod kolor koszula i krawat zawiązany polwindsorem, brązowe buty ( do niebieskiego garnituru nigdy czarne!), pewnie taki sam pasek... Facet jest świetnie ubrany. I do tego te skarpety. Ewidentny komik.
Niewię czemusz alesz cuś mie tak wew ep sie wbieło isz uf szkarpetkowiec ledwosz skączeł czydzieske. A tu pacze a jemusz jusz niedługosz pindziesiomt szczeli.
Gnębą napisal(a): Niewię czemusz alesz cuś mie tak wew ep sie wbieło isz uf szkarpetkowiec ledwosz skączeł czydzieske. A tu pacze a jemusz jusz niedługosz pindziesiomt szczeli.
Spotkałam kiedyś kobietę po 70-tce o twarzy bez jednej zmarszczki, gładziutkiej jak u nastolatki. Była umysłowo i emocjonalnie na poziomie nastolatki. I trudno ją było nazwać chorą psychicznie, bo była radosna jak skowronek i kontaktowała, tyle, że świadomość miała mocno zawężoną. Justyn mi ją przypomina.
Gnębą napisal(a): Niewię czemusz alesz cuś mie tak wew ep sie wbieło isz uf szkarpetkowiec ledwosz skączeł czydzieske. A tu pacze a jemusz jusz niedługosz pindziesiomt szczeli.
Spotkałam kiedyś kobietę po 70-tce o twarzy bez jednej zmarszczki, gładziutkiej jak u nastolatki. Była umysłowo i emocjonalnie na poziomie nastolatki. I trudno ją było nazwać chorą psychicznie, bo była radosna jak skowronek i kontaktowała, tyle, że świadomość miała mocno zawężoną. Justyn mi ją przypomina.
Czy jest niebezpieczny? Czy państwo ma odp. zabezpieczenia? Może emo jest dziecko a rząd to taka gra RPG?
Komentarz
https://i.pinimg.com/originals/a6/21/23/a621234376d610ccff56978eba2c51de.jpg
ale tak, to tak, w sensie - inkulturacja jest wery Okej
Podobno taki anioł, w Starym Testamencie chyba tak napisane, to miecz miał w dłoni i nim władał.
Jeden dał się nawet w bójkę z Jakóbem ale... przegrał!
Jakób, syn Izaaka, wnuk Abrahama,
po walce z janiołem przezwany został Izraelem (Walczącym z Bogiem/El).
Więc dopiero od niego Izaelici się wywodzą (dwanaście pokoleń od synów)
Jakób miał syna Judę (Jehudi), czyli Żyda (tak się to słowo dziwnym trafem spolszczyło! z 'J' na 'Ż'!).
Ale sam Juda/Żyd to jeszcze nie Żydzi, ale od tego, że miał własne królestwo Judę, Żydzi się stali dopiero...
Ciekawiej się robi, jeśli sie doda, że to z jego linii (Judy) urodził się Pan Jezus! a także, że on sam ci był pomysłodawcą sprzedania swego najmłodszego brata Józefa (czyli od uratowania od śmierci w studni) handlarzom napotkanym, a także, że ci handlarze to byli jego dalecy krewni, bo z linii Ismaela, któren to był synem... Abrahama.
Tedysz Żydy sie liczo otkomt Pambuk zawar umowe na zażydzenie globusa ziemskiegusz zes pierwszem franczyzobiorco.
Isz nie spomne o fifaku.
/romeck Jewgienowicz/
Niech sie kolega nie rozpędza bo my wszyscy od Adama czyli Adamo...
ale rasistowskich genów nie oszukasz:
👣
🐾
🐾
Pomaga chorym dzieciom
Nasz wikary w tym działa
Coraz bardziej podobny do tatusia się robi.
fidelio bardziej męski był, te cygara, mundur, katolicka szkoła i miljony dziewcząt
Czy państwo ma odp. zabezpieczenia?
Może emo jest dziecko a rząd to taka gra RPG?
Jakie drzewo, taki klin
Jaki ojciec, taki syn.