Skip to content

100 dni PAD i następne wybory

1171820222399

Komentarz

• Rafał napisal(a):
    Sami Koledzy przyznają, że są manipulowani i często manipulacji nie są w stanie rozpoznać. Zupełnie to jednak Kolegom nie przeszkadza w surowej i skrajnie negatywnej ocenie manipulowanych Polaków, jako nie zasługujących na własne państwo fornali. Kupy to się nie trzyma. .
    Trzyma, tylko kolega nie rozumie.
    Jest subtelna i misternie utkana manipulacja wobec której każdy kto nie ma wiedzy wąskiego grona - jest bezbronny.
    Jest też walenie pałą po oczach w sposób tak tępy, że trzeba bardzo chcieć by tego nie widzieć.

Ja nie mam pretensji do osób oszukanych - ja mam pretensje do tych którzy brną w to szambo bo NIE CHCĄ przyznać sami przed sobą że dali się zrobić jak dzieci.

Znam kilka "nawróceń", sam jestem jednym z nich. Wie kolega co nas wszystkich, bez wyjątku (z tych co znam) łączy? Żaden nie jest bucem, każdy na pewnym etapie życia był w stanie powiedzieć że był i jest głupi, że dał się zrobić w balona. Taka postawa jest nie tylko w kwestiach politycznych, ale życiowych. To się chyba pokora nazywa, albo przynajmniej jakaś jej skromna namiastka.
    Rafał napisal(a):
    Na czym, będąc też manipulowanymi, opierają Koledzy swoje poczucie wyższości nad pozostałymi manipulowanymi Polakami? Że nie mają Koledzy poczucia wyższości ? Wolne żarty. Większość powyższej wymiany zdań jest o tym.
    Kolega myli poczucie wyższości z autentycznym wkurwem na to, że przez tych co nie dostrzegają oczywistych rzeczy żyjemy w kraju który zmarnował kilkadziesiąt lat - w najlepszym wypadku trzydzieści. I bez zadnej gwarancji (z nadzieją owszem ale bez gwarancji) że to się kiedyś wyprostuje.
    A poza tym Kolego - ja nie mam problemu ze stwierdzeniem że kolega Ignaś jest LEPSZY ode mnie z fizyki, kolega Romeck jest LEPSZY ode mnie z fotografii, kolega Marniok jest w ogóle LEPSZYM CZŁOWIEKIEM ode mnie - i mam wobec nich poczucie niższości w co najmniej powyższych dziedzinach. Oni są dla mnie impulsem by być LEPSZYM niż jestem.
    Jeśli sam LEPIEJ rozumiem mechanizmy manipulacji niż większość Polaków, to nie widzę powodów żeby tego nie mówić - zwłaszcza że nikogo nie obrażam personalnie tylko komentuję pewne zjawiska. Nie będę uciekał w lewackie "wszyscy jesteśmy równi, niech nikt przypadkiem nie powie że jest w czymś lepszy od drugiego". Sorry nie moja bajka - a jeśli Koledze się nie podoba, trudno, przeżyję.
    Rafał napisal(a):
    No niektórzy jojczą, że to "my" jesteśmy wykastrowani. Tego też nie kupuję. Ja mam jaja. Większość Koleżeństwa też. Kowalski to też nie jest jakiś Muller czy Taylor albo żabojad. Ma jaja i zdrowy rozum.
    Czyżbym widział u Kolegi poczucie wyższości? :D
    Rafał napisal(a):
    Co do gaworzenia matek na temat braku konieczności głosowania na PiS bo nikt nie odbierze 500+to nie przeceniałbym tego. Bredzenie przy kawce to bredzenie przy kawce. Decyzji życiowych i państwowych, jak głosowanie, nie podejmuje się w takich okolicznościach.
    Być może, ale ja nie pisałem o tym po to by załamywac rączki, tylko by przerwać narrację typu "jest 500+ i to załatwi wszystko". NIE ZAŁATWI.
    Kuba_ napisal(a):
    Kiedy ostatnio kolega dał komuś w mordę? A inni? Treningi się nie liczą. Ja bardzo dawno, jakieś 15 lat temu. I to jest nasz problem.
    A ja nie mogę bo mi pozwolenie zabiorą. Poważnie - i to jest jakiś chory dramat w naszym prawodastwie.
    Ale ale. Parę razy (PRZED uzyskaniem pozwolenia szanowny panie komendancie!) zgłosiłem gotowość zupełnie poważnego dania w mordę pod pewnymi warunkami (jeśli ewidentny cham nie naprawdi swego chamstwa). Skończyło się dobrze - chamy się wycofali. Liczy się?
    Bo wstyd przyznać ale ostatni raz na poważnie tłukłem się z kolegą w szóstej klasie podstawówki.
    Rafał napisal(a):
    Walić w mordę można się nauczyć. Zresztą w dzisiejszym świecie proste walenie w mordę nie wystarczy. Jest specjalizacja. Jak wiadomo można też strzelać, hakować cudze strony i konta mailowe, blokować działania finansowo i organizacyjnie itd. Są też, dość liczne, grupy już gotowe do tego jak kibice.Tego się można nauczyć tylko trzeba chcieć. Jak ktoś ma odwagę zwrócić uwagę żulowi to znaczy że się nadaje i nauczy się szybko. Trzeba mu tylko dać szansę.
    To nie jest kwestia nauki walenia w mordę tylko siły psychicznej by to zrobić. Podobnie ze strzelaniem, hakowaniem, itp. Technicznie jak to zrobić - to się akurat najprościej nauczyć.
    I co ważne - być gotowym DOSTAĆ w mordę.

Oglądaliście Fight Club z Nortonem i Pittem? to film DOKŁADNIE o tym. O stawaniu się mężczyzną.
    Przemko napisal(a):
    Cały czas to powtarzam, jest to szczególnie ważne w kontekście tego jojczenia że Polacy nie mają dostępu do broni palnej. Jak widzę takiego histeryka naparzającego w klawiaturę o hoplofobach, który nigdy nikomu nie dał w ryj (ale sam bardzo prawdopodobne że dostał), nigdy nie zabił ryby czy kury na obiad, i on ma wymachiwać bronią w mojej obecności no to nie zgadzam się na to.
    Ale skąd pomysł że Polacy nie mają dostępu do broni?
    Mają jeden z najlepszych dostępów do broni na świecie - czarnoprochowca kupi kolega na dowód, bez żadnej innej weryfikacji. Zabija? Ba, lepiej niż ostra broń współczesna. Jest tylko mniej poręczny, kłopotliwszy w obsłudze i nie nadaje się do walki -ale do mordowania jak najbardziej.

I - cóż za zdziwienie - nikt się nie morduje na ulicach, albo nawet w zaułkach. A przecież każdy może, tylko dziwnie nikt nie chce.

A do broni współczesnej też jest dostęp - tylko owszem, trzeba zabulić, trzeba się zbadać, trzeba zdać egzamin, itp. To wszystko można zrobić w miesiąc - ale da się. Problemem w Polsce nie jest jednak brak dostepu do broni, ale cena za egzamin (imho - co najmniej 2x za wysoka, a realnie z 4-5 razy za wysoka), i idiotyczne obostrzenia dotyczące posiadaczy. Na przykład jak wyżej - dziś nie mogę oddać w mordę komuś kto mi da, bo będę "uczestniczył w bójce".

• No rozumiem Kolegę. Rzeczywiście zawiniona niewiedza czy też odmowa wiedzy są wkurzające i są poważnym problemem. Nie tylko w Polsce, ale są. To właśnie obserwujemy w ostrej formie u znacznej części lemingów oraz przyzwoitych ludzi manipulowanych przez lata. To też ci, mniej przenikliwi czy pewni siebie też bardziej leniwi, którzy zamiast przestać czytać GW 15-20 lat temu nadal ją czytają czy czytują, albo przerzucili się na Tygodnik Powszechny.Trudno im przyznać się po tylu latach trwania w błędzie do tego błędu. Nawet nie tyle wstyd wobec ludzi co obrona przed uświadomieniem sobie straconych lat i błędnych decyzji politycznych, ale często zawodowych i towarzyskich. To, między innymi, dlatego tak często, też tutaj, przeciwstawiam się surowym sądom i potępieniom oraz wypominaniu tych błędów tym którzy przejrzeli, ale przecież nie bardzo chcą i maja siłę cały czas chodzić w worze pokutnym.
  • //Wątek o PAD, przypomnę....//
  • edytowano May 2017
    Dziś, w niedzielę 28. maja
    PAD jest pielgrzymem na wzgórzu Cerekwickim (kalwaria w Piekarach Śląskich) na Pielgrzymce Mężczyzn i Młodzieńców.

Transmisja na żywo: TVP Polonia

• latają te fotki na twitterze!
    :)
    image
    image
  • romeck napisal(a):
    Dziś, w niedzielę 28. maja
    PAD jest pielgrzymem na wzgórzu Cerekwickim (kalwaria w Piekarach Śląskich) na Pielgrzymce Mężczyzn i Młodzieńców.
    Także wysłuchałem pielgrzymkowej mszy świętej.
    (I mile spotkałem się z księdzem, co chrzcił mi syna...)

image

ks. proboszcz piekarskiej bazyliki, PAD, poseł Jerzy Polaczek (od kilku pokoleń piekarzanin)

• Kim jest Marcin Kędryna?
  • edytowano June 2017
    extraneus napisal(a):
    Kim jest Marcin Kędryna?
    Kolega z podstawówki.
    Asystent europosła AD w Brukseli.
    W zespole Szafernakera w sztabie kandydata.
    W gabinecie PAD zajmuje się mediami społecznościowymi (Facebook Mentions). Prowadzi jego FB.
    bloger Codziennie trzy negatywy
    Resortowe dziecko.
    Szara eminencja.

profilowe na Twitterze - obłędne!
    image

na fb 21. kwietnia 2017 :))
    Spiker Izby Reprezentantów USA dwa razy powiedział mi dzisiaj, że mam super brodę.
    A przez całe życie dziennikarz/ publicysta/ bloger/....
    Fotograf, fotoedytor (Ozon - jeszcze chrześcijański, Przekrój (stamtąd zna się z twórcą AszDziennika, MaleMan - z Oliwierem Jańczakiem)
    Hipster, dziwak, oryginał.

znalezione na salonie24

Rozmawiam z usuniętym z wojska w 1968 roku wyższym oficerem żydowskiego pochodzenia. Mówi, że część uderzeniowa LWP była jakby wyjęta ze struktury PRL, Polska Ludowa fundowała wyposażenie, dostarczała poborowych, jednostki były podległe Sowietom z dowództwa Układu Warszawskiego. Trudno było mówić wtedy o polskich generałach.
    To byli sowieccy generałowie polskiego pochodzenia.
    salon24 z 2011

= = = = =
    Podsumowywując - pozytywnie.
  • image
    Dzień Dziecka 2017
    :))
  • Dziwna jest ta jego aktywność w "mediach społecznościowych". Przed chwilą opublikował zdjęcie telefonu Szczerskiego z esemesem z gratulacjami od Zybertowicza.
  • Kuba_ napisal(a):
    Kiedy ostatnio kolega dał komuś w mordę? A inni? Treningi się nie liczą. Ja bardzo dawno, jakieś 15 lat temu. I to jest nasz problem.
    Ja 3 lata temu, za wychwalanie Putina wysadziłem gościa z autobusu i przylałem mu na pl. Zawiszy (co było kretynizmem gdyż jechałem do pracy, a tam masa monitoringów).

A pomysł z publikacją listy publikacji wraz z autorami i ich pryncypialne odcinanie się od nich bezcenne

=))
  • sznurek?
  • Pewnie niedługo odetną się też ci nieżyjący ;)
  • edytowano June 2017
    ms.wygnaniec napisal(a):
    Oryginalna publikacja i opis całej sytuacji
    Niewiarygodne. Samokrytyka jak za najczerwieńszego Sowieta.
  • Co to jest: stu profesorów prawa na dnie morza?
  • edytowano June 2017
    To nie mężczyźni, to jakieś wywłoki z mózgiem i kręgosłupem z galarety.
    Tfuuuj!

@los; dobry początek :-D
  • Sadurska odchodzi sprawdzić się w biznesie.
  • edytowano June 2017
    Osoba która całe życie zawodowe spędziła w samorządzie lokalnym i polityce centralnej ...
    [...] Według ustaleń, ma przenieść się do zarządu jednej z największych spółek Skarbu Państwa.
    Kilka lat temu było dużo hałasu wokół tego że Elżbieta Jakubiak z polityki poszła do byznesu i zakłada placówki franczyzowe bliżej niesprecyzowanego banku. Echa success story można jeszcze zobaczyć w internetach z datą ca 2012. Dużo trudniej znaleźć informację, że w 2016 ta sama właścicielka placówek franczyzowych znalazła etat w jakimś banku spółdzielczym.
  • peterman napisal(a):
    Niewiarygodne. Samokrytyka jak za najczerwieńszego Sowieta.
    Śmieci.

Ludzie bez krztyny intelektualnej uczciwości. A przecież to podstawowe kryterium dla intelektualisty.
  • loslos
    edytowano June 2017
    Ciekawe123 czy aprobują sposób potraktowania ofiar Katastrofy Smoleńskiej.

Obyczaje pogrzebowe to wyznacznik cywilizacji. http://excathedra.pl/index.php?p=/discussion/9859/charakter-sporu-w-polsce-to-nie-jest-watek-z-cyklu-oburzajmy-sie

Ja od dziś tak właśnie testuję ludzi.
  • extraneus napisal(a):
    Sadurska odchodzi sprawdzić się w biznesie.
    Wiceprezes Grupy PZU.

• PDT nie przemówił w Hamburgu na G-20, zatem jego przemówienie przy PAD jest jedynym z pobytu w Europie.

Wizerunkowo - fantastycznie.

====

Plus - mało wizyjne i chyba schowane za innymi wieściami - spotkanie 12 prezydentów Trójmorza.
  • Pomijając zupełnie merytoryczne i taktyczne aspekty dzisiejszego ruchu Pana Prezydenta, reakcje ludu w sieci wskazują, że Pan Prezydenta "ma problem": bardziej ufają mu ziemkiewicze i wyborcy Kukiza, niż twarde jądro ("beton", "pelikany") pisowskie.
  • Nie może więc dziwić, że Pan Prezydent stawia na rozsądnych ludzi z DoRzeczy i Kukiz 15.
  • Kto to jest "Adrian"?
    I dlaczego jest TUTAJ tak przezywany PAD?

:/
  • romeck napisal(a):
    Kto to jest "Adrian"?

Bo tu są zwolennicy Antuana.

• romeck napisal(a):
    Kto to jest "Adrian"?

Dzicz tak mówi na prezydenta więc my przechwytujemy i odczarowujemy. Jak ciemnogród, moher itp.
  • Ryszard Petru ok. 20:00

To oznaczalaby, ze to byla szopka PAD. Prawdopodobnie uzgodniona z PiS. Ta poprawka nic nie zmienia.
    Matka Kurka @kontrowersje

Można się rozejść. Nowelizacja @AndrzejDuda NIE MA ZNACZENIA, to legislacyjny puder. Przy okazji trochę ambicji olitycznych. Ustawy wejdą!
    @asiamarcowa

Dobrze to wymyslili. PAD umocniony. PO i N spacyfikowani. UBywatele mogą się iść bujać. Plan doskonały, autor tylko jeden.
  • edytowano July 2017
    "PAD umocniony, PO i .N spacyfikowani"- a to nam, "pelikanom", zarzuca się brak myślenia i emocjonalny stosunek do polityki :)
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.