Skip to content

100 dni PAD i następne wybory

1404143454699

Komentarz

• Adrian skończył sie w lipcu. A Poprawił w Wielki Piątek.
  • Duda zawsze był taki jak dziś. Żadna przemiana vel upadek. W lipcu i Wielki Piątek mieliśmy jedynie epifanię jego duszy.
  • edytowano April 2018
    randolph napisal(a):
    Duda zawsze był taki jak dziś. Żadna przemiana vel upadek. W lipcu i Wielki Piątek mieliśmy jedynie epifanię jego duszy.
    Noż kurna.... forum wyśmiewania i uśmiechów z emotikonami nie edytuje...
  • randolph napisal(a):
    Duda zawsze był taki jak dziś. Żadna przemiana vel upadek. W lipcu i Wielki Piątek mieliśmy jedynie epifanię jego duszy.
    Stare przysłowie pszczół mówi, że człowiek wyjdzie z UW, ale UW z człowienia - nie.
  • Kobieca intuicja podpowiada mi, że może być tak, iż PAD uległ był jakimś naciskom że strony Epidiaskopu typu prezydent jako zwornik i spoiwo podzielonego narodu itp.
  • Szturmowiec.Rzplitej napisal(a):
    randolph napisal(a):
    Stare przysłowie pszczół mówi, że człowiek wyjdzie z UW, ale UW z człowienia - nie.
    Wychodzi na to, ze ludzi z legitymacjami PZPR można tolerować w partii, ale tych z legitkami UW nie przyjmować z zasady.
  • DMC napisal(a):
    Szturmowiec.Rzplitej napisal(a):
    randolph napisal(a):
    Wychodzi na to, ze ludzi z legitymacjami PZPR można tolerować w partii, ale tych z legitkami UW nie przyjmować z zasady.

W danej sprawie zwalczają się we mnie dwa obozy. A może nawet cztery, jak podpowiada kompinatoryka!
  • Znalezione w sieci:
    "Wybory to taka reforma, głosujesz na PiS a rządzi Platforma."

Powyższe przy notce o powołaniu przez Andrzeja Dudę pana Bogusława Winida na stanowisko doradcy do spraw polityki zagranicznej i bezpieczeństwa. W latach 2011-2014 ówże był wiceministrem w MSZ którym kierował Radosław Sikorski z PO. Zresztą bliski przyjaciel Zdradka.
    Acha, pana Bogusia odwołał ze stanowiska stałego przedstawiciela RP przy Organizacji Narodów Zjednoczonych Waszczu, który jak pamiętamy, był nad wyraz leniwy w podejmowaniu tak drastycznych decyzji.
    Co zatem planuje dla skrzywdzonego pana Bogusia Duduś? Otóż szczególnym polem zaangażowania nowego doradcy - jak poinformowano - ma być „aktywność Polski w ramach wypełniania mandatu niestałego członka Rady Bezpieczeństwa Organizacji Narodów Zjednoczonych”.

Powyższa notka głównie dla Qiza - coby był na bieżąco :)
  • edytowano April 2018
    Jeszcze mnie się nasunęły dwie myśli w związku z poprzednim:
    - właściwie, dlaczego nie Zdradek?
    oraz
    - ciekawe1, jak się w tym towarzystwie czuje pan prof. Krzysztof Szczerski? Zgodnie z teorią stopniowo gotowanej żaby? Czy jednak nie wytrzyma?
  • Szczerski prawdopodobnie jest jak reszta dudziej jaczejki, a jeżeli nie był, to już nasiąknął. Nie może być świętym i bogobojnym wysoki współpracownik faryzeuszów.
  • PAD pojechał lansować się w Sejmie wśród protestujących...
  • powtórka z 2014
  • edytowano April 2018
    extraneus napisal(a):
    PAD pojechał lansować się w Sejmie wśród protestujących...
    Ze słuchu:
    Proszę spisać postulaty. Zobaczymy, co się da uchwalić.
    Czy ja, czy minister zrdrowia - to juz sprawa techniczna.
    "Techniczna"? To już jest cacy rząd? Prezydent jest dobrozmianowy znów?
    No tak, to "jest mój rząd".
    A dlaczego "techniczna" nie była akurat uchwała de-generalizująca Hermaszewskiego?

:/
  • Mam nadzieję, że zgadzamy się, że protest jest słuszny i rząd powinien dać gruby hajs tym rodzinom.
  • Waski napisal(a):
    Mam nadzieję, że zgadzamy się, że protest jest słuszny i rząd powinien dać gruby hajs tym rodzinom.
    Wiadomo. Zresztą obietnice były złożone.

A Adrian to im pomoże jak frankowiczom.

• Jaki jest polityczny sens i zysk utrzymywania fikcji jedności obozu władzy?
  • Eselduchy się zawsze gryzły pomiędzy sobą jak szakale ale na zewnątrz trzymano jednolity front. Troche to kiepsko wychodziło pomiędzy Kwachem i Milerem ale starania były.
    Jawna wojna w obozie władzy równa sie spadek poparcia.
  • @KrystPawlowicz
    5 godz.5 godzin temu

WCZORAJ RAFALSKA do opiekunów niepełnospr :
    w poniedz.szczeg progr Dostępność+,do końca IX strategia działań dla os.niepełnospr.W Sejmie są ustawy
    DZIŚ,PAD do tych opiekunów:
    JA rozmawiam z min.Rafalską,porozmawiam z Premierem,przygotujeMY ustawy
    Co PAD robi?
  • edytowano April 2018
    Co PAD robi?
    Chce ugrać pare punktów poparcia zerowym kosztem, podłączając się pod cisza prace. A ze przy okazji bruździ - to go nie interesuje. Zachowanie małego cwaniaczka.

Kaczynski jak kogoś namaści ...
    A jeżeli mu się pomazaniec uda, to go niszczy.
  • randolph napisal(a):
    Eselduchy się zawsze gryzły pomiędzy sobą jak szakale ale na zewnątrz trzymano jednolity front. Troche to kiepsko wychodziło pomiędzy Kwachem i Milerem ale starania były.
    Jawna wojna w obozie władzy równa sie spadek poparcia.
    Mnie sie wydawało, że z dobrą zmianą jest jak z zespołami kiedyś pankowymi potem hiphopowymi- że wygrywać i rząd dusz trzymać mogą tylko autentycznościąq, że łyżeczka fałszu, koniunkturalizmu wszystko kładzie. Ale może jest tak jak piszesz....
  • Kaczyński nie ma wyjścia, jest w pewnym sensie zakładnikiem Dudy.
    Znowuż Duda nie ma interesu, żeby stawać jawnie przeciwko obozowi który go wyniósł, bo on chce jechać ile się da na dotychczasowym elektoracie, a to wyklucza ostentacyjną zmianę narracji.
  • gówniarza mamy za prezydenta
  • Istotnie.
  • edytowano April 2018
    Za to Premier znalazł salomonowe wyjście - zapłaci rodzicom niepełnosprawnych z nowej daniny od bogatych. Rozumiem że od bogatych pracowników i przedsiębiorców na PiT bo tym większym z CIT obniża podatki. Browarnicy mogą czuć się bezpieczni. Zapłaci przebrzydła klasa średnia. Nie wiem za co Premier Morawiecki tak nienawidzi dawnych kolegów managerów.

On naprawdę buduje kapitalizm polityczny, a może nawet feudalizm polityczny. On światły monarcha, możni panowie wokół i lud prosty obdarowywany chlebem i igrcami. Płacić na to mają wolni kmiecie i mieszczuchy.
  • Takie czasy nadchodzą że wiele spraw będzie regulowanych na poziomie symbolicznym.
  • edytowano April 2018
    Rafał napisal(a):
    Takie czasy nadchodzą że wiele spraw będzie regulowanych na poziomie symbolicznym.
    No jak inaczej skoro:

http://www.excathedra.pl/index.php?p=/discussion/10448/na-berlin#latest

• Ja jestem tradycjonalistą i wolę załatwianie spraw w realu. Jeśli jednak może być tylko symbolicznie to wolałbym dostać order ze złota niż z gówna razem z gówniarzami.
  • Źródło może niezbyt wiarygodne, ale potwierdza to, co widać gołym okiem.
    W kancelarii prezydenta Andrzeja Dudy trwa urzędnicza burza mózgów, jak zręcznie i delikatnie wycofać się z pomysłu przeprowadzenia referendum konstytucyjnego – twierdzi nasz informator.
    https://www.wprost.pl/10119794
  • edytowano April 2018
    Brains! Braaaains!

Swoją drogą bystry ten Adrian, co nie?
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.