Skip to content

100 dni PAD i następne wybory

1414244464799

Komentarz

• Rozumiem że Koleżeństwo uważa że ustrój państwa Polskiego to nie jest sprawa interesująca i priorytetowa. Czyli chyba Koleżeństwo uważa że system niedemokratycznych partii wodzowskich i bałagańskiego oraz konfliktogennego podziału obowiązków i uprawnień pomiędzy rząd i Prezydenta jest dla Polski korzystny. Czy można prosić o wymienienie jego zalet?
  • Co ma do rzeczy czyjakolwiek uważość na jakikolwiek temat, ważki czy nie?

O tym, że adrianowe referendum będzie frekwencyjną padaką pisaliśmy tu chyba od razu gdy padł jego pomysł, a było to grubo ponad rok temu, może jeszcze w 2015. Sam Adrian nie był wtedy nawet Adrianem, więc parę osób z prawej strony może by wtedy jeszcze na nie poszło... Dzisiaj byłoby znacznie gorzej, a gorzej niż katastrofa to niezbyt dobrze.

Tu chodzi o wizerunek urzędu prezydenta, cokolwiek by myśleć o bieżącym lokatorze Dużego Pajacu.
  • Rafał napisal(a):
    Rozumiem że Koleżeństwo uważa że ustrój państwa Polskiego to nie jest sprawa interesująca i priorytetowa. Czyli chyba Koleżeństwo uważa że system niedemokratycznych partii wodzowskich i bałagańskiego oraz konfliktogennego podziału obowiązków i uprawnień pomiędzy rząd i Prezydenta jest dla Polski korzystny.
    Nie wiem jak Koleżeństwo, ale ja uważam za wybitnie szkodliwy. Nie oczekuję wszakże od Dudy, że dobrowolnie podda pod głosowanie pytanie "czy skasować urząd prezydenta".
  • On nie ale PiS mógłby je dodać.
  • Pan minister Dera przekonująco o powodach interwencji PAD w sprawie protestu opiekunów niepełnosprawnych:
    Gość_RadiaZET‏ @Gosc_RadiaZET · 2 min.2 minuty temu

Piasecki: Ile projektów ustaw zmieniających sytuację opiekunów niepełnosprawnych przedstawił A.Duda w roli prezydenta?
    Dera: Żadnych. Jest zasada w podziale, że tam, gdzie są zmiany systemowe, za którymi idą poważne środki finansowe, to jest to domena rządu

• Franciszki są niepoważne.
  • Grubas znowu wkopał pryncypała. Jaki pan, taki wierzchowiec.
  • Byłoby nieźle poświęcić nieco czasu na refleksję o tym kto odpowiada za eskalację żądań redystrybucyjnych czyli za roszczenia o dotacje. To jest błąd powtarzalny i rząd oraz PiS nie wyciąga wniosków z poprzednich. Poprzednio był protest rezydentów. Pamięta kto kiedy i dlaczego? To warto sobie przypomnieć aby zrozumieć kto i jakimi decyzjami jest ojcem protestu rodziców niepełnosprawnych i za chwile kolejnych protestów.
    Ja wiem że to jest wątek potępieńczy dla Prezydenta, ale warto czasami pomyśleć. Prezydent jest miałki, ale nie dziwię mu się że wykorzystuje proste i głupie błędy swoich zażartych przeciwników we własnym obozie. A czemu nie skoro robią z niego zdrajce i wspólnika wsioków?
  • Sposób załatwienia roszczeń rezydentów był jednym z momentów krytycznych mojego małżeństwa z dobrą zmianą (chyba miałem wtedy przerwę na forum)
  • edytowano April 2018
    Rafał napisal(a):
    Byłoby nieźle poświęcić nieco czasu na refleksję o tym kto odpowiada za eskalację żądań redystrybucyjnych czyli za roszczenia o dotacje. To jest błąd powtarzalny i rząd oraz PiS nie wyciąga wniosków z poprzednich. Poprzednio był protest rezydentów. Pamięta kto kiedy i dlaczego? To warto sobie przypomnieć aby zrozumieć kto i jakimi decyzjami jest ojcem protestu rodziców niepełnosprawnych i za chwile kolejnych protestów.
    Ja wiem że to jest wątek potępieńczy dla Prezydenta, ale warto czasami pomyśleć. Prezydent jest miałki, ale nie dziwię mu się że wykorzystuje proste i głupie błędy swoich zażartych przeciwników we własnym obozie. A czemu nie skoro robią z niego zdrajce i wspólnika wsioków?
    kto Mieciem wojuje od Miecia ginie pisano w czasach Rakowskiego

powtórka z 2014, opozycja wprowadza rodziców do Sejmu.
    motyw z zalecanym przejściem do hotelu bardzo dobry, ale rodzice przejrzeli zamiar

"obiecamy a potem się zobaczy." to i decydenci i opozycja, a protestujący chcą rozmawiać tylko z Naczelnikiem

z drugiej strony wszyscy chcą mieć 120% średniej krajowej.
  • qizqiz
    edytowano April 2018
    Ja mam jakiegoś nosa niczym świnia od trufli, że mi te żydówy Romaszewskie od początku śmierdziały :

A.Romaszewska
    @ARomasze

Nie wiem kto czego jak używa, ale z pewnością takie zjawisko, jak desperackie i niezwykle kosztowne utrzymywanie przy biologicznym - częsciowym życiu ludzi de facto martwych - istnieje. Podyktowane jest zazwyczaj głęboką psychologiczna traumą. I przeraża mnie
  • qiz napisal(a):
    Ja mam jakiegoś nosa niczym świnia od trufli, że mi te żydówy Romaszewskie od początku śmierdziały :
    https://twitter.com/ARomasze/status/989444147596611584

A.Romaszewska
    @ARomasze

A.Romaszewska podał/a dalej Rafał Plichta
    ===

aż skopiuję!

A.Romaszewska @ARomasze 26.04.2018 03:00
    Nie wiem kto czego jak używa, ale z pewnością takie zjawisko, jak desperackie i niezwykle kosztowne utrzymywanie przy biologicznym - częsciowym życiu ludzi de facto martwych - istnieje. Podyktowane jest zazwyczaj głęboką psychologiczna traumą. I przeraża mnie
    i jedna z odpowiedzi

JÓZEF NAWROCKI @tamija64
    7 godz.7 godzin temu
    W odpowiedzi do @ARomasze

Pani Romaszewska byli już tacy co przeliczyli na marki koszty utrzymania człowieka kalekiego , umysłowo chorego niepełnosprawnego . Żeby zaoszczędzić te koszty zorganizowali Aktion T 4 i w ramach redukcji kosztów utrzymania tych ludzi zagazowali ich w autobusach .

• Mamusia pani Agnieszce zalazła za skórę?
  • Szkoda mi żony prezydenta.
    Wygląda na sterroryzowaną przez los.
    Taka refluksja po dzisiejszej transmisji Mszy św.

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
    Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia

• Nikogo nie terroryzowałem.
  • AnnaE napisal(a):
    Szkoda mi żony prezydenta.

znaczy co? Opresyjny Kościół?
  • qiz napisal(a):
    AnnaE napisal(a):
    Szkoda mi żony prezydenta.

znaczy co? Opresyjny Kościół?
    Nie. Wcale nie chodzi o Kościół.
    Trzeba być wyemancypowaną kobietą (w dobrym tego określenia znaczeniu) przez znaczną część swego życia, żeby to pojąć.

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
    Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia

• Polskie Radio 24‏ @PolskieRadio24 Polskie Radio 24 podał/a dalej Polskie Radio 24

Prezydent Andrzej Duda i burmistrz Steven Fulop razem złożą dziś wieńce pod Pomnikiem Katyńskim. Wizyta w Jersey City będzie jednym z punktów pierwszego dnia wizyty prezydenta Dudy w Stanach Zjednoczonych (IAR)

Pan Andrzej Duda nie ma za grosz poczucia honoru i godności. Jako że jest najwyższym reprezentantem Rzeczypospolitej Polskiej, przenosi się to bezpośrednio na nas wszystkich i naszą ojczyznę.
  • edytowano May 2018
    myślę że dobrze czyni z tym Katyniem
    martwi mnie że ani Ivanka ani Donald ani Melani
    nie mają dla niego czasu,
    Poleciał bez żony?
    to byłby wązny wskaźnik, że z polską FLOTUS chcą bardziej rozmawiać niz z polskim POTUSem
  • Nie wiem dlaczego zmuszenie tego bezczelnego kretyna Fulopa z żydowskiego lobby do publicznego złożenia kwiatów pod pomnikiem katyńskim, który chciał olać ciepłym moczem i rozwalić ma być oznaka braku honoru i godności Prezydenta Dudy.
  • christoph napisal(a):
    Poleciał bez żony?
    to byłby wązny wskaźnik, że z polską FLOTUS chcą bardziej rozmawiać niz z polskim POTUSem
    Przecież z żoną przyleciał... A Melania jest akurat chora, BTW.
  • Rafał napisal(a):
    Nie wiem dlaczego zmuszenie tego bezczelnego kretyna Fulopa z żydowskiego lobby do publicznego złożenia kwiatów pod pomnikiem katyńskim, który chciał olać ciepłym moczem i rozwalić ma być oznaka braku honoru i godności Prezydenta Dudy.
    Pan burmistrz raczył być napluć na Polskę, Polaków i marszałka Karczewskiego, potem bąknął coś pod nosem, że nie użyłby takich słów, ani myśli przepraszać- a teraz jak gdyby nigdy nic wspólnie z Prezydentem RP będzie składał kwiaty?! Jeśli nie mamy żadnej siły, by wymuszać szacunek, zachowajmy chociaż pozory i gesty.

• Rafał napisal(a):
    Nie wiem dlaczego zmuszenie tego bezczelnego kretyna Fulopa z żydowskiego lobby do publicznego złożenia kwiatów pod pomnikiem katyńskim, który chciał olać ciepłym moczem i rozwalić ma być oznaka braku honoru i godności Prezydenta Dudy.
    Właśnie.
  • Koleżeństwo subtelne nad wyraz jest i zasady ma arystokratyczne, no takie żoliborskie. Ja jestem chłopak prosty z Widzewa i się na takich subtelnościach nie wyznaję.Doprowadził gnoja do pomnika z kwiatkiem i tyle. Jakby go olał nikt by nie zauważył. W mordę publicznie nie mógł go chyba strzelić. Zresztą to też nie byłoby po żoliborsku.
  • Różne decyzje i zachowania PADa różnie można było oceniać, ale tu akurat myślałem, że będziemy zgodni.
    Dziwne.
  • Dokładnie. Najpierw przeprosiny marszałka Karczewskiego, potem się zastanowimy co dalej.
  • los napisal(a):
    Dokładnie. Najpierw przeprosiny marszałka Karczewskiego, potem się zastanowimy co dalej.
    Słowa 'przepraszam' nie ma w amerykańskim słowniku. Po nim zawsze idzie pozew, więc je wykreślono.
  • peterman napisal(a):
    christoph napisal(a):
    Poleciał bez żony?
    Przecież z żoną przyleciał... A Melania jest akurat chora, BTW.
    Nie wię, tv nie mam od 12 lat, a pudełka nie czytam

Btw z wszystkich Dudów to pani prezydentowa najlepiejPanu Bogu wyszła
  • A mnie sie zda,ze podprowadzenie chama pod pomnik,zeby głowę przed nim skłonił to niezła lekcja i dla burmiszcza i dla tamtejszej sosjery, znaczy sosajety
  • Też tak uważam. To akcja medialna i dla tamtejszej, a nie naszej publiki. No i dla Polonii.
    Przeprosiny to inna sprawa. Niech tu przyjedzie do Auschwitz i zobaczymy jak się zachowa. Kopa w d zawsze zdążymy mu dać, choćby na lotnisku przed odlotem.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.