Rozumiem że Koleżeństwo uważa że ustrój państwa Polskiego to nie jest sprawa interesująca i priorytetowa. Czyli chyba Koleżeństwo uważa że system niedemokratycznych partii wodzowskich i bałagańskiego oraz konfliktogennego podziału obowiązków i uprawnień pomiędzy rząd i Prezydenta jest dla Polski korzystny. Czy można prosić o wymienienie jego zalet?
Co ma do rzeczy czyjakolwiek uważość na jakikolwiek temat, ważki czy nie?
O tym, że adrianowe referendum będzie frekwencyjną padaką pisaliśmy tu chyba od razu gdy padł jego pomysł, a było to grubo ponad rok temu, może jeszcze w 2015. Sam Adrian nie był wtedy nawet Adrianem, więc parę osób z prawej strony może by wtedy jeszcze na nie poszło... Dzisiaj byłoby znacznie gorzej, a gorzej niż katastrofa to niezbyt dobrze.
Tu chodzi o wizerunek urzędu prezydenta, cokolwiek by myśleć o bieżącym lokatorze Dużego Pajacu.
Rafał napisal(a): Rozumiem że Koleżeństwo uważa że ustrój państwa Polskiego to nie jest sprawa interesująca i priorytetowa. Czyli chyba Koleżeństwo uważa że system niedemokratycznych partii wodzowskich i bałagańskiego oraz konfliktogennego podziału obowiązków i uprawnień pomiędzy rząd i Prezydenta jest dla Polski korzystny.
Nie wiem jak Koleżeństwo, ale ja uważam za wybitnie szkodliwy. Nie oczekuję wszakże od Dudy, że dobrowolnie podda pod głosowanie pytanie "czy skasować urząd prezydenta".
Piasecki: Ile projektów ustaw zmieniających sytuację opiekunów niepełnosprawnych przedstawił A.Duda w roli prezydenta? Dera: Żadnych. Jest zasada w podziale, że tam, gdzie są zmiany systemowe, za którymi idą poważne środki finansowe, to jest to domena rządu
Byłoby nieźle poświęcić nieco czasu na refleksję o tym kto odpowiada za eskalację żądań redystrybucyjnych czyli za roszczenia o dotacje. To jest błąd powtarzalny i rząd oraz PiS nie wyciąga wniosków z poprzednich. Poprzednio był protest rezydentów. Pamięta kto kiedy i dlaczego? To warto sobie przypomnieć aby zrozumieć kto i jakimi decyzjami jest ojcem protestu rodziców niepełnosprawnych i za chwile kolejnych protestów. Ja wiem że to jest wątek potępieńczy dla Prezydenta, ale warto czasami pomyśleć. Prezydent jest miałki, ale nie dziwię mu się że wykorzystuje proste i głupie błędy swoich zażartych przeciwników we własnym obozie. A czemu nie skoro robią z niego zdrajce i wspólnika wsioków?
Rafał napisal(a): Byłoby nieźle poświęcić nieco czasu na refleksję o tym kto odpowiada za eskalację żądań redystrybucyjnych czyli za roszczenia o dotacje. To jest błąd powtarzalny i rząd oraz PiS nie wyciąga wniosków z poprzednich. Poprzednio był protest rezydentów. Pamięta kto kiedy i dlaczego? To warto sobie przypomnieć aby zrozumieć kto i jakimi decyzjami jest ojcem protestu rodziców niepełnosprawnych i za chwile kolejnych protestów. Ja wiem że to jest wątek potępieńczy dla Prezydenta, ale warto czasami pomyśleć. Prezydent jest miałki, ale nie dziwię mu się że wykorzystuje proste i głupie błędy swoich zażartych przeciwników we własnym obozie. A czemu nie skoro robią z niego zdrajce i wspólnika wsioków?
kto Mieciem wojuje od Miecia ginie pisano w czasach Rakowskiego
powtórka z 2014, opozycja wprowadza rodziców do Sejmu. motyw z zalecanym przejściem do hotelu bardzo dobry, ale rodzice przejrzeli zamiar
"obiecamy a potem się zobaczy." to i decydenci i opozycja, a protestujący chcą rozmawiać tylko z Naczelnikiem
z drugiej strony wszyscy chcą mieć 120% średniej krajowej.
Nie wiem kto czego jak używa, ale z pewnością takie zjawisko, jak desperackie i niezwykle kosztowne utrzymywanie przy biologicznym - częsciowym życiu ludzi de facto martwych - istnieje. Podyktowane jest zazwyczaj głęboką psychologiczna traumą. I przeraża mnie
A.Romaszewska @ARomasze 26.04.2018 03:00 Nie wiem kto czego jak używa, ale z pewnością takie zjawisko, jak desperackie i niezwykle kosztowne utrzymywanie przy biologicznym - częsciowym życiu ludzi de facto martwych - istnieje. Podyktowane jest zazwyczaj głęboką psychologiczna traumą. I przeraża mnie
Pani Romaszewska byli już tacy co przeliczyli na marki koszty utrzymania człowieka kalekiego , umysłowo chorego niepełnosprawnego . Żeby zaoszczędzić te koszty zorganizowali Aktion T 4 i w ramach redukcji kosztów utrzymania tych ludzi zagazowali ich w autobusach .
AnnaE napisal(a): Szkoda mi żony prezydenta. Wygląda na sterroryzowaną przez los. Taka refluksja po dzisiejszej transmisji Mszy św.
znaczy co? Opresyjny Kościół?
Nie. Wcale nie chodzi o Kościół. Trzeba być wyemancypowaną kobietą (w dobrym tego określenia znaczeniu) przez znaczną część swego życia, żeby to pojąć.
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
Polskie Radio 24 @PolskieRadio24 Polskie Radio 24 podał/a dalej Polskie Radio 24
Prezydent Andrzej Duda i burmistrz Steven Fulop razem złożą dziś wieńce pod Pomnikiem Katyńskim. Wizyta w Jersey City będzie jednym z punktów pierwszego dnia wizyty prezydenta Dudy w Stanach Zjednoczonych (IAR)
Pan Andrzej Duda nie ma za grosz poczucia honoru i godności. Jako że jest najwyższym reprezentantem Rzeczypospolitej Polskiej, przenosi się to bezpośrednio na nas wszystkich i naszą ojczyznę.
myślę że dobrze czyni z tym Katyniem martwi mnie że ani Ivanka ani Donald ani Melani nie mają dla niego czasu, Poleciał bez żony? to byłby wązny wskaźnik, że z polską FLOTUS chcą bardziej rozmawiać niz z polskim POTUSem
Nie wiem dlaczego zmuszenie tego bezczelnego kretyna Fulopa z żydowskiego lobby do publicznego złożenia kwiatów pod pomnikiem katyńskim, który chciał olać ciepłym moczem i rozwalić ma być oznaka braku honoru i godności Prezydenta Dudy.
christoph napisal(a): myślę że dobrze czyni z tym Katyniem martwi mnie że ani Ivanka ani Donald ani Melani nie mają dla niego czasu, Poleciał bez żony? to byłby wązny wskaźnik, że z polską FLOTUS chcą bardziej rozmawiać niz z polskim POTUSem
Przecież z żoną przyleciał... A Melania jest akurat chora, BTW.
Rafał napisal(a): Nie wiem dlaczego zmuszenie tego bezczelnego kretyna Fulopa z żydowskiego lobby do publicznego złożenia kwiatów pod pomnikiem katyńskim, który chciał olać ciepłym moczem i rozwalić ma być oznaka braku honoru i godności Prezydenta Dudy.
Pan burmistrz raczył być napluć na Polskę, Polaków i marszałka Karczewskiego, potem bąknął coś pod nosem, że nie użyłby takich słów, ani myśli przepraszać- a teraz jak gdyby nigdy nic wspólnie z Prezydentem RP będzie składał kwiaty?! Jeśli nie mamy żadnej siły, by wymuszać szacunek, zachowajmy chociaż pozory i gesty.
Rafał napisal(a): Nie wiem dlaczego zmuszenie tego bezczelnego kretyna Fulopa z żydowskiego lobby do publicznego złożenia kwiatów pod pomnikiem katyńskim, który chciał olać ciepłym moczem i rozwalić ma być oznaka braku honoru i godności Prezydenta Dudy.
Koleżeństwo subtelne nad wyraz jest i zasady ma arystokratyczne, no takie żoliborskie. Ja jestem chłopak prosty z Widzewa i się na takich subtelnościach nie wyznaję.Doprowadził gnoja do pomnika z kwiatkiem i tyle. Jakby go olał nikt by nie zauważył. W mordę publicznie nie mógł go chyba strzelić. Zresztą to też nie byłoby po żoliborsku.
christoph napisal(a): myślę że dobrze czyni z tym Katyniem martwi mnie że ani Ivanka ani Donald ani Melani nie mają dla niego czasu, Poleciał bez żony? to byłby wązny wskaźnik, że z polską FLOTUS chcą bardziej rozmawiać niz z polskim POTUSem
Przecież z żoną przyleciał... A Melania jest akurat chora, BTW.
Nie wię, tv nie mam od 12 lat, a pudełka nie czytam
Btw z wszystkich Dudów to pani prezydentowa najlepiejPanu Bogu wyszła
A mnie sie zda,ze podprowadzenie chama pod pomnik,zeby głowę przed nim skłonił to niezła lekcja i dla burmiszcza i dla tamtejszej sosjery, znaczy sosajety
Też tak uważam. To akcja medialna i dla tamtejszej, a nie naszej publiki. No i dla Polonii. Przeprosiny to inna sprawa. Niech tu przyjedzie do Auschwitz i zobaczymy jak się zachowa. Kopa w d zawsze zdążymy mu dać, choćby na lotnisku przed odlotem.
Komentarz
O tym, że adrianowe referendum będzie frekwencyjną padaką pisaliśmy tu chyba od razu gdy padł jego pomysł, a było to grubo ponad rok temu, może jeszcze w 2015. Sam Adrian nie był wtedy nawet Adrianem, więc parę osób z prawej strony może by wtedy jeszcze na nie poszło... Dzisiaj byłoby znacznie gorzej, a gorzej niż katastrofa to niezbyt dobrze.
Tu chodzi o wizerunek urzędu prezydenta, cokolwiek by myśleć o bieżącym lokatorze Dużego Pajacu.
Ja wiem że to jest wątek potępieńczy dla Prezydenta, ale warto czasami pomyśleć. Prezydent jest miałki, ale nie dziwię mu się że wykorzystuje proste i głupie błędy swoich zażartych przeciwników we własnym obozie. A czemu nie skoro robią z niego zdrajce i wspólnika wsioków?
powtórka z 2014, opozycja wprowadza rodziców do Sejmu.
motyw z zalecanym przejściem do hotelu bardzo dobry, ale rodzice przejrzeli zamiar
"obiecamy a potem się zobaczy." to i decydenci i opozycja, a protestujący chcą rozmawiać tylko z Naczelnikiem
z drugiej strony wszyscy chcą mieć 120% średniej krajowej.
A.Romaszewska
@ARomasze
Nie wiem kto czego jak używa, ale z pewnością takie zjawisko, jak desperackie i niezwykle kosztowne utrzymywanie przy biologicznym - częsciowym życiu ludzi de facto martwych - istnieje. Podyktowane jest zazwyczaj głęboką psychologiczna traumą. I przeraża mnie
aż skopiuję! i jedna z odpowiedzi
JÓZEF NAWROCKI @tamija64
7 godz.7 godzin temu
W odpowiedzi do @ARomasze
Pani Romaszewska byli już tacy co przeliczyli na marki koszty utrzymania człowieka kalekiego , umysłowo chorego niepełnosprawnego . Żeby zaoszczędzić te koszty zorganizowali Aktion T 4 i w ramach redukcji kosztów utrzymania tych ludzi zagazowali ich w autobusach .
Wygląda na sterroryzowaną przez los.
Taka refluksja po dzisiejszej transmisji Mszy św.
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Trzeba być wyemancypowaną kobietą (w dobrym tego określenia znaczeniu) przez znaczną część swego życia, żeby to pojąć.
*
martwi mnie że ani Ivanka ani Donald ani Melani
nie mają dla niego czasu,
Poleciał bez żony?
to byłby wązny wskaźnik, że z polską FLOTUS chcą bardziej rozmawiać niz z polskim POTUSem
Dziwne.
Btw z wszystkich Dudów to pani prezydentowa najlepiejPanu Bogu wyszła
Przeprosiny to inna sprawa. Niech tu przyjedzie do Auschwitz i zobaczymy jak się zachowa. Kopa w d zawsze zdążymy mu dać, choćby na lotnisku przed odlotem.