Skip to content

100 dni PAD i następne wybory

1757678808199

Komentarz

• Widzę, że mam podobną wrażliwość co tutejsze koleżanki forumowiczki w wieku mojej Mamy.
    Zastanawiające ...

Stało się to, co się stało.
    Jaki będzie tego skutek - zobaczymy.
    Na marginesie, chciałbym zauważyć, że Czabański chyba już raz odwołał QR i ... go nie odwołał.

Obie Koleżanki w wieku mojej Mamy serdecznie pozdrawiam.
  • peterman napisal(a):
    Pytanie teraz najważniejsze: kto za Kurę?
    Jak to kto?
    Romaszewska
  • A wie może kto jak się zwracać do Małgożaty Petru-Komorowskiej: pani prezydent czy pani prezydento? Może mi być ta wiedza potrzebna.
  • Tobie jak Tobie. Przede wszystkim ministru Błaszczaku będzie chyba potrzebna.
  • Dzień dobry,
    bardzo Państwu współczuje zmartwień i zgryzot.
    Dla mnie sytuacja od 2017, kiedy to Duda storpedował ostatnią szansę na likwidacje Ubekistanu, vetując ustawy sądowe - owoż owa sytuacja jest jasna, czytelna.
    Baa ... wszystko co potem mieści się w logice tamtych wydarzeń - późniejszej tajemniczej rekonstrukcji rządu i zamiany rządu idącego na fali, na rząd którego reformy sprowadzają się do kuriozalnego podatku od cukru.

Nie dać się zwariować w tym obłudnym świecie to chyba podstawa.
    Zdrowia :)

• Czołem Nurni!

Ocena 2017 oceną, ale mnie zastanawia jedno: skoro jesteśmy kolonią, to dlaczego Amerykanie na to pozwolili? Chyba że tak właśnie miało być.
  • Za wiele racjonalizmu widzicie w ludzkich działaniach.
  • edytowano March 2020
    Czyli tylko ruchy Brauna?
  • Raczej GARCH
  • peterman napisal(a):
    Ocena 2017 oceną, ale mnie zastanawia jedno: skoro jesteśmy kolonią, to dlaczego Amerykanie na to pozwolili? Chyba że tak właśnie miało być.
    Chwila...
    Wszak w lipcu 2016 podczas szczytu NATO Duda miział się z Obejmą. Trump nastał dopiero od stycznia następnego roku.
    W czerwcu 17 przedefilowała przed pałacem duża demonstracja w obronie sądów. Zatem nawet odrzucając wszelkie teorie zdradziecko-spiskowe, pąprezidęt "zachował się jak się zachował" cytując jego słowa.
    Przecież pamiętamy te rozbiegane oczka i zaciśnięte kurczowo na mównicy, trzęsące się rąsie.
  • peterman napisal(a):
    Czołem Nurni!

Amerykanie odstrzelili Dudzie gen Kraszewskiego, za którego Duda dawał wszystkie cztery ręce i przez którego m.i.n poleciał Macierewicz.
    Ironia losu - ponoć Kraszewski przeszedł pomyślnie ponowne certyfikaty w PL zlecone przez Mateusza, ale okazało się, że tych amerykańskich nie przeszedł i powiedziano mu, że będzie chory.
    Słowem Amerykanie gotowi są współpracować z naszym Ubekistanem, odstrzeliwując jedynie jawnie (jawnie dla nich) ruskie aktywa.
  • Nurni, byłeś kiedyś ministrem, szefem służb specjalnych, miliarderem czy choć prezesem banku? Czy choć byłeś blisko rzeczonych? Ludzie tak nie działają, jak to opisujesz. W sumie jest bardzo niewiele różnic między bogatymi i wpływowymi a zwykłymi ludźmi. Swoją drogą - Nasz Pan Jezus Chrystus nas tego akurat uczy. A za brak zaufania do Człowieka-Boga to ogień który nie gaśnie i robak który nie umiera.

Wyobraźnia nie jest dobra, dobra jest wiedza.
  • Nie wierze w teorie, że to jakieś cechy charakteru Dudy sprawiają, ze jest on niejako niechcący gwarantem systemu.

ps.
    Mogłem być. Bardzo blisko.
  • Nie jest gwarantem systemu, jest zwykłym dupkiem. Jakich 90% w populacji. A może 99%?
  • . Zatem nawet odrzucając wszelkie teorie zdradziecko-spiskowe, pąprezidęt "zachował się jak się zachował" cytując jego słowa.
    Przecież pamiętamy te rozbiegane oczka i zaciśnięte kurczowo na mównicy, trzęsące się rąsie.

"Myślę, że moi rodacy przyjęli z zadowoleniem to, że powiedziałem „nie” dla tego, co ich zaniepokoiło i na pewno „dobrą zmianą” nie było"

Moi rodacy to kodziarska dzicz wyjąca pod Pałacem.
    Duda czasem jest prawdziwy.
    Ciekawe czy w II kadencji przeforsuje swój wykluty w 2019 pomysł z pomnikiem Tadeusza Mazowieckiego.
    Będzie miał na to 5 lat i bez wątpienia zgodę swoich rodaków.

• Nurni napisal(a):
    peterman napisal(a):
    Czołem Nurni!

Amerykanie odstrzelili Dudzie gen Kraszewskiego, za którego Duda dawał wszystkie cztery ręce i przez którego m.i.n poleciał Macierewicz.
    Ironia losu - ponoć Kraszewski przeszedł pomyślnie ponowne certyfikaty w PL zlecone przez Mateusza, ale okazało się, że tych amerykańskich nie przeszedł i powiedziano mu, że będzie chory.
    Słowem Amerykanie gotowi są współpracować z naszym Ubekistanem, odstrzeliwując jedynie jawnie (jawnie dla nich) ruskie aktywa.
    Nie tak to z Kraszewskim było.
    Zupełnie nie tak, jak piszesz.
    Jedyne, co się zgadza, to że Duda dawał wszystkie ręce za "najbardziej zaufanego współpracownika".
    Amerykanie nie mieli z tą sprawą NIC wspólnego.
    Kraszewskiego rozpracował polski kontrwywiad, na którego czele stał Piotr Bączek. I który oczywiście poleciał.
    Tyle razy już o tym pisałam, że nie wiem, czy mam dc ciągnąć.
  • Nurni napisal(a):
    . Zatem nawet odrzucając wszelkie teorie zdradziecko-spiskowe, pąprezidęt "zachował się jak się zachował" cytując jego słowa.
    "Myślę, że moi rodacy przyjęli z zadowoleniem to, że powiedziałem „nie” dla tego, co ich zaniepokoiło i na pewno „dobrą zmianą” nie było"

Moi rodacy to kodziarska dzicz wyjąca pod Pałacem.
    Duda czasem jest prawdziwy.
    Ciekawe czy w II kadencji przeforsuje swój wykluty w 2019 pomysł z pomnikiem Tadeusza Mazowieckiego.
    Będzie miał na to 5 lat i bez wątpienia zgodę swoich rodaków.

Trep lubi to. To znaczy nie lubi. Sam już nie wiem.
  • Duda po prostu chce wygrać wybory. I dobrze aby wygrał. Rzeczywiście potrzebuje głosów estetów. Mam nadzieję że nie jest ich czterech. Głosów totalnej nie dostanie nawet jak udusi JarKacza własnymi rękoma przed kamerami TVP kierowanej przez Kurskiego ale Jarosława.

Zupełnie inna sprawą jest czy wywalenie Kurskiego to dobry czy zły ruch jeśli chodzi o głosy w wyborach prezydenckich, a jeśli dobry to czy wystarczy.
  • leobulero napisal(a):
    peterman napisal(a):
    Jak to kto?
    Romaszewska
    Stara ?
  • Nurni napisal(a):
    Dzień dobry,
    Dla mnie sytuacja od 2017, kiedy to Duda storpedował ostatnią szansę na likwidacje Ubekistanu, vetując ustawy sądowe - owoż owa sytuacja jest jasna, czytelna.
    Baa ... wszystko co potem mieści się w logice tamtych wydarzeń - późniejszej tajemniczej rekonstrukcji rządu i zamiany rządu idącego na fali, na rząd którego reformy sprowadzają się do kuriozalnego podatku od cukru.

Fajnie, fajnie, ale my tu kibicowsko poruszamy się tylko w świecie przypuszczeń.

Frakcja elegancja-normalność-grzeczność uważa, że jest dobrze, normalnie i akuratnie.

Frakcja ultrasów spiskowych uważa, że Dudaczewski to kret, esbecko-uwolska szmata i zdrajca.

Ot, przypuszczenia, dowodów brak - no chyba że na teorie spiskowe ;)
  • peterman napisal(a):
    Czołem Nurni!

Wygląda na to, że rząd Beaty wymknął się im spod kontroli. Współpraca współpracą, ale jednak macie być niesamodzielni, Polaczki.
  • Ja Lech Wałęsa oświadczam że uczynię w zgodzie z prawem wszystko aby A.Duda nie został wybrany na drugą kadencje Prezydentem, kto uczyni wraz ze mną podobnie proszę o wpis. Prawdziwe Imię i Nazwisko Miejsce zamieszkania Możliwy kontakt internetowy" – napisał.

Były prezydent podkreślił, że w zależności od ilości chętnych osób "podejmiemy konkretne działania".

Do godz. 18.30 zgłosiło się 31 chętnych.
  • qiz napisal(a):
    leobulero napisal(a):
    peterman napisal(a):
    Jak to kto?
    Romaszewska
    Stara ?

Wątpiem, hehe.
  • Michał5 napisal(a):
    Ja Lech Wałęsa oświadczam że uczynię w zgodzie z prawem wszystko aby A.Duda nie został wybrany na drugą kadencje Prezydentem, kto uczyni wraz ze mną podobnie proszę o wpis. Prawdziwe Imię i Nazwisko Miejsce zamieszkania Możliwy kontakt internetowy" – napisał.

Były prezydent podkreślił, że w zależności od ilości chętnych osób "podejmiemy konkretne działania".

Do godz. 18.30 zgłosiło się 31 chętnych.
    Sekcja 31
  • Mnie Bolek zablokował już dawno więc nie mam wglądu
  • qiz napisal(a):
    leobulero napisal(a):
    peterman napisal(a):
    Jak to kto?
    Romaszewska
    Stara ?

Stara jest za stara
  • qiz napisal(a):
    Nurni napisal(a):
    Dzień dobry,

Fajnie, fajnie, ale my tu kibicowsko poruszamy się tylko w świecie przypuszczeń.

Frakcja elegancja-normalność-grzeczność uważa, że jest dobrze, normalnie i akuratnie.

Frakcja ultrasów spiskowych uważa, że Dudaczewski to kret, esbecko-uwolska szmata i zdrajca.

Ot, przypuszczenia, dowodów brak - no chyba że na teorie spiskowe ;)
    Frakcje mają, czy raczej głoszą, takie teorie jakie wydają się im w ich interesie. Prawda jest zwykle poza tymi teoriami. Skłaniam się ku opiniom losa że w tym napięciu większość postąpiła w zgodzie z własną naturą, bez przemyślanego planu. Wyszło więc jak wyszło dość przypadkowo. Konsekwencje będą konkretne i też na razie nieprzewidziane.
  • Dzisiejsze wydanie Dziennika bardzo nerwowe. Adrian i Matołusz wyglądają na przestraszonych. Wszyscy się boją.
  • Opanują się do rana w poniedziałek. Stało się to co każdy rozsądny wiedział że się stanie. Cala akcja przyniosła marny skutek, a w zasadzie odwrotny do zamierzonego. Teraz totalni serio uwierzyli że Duda jest slaby i będą walić jeszcze mocniej licząc na kolejne ustępstwa. Oczywiści epitetują go "tchórzem", "mordercą chorych na raka" itp. Może to spowoduje że trochę odsuną uwolskich doradców i pozbawionych wyczucia pijarowców. Przywalić z grubej rury można w wielu sprawach w razie potrzeby pokazania siły.
  • Jest jeszcze 60 dni na pokazanie siły. Mogliby zrobić porządek z tym wędrownym Szczurkiem z Pucka, czy jak mu tam.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.