Skip to content

100 dni PAD i następne wybory

1737476787999

Komentarz

• AnnaE napisal(a):
    (Edit)
    Kurski oddał się do dyspozycji Pana Prezydenta.
    Co za qrva!

Szkoda mi tego drugiego.
  • Nie rozumiem co znaczy "oddał się do dyspozycji" skoro to nie Prezydent go powołuje/odwołuje.
  • edytowano March 2020
    no i teraz mi nie mówcie, że tym ruchem Qurvski nie postawił swojej kariery przed dobro wspólne, jakim jest wybór PADa na drugą kadencję

a ja na miejscu PADa bym go teraz zdymisjonował !
    i na pewno PAD na tym nie straci ...

a jeśli koleżeństwo twierdzi inaczej, to wymieńcie tych wyborców, których straci
    (oprócz samego delikwenta i jego najbliższej rodziny)

EDIT
    QR bym zdymisjonował, a ustawę na 2 miliardy podpisał
    następnego dnia
  • Nic do Ciebie nie mam, wręcz przeciwnie, więc nie bierz tego do siebie, ale jeśli Adrian uważa, że Kura daje zbyt prymitywny przekaz, to roadyzuje.
  • Obawiam się kolego, że my biali kierujemy się nieco innymi zasadami. Choć jeśli rzeczywiście w Afryce ludzie tak reagują, przynosi to czarnej rasie zaszczyt.
  • Uwielbiam tę starozakonną mściwość bez względu na koszta i okoliczności, jakie to cudne ....
  • profesur zrobił mi wieczur

• Ty mi tesz
  • edytowano March 2020
    No więc nie PAD go zdymisjonuje a Rada Mediów Narodowych czy jakaś taka. A Prezydent ustawę podpisze "w poczuciu odpowiedzialności za informowanie o koronawirusie i podróżach Grety" oraz za "szukanie tego co łączy a nie tego co dzieli". I tak się będziemy toczyć do wyborów. Ciekawe kto zostanie szefem TVP. A tak naprawdę to zaniedbana jest nie TVP a Polskie Radio i internety. Co robią obecnie tacy ludzie jak Szefernaker, Mastalerek i Hoffman? Pyzaty Bielan nikogo do niczego nie przekona. No może Ujazdowskiego.
  • lubię kolegę
    dziadek musiał w Schutztruppen służyć, mylę się ?
  • Którego Kolegę?
  • kolegę huzara
  • No porządny gość. Może by i Koledze tę pigwówkę zaproponował. Ja nalewki robię, ale nie piję a niezręcznie mi odmówić.
  • Rafał napisal(a):
    Pyzaty Bielan nikogo do niczego nie przekona. No może Ujazdowskiego.
    :D

• edytowano March 2020
    Jest komunikat, że podpisał ustawę dot. przekazania ok. 2 mld zł na media państwowe, na pewnych warunkach.
    Premier ma podać na jakich.
    Kurski praktycznie odwołany (4 głosy z 5 za).

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
    Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia

• Qrvski odwołany. Pąprezidą odstrzelił sobie komplet kończyn i całkiem możliwe, że za kwaterunek przez następne cztery lata będzie musiał płacić.

A ja oczekuję "przepraszam" od kilku osób, pamiętam kogo.
  • Rafał napisal(a):
    No więc nie PAD go zdymisjonuje a Rada Mediów Narodowych czy jakaś taka. A Prezydent ustawę podpisze "w poczuciu odpowiedzialności za informowanie o koronawirusie i podróżach Grety" oraz za "szukanie tego co łączy a nie tego co dzieli". I tak się będziemy toczyć do wyborów. Ciekawe kto zostanie szefem TVP. A tak naprawdę to zaniedbana jest nie TVP a Polskie Radio i internety. Co robią obecnie tacy ludzie jak Szefernaker, Mastalerek i Hoffman? Pyzaty Bielan nikogo do niczego nie przekona. No może Ujazdowskiego.
    - Nie ukrywam, że miałem dwie poważne wątpliwości. Pierwsza dotyczyła tego, jak dzielone są środki, ustawa tego nie reguluje. Druga wątpliwość dotyczyła tego, czy nie powinny być zmienione paradygmaty finansowanie w przestrzeni między radiem i telewizją, czy radio nie powinno dostać więcej pieniędzy, by rozwijać się lepiej - tłumaczył Andrzej Duda.

Może kolega Rafał się ujawni ...
  • Brzost napisal(a):
    Rafał napisal(a):
    Pyzaty Bielan nikogo do niczego nie przekona. No może Ujazdowskiego.
    :D

Taaaa, chyba do gejcowania.

Ups, a miałem nie ujawniać tajemnic Poli i Szynela.
  • afropolak napisal(a):
    Uć! Uć! Uć!
    :)

• szkoda, że Kurski poleciał bo on czuł ludożerkę jak mało kto
  • los napisal(a):
    Qrvski odwołany.
    No wiesz, trzeba mu przyznać, temu prezidętu, że w odstrzeliwaniu ludzi, z którymi mu nie po drodze jest nad wyraz sprawny.
    Wszak połowa jego kancelarii również zwiała(?) wcześniej czy później. Nawet tak spokojny Andrzej Hrechorowicz dał nogę, nie mogąc służyć jego dostojności. Genialny fotograf, niestety okazał się nazbyt inteligentny i wrażliwy...
  • Hrehorowicz nieustająco wspiera gorąco PADa na twitterze
  • Przegłosowane. Kurski odwołany.
  • Zawalczyl o głosy estetow. Ciekawe czy ich przekonał o ilu ich jest.
  • afropolak napisal(a):
    Rafał napisal(a):
    - Nie ukrywam, że miałem dwie poważne wątpliwości. Pierwsza dotyczyła tego, jak dzielone są środki, ustawa tego nie reguluje. Druga wątpliwość dotyczyła tego, czy nie powinny być zmienione paradygmaty finansowanie w przestrzeni między radiem i telewizją, czy radio nie powinno dostać więcej pieniędzy, by rozwijać się lepiej - tłumaczył Andrzej Duda.

Wczuwam się w Pana Prezydenta. Chyba odgaduje meandry uwolskiego rozumowania. Sam tak nie myślę i nie postępuje. Nie potrafię. Ja bym na jego miejscu dal 2 miliardy i dal się sfotografować z Kurskim jak robimy karpia.
  • Rafał napisal(a):
    Zawalczyl o głosy estetow. Ciekawe czy ich przekonał o ilu ich jest.
    Czterech, pięciu. I on sam.

No to po 5 latach mamy znowu Komorowskiego.
  • edytowano March 2020
    kiedy beda wyniki kontroli NIK w tvp?

Chociaz uwazam Dude za zlotoustego mięczaka i lawiranta to nie chce mi sie wierzyc, ze powod uwalenia Kurskiego (złotoustego cwaniaka i lawiranta) tuz przed wyborami to cierpienia estetyczne krakówkowego uwola mentalnego
  • Dlaczego nie? Ludzie kierują się przede wszystkim swoją naturą...
  • "O czym zapomnieliśmy?"
    Czy następca okaże się czlowiekiem z drużyny Bloba?
  • los napisal(a):
    Dlaczego nie? Ludzie kierują się przede wszystkim swoją naturą...
    Duda już oficjalnie się przeorientował na nowy sojusz. Sam pisałeś losie, że BLOB zniszczy wszystko czego nie da rady kontrolować.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.