Skip to content

100 dni PAD i następne wybory

1717274767799

Komentarz

• Panie Profesorze...

• edytowano March 2020
    mówię z Afryki, z daleka ...
    z daleka widać las, nie pojedyńcze drzewa

na p. psora się nie obrażam, znam jego styl ...
  • afropolak napisal(a):
    mówię z Afryki, z daleka ...
    z daleka widać las, nie pojedyńcze drzewa

na p. psora się nie obrażam, znam jego styl ...
    :)
    No wszyscy znamy i kochamy...
    Ale tembardziej
  • nawet my w Afryce dobrze go znamy ...
  • Jak kenijski szyling?
  • Trochę mnie mdli od tego lizusowstwa.
  • Rafał też jesteś super Forumkowiczem, a Twoje wpisy czytam niejednokrotnie z wielką przyjemnością!
  • edytowano March 2020
    los napisal(a):
    Kura może się odwinąć anihilacją pana prezydenta, przecież to on robi kampanię wyborczą. Starczy że odrobinkę odpuści i preziem zostaje pani Małgosia.

Dlatego postępowanie Dudy jest tak monstrualnie głupie. Nie wzburzam się że podłe, to jest jego stylem od samego początku.
    A Kura z Dudą usiądą w piątek na wódkę, już dawno umówioną i będą się z nas wszystkich śmiali ...
  • Ja zakładam jednak, że ci co są dużo bliżej wiedzą więcej niż nasza wyobraźnia i pragnienia. Nie pamiętam zresztą, by któryś z takich przecieków się nie potwierdził.
  • My w Afryce też lubimy bwana R'afau
    i cenimy
    wielce

Pana Szturmowca także, wyprzedzam pytania ...

i Jorgeg'o
    hurtem
  • Rafał napisal(a):
    Trochę mnie mdli od tego lizusowstwa.
    Rafałku, nie znasz kobiet :D
  • los napisal(a):
    Ja zakładam jednak, że ci co są dużo bliżej wiedzą więcej niż nasza wyobraźnia i pragnienia. Nie pamiętam zresztą, by któryś z takich przecieków się nie potwierdził.
    Naprawdę mam uwierzyć, że Duda to samodzielny polityk ? I że sobie ot tak, może zaatakować człowieka, który rozpieprza monopol przekazu medialnego ? Utrzymanie mocy sprawczej rządu PiS to konieczność o wymiarze geopolitycznym. I jest to na tyle pilnowane na ile się da, w ramach dużej, ale jednak ograniczonej mocy wpływania na wynik wyborów. Na taką głupotę nikt nie pozwoli.
  • JORGE napisal(a):
    los napisal(a):
    Ja zakładam jednak, że ci co są dużo bliżej wiedzą więcej niż nasza wyobraźnia i pragnienia. Nie pamiętam zresztą, by któryś z takich przecieków się nie potwierdził.
    Naprawdę mam uwierzyć, że Duda to samodzielny polityk ? I że sobie ot tak, może zaatakować człowieka, który rozpieprza monopol przekazu medialnego ? Utrzymanie mocy sprawczej rządu PiS to konieczność o wymiarze geopolitycznym. I jest to na tyle pilnowane na ile się da, w ramach dużej, ale jednak ograniczonej mocy wpływania na wynik wyborów. Na taką głupotę nikt nie pozwoli.
    +
  • JORGE napisal(a):
    Naprawdę mam uwierzyć, że Duda to samodzielny polityk ?
    Że wrogowie przejmą sterowanie nad twoim postrzeganiem świata - nie spodziewałem się tego. Propaganda jednak to potęga.

• los napisal(a):
    JORGE napisal(a):
    Naprawdę mam uwierzyć, że Duda to samodzielny polityk ?
    Że wrogowie przejmą sterowanie nad twoim postrzeganiem świata - nie spodziewałem się tego. Propaganda jednak to potęga.

Na pewno dobrze mnie zrozumiałeś ? Andrzej Duda nie jest samodzielnym politykiem w pewnych sprawach w takim samym zakresie jak Jarosław Kaczyński.
  • edytowano March 2020
    - mógłby zyskać głosy wqrwionych na qrskiego za łopatologiczną propagandę
    Nie no, to był naprawdę dobry żarcik-kosmonaucik. Pałam żądzą poznania osoby, która zagłosuje na Dudę, bo zwolnił Kurskiego który promuje Dudę.
  • Nikt nie jest samodzielnym politykiem w takim zakresie jak Jarosław Kaczyński.

Natomiast swoje decyzje Duda podejmuje samodzielnie, tak przynajmniej twierdzi Jarosław Kaczyński. Cytuję: Na decyzje prezydenta nie mam najmniejszego wpływu. Najmniejszego.

Nie zarzucamy mu kłamstwa, prawda?
  • te wszystkie gromy na głowę Pąprezydenta o zawetowanie usawy o sadach, jakże inaczej dziś wyglądają ,w czasie kampanii prezydenckiej, gdy JK raczył przyznać, ze Prezydent miał wtedy racje...
    że sie wykazał dalekowzrocznoscią, wyczuciem politycznym i takie tam.

• edytowano March 2020
    los napisal(a):
    nieco samobójcza
    od 7.04, i to jest robione

ps. chodzi o te "cojones" oczywiscie, scenariusze moga sie w detalach roznic
  • Kuba_ napisal(a):
    - mógłby zyskać głosy wqrwionych na qrskiego za łopatologiczną propagandę
    Nie no, to był naprawdę dobry żarcik-kosmonaucik. Pałam żądzą poznania osoby, która zagłosuje na Dudę, bo zwolnił Kurskiego który promuje Dudę.
    do Afryki musi się kolega udać ..
    a jeśli kolega uważa, że walenie pałką jest najlepszym sposobem promocji, to się nie dogadamy

tak, tak, wiem, ludzie idą za silniejszym
    no więc
    nie
  • afropolak napisal(a):
    My w Afryce też lubimy bwana R'afau
    i cenimy
    wielce

Pana Szturmowca także, wyprzedzam pytania ...

i Jorgeg'o
    hurtem
    Jaja kobyły elektryk się przyłanczam
  • edytowano March 2020
    afropolak napisal(a):do Afryki musi się kolega udać ..
    a jeśli kolega uważa, że walenie pałką jest najlepszym sposobem promocji, to się nie dogadamy

tak, tak, wiem, ludzie idą za silniejszym
    no więc
    nie
    Nie wiem o co chodzi z Afryką, po prostu męczy mnie prychanie na TVP z naszej strony.
    Chcę żeby nasza strona pogodziła się z korzystaniem przez Kurskiego z kusz, mimo że rycerze wroga się o to oburzają.
  • Potępienie kusz to zresztą był element walki klasowej. Ćwiczył się taki rycerz latami w fechtunku i konnej jeździe, kupował sobie za kupę kasy miecz, zbroję i konia a na to wyłaził jakiś czeladnik szewski na mury, naciskał spust i po rycerzu.

Moim zdaniem należy uczyć się z Biblii a zwłaszcza z ksiąg nieuznanych przez Żydów. Machabeusze dostawali od Greków bęcki, jak długo powstrzymywali się od walki w szabas. Kiedy uznali, że jednak mogą, zaczęli wygrywać.
  • szach Kurskiego:

pokazuje PADa jeszcze jako ministra prezydenta Lecha Kaczyńskiego (z 2008 i 2009 roku),
    który walczył o ZAWETOWANIE ustawy PO-PSL o abonamencie rtv (zniesienie dla pewnych grup anonamentu)
  • Jakiekolwiek walki lub niesnaski, lub nawet tylko plotki ale mające silne podstawy do potwierdzenia prowadzone we własnym obozie w trakcie kampanii to niemal pewna przegrana.

Ten ... jeśli przegra, to faktycznie na własne życzenie.
    I nas wszystkich pociągnie na dno.
  • los napisal(a):Kiedy uznali, że jednak mogą, zaczęli wygrywać.
    Ale to takie nieestetyczne! Tak się nie godzi!

• Tv Trwam po Apelu gości Pana Prezydenta.

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
    Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia

• Uwielbiam TVP. Kiedyś nie przyszłoby mi do głowy, żeby włączyć Dziennik. Teraz nie mogę się doczekać!
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.