Skip to content

100 dni PAD i następne wybory

1747577798099

Komentarz

• Jako bonus, partia antypolska (od TVNu, przez GW na politycznej ekspozyturze PO-PLS-Lewica kończąc) dostała premię za 'cierpliwą presję' .
    Chciał Duda 'wincyj'? to będzie miał.
    Szanse że zagłosuję w pierwszej turze wynoszą obecnie około 1%, szanse że będę kogokolwiek przekonywał i bronił 'dobrej zmiany' wynoszą obecnie mniej niż 1%.

• Który Kurski prawdziwy?
    https://www.google.com/search?client=ubuntu&channel=fs&q=kurski+atakuje+j+kaczyńskiego&ie=utf-8&oe=utf-8

ktoremu ufać ? atakującemu Krystynę Pawłowicz? Lecha Kaczyńskiego?
    Wdzięczacego sie do Olejnik?
    Czy dziś?
  • ms.wygnaniec napisal(a):
    szanse że będę kogokolwiek przekonywał i bronił 'dobrej zmiany' wynoszą obecnie mniej niż 1%.

no bo się nie da
  • los napisal(a):
    ms.wygnaniec napisal(a):
    szanse że będę kogokolwiek przekonywał i bronił 'dobrej zmiany' wynoszą obecnie mniej niż 1%.

no bo się nie da
    Tyle, że ja losie szczerze życzę panu Andrzejowi Dudzie wygrania w pierwszej turze, bo to mi oszczędzi testowania olbrzymiego dysonansu poznawczego giętkości własnego kręgosłupa.

los napisal(a):
    ms.wygnaniec napisal(a):

no bo się nie da
    Tyle, że ja losie szczerze życzę panu Andrzejowi Dudzie wygrania w pierwszej turze, bo to mi oszczędzi testowania olbrzymiego dysonansu poznawczego giętkości własnego kręgosłupa.

Ojtam ojtam, w 1995 poszłem głosować po spożyciu, zaznaczyłem krzyżyk przy nazwisku Wałęsy i na odwrocie napisałem „Dvpa”.
    I tak wygrał Cvasula, ale nie musiałem mieć do siebie o to żalu.

• Szturmowiec.Rzplitej napisal(a):Ojtam ojtam, w 1995 poszłem głosować po spożyciu, zaznaczyłem krzyżyk przy nazwisku Wałęsy i na odwrocie napisałem „Dvpa”.

Obawiam się, że po takiej ilości to nie dojdę do lokalu.

• A mnie wtedy pozbawili czynnego prawa wyborczego, więc nie miałem problemu.
  • Michał5 napisal(a):
    Który Kurski prawdziwy?
    Czy dziś?
    Funkcja czasu i ocenia bieżących działań. To nie zwalnia od obowiązku uważnego baczenia.

Szturmowiec.Rzplitej napisal(a):Ojtam ojtam, w 1995 poszłem głosować po spożyciu, zaznaczyłem krzyżyk przy nazwisku Wałęsy i na odwrocie napisałem „Dvpa”.

Niech się tedy Kolega motywuje myślą o „prezydent MKB”.

• Efekt tego , że mimo dobrego wyniku nie udało się zdobyć większości w Senacie, ale taki jest urok ordynacji jednomandatowej.
  • Szturmowiec.Rzplitej napisal(a):
    ms.wygnaniec napisal(a):
    Szturmowiec.Rzplitej napisal(a):Ojtam ojtam, w 1995 poszłem głosować po spożyciu, zaznaczyłem krzyżyk przy nazwisku Wałęsy i na odwrocie napisałem „Dvpa”.

Niech się tedy Kolega motywuje myślą o „prezydent MKB”.

To wtedy, w trupa na smutno. Zgodnie ze starą zasadą, tu uwol, tam uwol, to się chociaż upiję.
    Bo zobacz Ignatz, pan Prezydent, tą decyzją zakomunikował, że 'Elektorat betonowy nie wygrywa wyborów, więc idę szukać innego', życzę mu wszystkiego najlepszego na nowej drodze poszukiwania elektoratu.
    Ta nieznośny smak magdalenki.

• Ech, Prus czy Prust...

Zachód uważa inaczej - tam wybory wygrywa elektorat betonowy. A Zachód ma rację we wszystkich sprawach z wyjątkiem tych najważniejszych.
    los napisal(a):
    Dlaczego nie? Ludzie kierują się przede wszystkim swoją naturą...
    Duda już oficjalnie się przeorientował na nowy sojusz. Sam pisałeś losie, że BLOB zniszczy wszystko czego nie da rady kontrolować.
    Tyle, że cuś się tu nie zgadza - pan Jacek był całym sercem z drużyny BLOBA, sądząc po tym, których ludzi nie dopuszczał na wizję, a których promował.
  • Widać nie dość.
  • Nie dość promował tego najważniejszego, bym powiedziała.
  • loslos
    edytowano March 2020
    Chyba obu najważniejszym wlazł w tyłek i wylazł ustami tyle razy, że straciłem rachubę. O to idzie, że Qrvski był atakowany a charakter pąprezidąta ma moc bibułki papierosowej, zawsze staje po stronie wrogów, jak ci zaczną głośno krzyczeć.
  • Aj... znowu to samo. Bez końca. Tworzenie teoryjek a zamykanie oczu na realia polityczne czyli np. działalność Senatu
  • Pytanie teraz najważniejsze: kto za Kurę?
  • No waśnie. Grodzki czy Grodzka tupnie, pąprezidą pada na czworaki i aportuje mu, czegokolwiek ten sobie zażyczy.

Znam osoby zawzięte wobec przyjaciół a posłuszne wrogom, przyczyna jest zawsze ta sama.
    Michał5 napisal(a):
    Który Kurski prawdziwy?
    Czy dziś?
    Funkcja czasu i ocenia bieżących działań. To nie zwalnia od obowiązku uważnego baczenia.

Jadnaka miara w stosunku do wszystkich obowiązuje na tym forumie?
    Myślę, że watpię.
    Jedni som bzidkie za przeszłość całyczas.
    Kurskiemu sie zapomina.
    A ponoc pamięć w polityce to najważniejsza rzecz.
    Czemu jednemu bandycie mam wierzyć , a innemu nie?
    Mnie kiedyś mój mistrz uczył, żeby pozbyć się koszulki kibica.

Na marginesie napuszczenie jednego bandyty na drugiego,,,jaka to stara a prosta zagrywka.
    Przy sprzyjających warunkach czyli zacietrzewieniu i usłuznej " prasie" niezawodna.
  • Kurskiemu niczego się nie zapomina.
    Pierwsza jestem, żeby go pogonić, bo to co zrobił z TVP, to dramat.
    Ale nie w czasie kampanii, gdy walka na noże i gra o każdy głos.
  • Odpuść Mario, nie ma sensu tłumaczyć cokolwiek tym, którzy bardzo nie chcą, by im wytłumaczono. Gram woli waży więcej niż tona argumentów.
  • Maria napisal(a):
    Kurskiemu niczego się nie zapomina.
    Pierwsza jestem, żeby go pogonić, bo to co zrobił z TVP, to dramat.
    Ale nie w czasie kampanii, gdy walka na noże i gra o każdy głos.
    Mario...
    możemy dopuścić, myśl, że to ostatnia chwiala na to by go pogonić?

Telewizji nie oglądam od 13 lat.
    zupełnie incydentalnie mam okazję zerknać, gdy jestem ludzi, którzy maja zwyczaj nie wyłączania telewizora przy gościach.
    Mnie dzienniki mdliły.
    I jeszcze jedno, zastanawiające dla mnie, dla innych błahostka. O Rydzyk od co najmniej roku mocno sarkał na TVP
  • los napisal(a):
    Ech, Prus czy Prust...

Zachód uważa inaczej - tam wybory wygrywa elektorat betonowy. A Zachód ma rację we wszystkich sprawach z wyjątkiem tych najważniejszych.
    Taaa np. w Niemczech Angela Merkel od 15 lat rządzi opierając się na betonowym elektoracie CDU... prawda?
  • edytowano March 2020
    peterman napisal(a):
    Pytanie teraz najważniejsze: kto za Kurę?
    Lichocka?
  • loslos
    edytowano March 2020
    Zdaje się Adam Pieczyński jest wolny.
  • To
    uhrr napisal(a):
    peterman napisal(a):
    Pytanie teraz najważniejsze: kto za Kurę?
    Lichocka?
    To byłby świetny ruch!
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.