Skip to content

100 dni PAD i następne wybory

1777880828399

Komentarz

• Ja bym nawet zrobił dożywotnią Prezydenturę, ale chyba nie z Dudą.
  • Mozn ustanowić dynastię
  • Rafał napisal(a):
    Ja bym nawet zrobił dożywotnią Prezydenturę, ale chyba nie z Dudą.
    Ze względów dynastycznych Komorowski faktycznie byłby lepszy...

• A nie nie, Kinię można wydać za małego Łukaszenkę i beńdzie Druga Unia, tak?
  • Podoba mi się to :-) Właśnie czytam Nowaka i ostatnio przerabiam najfajniejszy chyba okres naszych dziejów, czyli czasy Jagiełły i jego synów.
  • Tylko dynastia białoruska, Łukaszenka nowym Jagiełłą, turbojagiellonizm
    Piszę o tym cichaczem od 3 lat bo nie chcę spalić tematu ale już chyba czas dojrzał
  • Szturmowiec.Rzplitej napisal(a):
    A nie nie, Kinię można wydać za małego Łukaszenkę i beńdzie Druga Unia, tak?
    Byle siem w tem Londku Zdroju na jakiegoś Habsburga nie zapaczyła, to może i się przeprowadzić uda ;)

• edytowano March 2020
    To musi się udać w jakiejś formie a świadomość geopolityczna już w narodzie dojrzewa.
    Ja myślę poważnie o tym wciąż od paru lat.

Musimy za niedługo ogłosić szerzej ideę turbojagiellońską.
    Trzeba w dobrym momencie wystartować bo jest wywrotowa i ma potencjał w wojnie hybrydowej i przyciągnie oko Saurona.

Zróbmy spotkanie po kwarantannie w tej sprawie i załóżmy najbardziej imperialny tink-tank w Polsce.
  • Rano think, wieczorem tank.
    To jest życie!
  • Szturmowiec.Rzplitej napisal(a):
    Rano think, wieczorem tank.
    To jest życie!
    To jest najlepsze i nikt tego lepiej nie zrobi jak nasza stara gwardia!
  • Dyzio_znowu napisal(a):
    Szturmowiec.Rzplitej napisal(a):
    To jest życie!
    Jestę za.
    Trenujmy na pyffku excatedralnym. Może wychynę (wychylę?) z mych powiatowych stron
  • ms.wygnaniec napisal(a):
    W związku z postulatami opozycji, proponuję przenieść wybory prezydenckie na wrzesień...2025 ;)
    #zostańwPałacu

zahasztagowała Wielowieyska
    i poszło! ;)
  • christoph napisal(a):
    Dyzio_znowu napisal(a):
    Szturmowiec.Rzplitej napisal(a):
    To jest życie!
    Jestę za.
    Trenujmy na pyffku excatedralnym. Może wychynę (wychylę?) z mych powiatowych stron

A wy znowu wykluczacie mniejszości! Teraz abstynentów. Fe !! No chyba że wy tank a ja think. Niech każdy robi co potrafi najlepiej. :P
  • No to ja ping-pong ;)
  • Rafał napisal(a):

A wy znowu wykluczacie mniejszości! Teraz abstynentów. Fe !! No chyba że wy tank a ja think. Niech każdy robi co potrafi najlepiej. :P
    A tank bezalkoholowy nie wchodzi w grę? ;-)

• Jakby ten think tak zupełnie nie tankował to by nie miał żadnej projekcji siły na Wschodzie
  • Tus mnie złapał. Na Wschód mam dyspense ale korzystam bardzo oględnie w sytuacjach skrajnych. Prawda że to forum do łatwych nie należy. Popytam sumienia, ale na razie podpowiada jak Brzost.
  • Ja myślałem, że w ogóle za granicą jest dyspensa i słyszałem anegdoty o oazowiczach, którzy w górach robili sobie wypady na piffko na słowacką stronę ;-)

Ale tu na forum nie jesteś jedynym w tej sytuacji, jeden z forumkowiczów już z nami biesiadował przy soczku, nie mówiąc o inne forumowiczce, która zawsze na spotkanie dociera samochodem i raczy się kawką.
  • Abstynęcja ankoholowa przecież nie należy do nakazów kościelnych. Można spokojnie łoić przez grzechu.
  • trep napisal(a):
    Abstynęcja ankoholowa przecież nie należy do nakazów kościelnych. Można spokojnie łoić przez grzechu.
    Ogólnokościelnych - nie. Ale w Kościele Blachnickim jej brak jest źle widziany. Dlatego zmieniłem barwy klubowe na END ;-)
  • Ale w tym END to chyba winsko pijecie bo to francuskie katoliki wymyślily.
  • Owszem, czasem pijemy, ale nie na spotkaniach Ekip :-)
  • To bardziej powściągliwie niż neony.
  • neony chleją?
  • No jasne.
  • Wiem, tak tylko frajersko zapytałem.
    Chleją i klną jak szewcy.
  • A propos.
    Są u was w miastach jeszcze szewcy?

W naszym mieście powiatowym jeszcze jest trzech, ale moje buty powierzam tylko jednemu. Jeszcze nie słyszałem z zaplecza słów obraźliwych. Może przez to, że córka stoi za ladą
  • christoph napisal(a):
    A propos.
    Są u was w miastach jeszcze szewcy?
    Na moim osiedlu jest.

• edytowano March 2020
    Dyzio_znowu napisal(a):
    Wiem, tak tylko frajersko zapytałem.
    Chleją i klną jak szewcy.
    Moja Mama nie chleje :-)
    I nie klnie ofkors.
  • Jako szewc czy jako neon?
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.