no, a jeśli będą chcieli sprzedać, to kto teraz zechce kupić? (a dział njusowy, tvn24, muszą trzymać jeszcze przez 5,5 roku, chyba że część rozrywkową zrebrandingują na discovery)
TecumSeh napisal(a): Przeczołganie opozycji zawsze ok. Absolutnie nie uważam by należało się z decyzją o przesunięciu wyborów spieszyć. Pytam co lepsze finalnie - przesunąć czy zostawić. Mnie wychodzi że przesunąć. Kwestia kiedy to ogłosić to zupełnie inna sprawa.
Decyzja może być pewnie tylko jedna. Ale teraz brak jednoznacznej deklaracji to na swój sposób piękne w subtelnym sadyzmie trzymanie poko-idów w niepewności. Rączki mają związane jeśli chodzi o strategię wyborczą, żółć zalewająca oczy, miotanie się jak w klatce. Pewnie to nieładnie, nieestetycznie, nie-ąę, ale jakże tego nie lubić.
natenczas napisal(a): Rączki mają związane jeśli chodzi o strategię wyborczą, żółć zalewająca oczy, miotanie się jak w klatce. Pewnie to nieładnie, nieestetycznie, nie-ąę, ale jakże tego nie lubić.
Przy tym co robią, uważam można ich w ten sposób traktować.
natenczas napisal(a): Rączki mają związane jeśli chodzi o strategię wyborczą, żółć zalewająca oczy, miotanie się jak w klatce. Pewnie to nieładnie, nieestetycznie, nie-ąę, ale jakże tego nie lubić.
Nie tylko można ale należy. Vide moje uwagi o stanie wyjątkowym. Sytuacja naprawdę wymaga odsunięcia ich od wpływu na polskie sprawy. Gdyby oni byli u władzy mielibyśmy sytuację znacznie gorszą niż Włosi. Nie tylko darwinizm jak w Belgii ale selektywny dostęp do służby zdrowia wedle kryterium korupcyjno-politycznego.
Nie tylko można ale należy.
Dokładnie. Moje pytanie dotyczyło ostatecznej decyzji, ale przeczołganie zawsze ok. I nie można przepuścić żadnej okazji. Zabijanie też jest nieładne i nieestetyczne, no ale na wojnie się zabija.
Na zamkniętych grupach fejsbuniowych oni juz knują jak wywołać gorączkę aby w lokalu wyborczym 'poczuć się gorzej' w celu ogłoszenia, że się ma koronawirusa. Plany rodem z opisów zachowań kibiców w GazWybie ze słynnymi szkolonymi psami na czele.
ms.wygnaniec napisal(a): Na zamkniętych grupach fejsbuniowych oni juz knują jak wywołać gorączkę aby w lokalu wyborczym 'poczuć się gorzej' w celu ogłoszenia, że się ma koronawirusa. Plany rodem z opisów zachowań kibiców w GazWybie ze słynnymi szkolonymi psami na czele.
Pani_Łyżeczka napisal(a): Knują na fejsbuniu, zaprawdę miszczowie konspiracji...
Ta nieznośna konieczność zamanifestowania 'w tajemnicy' własnej ważności we wtajemniczenie działań... (zabrakło mi określenia). Ot przyczynek do poziomu części wyznawców antykaczyzmu...
Ciekawosteczka, dzisiej do mnie dzwonili z Kantaru i zapytywali, jak też się zapatruję na ten sejmas internetowy. Co miałem odpowiedzieć? "Zdecydowanie za! 7/5!"
Orzeł w ostatnim skypowym przeglądzie tygodnia w sumie sensownie na ten temat wypowiedział się. Pewnie termin wyborów ostatecznie będzie przesunięty ale decyzja o tym powinna zapaść jak najpóźniej z wielu powodów min. wytarmoszenia opozycji, braku wiedzy odnośnie rozwoju pandemii itp
margerytka napisal(a): Orzeł w ostatnim skypowym przeglądzie tygodnia w sumie sensownie na ten temat wypowiedział się. Pewnie termin wyborów ostatecznie będzie przesunięty ale decyzja o tym powinna zapaść jak najpóźniej z wielu powodów min. wytarmoszenia opozycji, braku wiedzy odnośnie rozwoju pandemii itp
Poza tym jak beńdzie na piśmie, że się cała opozycja domaga przesunięcia wyborów, to może beńdzie im troszku trudniej narrować, że odłożenie wyborów to wogle faszys. Ale kto ich wie, narrowiści są.
Brzost napisal(a): Właśnie Ubywatele RP zapowiedzieli gotowość do randki ;-)
Znam osobiście jednego w wieku 70+,
Mania napisal(a): Posłowie PO i Konfederacja to niepoczytalni i całkowicie nieodpowiedzialni ludzie.
Oczywiście, a ponadto dotyczy to również, a może przede wszystkim ich elektoratu. Żadnych złudzeń, panie i panowie - mamy takich wśród rodziny, znajomych, kolegów z pracy itp.
Tłumaczę mojej 18-letniej córce, zaangażowanej we wspólnotę katolicką, że wybór POKO to wybór zła w wymiarze moralnym, a nie rzecz gustu jak dajmy na to przy wyborze oferty kulturalnej.
Brzost napisal(a): Właśnie Ubywatele RP zapowiedzieli gotowość do randki ;-)
Przypomniał mi się legendarny dialog z mojego liceuma pomiędzy pewną nauczycielką, a pewnym uczniem: - Kowalski!!! ty jesteś tagi głupi czy tylko udajesz? - Ja niczego nie udaję Pani Profesor! Oni chyba też niczego nie udają.
Komentarz
Dokładnie.
Moje pytanie dotyczyło ostatecznej decyzji, ale przeczołganie zawsze ok. I nie można przepuścić żadnej okazji.
Zabijanie też jest nieładne i nieestetyczne, no ale na wojnie się zabija.
Plany rodem z opisów zachowań kibiców w GazWybie ze słynnymi szkolonymi psami na czele.
Ot przyczynek do poziomu części wyznawców antykaczyzmu...
o dowcip
- A nie, trochę się pomęczysz... ;-)
W związku z tym Sejm ma się zebrać nie on-line, a w realu.
Posłowie nie przestrzegają zaleceń epidemicznych!
👣
🐾
🐾
Pewnie termin wyborów ostatecznie będzie przesunięty ale decyzja o tym powinna zapaść jak najpóźniej z wielu powodów min. wytarmoszenia opozycji, braku wiedzy odnośnie rozwoju pandemii itp
Tłumaczę mojej 18-letniej córce, zaangażowanej we wspólnotę katolicką, że wybór POKO to wybór zła w wymiarze moralnym, a nie rzecz gustu jak dajmy na to przy wyborze oferty kulturalnej.
- Kowalski!!! ty jesteś tagi głupi czy tylko udajesz?
- Ja niczego nie udaję Pani Profesor!
Oni chyba też niczego nie udają.
Ja bym na miejscu PO tak mocno nie wierzgał, bo utrata władzy w 4 województwach może być bardzo bolesna.