afropolak napisal(a): My w Afryce też lubimy bwana R'afau i cenimy wielce
Pana Szturmowca także, wyprzedzam pytania ...
i Jorgeg'o hurtem
Dobra z Kolegi Muzina. Mój charakter jednak wredny. Zawistny jestem i ambitny nad wyraz.
Przeżyliśmy AIDS, Ebolę to i kolegę przeżyjemy.
Po co oglądać TVP jak tam informacje zmanipulowane jak w TVN-ie i innych odpadach. Czemu szlachetni mieliby uciekać się do kłamstw ? Po naszej stronie powinna stać prawda. I ona powinna razić naszych wrogów.
Prawdę pisząc prawie nie oglądam telewizji. Znaczy większości programów w tym wiadomości. Owszem czasem obejrzę jakiś mecz, skoki narciarskie czy powtórkę dobrego filmu czy teatry TV. Strzępy innych programów czasem w przelocie. Może powinienem więcej bo są dobre programy, ale nie mam czasu i się odzwyczaiłem. Koleżeństwo tutaj na forum dostarcza wieści i prasówek w sposób o wiele bardziej finezyjny chociaż tez irytujący.
Z tego co słyszę i czasem zobaczę TVP Kurskiego to jest gigantyczny postęp w stosunku do TVP popaprańców przeznaczonej zresztą na kolejny przewał znaczy likwidację lub sprzedaż. To ta telewizja, a nie Karnole czy GP, a nawet Trwam zapewnia pluralizm mediów masowych. Jest tendencyjna bo musi taka być na rynku gdzie są wyłącznie tendencyjne media i w przewadze antypolskie i antyrządowe. Tendencyjna nie znaczy kłamliwa. To pomówienie.
Nie zauważyłem kłamstw. Manipulacje? Owszem. Zdarzają się. Tendencyjna? Chyba tak. Za dobrze mówi o PiS, wydaje mi się, że na to nie zasługują. Ale przede wszystkim zbyt łagodnie odnosi się do opozycji. Mówi o nich np. "totalna opozycja" a nie tak, jak na to zasługują, czyli "kurwy i złodzieje".
afropolakPo co oglądać TVP jak tam informacje zmanipulowane jak w TVN-ie i innych odpadach. Czemu szlachetni mieliby uciekać się do kłamstw ? Po naszej stronie powinna stać prawda. I ona powinna razić naszych wrogów.
owszem, zmanipulowane* (ale trzeba czwórforumy różne czytać, by wyłapać); ale nie ma (?, nie sprawdzam namiętnie) kłamstw i fejknjusów podawanych jako prawda
Moje skromne zdanie (przy czym zaznaczam, że nie dość, że się nie znam, to jeszcze nie interesuję) jest takie, że veta w sprawie 2GPLN domagają się niemcy. Konstrukcja logiczna jest taka, że jak Duda zavetuje ustawkę, to zyska jakieś głosie. Czyje? niemców? Trochę mnie to nie sztymuje. To tak, jakby PiS w ramach walki o głosie niemców w wyborach parlamentarnych, albo lokalnych w elbląskim, zrezygnował z przekopu mierzei bo niemcom się ten przekop nie podoba. Mówta co chceta, ale ja jakoś tego nie widzę.
Szturmowiec.Rzplitej napisal(a): Rafał też jesteś super Forumkowiczem, a Twoje wpisy czytam niejednokrotnie z wielką przyjemnością!
No ja wiem Ignac że potrafisz się zachować. O takie oświadczenie mi chodziło. Cóż jednak skoro jedna jaskółka, nawet orzeł,wiosny nie czyni?
kolega zarzuca innym LIZUSOSTWO, a sam się dla siebie chciałby jaskółek lizusostwa stadko?
jeden szturmowy orzeł nie starczy?
(oczywiście żartuję, na łodzkie piffko znów latem/ jesienią licząc!)
Ja to bym nawet przyjechał na jakieś piffko w dowolne miejsce, ale wciąż zarobiony jestem. No i trochę się boję. Mówią że kruk krukowi .., ale nie jestem pewien za kogo mnie Koleżeństwo ma i czy Koleżeństwo to kruki. A gołąbek, czyli ja, ma prawo obawiać się jastrzębi.
Komentarz
👣
🐾
🐾
Chyba, że przegramy wybory i pieniędzy nie zobaczycie.
Po co oglądać TVP jak tam informacje zmanipulowane jak w TVN-ie i innych odpadach.
Czemu szlachetni mieliby uciekać się do kłamstw ?
Po naszej stronie powinna stać prawda.
I ona powinna razić naszych wrogów.
Z tego co słyszę i czasem zobaczę TVP Kurskiego to jest gigantyczny postęp w stosunku do TVP popaprańców przeznaczonej zresztą na kolejny przewał znaczy likwidację lub sprzedaż. To ta telewizja, a nie Karnole czy GP, a nawet Trwam zapewnia pluralizm mediów masowych. Jest tendencyjna bo musi taka być na rynku gdzie są wyłącznie tendencyjne media i w przewadze antypolskie i antyrządowe. Tendencyjna nie znaczy kłamliwa. To pomówienie.
Manipulacje? Owszem. Zdarzają się.
Tendencyjna? Chyba tak. Za dobrze mówi o PiS, wydaje mi się, że na to nie zasługują. Ale przede wszystkim zbyt łagodnie odnosi się do opozycji. Mówi o nich np. "totalna opozycja" a nie tak, jak na to zasługują, czyli "kurwy i złodzieje".
a sam się dla siebie chciałby jaskółek lizusostwa stadko?
ale
nie ma (?, nie sprawdzam namiętnie) kłamstw i fejknjusów podawanych jako prawda
* dobrane, wyselekcjonowane zestawy faktów/ njusów
ps.
mnie też się chce rzygać polityczną (programy) stroną tvp
lubię p. Agatę
Konstrukcja logiczna jest taka, że jak Duda zavetuje ustawkę, to zyska jakieś głosie. Czyje? niemców? Trochę mnie to nie sztymuje.
To tak, jakby PiS w ramach walki o głosie niemców w wyborach parlamentarnych, albo lokalnych w elbląskim, zrezygnował z przekopu mierzei bo niemcom się ten przekop nie podoba.
Mówta co chceta, ale ja jakoś tego nie widzę.
a sam się dla siebie chciałby jaskółek lizusostwa stadko?
Ja to bym nawet przyjechał na jakieś piffko w dowolne miejsce, ale wciąż zarobiony jestem. No i trochę się boję. Mówią że kruk krukowi .., ale nie jestem pewien za kogo mnie Koleżeństwo ma i czy Koleżeństwo to kruki. A gołąbek, czyli ja, ma prawo obawiać się jastrzębi.
Kurski oddał się do dyspozycji Pana Prezydenta.
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
ten człowiek słowa prawdy w życiu nie powiedział
I pierścień od biskupa dostał. Ma więcej lajków w realu
niż ja na fejsbuku