Skip to content

100 dni PAD i następne wybory

1727375777899

Komentarz

• Eurowizja Junior dziś ponownie przyznana Polsce. Poważny argument za dofinansowaniem
  • trep napisal(a):
    Uwielbiam TVP. Kiedyś nie przyszłoby mi do głowy, żeby włączyć Dziennik. Teraz nie mogę się doczekać!
    :-bd
  • Szturmowiec.Rzplitej napisal(a):
    Rafał też jesteś super Forumkowiczem, a Twoje wpisy czytam niejednokrotnie z wielką przyjemnością!
    No ja wiem Ignac że potrafisz się zachować. O takie oświadczenie mi chodziło. Cóż jednak skoro jedna jaskółka, nawet orzeł,wiosny nie czyni? :(
  • afropolak napisal(a):
    My w Afryce też lubimy bwana R'afau
    i cenimy
    wielce

Pana Szturmowca także, wyprzedzam pytania ...

i Jorgeg'o
    hurtem
    Dobra z Kolegi Muzina. Mój charakter jednak wredny. Zawistny jestem i ambitny nad wyraz.
  • JORGE napisal(a):
    A Kura z Dudą usiądą w piątek na wódkę, już dawno umówioną i będą się z nas wszystkich śmiali ...
    image

👣

🐾
    🐾

• uhrr napisal(a):
    los napisal(a):
    nieco samobójcza
    od 7.04, i to jest robione
    image
    ps. chodzi o te "cojones" oczywiscie, scenariusze moga sie w detalach roznic
    .... "po wyborach damy wam te pieniądze" :-D

Chyba, że przegramy wybory i pieniędzy nie zobaczycie.

• Rafał napisal(a):
    afropolak napisal(a):
    My w Afryce też lubimy bwana R'afau
    i cenimy
    wielce

Pana Szturmowca także, wyprzedzam pytania ...

i Jorgeg'o
    hurtem
    Dobra z Kolegi Muzina. Mój charakter jednak wredny. Zawistny jestem i ambitny nad wyraz.
    Przeżyliśmy AIDS, Ebolę to i kolegę przeżyjemy.

Po co oglądać TVP jak tam informacje zmanipulowane jak w TVN-ie i innych odpadach.
    Czemu szlachetni mieliby uciekać się do kłamstw ?
    Po naszej stronie powinna stać prawda.
    I ona powinna razić naszych wrogów.

• Prawdę pisząc prawie nie oglądam telewizji. Znaczy większości programów w tym wiadomości. Owszem czasem obejrzę jakiś mecz, skoki narciarskie czy powtórkę dobrego filmu czy teatry TV. Strzępy innych programów czasem w przelocie. Może powinienem więcej bo są dobre programy, ale nie mam czasu i się odzwyczaiłem. Koleżeństwo tutaj na forum dostarcza wieści i prasówek w sposób o wiele bardziej finezyjny chociaż tez irytujący.

Z tego co słyszę i czasem zobaczę TVP Kurskiego to jest gigantyczny postęp w stosunku do TVP popaprańców przeznaczonej zresztą na kolejny przewał znaczy likwidację lub sprzedaż. To ta telewizja, a nie Karnole czy GP, a nawet Trwam zapewnia pluralizm mediów masowych. Jest tendencyjna bo musi taka być na rynku gdzie są wyłącznie tendencyjne media i w przewadze antypolskie i antyrządowe. Tendencyjna nie znaczy kłamliwa. To pomówienie.
  • Nie zauważyłem kłamstw.
    Manipulacje? Owszem. Zdarzają się.
    Tendencyjna? Chyba tak. Za dobrze mówi o PiS, wydaje mi się, że na to nie zasługują. Ale przede wszystkim zbyt łagodnie odnosi się do opozycji. Mówi o nich np. "totalna opozycja" a nie tak, jak na to zasługują, czyli "kurwy i złodzieje".
  • Rafał napisal(a):
    Szturmowiec.Rzplitej napisal(a):
    Rafał też jesteś super Forumkowiczem, a Twoje wpisy czytam niejednokrotnie z wielką przyjemnością!
    No ja wiem Ignac że potrafisz się zachować. O takie oświadczenie mi chodziło. Cóż jednak skoro jedna jaskółka, nawet orzeł,wiosny nie czyni? :(
    kolega zarzuca innym LIZUSOSTWO,
    a sam się dla siebie chciałby jaskółek lizusostwa stadko?
    :)
    jeden szturmowy orzeł nie starczy? ;)

(oczywiście żartuję, na łodzkie piffko znów latem/ jesienią licząc!)
  • afropolakPo co oglądać TVP jak tam informacje zmanipulowane jak w TVN-ie i innych odpadach.
    Czemu szlachetni mieliby uciekać się do kłamstw ?
    Po naszej stronie powinna stać prawda.
    I ona powinna razić naszych wrogów.

owszem, zmanipulowane* (ale trzeba czwórforumy różne czytać, by wyłapać);
    ale
    nie ma (?, nie sprawdzam namiętnie) kłamstw i fejknjusów podawanych jako prawda

* dobrane, wyselekcjonowane zestawy faktów/ njusów

ps.
    mnie też się chce rzygać polityczną (programy) stroną tvp
  • edytowano March 2020
    image
    lubię p. Agatę
  • Moje skromne zdanie (przy czym zaznaczam, że nie dość, że się nie znam, to jeszcze nie interesuję) jest takie, że veta w sprawie 2GPLN domagają się niemcy.
    Konstrukcja logiczna jest taka, że jak Duda zavetuje ustawkę, to zyska jakieś głosie. Czyje? niemców? Trochę mnie to nie sztymuje.
    To tak, jakby PiS w ramach walki o głosie niemców w wyborach parlamentarnych, albo lokalnych w elbląskim, zrezygnował z przekopu mierzei bo niemcom się ten przekop nie podoba.
    Mówta co chceta, ale ja jakoś tego nie widzę.
  • romeck napisal(a):
    Rafał napisal(a):
    Szturmowiec.Rzplitej napisal(a):
    kolega zarzuca innym LIZUSOSTWO,
    a sam się dla siebie chciałby jaskółek lizusostwa stadko?
    jeden szturmowy orzeł nie starczy? ;)

(oczywiście żartuję, na łodzkie piffko znów latem/ jesienią licząc!)

Ja to bym nawet przyjechał na jakieś piffko w dowolne miejsce, ale wciąż zarobiony jestem. No i trochę się boję. Mówią że kruk krukowi .., ale nie jestem pewien za kogo mnie Koleżeństwo ma i czy Koleżeństwo to kruki. A gołąbek, czyli ja, ma prawo obawiać się jastrzębi.
  • Skoro nawet Vigilate ponoć zyskiwał przy bliższym poznaniu, to chyba te ptaszyska nie takie straszne będą.
  • A może jakieś łódzkie pifko?
  • No warto by. Musimy się zdzwonić i cos zaproponować. A Domino to jeszcze się z kimś kontaktuje?
  • edytowano March 2020
    《deleted》
  • Domino pisuje na pisowni.
  • Rafał napisal(a):
    No warto by. Musimy się zdzwonić i cos zaproponować. A Domino to jeszcze się z kimś kontaktuje?
    Ze mną na przykład. I był w realu na ostatnim piffku karnawałowym.
  • A w Łodzi bywa? Bo ostatnio jak zwołał zlot w Łodzi to sam nie przybył.
  • Tego nie wiem, bo rzadko bywam w Łodzi ;-)
  • Info było że nie był na zlocie. Rozumiem że nadal pracuje w Warszawie.
  • edytowano March 2020
    (Edit)
    Kurski oddał się do dyspozycji Pana Prezydenta.

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
    Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia

• edytowano March 2020
    AnnaE napisal(a):
    Kura oddał się do dyspozycji Pana Prezydenta.
    Kurski ogłosił
    Bardziej niż siebie, kocham telewizję polską.
  • romeck napisal(a):
    AnnaE napisal(a):
    Kura oddał się do dyspozycji Pana Prezydenta.
    Kurski
    Ok. Poprawię.

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
    Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia

• Dzięki panu prezydentowi mam wolną niedzielę.
  • Kurski ogłosił
    =)) =)) =))
    ten człowiek słowa prawdy w życiu nie powiedział
  • Zawsze skromny.
    I pierścień od biskupa dostał. Ma więcej lajków w realu
    niż ja na fejsbuku
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.