los napisal(a): Więc wcale nie było do przewidzenia, bo wszelkie środki do rozwiązania tej (wcale tak nie wyrafinowanej) sprawy mają. Za kompromitację odpowiada nieudolność kilku znanych z imienia i nazwiska osób. Ale monstrualna nieudolność, aż dziw, że w spodniach przychodzą na spotkania, bo ich zapięcie powinno być poza zasięgiem możliwości.
taka nieudolność to tylko ze złej woli jest możliwa a zła wola ma to do siebie, że trudno ją stwierdzić, dopóki się nie ujawni
Przyklękam w pamięci i hołdzie o wszystkich tych, którzy polegli, zostali ranni, cierpieli, byli prześladowani przez całe lata i nigdy nie doczekali się od III Rzeczypospolitej elementarnej sprawiedliwości, sprawiedliwości na poziomie prawnym, sprawiedliwości na poziomie państwowym Bo w sercach ludzi, Polaków, uczciwych, dumnych, zawsze są i będą, nie mam co do tego żadnych wątpliwości, ale za tę III RP po 1989 roku, która nie umiała skazać sprawców tej zbrodni, wstyd, zwyczajnie wstyd dzisiaj. Chyba nam wszystkim, jak tutaj stoimy Wstyd za tę III RP, która z honorami wojskowymi i państwowymi pochowała większość oprawców z 1970 roku. za tę III RP, w której komunistycznych bandytów nazywano, bo byli tacy, ludźmi honoru Wstyd, zwyczajnie wstyd I dlatego dzisiaj ze wstydem ja - i mam nadzieję, wielu ludzi władzy - pochylam głowę za tę Rzeczpospolitą i obiecuję wszystkim państwu, tym, którzy przeżyli tamte straszne dni, którzy zostali ranni, a są dzisiaj z nami, rodzinom tych, którzy polegli, którzy byli prześladowani, że zrobię wszystko, aby ta Rzeczpospolita była naprawiona, aby stała się wreszcie państwem sprawiedliwym, państwem uczciwym
Będzie referendum emerytalne. Pan Prezydent pisze:
KancelariaPrezydenta @prezydentpl · 1 min.1 minutę temu Prezydent RP @AndrzejDuda: Czekają Państwo na sprawiedliwy system emerytalny, w którym każdy rozstrzygnie, kiedy chce zakończyć zawodową drogę. Uważam, że tę niezwykle ważną decyzję dotyczącą systemu emerytalnego należy powierzyć obywatelom.
He he he czyli plebiscyt na pewnym gruncie. Ja tylko czekam aż Zoll jak wtedy, a może teraz do spółki z Rzeplińskim i sp. wyskoczą, że to niekonstytucyjne.
Ja i Pan Prezydent nie jesteśmy tacy nieoczytani, jak sobie myśli Dominika
Marek Magierowski @mmagierowski · 19 min.19 minut temu O 20:00 w TVP1, zamiast "Johnny'ego Englisha", wolałbym obejrzeć film Wajdy, Holland, Almodóvara lub Morettiego
Super wybieg dzisiejszy PADa, który złożył na sympozjum polskich transplantologów deklarację zgody na pobranie jego narządów po śmierci. Duży plus wizerunkowy i ocieplenie jego po ostatnich nagonkach w meRdiach. Tak trzymać! Tak się zdobywa poparcie i sympatię tzw. centrum
Zrobiłem nowy wątek o przesczepach, bo 100 dni się zgubił... Proszę pisać dalej tam, ten watek na chwilę zamykam, żeby nie kusiło tu pisać o przeszczepach. W nowym wątku nie da się już cytować, więc proszę jakoś pisać do kogo sie pisze
Rok temu, 7. lutego 2015 roku, na konwencji wyborczej PiS został ogłoszony jej kandydat na prezydenta RP!!! Pół roku temu, 6. sierpnia 2015 roku, po wygranych w drugiej turze wyborach, kandydat PiS został zaprzysiężony.
I komentarze sprzed roku:
Adam Szejnfeld @szejnfeld Slucham i tak sobie mysle: Boze, jak to dobrze, ze Prezydent Komorowski wygra wybory!
Taki kandydat to obraza Rzeczpospolitej. Trzeba jednak przyznać, że w PiSie nie ma już nikogo kto by nie wzbudzał uczucia politowania.
Myślę iż zamiast pałacowych żyrandoli pozostaną mu świetlówki na Nowogrodzkiej.
Na wniosek Gmyza i Gursztyna Prezydent rezygnuje ze wsparcia dla Hajnowskiego Marszu Żołnierzy Wyklętych. Gmyz strasznie atakował kancelarię z powodu wyeksponowania "mordercy dzieci i kobiet" "Burego". (trochę się podśmiewałem z kłótni w łonie Dorzeczy w Humorze. Dzisiaj Zioemniak przyłączył się do Wybranowskiego w kontrze do Gmyza i Gursztyna)
Kancelaria Prezydenta
W związku z medialnymi doniesieniami na temat rzekomego patronatu Prezydenta RP nad I Hajnowskim Marszem Żołnierzy Wyklętych (27 lutego), pragniemy poinformować, że Prezydent RP nie objął swoim patronatem wspomnianych uroczystości. Wniosek w tej sprawie od organizatorów wpłynął do KPRP 8 lutego br. Dziś Kancelaria Prezydenta RP podjęła decyzję o odmowie objęcia patronatem głowy państwa marszu w Hajnówce.
W takim razie Duduś konsekwentnie nie powinien pojawiać się na pogrzebie Łupaszki a za parę lat okaże się, wszyscy Wyklęci robili bzidkie rzeczy i w sumie to Bauman miał rację, że gonił leśne bandy.
I jeszcze Razem, które jakieś adresy do Pana Prezydenta w związku z tą imprezą wystosowywało, skorzystało rzecz jasna z okazji i podziękowało za zastosowanie się do ich prośby
Komentarz
a zła wola ma to do siebie, że trudno ją stwierdzić, dopóki się nie ujawni
Cztery miesiące trwa remont po poprzedniku... (mieszkanie zamienione na biura).
15 grudnia 2015 Złożenie symbolicznego koszyka przez Parę Prezydencką pod Pomnikiem Ofiar Wielkiego Głodu 1932-1933 na Ukrainie.
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
Proszę pisać dalej tam, ten watek na chwilę zamykam, żeby nie kusiło tu pisać o przeszczepach.
W nowym wątku nie da się już cytować, więc proszę jakoś pisać do kogo sie pisze
Pół roku temu, 6. sierpnia 2015 roku, po wygranych w drugiej turze wyborach, kandydat PiS został zaprzysiężony.
I komentarze sprzed roku:
Kancelaria Prezydenta
psia mać...wyklęty to był lut ziemi
Nieładnie. Bardzo.