No i pozamiatane. Wizyta w USA i zdjatka z Trumpem będą. Biznes z USA zainterweniował coby się opcja niemiecka nie wzmocniła. Po wyborach. Jedyne pytanie co w zamian Polska odda - bo Amerykanie nic za darmo. Czy tylko kolejne zakupy w sklepie z giwerami/elektrowniami czy coś jeszcze np. kwestie roszczeń z Grenlandii.
Rolka napisal(a): No i pozamiatane. Wizyta w USA i zdjatka z Trumpem będą. Biznes z USA zainterweniował coby się opcja niemiecka nie wzmocniła. Po wyborach. Jedyne pytanie co w zamian Polska odda - bo Amerykanie nic za darmo. Czy tylko kolejne zakupy w sklepie z giwerami/elektrowniami czy coś jeszcze np. kwestie roszczeń z Grenlandii.
A Niemcy, Ruscy i Chińczycy coś za darmo dają? Poza daniem w mordę oczywiście.
Grenlandia to nie żarty. Idzie GLOBCIO, lody schodzą, wszyscy stoją w blokach startowych do polarnego górnictwa. Polska ma niezłe know-how górnicze i nie ma z nikim na pieńku, więc mamy niezłą pozycję negocjacyjną w tej zabawie.
Szturmowiec.Rzplitej napisal(a): Grenlandia to nie żarty. Idzie GLOBCIO, lody schodzą, wszyscy stoją w blokach startowych do polarnego górnictwa. Polska ma niezłe know-how górnicze i nie ma z nikim na pieńku, więc mamy niezłą pozycję negocjacyjną w tej zabawie.
Pytanie, czy ktoś o tym myśli wogle, poza mną.
od dziś ja! bo nie wiedziałem, że taki temat istnieje!
Mania napisal(a): @Qiz; pytania o LGBT i imigrantów bezsensowne? W pierwszym odruchu też pomyślałam, że są pod Dudę, ale nie. To były istotne pytania, które należało zadać. Pytania o cywilizację. Że nie podobały się Bosakowi? Założę się, że Krzysio - żywiąc nadzieję na wygraną Trzaska w wyborach - zawarł sojusz z Rafalalą.
Tak, pytania to prymitywne walenie prętem w kraty.
Jakby Krzyś był takim wujem, jak sobie Kuleżanka imaginuje, to by się nie musiał czaić kilkanaście lat na aucie, obmyślając plany zaistnienia.
Szturmowiec.Rzplitej napisal(a): Grenlandia to nie żarty. Idzie GLOBCIO, lody schodzą, wszyscy stoją w blokach startowych do polarnego górnictwa. Polska ma niezłe know-how górnicze i nie ma z nikim na pieńku, więc mamy niezłą pozycję negocjacyjną w tej zabawie.
W pierwszej chwili przeczytałem, że USMC trzymie rękę na pulsie - jedna litera, a robi różnicę, zresztą dyskretne polarne wsparcie USMC dla UMCS nie byłoby złe
trzeba bylo, pisie, pilnowac senatu w 2019 a nie żreć sie we wlasnym gronie przekonani ze nie macie z kim przegrac, i wybory zrobic w maju. Ale wtedy Ojczyzna nie wzywała! Teraz wzywa!
przecież przy prostym (nierzeczywistym trochę założeniu), że w drugiej turze biorą udział te same i tyle samo obywateli co w pierwszej, to AD w pierwszej także osiąga 25 %!
Z badania wynika, że faworytem pozostaje obecny prezydenta Andrzej Duda, który mógłby liczyć na 41 proc. głosów. Poparcie kandydata KO Rafała Trzaskowskiego zadeklarowało 27,1 proc. respondentów, a Szymona Hołowni 8,9 proc. badanych.
Dalsze miejsca zajęli: Władysław Kosiniak-Kamysz - 7,3 proc., Krzysztof Bosak - 5,6 proc. oraz Robert Biedroń - 4,2 proc.
Portal wskazał, że w porównaniu z badaniem IBRIS dla WP sprzed tygodnia, Andrzej Duda zyskał 0,3 pkt proc., a Trzaskowski stracił 0,9 pkt proc.
Ciekawe że nie podają co w II turze, ale wrzucam bo ciekawie - dotąd tylko słyszałem jak to Duda traci a Złamas zyskuje.
Komentarz
Ano np to że nie jest rusko niemiecka. Samo to za takie wsparcie jak zdjątka powinno wystarczyć.
Pytanie, czy ktoś o tym myśli wogle, poza mną.
Ciężko będzie się Bosakowi wytłumaczyć ze słów "Trzaskowskiego nie poprzemy nigdy".
http://geografia.umcs.lublin.pl/wyprawy/index.php?option=com_content&view=article&id=2&Itemid=6
https://pl.wikipedia.org/wiki/Stacja_Polarna_Uniwersytetu_Marii_Curie-Skłodowskiej
Spitsbergen jest ciekawy górniczo, a poza tym interesujący jest status prawnomiędzynarodowy całego archipelagu Svalbard:
https://pl.wikipedia.org/wiki/Traktat_Spitsbergeński
Stemże do Arktyki wysłaliby pewnie raczej Navy SEALsów i SWCCów.
Czy ino widzi Misię?
8-X
Ale wtedy Ojczyzna nie wzywała! Teraz wzywa!
przecież przy prostym (nierzeczywistym trochę założeniu), że w drugiej turze biorą udział te same i tyle samo obywateli co w pierwszej, to AD w pierwszej także osiąga 25 %!
u mnie nawet 30 postów niżej nie mam tego tweeta w swojej 'lini czasu'/ na swojej 'ściance'
(nawet nie wiem jak to zwą)
to te posty Krisa w lengłydżu?
https://fakty.interia.pl/raporty/raport-wybory-prezydenckie-2020/aktualnosci/news-sondaz-wirtualnej-polski-ile-dzieli-dude-i-trzaskowskiego,nId,4566931
Z badania wynika, że faworytem pozostaje obecny prezydenta Andrzej Duda, który mógłby liczyć na 41 proc. głosów. Poparcie kandydata KO Rafała Trzaskowskiego zadeklarowało 27,1 proc. respondentów, a Szymona Hołowni 8,9 proc. badanych.
Dalsze miejsca zajęli: Władysław Kosiniak-Kamysz - 7,3 proc., Krzysztof Bosak - 5,6 proc. oraz Robert Biedroń - 4,2 proc.
Portal wskazał, że w porównaniu z badaniem IBRIS dla WP sprzed tygodnia, Andrzej Duda zyskał 0,3 pkt proc., a Trzaskowski stracił 0,9 pkt proc.
Ciekawe że nie podają co w II turze, ale wrzucam bo ciekawie - dotąd tylko słyszałem jak to Duda traci a Złamas zyskuje.
nie mogą zbyt odbiegać od faktów, ale wystarczy porównać kilka różnych...