extraneus napisal(a): Kawaler Zakonu Rycerskiego Grobu Bożego w Jerozolimie poseł Jan KLAWITER opuścił był klub parlamentarny PiS. 234 głosy do dyspozycji.
Markojurkizm, czyli dorośli już chłopcy, którzy w młodości zaspokajali Henryka Krzeczkowskiego (właść. Herman Gerner). Intelektualnie oczywiście, bo jakżeby inaczej.
Iwaszkiewicz ze smakiem (artystycznym, bo tak w ogóle to z niesmakiem) opisywał detale owego zaspokajania. I zawsze widząc młodych (teraz już podstarzałych), dzielnych narodowych katolików zadawałem sobie w myśli pytanie: czy on też?
mmaria napisal(a): Wojewoda nie musi mieć już trzyletniego doświadczenia na stanowisku kierowniczym. Wczoraj w nocy PiS, wprowadzając błyskawicznie zmiany w strukturze rządu, przy okazji zlikwidował ten wymóg - donosi "Gazeta Wyborcza". :-$
Mnie jakoś imponuje tempo działania Nowej Lepszej Partii Rządzącej. Widać, że jest w tym jakiś plan, zdecydowanie do jego wykonania i tempo, tempo.
Także samo dzieje się w kwestii TK, gdzie myślałem że wywalą tylko 3 sędziów - wywalili wszystkich 5. I w sprawie ułaskawienia. Pewnie by Mario wolał uniewinnienie, ale mu ktoś powiedział weź się chopie uspokój, ty masz klocki w służbach ustawiać, nie możemy ryzykować. No i pacnięcie Pacaka. Szybko to idzie i każdy krok godny i słuszny.
Dokładnie tak, jak opowiedział Brudziński - "poprzednio staraliśmy się i uważaliśmy, a obrywaliśmy nawet wtedy, gdy robiliśmy dobrze. Teraz nie będziemy się już niczym przejmować i na nic nie oglądać." No i bardzo, bardzo, bardzo słusznie.
mmaria napisal(a): Dokładnie tak, jak opowiedział Brudziński - "poprzednio staraliśmy się i uważaliśmy, a obrywaliśmy nawet wtedy, gdy robiliśmy dobrze. Teraz nie będziemy się już niczym przejmować i na nic nie oglądać." No i bardzo, bardzo, bardzo słusznie.
Złotymi literami ta cycata powinna przyozdabiać drzwi wejściowe do Klubu Parlamentarnego PiS oraz siedziby partii przy Nowogrodzkiej. Złotymi! :-c
Obecne tempo zmian jest zabójcze dla merdiów. Gdyby odstępy między kolejnymi ruchami rządzących były choć kilkudniowe, to ziewnikarze mogłyby sobie spokojnie całymi tygodniami wyć posępnie po nocach. Nie ma łatwo, każdy dzień przynosi kilka decyzji dużego kalibra i nie wiadomo co lepsze na głównego newsa. Skomasowanie wszystkich codziennych nieszczęść w jednym wydaniu GWna nie wchodzi w rachubę, bo przekraczałoby możliwości percepcyjne czytelników, którzy zamiast nerwowego wzmożenia doświadczyliby otępiałego znużenia.
Jeżeli utrzymają dotychczasową bezkompromisowość i tempo - będzie dobrze. Ostatni raz tak zadowolony z głosiowania w wyborach byłem w 1989 r. Oby tym razem skutki były bardziej błogosławione.
Rumun napisal(a):To jest Blitzkrieg. Ewidentnie PiS miał ukryty plan, o którym nie wiedzieliśmy (...) Można mieć o to pretensje do PiS, bo nie pod takimi hasłami szli do wyborów. Nie było, że w trzecim tygodniu wymienią wszystkich szefów służb, zmienią ustawę o Trybunale Konstytucyjnym i ułaskawią Mariusza Kamińskiego (...) Ewidentnie jest plan postawienia paru osób przed Trybunałem Stanu. To będzie dużo skuteczniejsze niż to, jak Platforma Obywatelska stawiała przed TS Zbigniewa Ziobrę.
mmaria napisal(a): Wojewoda nie musi mieć już trzyletniego doświadczenia na stanowisku kierowniczym. Wczoraj w nocy PiS, wprowadzając błyskawicznie zmiany w strukturze rządu, przy okazji zlikwidował ten wymóg - donosi "Gazeta Wyborcza". :-$
Mnie jakoś imponuje tempo działania Nowej Lepszej Partii Rządzącej. Widać, że jest w tym jakiś plan, zdecydowanie do jego wykonania i tempo, tempo.
Także samo dzieje się w kwestii TK, gdzie myślałem że wywalą tylko 3 sędziów - wywalili wszystkich 5. I w sprawie ułaskawienia. Pewnie by Mario wolał uniewinnienie, ale mu ktoś powiedział weź się chopie uspokój, ty masz klocki w służbach ustawiać, nie możemy ryzykować. No i pacnięcie Pacaka. Szybko to idzie i każdy krok godny i słuszny.
No i dobrze; lud dostanie chleb (500 zł) i igrzyska (np. Bury) i tym się zatknie gęby ludożerce.
Rumun napisal(a):To jest Blitzkrieg. Ewidentnie PiS miał ukryty plan, o którym nie wiedzieliśmy (...) Można mieć o to pretensje do PiS, bo nie pod takimi hasłami szli do wyborów. Nie było, że w trzecim tygodniu wymienią wszystkich szefów służb, zmienią ustawę o Trybunale Konstytucyjnym i ułaskawią Mariusza Kamińskiego (...) Ewidentnie jest plan postawienia paru osób przed Trybunałem Stanu. To będzie dużo skuteczniejsze niż to, jak Platforma Obywatelska stawiała przed TS Zbigniewa Ziobrę.
Mjut na moje uszy. Prawie polubiłem tego Rumuna.
Lepsze było jak pan Petru martwił się, że "PiS w trzy miesiące puści nas wszystkich z torbami!" Natychmiast mentalnie poparłem PiS w czynności puszczania p. Petru i jego kolegów z torbami.
randolph napisal(a): Obecne tempo zmian jest zabójcze dla merdiów. .
W etologi jest znane zjawisko (czasami mylone z sumowaniem czasowym) polegajće na tym, że jeżeli dwa bodźce działają bardzo szybko po sobie, to poziom reakcji tuwspólnionej reakcji na nie, jest niższy niż suma poziomów reajcji na dwa takie same bodżce w większym odstępie czasowym - dlatego tatuowanie szybką maszynką jest mniej bolesne niż kłucie igłą. I to właśnie teraz robi PiS - leming też zwierzę, więc może zadziałać....
Nowy minister nauki i szkolnictwa wyższego, Jarosław Gowin, zapowiedział odebranie statusu czasopisma naukowego periodykom propagującym postulaty ruchu LGBT i tzw. gender studies. Spotkało się to z reakcją Kampanii Przeciw Homofobii, której działacze stwierdzili, iż podejmowanie takich „badań” sprzyja rozwojowi społeczeństwa, a ich ograniczanie przyczyni się do… obniżenia poczucia bezpieczeństwa.
Nowy minister nauki i szkolnictwa wyższego, Jarosław Gowin, zapowiedział odebranie statusu czasopisma naukowego periodykom propagującym postulaty ruchu LGBT i tzw. gender studies. Spotkało się to z reakcją Kampanii Przeciw Homofobii, której działacze stwierdzili, iż podejmowanie takich „badań” sprzyja rozwojowi społeczeństwa, a ich ograniczanie przyczyni się do… obniżenia poczucia bezpieczeństwa. #cc @qiz
A widzieliście ten łzawy szoł niejakiej Bianki MIKOŁAJEWSKIEJ, autorki GWnianych tekstów o "aferze SKOKÓW"? Odbierając nagrodę im. Andrzeja WOYCIECHOWSKIEGO zrobiła antypisowską demonstrację, z autentycznymi łzami, łamiącym się głosem i moralizowaniem w stylu późnego SZOSTKIEWICZA. Nieźle pierdolnięta.
extraneus napisal(a): A widzieliście ten łzawy szoł niejakiej Bianki MIKOŁAJEWSKIEJ, autorki GWnianych tekstów o "aferze SKOKÓW"? Odbierając nagrodę im. Andrzeja WOYCIECHOWSKIEGO zrobiła antypisowską demonstrację, z autentycznymi łzami, łamiącym się głosem i moralizowaniem w stylu późnego SZOSTKIEIWCZA. Nieźle pierdolnięta.
extraneus napisal(a): A widzieliście ten łzawy szoł niejakiej Bianki MIKOŁAJEWSKIEJ, autorki GWnianych tekstów o "aferze SKOKÓW"? Odbierając nagrodę im. Andrzeja WOYCIECHOWSKIEGO zrobiła antypisowską demonstrację, z autentycznymi łzami, łamiącym się głosem i moralizowaniem w stylu późnego SZOSTKIEIWCZA. Nieźle pierdolnięta.
(na sali także kwiat dziennikarstwa niepokornego)
Kochanica Niemczyka ze służb.
Tak i w dodatku te artykuły były przepisywane słowo w słowo z analiz dostarczanych przez Niemczyka.
Wiem, przepraszam, powinno być w dziale kultura, ale traktuję to jako "znak czasów"...
"Film "Smoleńsk" w reżyserii Antoniego Krauzego trafi do kin w marcu 2016 roku. Ukończenie projektu przedłużało się z powodu problemów finansowych, ostatecznie jednak twórcom udało się zebrać potrzebny budżet. Jak informuje dziennik.pl, "tajemniczy inwestorzy" zaoferowali łącznie 5 mln złotych."
dentysta napisal(a): Wiem, przepraszam, powinno być w dziale kultura, ale traktuję to jako "znak czasów"...
"Film "Smoleńsk" w reżyserii Antoniego Krauzego trafi do kin w marcu 2016 roku. Ukończenie projektu przedłużało się z powodu problemów finansowych, ostatecznie jednak twórcom udało się zebrać potrzebny budżet. Jak informuje dziennik.pl, "tajemniczy inwestorzy" zaoferowali łącznie 5 mln złotych."
Właśnie sobie uświadomiłem, że cokolwiek by się stało, to oni nie będą w stanie zrobić wokół tego większego zgiełku niż wokół tego że pani prezydentowa przyniosła panu prezydentowi kanapki w torbie.
Jedno jest ważne - by w nabzdyczeniu utrzymywać ich permanentnie, by był nieustanny szloch, gardziołka ściśnięte oburzeniem bez przerwy, by jedyne słowa jakie się im wyrwą to "skandal, podłość, niegodziwe, koniec demokracji..." Acha, i by POsłowie w oburzeniu wychodzili z każdego głosowania.
By to spowszechniało tak, że nikt już nie będzie zwracać uwagi.
Z kanapkami było lepiej - bo był rechot, który działa mocniej niż ściśnięte gardło i to rechot niespodziany.
Komentarz
Intelektualnie oczywiście, bo jakżeby inaczej.
Wy też to macie?
No i bardzo, bardzo, bardzo słusznie.
:-c
jeszcze tylko ten Morawiecki...
ale w rządzie Marcinkiewicza Kazimierza też pojawiło się indywiduum zwane Mikosz, nie na długo, na szczęscie
Jeżeli utrzymają dotychczasową bezkompromisowość i tempo - będzie dobrze.
Ostatni raz tak zadowolony z głosiowania w wyborach byłem w 1989 r. Oby tym razem skutki były bardziej błogosławione.
Natychmiast mentalnie poparłem PiS w czynności puszczania p. Petru i jego kolegów z torbami.
#cc @qiz
)
(na sali także kwiat dziennikarstwa niepokornego)
Stawka: 65%
Mógłby Kolega wkleić info o tym (z linką najlepiej) do "Psychiatryka"?
http://film.onet.pl/wiadomosci/smolensk-jednak-trafi-do-kin-premiera-w-marcu-2016-roku/4zmv18
By to spowszechniało tak, że nikt już nie będzie zwracać uwagi.
Z kanapkami było lepiej - bo był rechot, który działa mocniej niż ściśnięte gardło i to rechot niespodziany.