Skip to content

Pierwsze ruchy w nowym Sejmie i rządzie

191012141521

Komentarz

• albo nocna wizyta z soboty na niedzielę, niezapowiedziana...
  • Akumulator już gotowy mam nadzieję.
  • Mam nadzieję, że położyli mu w samolocie kawałek folii na fotelik.
  • Mam nadzieję, że krzyż będzie brzozowy. Tak z tej brzozy...
  • Eden napisal(a):
    albo nocna wizyta z soboty na niedzielę, niezapowiedziana...

Albo w piąteczek. Kto pierwszy, ten uprzedzi.

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
    Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia

• edytowano November 2015
    AnnaE napisal(a):
    Eden napisal(a):
    albo nocna wizyta z soboty na niedzielę, niezapowiedziana...
    Albo w piąteczek. Kto pierwszy, ten uprzedzi.
    Nie za prędko. Podejrzewam ze dla tego przyjemniaczka czekanie i myślenie to katorga.
  • Przypomnijmy zalecenia - odkurzaczy używać wyłącznie bezprzewodowych, uważać na potomstwo, zwłaszcza pci męskiej, na drodze po zobaczeniu TIRa na białoruskich numerach uciekać samochodem na dżewo, unikać garaży podziemnych, na weselach nie tańczyć, ryb nie łowić.
  • nie wchodzić pod prysznic!
  • do wanny również, a w szczególności z suszarką
  • Jak na moście zbliża się kolon z parasolką, wiać w przeciwną stronę subito!
  • ombretta napisal(a):
    Jak na moście zbliża się kolon z parasolką, wiać w przeciwną stronę subito!
    Bułgarski trop, mniam.
  • a jak wabi cud- tirówka, zmykać szosą ku horyzontowi. Wyposażona ona wewnętrznie w trujące bakcyle.
  • Na dżewo zmykać, na dżewo!
  • Pierwszy Arabski uchodźca z Hiszpanii
  • los napisal(a):
    Przypomnijmy zalecenia - odkurzaczy używać wyłącznie bezprzewodowych, uważać na potomstwo, zwłaszcza pci męskiej, na drodze po zobaczeniu TIRa na białoruskich numerach uciekać samochodem na dżewo, unikać garaży podziemnych, na weselach nie tańczyć, ryb nie łowić.
    Nie używać klimatyzacji (vide: Andrzej Lepper)

• WYBRANOWSKI (taki pulpet od Lisickiego) puścił plotę, że BIERECKI i KARNOWSCY zostali przez KACZYŃSKIEGO zupełnie zmarginalizowani przy rozdaniu w sprawie mediów publicznych.
  • extraneus napisal(a):
    WYBRANOWSKI (taki pulpet od Lisickiego) puścił plotę, że BIERECKI i KARNOWSCY zostali przez KACZYŃSKIEGO zupełnie zmarginalizowani przy rozdaniu w sprawie mediów publicznych.
    Jeśli miałaby być to prawda, a nie wiem dlaczego tacy pretorianie jak Karnole mieliby być marginalizowani, to mogą się przerzucić na popieranie kukizowców. Nurmalnie dziwniejsze te ruchy wewnątrz PiSu, niż w względem instytucji państwowych.
  • Tak na marginesie zupełnie: jak u Pani premier SZYDŁO z językami?
  • Swego czasu merdia głośno trąbiły, że w PiS powstała silna frakcja pod przywództwem Biereckiego. Może było w tym ziarenko prawdy, może Manitou się za bardzo przejął, może to czy owo. Tak czy inaczej, obecne dziwne ruchy nieustannie kojarzą mi się z w/w sprawą sprzed (chyba) dwóch lat.

Kaczor ma dar do polityki ale nieomylny nie jest. W sprawie kadr zdarzyło mu się kilka spektakularnych wpadek oraz dzikie mnóstwo takich niewidowiskowych. Co trza pamiętać, szukając klucza, wedle którego jest obecnie meblowana scena.
  • randolph napisal(a):
    Swego czasu merdia głośno trąbiły, że w PiS powstała silna frakcja pod przywództwem Biereckiego. Może było w tym ziarenko prawdy, może Manitou się za bardzo przejął, może to czy owo. Tak czy inaczej, obecne dziwne ruchy nieustannie kojarzą mi się z w/w sprawą sprzed (chyba) dwóch lat
    Też o tym myślałem, a i MM jest na rękę wycinanie frakcji skokowej, więc swoje może szeptać.

• Może zmienić nastawienie, gdy okaże się że za bardzo urosła frakcja Morawieckiego. Tylko czy nie będzie za późno?
  • Zauważcie, że taki np. RAZ przeszedł zupełnie na stronę rządową, bez żadnych tam foszków.
  • Brzost napisal(a):
    Może zmienić nastawienie, gdy okaże się że za bardzo urosła frakcja Morawieckiego. Tylko czy nie będzie za późno?
    Już jest za późno
  • randolph napisal(a):
    Brzost napisal(a):
    Może zmienić nastawienie, gdy okaże się że za bardzo urosła frakcja Morawieckiego. Tylko czy nie będzie za późno?
    Już jest za późno
    +1
  • Tymczasem w rządzie coraz to nowe i bardzo pozytywne nominacje. Dzisiaj premier Beata Szydło powołała Mikołaja Wilda na podsekretarza stanu w Ministerstwie Skarbu Państwa.
    http://energetyka.defence24.pl/275459,nowy-wiceminister-w-msp
    Wczoraj podsekretarzem stanu ds. współpracy rozwojowej oraz polityki afrykańskiej i bliskowschodniej została Joanna Wronecka.
    http://telewizjarepublika.pl/joanna-wronecka-nowa-wiceminister-spraw-zagranicznych,26724.html
    Obydwoje - fachowi, młodzi, ale już z doświadczeniem. Brawo!
  • extraneus napisal(a):
    Zauważcie, że taki np. RAZ przeszedł zupełnie na stronę rządową, bez żadnych tam foszków.
    Sprytu nigdy mu nie brakowało.
  • Ani pożądania wartości materialnych.
  • a najmniej Miłości Własnej
  • Podobno rząd chce "ozusować" umowy o dzieło, co wywołało spore poruszenie w sieci?
  • extraneus napisal(a):
    Podobno rząd chce "ozusować" umowy o dzieło, co wywołało spore poruszenie w sieci?
    W radio mówili też, że dla samozatrudnionych (czy innych przedsiębiorców też/) ryczałtowa składaka ma być zastąpiona liczoną od przychodu
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.