Ostatnio się łapie na tym, ze myślę: "Warto by dlużej pożyć bo obserwacja procesów społeczno-politycznych w Polsce jest pasjonująca. Wszystko na tle młodego ciągle tworzącego się Narodu (na razie to chyba jeszcze dorastający Narodek)".
los napisal(a): Z tym mamy istotnie problemy. Ale jest lepiej, kilka dziennikurew naprawdę straciło źródło utrzymania i płakusiają, jak im źle.
Czyli jest źle. Trzeba było dac w mordę i poprawić z glana, co dałoby ciszę jak w grobie ewentualnie ciche uwielbienie i poklask.
Głód jest równie skutecznym narzędziem perswazji jak drutowanie szczęki.
Raczysz robić sobie facecje Losie. Głód? Czego? Dopóki nasza strona nie zaoferuje zachodowi "dealu" przebijającego "fire sale" jaką urządziła SB i styropianowa opozycja dopóty tym s/synom głód nie grozi. Prędzej nas wszy zjedzą niźli im wyschnie źródło kasy. Włącz teraz TVPinfo i przypatrz się tym zadowolonym z życia mordom stojącym murem za bolkiem. Murem za bolkiem i ławą przeciw Polsce. Stoją nie dlatego że popierają bolka. Stoją bowiem wiedzą kto płaci i jako dobrzy niewolnicy wiedzą co jest wymagane.
los napisal(a): Z tym mamy istotnie problemy. Ale jest lepiej, kilka dziennikurew naprawdę straciło źródło utrzymania i płakusiają, jak im źle.
Czyli jest źle. Trzeba było dac w mordę i poprawić z glana, co dałoby ciszę jak w grobie ewentualnie ciche uwielbienie i poklask.
Głód jest równie skutecznym narzędziem perswazji jak drutowanie szczęki.
Raczysz robić sobie facecje Losie. Głód? Czego? Dopóki nasza strona nie zaoferuje zachodowi "dealu" przebijającego "fire sale" jaką urządziła SB i styropianowa opozycja dopóty tym s/synom głód nie grozi. Prędzej nas wszy zjedzą niźli im wyschnie źródło kasy. Włącz teraz TVPinfo i przypatrz się tym zadowolonym z życia mordom stojącym murem za bolkiem. Murem za bolkiem i ławą przeciw Polsce. Stoją nie dlatego że popierają bolka. Stoją bowiem wiedzą kto płaci i jako dobrzy niewolnicy wiedzą co jest wymagane.
A, w tem miejscu muszę podeprzeć kol. Wombatusa newsem o tem, jakoby Google z racji mania za dużo kaski postanowił dorzucić po milijonie debilarów parówkarzom i gazownikom. Ciekawe1, nieprawdaż. Myślę, iako sprawiedliwy Rząd Narodowy mógłby im te kwoty dopisać do podatku. W sensie - milion na gaz, milion na Rząd Narodowy.
Google zamknął pierwszą odsłonę inicjatywy Digital News Initiative (DNI), w ramach której przekaże ponad 27 milionów euro na innowacyjne projekty dziennikarskie. Prawie 1,5 miliona euro wsparcia trafi do Polski i sfinansuje 7 nowych koncepcji. Wśród beneficjentów są Agora i Grupa naTemat.
Otóż to Ignac. Po cichu liczyliśmy, że jak zdobędziemy Waadze to przykręcimy tym mendom meRdialnym kurek i źródełko finansowania wyschnie. Aż w końcu zacznie obumierać ten zatruty owoc w skutek braku nawadniania. A tutaj dupa zbita. Źródełka nie wyschną wcale, tylko zaczną płynąć spoza Bugodrza
Eden napisal(a): Otóż to Ignac. Po cichu liczyliśmy, że jak zdobędziemy Waadze to przykręcimy tym mendom meRdialnym kurek i źródełko finansowania wyschnie. Aż w końcu zacznie obumierać ten zatruty owoc w skutek braku nawadniania. A tutaj dupa zbita. Źródełka nie wyschną wcale, tylko zaczną płynąć spoza Bugodrza
extraneus napisal(a): Putin zablokował. Nas zablokowały USA i RFN poprzez mechanizmy unijne, na razie nie ma szans na obalenie ROS.
A próbowaliśmy choć wypełnić kupon?
Dokładnie. Zalecam refluksję nad tym, wieleż jest niemieckich gazet w Polsce, a wiele polskich w Niemczech. To ostatnie akurat wiem: Gigaszport red. Tomasza Sommera, jedynego polskiego magnata prasowego w NRF.
Moja refleksja po weekandzie "zadym" KODowców & Reszty.
Ani razu - nikt - nie wymówił, nie padły ani nazwiska (Duda, Szydło) ani statusy (prezydent, premier)! Tylko&Wyłącznie: mały człowiek, kurdupel, itd.
Co znaczy wg mię, że oni tak naprawdę przegrali. Przecież "mały...", "kurd..." itd były odmieniane przzez wszystkie przypadki od jesieni 2014, a mimo to przegrali wybory. Co znaczy wg mię, że wiedzą, że Społeczeństwo-ęmass kocha-lubi-szanuje PAD i PBSz.
ps. A, Wałęsowa nawet kota prezesa wymieniała jako wroga na tym zjeździe hejterów pod gdańskimi krzyżami (sic!)!
Jak Kot Prezesa idzie po nich? Wklej. Zawsze przyjemnie pomyśleć, że ich bezsilność tak zalewa. Chociaż z drugiej strony, to mnie akurat zalewa, że ten kot prezesa tak naprawdę to za łagodny jest. Ot, kolejny paradox.
Ja bym chciał, żeby te resortowe skurwysynki za skandowanie "kurdupel", "Maliniak" itp. itd., dostawały gazem po oczach i gumowymi kulami po dupie. Jeżeli tak się nie dzieje, to jest to dla mnie jakaś niemożliwa do zniesienia niesprawiedliwość, jakaś wołająca o pomstę do nieba niegodziwość, rażące zaniechanie wychowawcze które kiedyś w przyszłości do nas wróci w postaci któregoś tam z kolei znieprawionego pokolenia.
Komentarz
Już coraz bliżej jesteśmy tej konstatacji...
"Kto kontroluje przeszłość, kontroluje przyszłość. Kto kontroluje teraźniejszość, kontroluje przeszłość."
A, w tem miejscu muszę podeprzeć kol. Wombatusa newsem o tem, jakoby Google z racji mania za dużo kaski postanowił dorzucić po milijonie debilarów parówkarzom i gazownikom. Ciekawe1, nieprawdaż. Myślę, iako sprawiedliwy Rząd Narodowy mógłby im te kwoty dopisać do podatku. W sensie - milion na gaz, milion na Rząd Narodowy. http://www.wirtualnemedia.pl/artykul/gazeta-wyborcza-natemat-i-tok-fm-z-pieniedzmi-od-google-7-polskich-projektow-dostanie-1-5-mln-euro
To jest kwota oficjalna. Ile idzie innymi nieoficjalnymi kanałami?
Nas zablokowały USA i RFN poprzez mechanizmy unijne, na razie nie ma szans na obalenie ROS.
Ani razu - nikt - nie wymówił, nie padły ani nazwiska (Duda, Szydło) ani statusy (prezydent, premier)!
Tylko&Wyłącznie: mały człowiek, kurdupel, itd.
Co znaczy wg mię, że oni tak naprawdę przegrali. Przecież "mały...", "kurd..." itd były odmieniane przzez wszystkie przypadki od jesieni 2014, a mimo to przegrali wybory. Co znaczy wg mię, że wiedzą, że Społeczeństwo-ęmass kocha-lubi-szanuje PAD i PBSz.
ps.
A, Wałęsowa nawet kota prezesa wymieniała jako wroga na tym zjeździe hejterów pod gdańskimi krzyżami (sic!)!
Chociaż z drugiej strony, to mnie akurat zalewa, że ten kot prezesa tak naprawdę to za łagodny jest. Ot, kolejny paradox.