Myślę, że i Trybunał Stanu będzie rozpatrywał sprawy w kolejności zgłaszania lub raczej w kolejności popełniania zbrodni stanu.Widzę sporą kolejkę podsądnych przed wspomnianymi wyżej Prezydentem Dudą i pozostałymi. W takiej kolejności tez powinni się bać.Im bardziej będą nowe władzy straszyć tym trybunałem, grozić im i wysuwać fałszywe oskarżenia tym bardziej zwiększą prawdopodobieństwo szybkich procesów w swoich sprawach. Oczywiście i w tym Trybunale trzeba sprawdzić skład i powiązania ze WSIą. Wolna wola polityków opozycji. Każdy dorosły polityk powinien być przygotowany na ponoszenie konsekwencji swoich czynów i zaniechań. Polityka, szczególnie polityka na szczeblu parlamentarnym i rządowym, to nie jest zabawa dla bezradnych chłopczyków bez poważnych skutków i konsekwencji personalnych.Coraz bardziej jestem przekonany, że istnieje pilna konieczność odwołania zapowiedzi przedwyborczych o zaniechaniu rozliczeń.To było zapewnienie zakładające normalną zmianę i cywilizowaną opozycję, a nie pokonanych barbarzyńców organizujących groteskową partyzantkę miejską i zewnętrzną interwencję, na razie medialną i polityczną, ich przyjaciół neobarbarzyńców.
Jakub Moroz z tv Republika? Mądrę chłopię ale nudziarz okrutny. Nie mówi - a głosi. Sztywny jak koci ogon. Zerowe poczucie humoru, przez co nie wyłapuje niuansów. Szkoda, że nie wzięto go na jakiś kurs rozluźniania szczęk, bo naprawdę głupi nie jest i raczej wie, co gada. Tylko słuchać go - to wysiłek.
Ciekawe1 kto jutro przyjdzie do pracy w brązowej, a kto w koronkowej bieliźnie? Pamiętajcie, że naszym obowiązkiem jest zwiększenie datków na TV Trwam!!!, bo oni mają być polisą na ciężkie czasy.
Komentarz
Edit: Janecki: sprawa Kolonki była, ale się zmyła.
Lubię
Jak śpiewał Jacek Kowalski w "Blokomachii":
"To jest życie, a jaka to siła stugłowa!
I jaka koncentracja ducha ideowa...
Mogłaby być. A nie jest. "
Kto ma oczyścić stajnię Augiasza, nie może bać się smrodu.
http://www.wydawnictwofronda.pl/ksiazki/kto-sie-boi-prawdy-walka-z-cywilizacja-chrzescijanska-w-polsce
Do TVP2 - Maciej Chmiel
Do TVP Kultura - Mateusz Matyszkowicz i Jakub Moroz
Pamiętajcie, że naszym obowiązkiem jest zwiększenie datków na TV Trwam!!!, bo oni mają być polisą na ciężkie czasy.