No to Amerykanie już wiedzą, że TV przestała być "siłą rażącą". Koniec władztwa telewizji! Jak telewizja zdetronizowała kiedyś gazety, tak internet zdetronizował tv. I nawet lewacka prawie-monopolizacja portali społecznościowych niewiele da, bo to wciąż niewelki procent internetu.
Brzost napisal(a): Ciekawe1 jakie są tam możliwości odkręcenia wyniku za pomocą kruczków prawnych. I ile będzie przypadków "niesubordynacji" elektorów.
Gdyby odwrócono tak wyniki wyborów, to byłoby jak atomówka. Może nawet jakaś wojna domowa na dzień dobry.
Brzost napisal(a): Szczerze mówiąc, to bardziej niż ze zwycięstwa Trumpa (dopiero się okaże czy jest z czego), cieszę się z rozpaczliwych min amerykańskich Michników, Jand, Olbrychskich i KIjowskich.
DT był wyraźnie wzruszony, zanim przemówił. Kilarii takie uczucie byłoby chyba obce, bo siedzi w polityce już od lat, poza tym z empatią jest na bakier. Jak na początku nie wybrażałam sobie Trumpa w roli prezydenta, tak teraz zobaczyłam w nim sympatyczne ludzkie cechy, jak kiedyś u RR. Anyway, Ameryka wylezie z liberalnego bagna i to jest pozytyw.
@Balbina - dzięki za dobre słowo. Cieszmy póki co, że Złe pokonane no i módlmy się, by z tego Trumpa okazał się rzeczywiście ktoś więcej niż przysłowiowa brzytwa
A serio sie nie obawiacie że DT ma zbyt blisko do Putę? Nie żeby wiedźma to była moja bajka - podobnie jak tu wspomniano, najbardziej cieszę sie z potępieńczego wycia lewizny. Ale i co do Donka mam obawy - chodzi mi o jego stosunek do bezpieczeństwa sojuszników: "chcecie nasze wojska to płaćcie" Inna sprawa ze gdyby Trump byłby skłonny do szerokiej współpracy wojskowej (transfer technologii, szczególnie rakiety), wiecej fabryk tutaj (na podobieństwo blackhawków) to ja jestem nawet bardziej za.
Giuliani i Trump przemawiają pod herbem Rzeczpospolitej Trzech Narodów: Polski, Wlk. Ks.Litewskiego i Rusi, nawiązującym do tego, który wszedł w użycie po Unii Hadziackiej:
Komentarz
https://i.wpimg.pl/c/650x434/d.wpimg.pl/531105220--2032228109/usa.jpg
Cztery stany mają 47 głósów i exit polls są remisowe (mniej więcej)
Tak fajnie się oglądało te pożegnalne misiaczki i przytulenia....
Michigan ma 16 elektorskich, teraz 94 % podliczonych głosów i... remis!
NewHimpsire - 4, - 91 % - remis
PS. Ja postawiłem 50 blach na Trampka. Niestety przed ogłoszeniem rezygnacji ze śledztwa FBI, po kursie 2.9
Wisconsis exit poll 99 % - 49 % Trump, 46 % Clinton
Lesba, i zona erotomana w jednym, przegrala!
Alleluja!
:x
Anyway, Ameryka wylezie z liberalnego bagna i to jest pozytyw.
Kto by się spodziewał. Przegrałem wszystkie dyjamenta rodowe Clintonów z kopalni w RPA, ale za to jaki mam fun od rana
Znaczysie, Amerykanie też przytomnieją!
@Balbina - dzięki za dobre słowo. Cieszmy póki co, że Złe pokonane no i módlmy się, by z tego Trumpa okazał się rzeczywiście ktoś więcej niż przysłowiowa brzytwa
Nie żeby wiedźma to była moja bajka - podobnie jak tu wspomniano, najbardziej cieszę sie z potępieńczego wycia lewizny.
Ale i co do Donka mam obawy - chodzi mi o jego stosunek do bezpieczeństwa sojuszników: "chcecie nasze wojska to płaćcie"
Inna sprawa ze gdyby Trump byłby skłonny do szerokiej współpracy wojskowej (transfer technologii, szczególnie rakiety), wiecej fabryk tutaj (na podobieństwo blackhawków) to ja jestem nawet bardziej za.
Giuliani i Trump przemawiają pod herbem Rzeczpospolitej Trzech Narodów: Polski, Wlk. Ks.Litewskiego i Rusi, nawiązującym do tego, który wszedł w użycie po Unii Hadziackiej: