nie jestem bezkrytycznym admiratorem dawnej trójki , z odejścia Manna nawet się cieszyłem bo mierziła mnie ta jego nadąsana poza i zmanierowane prowadzenie audycjii... ale to co teraz jest rano to dno dna... 3godiny gadek rodem z zetki i rmfu polane żarcikami dla pomocy kuchennych... okazuje się że jednak zawsze może być gorzej
Krzysztof_Olesiński napisal(a): nie jestem bezkrytycznym admiratorem dawnej trójki , z odejścia Manna nawet się cieszyłem bo mierziła mnie ta jego nadąsana poza i zmanierowane prowadzenie audycjii... ale to co teraz jest rano to dno dna... 3godiny gadek rodem z zetki i rmfu polane żarcikami dla pomocy kuchennych... okazuje się że jednak zawsze może być gorzej
Niby tak ale.. Świat podcastów z wartościowymi treściami stoi otworem . Tudzież setki rozgłośni internetowych .
Krzysztof_Olesiński napisal(a): 3godiny gadek rodem z zetki i rmfu polane żarcikami dla pomocy kuchennych... okazuje się że jednak zawsze może być gorzej
Niby tak ale.. Świat podcastów z wartościowymi treściami stoi otworem . Tudzież setki rozgłośni internetowych .
Czyli Trójka to po prostu standardowe radio komercyjne, jakich wiele: reklamy, przeboje, konkursy dla słuchaczy, gadki: im płytsze, tym lepsze, bo mają większe tzw, zasięgi. Takie jest odwieczne prawo natury.
Od treściwych treści to są, jak raczyłeś już napisać, podcasty, kanały na YT, wyspecjalizowane rozgłośnie internetowe itd.
Krzysztof_Olesiński napisal(a): nie jestem bezkrytycznym admiratorem dawnej trójki , z odejścia Manna nawet się cieszyłem bo mierziła mnie ta jego nadąsana poza i zmanierowane prowadzenie audycjii... ale to co teraz jest rano to dno dna... 3godiny gadek rodem z zetki i rmfu polane żarcikami dla pomocy kuchennych... okazuje się że jednak zawsze może być gorzej
Będę musiał się przemóc i zacząć odkrywać ten świat... z trojką to też taki paradoks, zawsze zżymałem się że lewicowi, irytowali mnie bardzo. Pamiętam, że cieszyłem się gdy zaczęli występować tam i red. Semka i red Paweł Lisicki... z drugiej strony nie ma co przesadzać i twierdzić że rano w zapraszamy do Trójki to jakaś głębia była, ale chodzi chyba o formę. Ona była na o niebo wyższym poziomie niż teraz. Jakiś Ciechan i jakaś laska sztucznie się podniecają i sztucznie dowcipkują , choć muzyka chyba lepsza
W Trójce - muzyka lepsza, prowadzący coraz gorsi. Jak odszedł Tomasz Rożek - zdecydowanie im tąpnął intelektualny poziom. Kiedy rano słucham radia w samochodzie - to czasami jestem zażenowany.
peterman napisal(a): Mówimy o ludziach drwiących ze Smoleńska (jeśli to ten typ dokazuje na antenie), więc o poziomie mowy być nie może.
W szkole średniej miałem kolegę (byłego już), który gdy skrytykowano postawę etyczną i działania Urbana ripostował, że przynajmniej jest on inteligentny.
peterman napisal(a): Mówimy o ludziach drwiących ze Smoleńska (jeśli to ten typ dokazuje na antenie), więc o poziomie mowy być nie może.
W szkole średniej miałem kolegę (byłego już), który gdy skrytykowano postawę etyczną i działania Urbana ripostował, że przynajmniej jest on inteligentny.
"a GW kłamała, ale miała najlepszy program telewizyjny oraz informator kulturalny"
"a GW kłamała, ale miała najlepszy program telewizyjny oraz informator kulturalny"
a także nekrologi. I dużo papieru na podpałkę.
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
Przed chwilą włączyłem trójkę na wiadomości . "Trybunał orzekł zakaz aborcji w przypadku ciężkiego i nieodwracalnego uszkodzenia płodu". Czy Ktoś mógłby przypomnieć tym dziennikarzom ,że z reguły chodzi o "podejrzenie uszkodzenia "?
Jakieś tam walki frakcyjne i rozłamy trwają (zgrany zespół) ale ciekawsze są komenty wyzywajace odchodzących od nazioli i pisowców i na dokładkę osiem śnieżynek.
PIS rozwalił trójeczkę a teraz rozwala RNŚ. Co za wszechmoc!!!!!
SigmundvonBurak napisal(a): Przed chwilą włączyłem trójkę na wiadomości . "Trybunał orzekł zakaz aborcji w przypadku ciężkiego i nieodwracalnego uszkodzenia płodu". Czy Ktoś mógłby przypomnieć tym dziennikarzom ,że z reguły chodzi o "podejrzenie uszkodzenia "?
poza tym TK nie orzekł zakazu, tylko zgodność/niezgodność ustawy z Konstytucją
no ale ale ale ale taki fachowiec, znafffca, osobowość radiowa, głos, legenda i co tam jeszcze i NIKT nie chce płacić pracę, dzieło, zlecenie, usługę tylko żebry i żebry????
Eeech. Tamta Trójka - z lat 80-tych to było zupełnie inne radio. Wielu jego twórców wykonało wspaniałą robotę. Znaczna część się potem zeświniła. Część tej części była już wtedy zeświniona, byli donosicielami, TW i pracowali "na odcinku propagandy" i "tonowania nastrojów". Teraz są w wieku emerytalnym lub przedemerytalnym. Niech spadają. Są przebrzmiali, skompromitowani, nudni i obleśni.
Na marginesie - profesja "prezentera" jest stanowczo przeceniana i była przeceniana. Rzekoma charyzma i wielka inteligencja oraz rzeczywiste oddziaływanie wynikają przede wszystkim z zasięgu który daje medium - stacja radiowa czy telewizyjna. Podobnie z dziennikarzami oraz aktorami. Puszczanie pioseneczek, nawet z samodzielnym mixem, oraz dodawanie do tego "dowcipnego" komentarza nie wymaga wielkiej wiedzy, zdolności czy talentu. Zwykłe rzemiosło na średnim poziomie. Dlatego aby zostać kimś takim należy przede wszystkim być w układzie - z urodzenia, znajomości lub wkupienia się na przykład za ześwinienie.
Mam to szczęście, że nigdy nie byłem jakimś specjalnym fanem tej stacji, w której słuchałem tylko "60 minut na godzinę" (skończyło się w grudniu 1981) oraz sporadycznie "Studia 202". Dlatego dość obojętnie znoszę obecną wrzawę w tym temacie.
Podobnie ma się sprawa z usługowymi fotografami i filmowcami jeszcze za schyłkowej komuny i w początkach tak zwanej transformacji. Po prostu wystarczyło mieć kasę na sprzęt i odpowiednie dojścia. Obecnie gdy każdego stać na przyzwoitej jakości aparat, chodźby w smartfonie, nagle przestali być potrzebni.
Oczywiście powyższe uwaga nie dotyczy absolutnie ludzi z prawdziwymi uzdolnieniami artystycznymi w wyżej wymienionych dziedzinach
Jeśli chodzi o media, to jest całkiem sporo rzekomych wielkich gwiazd, które po odejściu z popularnej stacji doświadczyły realiów wolnego rynku i nie było to doświadczenie przyjemne
Brzost napisal(a): Mam to szczęście, że nigdy nie byłem jakimś specjalnym fanem tej stacji, w której słuchałem tylko "60 minut na godzinę" (skończyło się w grudniu 1981) oraz sporadycznie "Studia 202". Dlatego dość obojętnie znoszę obecną wrzawę w tym temacie.
Brzost napisal(a): Mam to szczęście, że nigdy nie byłem jakimś specjalnym fanem tej stacji, w której słuchałem tylko "60 minut na godzinę" (skończyło się w grudniu 1981) oraz sporadycznie "Studia 202". Dlatego dość obojętnie znoszę obecną wrzawę w tym temacie.
Mam to samo.
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Pani_Łyżeczka napisal(a): Najzgrańszy zespół radiowy w galaktyce zniszczony przez pisoskich siepaczy nie może się porozumieć w temacie nagrania piosenki ichtiologiczney.
E, czasem antenowym czasem wspólnym rozerwanym słuchaczem się podzielą!
tamże
Tomasz Michniewicz, jeden z założycieli i udziałowców Radia 357, ogłosił w ubiegłym tygodniu, że radio w piątki „robi krok do tyłu” i w czasie, gdy Wojciech Mann w Radiu Nowy Świat prowadzi audycję „Poranna Manna” - 357 nie będzie biło się o uwagę słuchacza w tym paśmie. Wielokrotnie też deklarował w imieniu całego zespołu, że liczy na współpracę z Nowym Światem, nie na konkurencję. - Doceniam ten gest z punktu widzenia ewentualnie rozerwanych słuchaczy. Pozostaje mi cieszyć się ze wspólnej troski o ich dobro - przekazał portalowi Wirtualnemedia.pl Wojciech Mann.
... niezbywalnym prawem każdego słuchacza Radia Nowy Świat jest lektura książki z kubkiem herbaty.
TYM kubkiem.
e, ładny kubek, logotyp choć czarno trochę (bombki także czarne!) kolory raczej radiowe (nie Rzeszowe): czarne ściany mat wygłuszających, czerwone lampki "CISZA!", graf wzorowany na amplitudzie...
Pani_Łyżeczka napisal(a): Najzgrańszy zespół radiowy w galaktyce zniszczony przez pisoskich siepaczy nie może się porozumieć w temacie nagrania piosenki ichtiologiczney.
akt II Całkiem Nowa Trójka (w skrócie 357) piosenkę już nagrała i... okazało się, że Polskie Radio (to już pisowskie) ZASTRZEGŁO w urzędzie patentowym tytuł piosenki: "Przyjaciele karpia"!
A autor tekstu, Kuba Strzyczkowski, na to: A ja txt (refren, bo zwrotki co roku są inne, "bieżączkowe") zastrzegłem w ZAIKSie! (Muzykę skomponował Jaślar jr, Grupa Mocarta. Nie wiem co z linią melodyczną - zastrzeżona czy nie.)
--- to szersza akcja PR, zastrzegła sobie kilkadziesiąt nazw audycji jao znaki towarowe, nawet "Manniak po ciemku", czy "Markomania" i "AnagrammarganA" (Wojciecha Manna, Marka Niedźwieckiego i Michała Margańskiego Wg mnie te bezsensu...
Krok po kroku, krok po kroczku, najpiękniejsze w całym roczku, idą święta, idą święętaaa...!
Komentarz
Od treściwych treści to są, jak raczyłeś już napisać, podcasty, kanały na YT, wyspecjalizowane rozgłośnie internetowe itd.
a także nekrologi.
I dużo papieru na podpałkę.
*
Jakieś tam walki frakcyjne i rozłamy trwają (zgrany zespół) ale ciekawsze są komenty wyzywajace odchodzących od nazioli i pisowców i na dokładkę osiem śnieżynek.
PIS rozwalił trójeczkę a teraz rozwala RNŚ.
Co za wszechmoc!!!!!
ech, stawiam że to trójkowa ortografia moralna...
https://mobile.twitter.com/radio_357/status/1332357651913728004
"Radio Kalifornia" to tytuł audycji, którą prowadził przez wiele lat w 'trójce'
lubiłem słuchać
Na marginesie - profesja "prezentera" jest stanowczo przeceniana i była przeceniana. Rzekoma charyzma i wielka inteligencja oraz rzeczywiste oddziaływanie wynikają przede wszystkim z zasięgu który daje medium - stacja radiowa czy telewizyjna. Podobnie z dziennikarzami oraz aktorami. Puszczanie pioseneczek, nawet z samodzielnym mixem, oraz dodawanie do tego "dowcipnego" komentarza nie wymaga wielkiej wiedzy, zdolności czy talentu. Zwykłe rzemiosło na średnim poziomie. Dlatego aby zostać kimś takim należy przede wszystkim być w układzie - z urodzenia, znajomości lub wkupienia się na przykład za ześwinienie.
Oczywiście powyższe uwaga nie dotyczy absolutnie ludzi z prawdziwymi uzdolnieniami artystycznymi w wyżej wymienionych dziedzinach
Jeśli chodzi o media, to jest całkiem sporo rzekomych wielkich gwiazd, które po odejściu z popularnej stacji doświadczyły realiów wolnego rynku i nie było to doświadczenie przyjemne
*
https://m.wirtualnemedia.pl/m/artykul/swiateczny-karp-radio-357-robert-kantereit-natalia-grzeszczyk-marcin-gutowski-trojka-polskie-radio
tamże
Ładna kolorystyka nie? rzekłabym piorunująca.
Są też biało czarno czerwone takie trzeciorzeszujące.
choć czarno trochę (bombki także czarne!)
kolory raczej radiowe (nie Rzeszowe): czarne ściany mat wygłuszających, czerwone lampki "CISZA!", graf wzorowany na amplitudzie...
Całkiem Nowa Trójka (w skrócie 357) piosenkę już nagrała i...
okazało się, że Polskie Radio (to już pisowskie) ZASTRZEGŁO w urzędzie patentowym tytuł piosenki: "Przyjaciele karpia"!
A autor tekstu, Kuba Strzyczkowski, na to: A ja txt (refren, bo zwrotki co roku są inne, "bieżączkowe") zastrzegłem w ZAIKSie!
(Muzykę skomponował Jaślar jr, Grupa Mocarta. Nie wiem co z linią melodyczną - zastrzeżona czy nie.)
---
to szersza akcja PR, zastrzegła sobie kilkadziesiąt nazw audycji jao znaki towarowe, nawet "Manniak po ciemku", czy "Markomania" i "AnagrammarganA" (Wojciecha Manna, Marka Niedźwieckiego i Michała Margańskiego Wg mnie te bezsensu...
A trujka szoruje po dnie.
Gupki rechocą