Co do zasady Los ma rację, w czym utwierdził mnie fragment wykładu księdza profesora Chrostowskiego - 9. odcinka o Apostołach Jezusa - w którym przytacza on anegdotę, jak to poszedł gość do spowiedzi do św. Franciszka i mówi, że plotkował i że chciałby zadość uczynić pokrzywdzonym. Tedy św. Franciszek mówi mu, że da mu pokutę w dwóch etapach. Pierwszym niech będzie, że gość wejdzie na dach i rozpruje poduszkę puchową. A po tygodniu ma się do niego zgłosić.
JPSz napisal(a): Ale nie ma co porównywać znikania z radia dyrektora ze znikaniem z radia ludzi robiących i prowadzących audycje. Nie da się jedną miarą traktować menedżment i pracowników.
Prowadzący audycje są najmitami i tyle. Ich znikanie jest naturalne, nienaturalne jest zawłaszczanie przez pracowników miejsca pracy. No i zgadzam się, że zarządzający są ważniejsi niż wykonawcy. A jak pracownicy uważają się za twórców, to niech wyprodukują 'towar' i go sprzedadzą.
Idą sobie przez las Ryś, Łoś i Miś. Wiecie co - mówi Miś - te imiona na -ś mi tak pedalsko brzmią, mało męsko. Od tej pory mówcie mi Niedźwiedź. Łoś się zastanawia, jak by tu przerobić swe miano, nic mu do głowy nie przychodzi, więc trąca Rysia - Ryś, powiedz coś. Ryszard, pedale, Ryszard - odpowiada Ryś.
SigmundvonBurak napisal(a): Był gdzieś o tem wątek ,ale nie mogę znaleźć . Radio Nowy Świat ma kłopoty ! Patroni grożą wycofaniem finansowania ! Gdyż ichni redaktor określił " Margot" jako mężczyznę .
SigmundvonBurak napisal(a): Był gdzieś o tem wątek ,ale nie mogę znaleźć . Radio Nowy Świat ma kłopoty ! Patroni grożą wycofaniem finansowania ! Gdyż ichni redaktor określił " Margot" jako mężczyznę .
Po jednym dniu weszli pod stół i wydali wielokrotny odgłos: - Szczek, szczek, szczek.
Pokazali tym samym, jak bardzo cenią sobie tę wolność dziennikarską.
Obrazek został zmniejszony aby pasował do strony. Kliknij aby powiększyć.
peterman napisal(a): Hehe. Nie skojarzyłem na początku co to za grrówno ten Nowy Świat. Ubaw po papachy.
Pani_Łyżeczka napisal(a): Niechaj szczekają a wiater niechaj niesie, niech deklarują mocniej, dobitniej, stanowczo i wyraźnie.
Ciekawam111 ile patronów zawinie się po tej samokrytyce oraz kogo z personelu antenowego zemdli pierwszego i poleci lub wyleci.
romeck napisal(a):
Pani_Łyżeczka napisal(a): Jakże uprzedzona i ...fobiczna okaże się niewidzialna ręka rynku.
! Mamy wasze 25 zł i co... bez nas zrobicie!
MarianoX napisal(a): Ledwo zaczęli nadawać, a już dostali po łbie za "odchylenie reakcyjne" - Dwudziestopięciozłotowi sponsorzy zagrozili (nomen omen!) anulacją wsparcia.
A już ogłaszali "oszałamiający sukces" finansowy na starcie...
Zerknąłem sobie na fejsbuku Radia Nowy świat ,na dyskusje o rezygnacji Jedlińskiego . Większość ludzi ma rozterki i dysonans,aż miło czytać . Choć niektórzy jadą ostro : "myślę ,że pis wykorzystuje anarchizująych radykałów LGBT to rozbijania demokratycznej opozycji ". Nie dość ,że obrażają Margot nazywając ją facetem , to jeszcze agenta pis z niej robią .
Groźby "anulacji" patronażu dla Radia od darczyńców wykazały słuszność porzekadła: łaska pedalska na pstrym koniu jeździ,
Podobnie jest w przypadku J.K. Rowling obecnie bardzo ostro hejtowanej przez środowiska LGBT za.....odchylenie heteronormatywne.
Cytata:
"Brytyjska pisarka od lat walczyła o prawa kobiet czy osób homoseksualnych. Doszło nawet do tego, że stwierdziła, iż Albus Dumbledore, jeden z bohaterów powieści "Harry Potter", miał w swoim życiu epizod homoseksualny. Dyrektor szkoły Hogwart w młodości - zdaniem Rowling - był w krótkim związku z Gellertem Grindelwaldem.
Wielka burza rozpętała się po słowach J.K. Rowling, która stanęła w obronie brytyjskiej badaczki, oskarżonej o transfobiczne poglądy. Środowiska LGBT ostro skrytykowały autorkę "Harry'ego Pottera", oskarżając ją o "udawany feminizm"."
SigmundvonBurak napisal(a): Zerknąłem sobie na fejsbuku Radia Nowy świat ,na dyskusje o rezygnacji Jedlińskiego . Większość ludzi ma rozterki i dysonans,aż miło czytać . Choć niektórzy jadą ostro : "myślę ,że pis wykorzystuje anarchizująych radykałów LGBT to rozbijania demokratycznej opozycji ". Nie dość ,że obrażają Margot nazywając ją facetem , to jeszcze agenta pis z niej robią .
Po raz kolejny okazuje się, że ani komuna ani opozycja demokratyczna starej daty nie są w stanie uwierzyć w bzdury które dziś są au courant.
Szturmowiec.Rzplitej napisal(a): Po raz kolejny okazuje się, że ani komuna ani opozycja demokratyczna starej daty nie są w stanie uwierzyć w bzdury które dziś są au courant.
Tacy Gomułka i Moczar by się lewą nogą przeżegnali do trójcy Marks-Engels-Lenin, gdyby ujrzeli co też ideologicznie sufluje współczesna lewica. Myślę, że uznaliby to za modelową imperialistyczną dywersję
No, to Jedliński poleciał/wyleciał. Czekam na pierwszego kajającego się u bram PR3.
Dyskusje i problemy roztrząsane w radyju NŚ rzucają pewne swiatło na różowe barwy akcji "Ożeu Morze" dobór gadżetów parasolki, bereciki, okulary wszystko było glam nic tylko się odziać i popylać na parady.
. „Jeżeli Margot oraz akolici, tak bardzo apelują o poszanowanie wolności, to dlaczego nie szanują wolności mediów oraz mojej, jako osoby? Dlaczego chcą mi na siłę narzucić sposób postrzegania świata, zmuszając, żebym określał kogoś, kogo odbieram jako mężczyznę, zaimkami żeńskimi” – pisał w poście na platformie Facebook Jedliński.
Komentarz
Tak więc z pokorą nabieram wody w usta.
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
Chociaż mało w to wierzę...
Nie dość ,że obrażają Margot nazywając ją facetem , to jeszcze agenta pis z niej robią .
Podobnie jest w przypadku J.K. Rowling obecnie bardzo ostro hejtowanej przez środowiska LGBT za.....odchylenie heteronormatywne.
Cytata:
"Brytyjska pisarka od lat walczyła o prawa kobiet czy osób homoseksualnych. Doszło nawet do tego, że stwierdziła, iż Albus Dumbledore, jeden z bohaterów powieści "Harry Potter", miał w swoim życiu epizod homoseksualny. Dyrektor szkoły Hogwart w młodości - zdaniem Rowling - był w krótkim związku z Gellertem Grindelwaldem.
Wielka burza rozpętała się po słowach J.K. Rowling, która stanęła w obronie brytyjskiej badaczki, oskarżonej o transfobiczne poglądy. Środowiska LGBT ostro skrytykowały autorkę "Harry'ego Pottera", oskarżając ją o "udawany feminizm"."
Homorewolucja pożera już własne dzieci
Dyskusje i problemy roztrząsane w radyju NŚ rzucają pewne swiatło na różowe barwy akcji "Ożeu Morze" dobór gadżetów parasolki, bereciki, okulary wszystko było glam nic tylko się odziać i popylać na parady.
Niech się cieszy - nie tak Stalin i Robespierre zwalczali odchylenie reakcyjne, nie tak...
Pytam, bo nie jestę okurant.
EDIT - jusz jestę. Okurant, znaczysie.