Skip to content

Mateusz Morawiecki na premiera - kolejna wrzutka

1596062646597

Komentarz

• los napisal(a):
    Spróbowaliby nie
    Staszku temu wyskubaliby bródkę pincetą na żywca.

Albo nawet musiałby sam to zrobić.
  • edytowano July 2018
    rozum.von.keikobad napisal(a):
    obwieszczenie prezydenta o wakatach w Sądzie Najwyższym nieprzypadkowo zostało opublikowane przez rząd po miesiącu zwłoki"

LOL, i cała wiarygodność w p..., to jest właśnie przeciętny czas od podpisania do opublikowania takich obwieszczeń, wystarczy przejrzeć parę poprzednich.
    Niezwłocznie, czyli 30 dni. Tak to kiedyś wyinterpretowano i tak właśnie jest.
  • luiza napisal(a):
    Coraz więcej osób głosi talent PMM, w zeszłym tygodniu Beata a teraz Staszek (od 54'5'').
    image
    Kundel
  • Janecki mądry człowiek
  • A w kwestii konfitur nawet bardzo.
  • vigilate napisal(a):
    luiza napisal(a):
    Coraz więcej osób głosi talent PMM, w zeszłym tygodniu Beata a teraz Staszek (od 54'5'').
    image
    Kundel
    A Beata?
  • Kundel z doskonałym węchem. Jak to kundel.
  • qizqiz
    edytowano July 2018
    vigilate napisal(a):
    Kundel z doskonałym węchem. Jak to kundel.
    50letni przygłupek w trampkach, mędrkujący od czasu do czasu jakimś trzeciorzędnym newsem z delegatur CIA, który mu wyrzucą na śmietnik. Jedna z kategorii gawnojeda.
  • edytowano July 2018
    Zamiast uczciwie napisać: "zła strategia negocjacyjna skończyła się niepotrzebnymi ustępstwami i klęską w Brukseli" Gupol sadzi wysmętki dla innych gupoli kupujących ów zbędny organ, jak poniżej:
    http://niezalezna.pl/229757-premier-nie-ukrywa-zawiedlismy-sie-na-komisji-europejskiej-szef-rzadu-zaapelowal-o-dialog

Przecież klęska w Brukseli nie była do przewidzenia w najczarniejszych snach. Podobnie jak żądania kolejnych ustępstw. No kto by się spodziewał.
  • Na pierwszej stronie internetowego GuPola 10 newsów ze zdjęciem Pana Mateusza. To jest po prostu niesamowite.
  • Wyścig Panie, bezwzględny wyścig z Karnowskimi.
    Coraz częściej mam wrażenie że oba tytuły aspirują do zostania GWnem nowej władzy, choć to przecież jest bez sensu.
  • randolph napisal(a):
    Wyścig Panie, bezwzględny wyścig z Karnowskimi.
    Coraz częściej mam wrażenie że oba tytuły aspirują do zostania GWnem nowej władzy, choć to przecież jest bez sensu.
    jest nadzieja na szybki parlament i nową wersję "lub czasopisma", gazeta to początek, tv , radio, podkasty i streamingi, videoportale internetowe
  • edytowano July 2018
    randolph napisal(a):
    No już dawno pisałem,że Karnole to michniczków dwóch jeśli chodzi o zachowania i aspiracje. Nie spodziewałem się że GP też. Mało śledziłem bo nie za bardzo lubiłem ich poetykę.
  • randolph napisal(a):
    Jest powiedzenie, żeby nie oceniać książki po okładce. Do gazet też się to odnosi. :P Może na okładkach jest Morawiecki, ale w środku nieraz są celne, krytyczne teksty. Polecam zwłaszcza Targalskiego. Bardzo mądry człowiek! Inni też nieraz dobrze piszą Spodobał mi się taki tekst, że obecna ekipa całkowicie zapomniała o 100-leciu niepodległości, i pewnie obudzą się najwcześniej w sierpniu i wymyślą na poczekaniu byle co.

No i Kolega jeszcze o czymś zapomniał - o mediach ojców redemptorystów.
  • Rzchanym napisal(a):
    obecna ekipa całkowicie zapomniała o 100-leciu niepodległości, .
    są (nieczytelne) napisy na samolotach
  • christoph napisal(a):
    Rzchanym napisal(a):
    Może to i lepiej... Osobiście nie mam życzenia, by stulecie odzyskania niepodległości kojarzyło mi się już na zawsze z przymrużonymi banksterskimi oczkami.
  • Oraz wypchanymi policzkami tudzież takim ego prezia.
  • christoph napisal(a):
    Rzchanym napisal(a):
    Na pendolino tez....
  • jest jeszcze przechodzona żaglówka od żabojadów, smętnie kiwająca się gdzieś na redzie.
  • Hehe. U Karnoli na jedynce 14 Panów Mateuszów, w tym jeden dubel i jedna fotka okładki tygodnika rybackiego.
  • Taki scenariusz mi się marzy:
    - TSS blokuje ustawę o SN i rząd oraz większość sejmowa to milcząco przyjmują, Gersdorf urzęduje, kasta triumfuje
    - okazuje się że Jarkacz jest jednak poważniej chory i abdykuje
    - o przywództwo rywalizują Morawiecki, Szydło i Brudziński, Morawiecki z poparciem Jarkacza, Szydło wygrywa w pierwszym głosowaniu ponad 50%
    - Szydło staje na czele rządu i Morawiecki wraca na swoje miejsce tj wicepremiera odpowiedzialnego za gospodarkę z tym że główne SSP obsadza bezpośrednio Pani Premier, banki i fundusze też, pijarowcy ogłaszają wykonanie z sukcesem misji Morawieckiego i skupienie się na gospodarce bo taki priorytet, Szydo potwierdza z kwaśnym uśmiechem
    - Powstaje szybko nowy projekt ustaw sądowych podobny do pierwowzoru, jest uchwalony i wchodzi w życie tak najwyżej z pół roku przed wyborami do PE i nowej KE
    - Następuje odnowa z 3/4 składu SN oraz z 1/3 całej kasty w sądach
  • co to jest TSS?
  • Trybunał Sprawiedliwości w Strasburgu, tj UE
  • Dyzio_znowu napisal(a):
    co to jest TSS?
    Trybunał SS. Znaczy, sztrasburski (od pasztetu).
  • edytowano July 2018
    Rafał napisal(a):
    Trybunał Sprawiedliwości w Strasburgu, tj UE
    Nie to nie tak. W Strasburgu jest ETPC, czyli Europejski Trybunał Praw Człowieka, organ Rady Europy.
    UE ma swoje sądy w Luksemburgu i nazywają się dowcipnie, bo Sąd i Trybunał Sprawiedliwości UE.
  • peterman napisal(a):
    Na pierwszej stronie internetowego GuPola 10 newsów ze zdjęciem Pana Mateusza. To jest po prostu niesamowite.
    Josif Wisarionowicz niech się uczy, co to jest kult jednostki.
  • Szturmowiec.Rzplitej napisal(a):
    Rafał napisal(a):
    Nie to nie tak. W Strasburgu jest ETPC, czyli Europejski Trybunał Praw Człowieka, organ Rady Europy.
    UE ma swoje sądy w Luksemburgu i nazywają się dowcipnie, bo Sąd i Trybunał Sprawiedliwości UE.
    Przepraszam. Nie moja materia. Pomyłka - miałem na myśli ten do którego nas UE skarży. Powinienem więc był napisać STS UE. Inna rzecz że to może być satyra i to gorszej jakości niż STS.
  • Rafał napisal(a):
    Szturmowiec.Rzplitej napisal(a):
    Rafał napisal(a):
    Przepraszam. Nie moja materia. Pomyłka - miałem na myśli ten do którego nas UE skarży. Powinienem więc był napisać STS UE. Inna rzecz że to może być satyra i to gorszej jakości niż STS.

TSUE
  • Rafał napisal(a):
    randolph napisal(a):
    No już dawno pisałem,że Karnole to michniczków dwóch jeśli chodzi o zachowania i aspiracje. Nie spodziewałem się że GP też. Mało śledziłem bo nie za bardzo lubiłem ich poetykę.
    Tak się teraz robi merdia niestety. Szczególnie, jeśli chce się na nich zarabiać.
  • .
    Fronda też docenia PMM.

image
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.