Skip to content

Ucho Prezesa<br />political drama by gOOrsky

1456810

Komentarz

• TecumSeh napisal(a):
    Szczerze to nie rozumiem popularności tego serialu w tym gronie.

Dużo lepsze były "posiedzenia rządu" za poprzedniej ekipy - i to naprawdę nie chodzi o to że wtedy walili w PO i dlatego mi się to podobało, a teraz walą w PiS więc mi się nie podoba.
    Ale naprawdę humor był o niebo lepszy.
    Czy ja wiem? Mnie po paru odcinkach też nudziło. Za wyjątkiem "jak PiS dojdzie do władzy..."

• No, ja też nie oglądałem co tydzień, ale tam nic się nie działo na siłę. W uchu - wszystko.
  • Eryk Mistewicz @ErykMistewicz w radiu RMF:
    Ucho.... robi więcej jako opozycja niż PO i .Nowoczesna razem....
    Stanowi większą siłę niż wszystkie partie opozycyjne....
    kreuje - co w marketingu politycznym nazywa się - wektor obciachu
    twitter rmf
  • Są jednak jakieś granice tego wszystkiego. Ze świata, w którym Ucho Prezesa "kreuje wektor obciachu" można się wycofać, nie może być żadnego moralnego czy etycznego obowiązku uczestniczenia w nim.
  • Jeszcze raz mam napisać ? Górski chuj. Zrobił to czego ani mejnstrim, ani opozycja wściekła, nie potrafili. Nie będzie mu to zapomniane nigdy.

Ale nawet. To kwestia czasu, prędzej czy później ktoś by w tą nutę przypieprzył. Najbardziej niebezpieczne jest wyłamanie się twardego elektoratu pisoskiego. To rozwali całą koncepcję, czyli jeden mandat więcej niż druga partia w następnych wyborach.
  • W odc. 13 pojawiła się opozycja. Już tego nie oglądałam, ale zachwalali na fb, więc się poświęciłam. Aktorsko ok. Ale prezydent siedzący pod drzwiami - jest tak słabiutkie, że PADu nie zaszkodzi.
  • qizqiz
    edytowano April 2017
    Mania napisal(a):
    W odc. 13 pojawiła się opozycja. Już tego nie oglądałam, ale zachwalali na fb, więc się poświęciłam. Aktorsko ok. Ale prezydent siedzący pod drzwiami - jest tak słabiutkie, że PADu nie zaszkodzi.
    Do połowy potwierdzam, ale... "Ucho" ma za główny cel kompromitację Dudy. Jarkowi nic nie zaszkodzi, zresztą jest on przedstawiony uroczo (z zarzutu ataku na JK Górski się zawsze wybroni). Ale 'marionetkowość' Dudy przewija się od pierwszego odcinka. Jest wdrukowywana elektoratowi. I sądzę, że nad takim ukrytym konceptem musiały pracować potężne głowy.
    Mam nadzieję, że powinie się Górskiemu noga, albo zgubi go pycha (ot, jakieś przekręty z kasą albo jazda po pijaku), co unieważni całą narrację.
  • qiz napisal(a):
    ... I sądzę, że nad takim ukrytym konceptem musiały pracować potężne głowy...
    Kolega podważa talent & labora Górskiego?!
  • romeck napisal(a):
    qiz napisal(a):
    ... I sądzę, że nad takim ukrytym konceptem musiały pracować potężne głowy...
    Kolega podważa talent & labora Górskiego?!
    Poddawałbym w wątpliwość, że Górski jest geniuszem doskonałym, opętanym diabolicznie skutecznym planem zniszczenia władzy PiSu.
  • Budujemy mosty
    Dla pana Donalda
  • peterman napisal(a):
    Budujemy mosty
    Dla pana Donalda
    Maximus Pontyficus Robertum Montis
  • qiz napisal(a):
    "Ucho" ma za główny cel kompromitację Dudy. Jarkowi nic nie zaszkodzi, zresztą jest on przedstawiony uroczo (z zarzutu ataku na JK Górski się zawsze wybroni). Ale 'marionetkowość' Dudy przewija się od pierwszego odcinka. Jest wdrukowywana elektoratowi. I sądzę, że nad takim ukrytym konceptem musiały pracować potężne głowy.
    Nie wiem na ile świadoma i celowa to robota, ale faktycznie - jedyne co mnie w "uchu" martwi to pokazanie Dudy.
    Spójrzcie jak to wyglądało tu:

• To by oznaczało, że sami kalkulują że z PiS nie da się wygrać, ale można spróbować go zahamować w drugiej kadencji Prezydentem Donaldem. Może też wolą walić w młodsze pokolenie wybitnych działaczy PiS bo młodsze pokolenie PO i Nowoczesnej jest tak żałosne, że nie da się z nim nic zrobić.
  • Rafał napisal(a):
    ... bo młodsze pokolenie PO i Nowoczesnej jest tak żałosne, że nie da się z nim nic zrobić.
    Sami sobie zgotowali ten los ("starszyzna"). :)

• To całe Ucho Prezesa 3 dzień w trendach polskiego TT... żyję na zupełnym marginesie, nie znam Polski, nie znam Polaków, moja wiedza to tylko teoria książkowa, a i tak dotycząca jakichś zamierzchłych czasów :)
  • edytowano April 2017
    Ostatni odcinek nawet mnie rozbawił momentami. Rewelacyjny Kukiz. Grzesio popierdułka. Duda staje się sympatyczny, ciekawe jak jego postać Górski rozwinie. Co ciekawe, ludziom chyba ten odcinek podobał się najbardziej, przynajmniej widzę komenty Ucha ludzików, którzy dotąd tego nie robili.
  • edytowano April 2017
    Rafał napisal(a):
    To by oznaczało, że sami kalkulują że z PiS nie da się wygrać,
    Tego wniosku kompletnie nie rozumiem.
    Wcale to nie oznacza że tak kalkulują.
    Próbuje się uderzyć wszędzie - a nuż gdzieś się uda.
    erka napisal(a):
    Komenty z drugiej strony :)
    No, antypisowski beton stracony:)

• extraneus napisal(a):
    https://twitter.com/ppalka/status/858297292671119360
    Tylko skończony kretyn może udzielać wywiadu Kublikowej.
  • Tutaj Kania komentuje rzeczony wywiad:

• No no, Kaczorowi się w Uchu żart wyostrza. Idziemy w konwencję Posiedzenia Rządu, gdzie Donek był ogarnięty a reszta to cymbały.
  • Kaczor nie jest ważny, kaczor jest w cieniu. Szydło też nie, w okręgu i tak przecież zawsze wygra.
    Powtarzam- na celowniku jest Duda.

(nie wiem, czy cała ta szopka z listami i stawianiem do pionu Antuana to nie jest właśnie wymuszone pompowanie wizerunku twardego, samodzielnego PAD).
  • Wg mnie to jest pompowanie Dudy. Na bank.

A kopanie Dudy ? Duda nigdy nie będzie miał aż tak licznego negatywnego elektoratu jak ma Tusk. Kampanię Tusk będzie miał bardzo trudną, już pewne środowiska parasportowe się o to postarają. Nie tylko one. I jeszcze jedna ważna sprawa, mimo wszystko, Duda jest fajniejszy niż Donek. A fajniejszy wygrywa.
  • Duda ma liczny elektorat negatywny bo wywodzi się z PiSu i to wystarczy.
    Pamiętacie ten obrazek? nie? To przypomnę:

image
  • Ten filmik był niezły po przeróbce Budynia :-)
  • qiz napisal(a):
    Kaczor nie jest ważny, kaczor jest w cieniu. Szydło też nie, w okręgu i tak przecież zawsze wygra.
    Powtarzam- na celowniku jest Duda.
    Dwa ostatnie odcinki uderzają w JarKacza w sposób drastyczny. Robią niego kompletnego wariata, kompletnego. Jest to wyjątkowo obrzydliwe. Być może dlatego nie dają tego na YT, by mniej osób obejrzało i by przetestować reakcje na mniejszej grupie. Bo to faktycznie hardcore.

• ale po co w takim razie to oglądać?
  • Czy lemingi nadal się tym interesują?
  • Rafał napisal(a):
    Czy lemingi nadal się tym interesują?
    Tak, bardzo.
    Wspomniana przeze mnie lemingówa (ta od: PIS nie jest zły byleby JK zdechł) nagrywa sobie i z mężem sie "delektują"
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.