w programie Republiki wiążą BMW z zabiciem Jolanty Brzeskiej. A ten spocony cyngiel wciąż wypiera się (nie pamięta) że kiedykolwiek miał BMW. I boi się za bardzo jak na czyściciela, chociaż wiadomo, oni balansują na granicy prawa. "oni wtedy wszyscy jeździli BMW, takimi starymi" mówiła pani w programie, który widziałam wczoraj, a dziś nie mogę znaleźć. A potem, te BMW znikały, jakieś było utopione, jakieś zaginęło.
Widzieliście kiedyś gorejącą czapkę? Jeśli nie, to warto popatrzeć.
generalna uwaga - obie komisje pokazują, że zarzuty wobec twórców historyjek - pisarzy i filmów, zarzuty o niestonowanych, niezniuansowanych, przerysowanych postaciach są śmieszne. Zeznający są jak z grubo ciosanej sztuki pisanej przez dzieciaka, archetypy, jeden po drugim. Ubiór, zachowanie ostre i wyraziste, role społeczne, wygłaszane kwestie jak z przypowieści albo ludowego teatru dydaktycznego.
No i ciekawym co Dobra Zmiana zrobi z tak oczywistym gangsterem niskiego szczebla. No i czy cokolwiek zrobi i czy poszuka jego mocodawców i cos z nimi zrobi. Po tych przesłuchaniach już chyba nikt nie ma wątpliwości że HGW jest figurantką. Pytanie czy jej szefowie w PO też, czy to już góra tej organizacji czy jednak to są bardziej dyskretni ludzie. Na razie to Dobra Zmiana się trzęsie aby przypadkiem jakiemuś zadymiarzowi, przed Sejmem, albo już w Sejmie po wyjściu spod spódnicy którejś Joaśki, włos z głowy nie spadł. No bo jak spadnie to Majdan, interwencja brukselsko - berlińska wspomagana Mossadem i kancelariami z Bostonu i po IV RP na długie lata.
PiS chyba nie tyle nie rozumie że sam jest zagrożony, co że jest odpowiedzialny za nasze bezpieczeństwo i przyszłość. Nie rozumie że do gangsterów trzeba strzelać, a ich mocodawców tropić, pozbawiać wpływów, pozbawiać pieniędzy, a najlepiej wolności. Jak się nie da wolności to życia.
Mam wiadomość tygodnia !! Mój ulubiony Prezes Obajtek znalazł gaz! Wielki gaz i u nas. Znaczy ogłosił wszem i wobec że znalazł i że pracuje na to w pocie czoła aby Polska była niezależna energetycznie i nie spocznie póki nie będzie.
No więc gazu ma być z tego złoża do 50 milionów metrów sześciennych rocznie. No prawda że milion to duża liczba a 50 to dopiero ho, ho. Czyli prawdę rzecze.Te 50 milionów to jest jakieś 1 % krajowego wydobycia (4-5 miliardów) i z 0,3 % zapotrzebowania. No ok. Ten gaz to znalazł niezupełnie Prezes Obajtek tylko Orlen. No niezupełnie Orlen tylko spółka zależna Orlenu. No niezupełnie ta spółka bo wspólnie z PGNiGe co to jest w Polsce od gazu, a Orlen od ropy. No Prezes Obajtek jednak ogłosił pewnie coby wyręczyć zalatanego Woźniaka Prezesa PGNiGe.
No a czemu ja o tym. No temu że to jest obecnie mój ulubiony Prezes i będę z ciekawością obserwował jego oszałamiającą karierę i sukcesy. Trochę, prawdę mówiąc, zazdroszczę. Pokazuje że można, przełamuje imposybilizm. No można się burmistrzując w Pcimiu i kończąc zaocznie ochronę środowiska chyba w Radomiu nauczyć zarządzać wielkimi państwowymi agencjami , lokalnym koncernem energetycznym i już międzynarodowym koncernem paliwowym, a jeszcze mieć czas na poszukiwanie złóż którymi zasadniczo zajmuje się inny koncern. I to wszystko mając dopiero 42 lata. Dokąd on zajdzie przed emeryturą?
On, a ściślej jego ścieżka awansu, jest poważnym problemem Dobrej Zmiany. Nie ma pewności ale może znamionować narastające i niebezpieczne patologie: zamiłowanie do prymitywnego ręcznego zarządzania, wymuszany prymat celów i kryteriów politycznych i personalnych nad rynkowymi i finansowymi w gospodarce, etatyzm i silne preferencje dla państwowego typu własności, niemerytoryczny dobór kadry, lekceważenie wiedzy i doświadczenia, tępienie niezależności i własnej inicjatywy, preferowanie dyspozycyjności, przewaga bodźców negatywnych w zarządzaniu kadrą, silna koncentracja na celach doraźnych i wizerunkowych, obfite stosowanie czarnego pijaru i inne.
Holenderska Polityk 53 letnia Willie Dille popełniła samobójstwo‼️ Wcześniej wyznała : -Chcę, żeby świat poznał prawdę. 15 marca 2017 roku zostałam porwana, zgwałcona i pobita przez grupę muzułmanów, którzy chcieli, bym siedziała cicho w radzie Hagi !
A tymczasem rozbity na Alasce samolot z polskimi turystami nie będzie ściągany z lodowca, ciała ofiar zostaną tam na zawsze. A przynajmniej do kolejnego globalnego ocieplenia.
Holenderska Polityk 53 letnia Willie Dille popełniła samobójstwo‼️ Wcześniej wyznała : -Chcę, żeby świat poznał prawdę. 15 marca 2017 roku zostałam porwana, zgwałcona i pobita przez grupę muzułmanów, którzy chcieli, bym siedziała cicho w radzie Hagi !
Obrazek został zmniejszony aby pasował do strony. Kliknij aby powiększyć.
Metody z wojny w Jugoslawji Gwałt nie dla chuci a dla poniżenia i zbękarcenia przeciwnika
więc zachód nie jest tak pozbawiony odruchów obronnych jak nam się wydaje, tylko różne takie Leśniaki ich pętają. Szwedzi mówią to samo.
" Jak wynika z informacji przedstawionych przez Sławomira Cenckiewicza Ewa Gawor przez 11 lat (1979-90) była funkcjonariuszem departamentu PESEL MSW. Posadę w resorcie, dokąd trafiła jako salowa z toruńskiego szpitala, zdobyła dzięki relacji ze swoim pierwszym mężem. On sam również pracował w PESEL-u, by z czasem przenieść się do stricte operacyjnego słynnego Departamentu V (do 1981r. znanego pod nazwą Departament III "A"), do którego zadań należała ochrona operacyjna przemysłu i innych gałęzi gospodarki narodowej oraz zwalczanie środowisk opozycyjnych w związanych z nimi zakładach pracy. Drugi mąż szefowej Biura Bezpieczeństwa i Zarządzania Kryzysowego pracował w ZOMO, z którego w 1981 roku trafił do Biura Ochrony Rządu, po tym jak jego podanie o przeniesienie do SB zostało odrzucone. - Ewa Gawor to bardzo ciekawa postać. To osobowość całkowicie ukształtowana przez sposób myślenia tajnych służb. Wszystkie kompetencje zawdzięcza pracy w MSW. Cała komplikacja ze znalezieniem informacji na jej temat polegała na tym, że występowała pod trzema różnymi nazwiskami, a karty jej biografii przypisane są do konkretnych nazwisk - podkreślił Sławomir Cenckiewicz. - Cała infrastruktura bezpieczeństwa Warszawy, polskiej stolicy, znalazła się w rękach kadrowego funkcjonariusza MSW, który swoją przeszłość ukrywa. To nie jest incydentalna historia, to jest 11 lat pracy w resorcie i to w najgorszym okresie stanu wojennego - ocenił. Z informacji dostępnych na temat Ewy Gawor w internecie, a także z tego co sama pisze o sobie na portalach społecznościowych, trudno zdobyć wiedzę na temat jej pracy w Ministerstwie. Jak to się stało, że osoba o takim życiorysie pełni ważną funkcję w stołecznym ratuszu? - Pracodawca Ewy Gawor, może jak by chciał, to by wiedział o jej przeszłości. To musi być wiedzą do której Hanna Gronkiewicz Waltz ma otwarty dostęp. Pytanie czy wiedziała lub czy chciała wiedzieć, ale i pytanie o to jak wygląda to Biuro Bezpieczeństwa którym kieruje pani Gawor - zaznaczył dyrektor Wojskowego Biura Historycznego IPN. Więcej w całej rozmowie. Gospodarzem audycji był Rafał Dutkiewicz. -------------------------- Data emisji: 12.08.2018
xxx xxx xxx
Ktoś się dziwi, że pamiętny dzień 9 VIII 2010 na KP wyglądał jak festyn dziczy? Przyzwolenie wyszło z ratusza, od szefowej biura "bezpieczeństwa", oczywiście za aprobatą HGW..
Komentarz
"oni wtedy wszyscy jeździli BMW, takimi starymi" mówiła pani w programie, który widziałam wczoraj, a dziś nie mogę znaleźć. A potem, te BMW znikały, jakieś było utopione, jakieś zaginęło.
Widzieliście kiedyś gorejącą czapkę? Jeśli nie, to warto popatrzeć.
PiS chyba nie tyle nie rozumie że sam jest zagrożony, co że jest odpowiedzialny za nasze bezpieczeństwo i przyszłość. Nie rozumie że do gangsterów trzeba strzelać, a ich mocodawców tropić, pozbawiać wpływów, pozbawiać pieniędzy, a najlepiej wolności. Jak się nie da wolności to życia.
No więc gazu ma być z tego złoża do 50 milionów metrów sześciennych rocznie. No prawda że milion to duża liczba a 50 to dopiero ho, ho. Czyli prawdę rzecze.Te 50 milionów to jest jakieś 1 % krajowego wydobycia (4-5 miliardów) i z 0,3 % zapotrzebowania. No ok.
Ten gaz to znalazł niezupełnie Prezes Obajtek tylko Orlen. No niezupełnie Orlen tylko spółka zależna Orlenu. No niezupełnie ta spółka bo wspólnie z PGNiGe co to jest w Polsce od gazu, a Orlen od ropy. No Prezes Obajtek jednak ogłosił pewnie coby wyręczyć zalatanego Woźniaka Prezesa PGNiGe.
No a czemu ja o tym. No temu że to jest obecnie mój ulubiony Prezes i będę z ciekawością obserwował jego oszałamiającą karierę i sukcesy. Trochę, prawdę mówiąc, zazdroszczę. Pokazuje że można, przełamuje imposybilizm. No można się burmistrzując w Pcimiu i kończąc zaocznie ochronę środowiska chyba w Radomiu nauczyć zarządzać wielkimi państwowymi agencjami , lokalnym koncernem energetycznym i już międzynarodowym koncernem paliwowym, a jeszcze mieć czas na poszukiwanie złóż którymi zasadniczo zajmuje się inny koncern. I to wszystko mając dopiero 42 lata. Dokąd on zajdzie przed emeryturą?
http://www.ktuu.com/content/news/Rangers-reach-site-of-plane-crash-in-Denali-National-Park-490577771.html
Swoją drogą nihuhu o tożsamości pasażerów, podano tylko nazwisko pilota z Michiganówka. Trochę dziwne.
Gwałt nie dla chuci a dla poniżenia i zbękarcenia przeciwnika
Holandia chyba nie ma żadnych służb.
Prof. Cenckiewicz ujawnia na tt:
Nigdy by się o tobie Wojski nie dowiedział;"
xxx xxx xxx
Ktoś się dziwi, że pamiętny dzień 9 VIII 2010 na KP wyglądał jak festyn dziczy?
Przyzwolenie wyszło z ratusza, od szefowej biura "bezpieczeństwa", oczywiście za aprobatą HGW..