Od dłuższego czasu piszę, że nie może tu być przypadku. Każdy aktywista totalnych i każdy nagle uaktywniony opozycjonista, z "piękną kartą walki z komunistycznym totalitaryzmem" to na 99,999 % kadrowy esbek, wsiok lub ich agent tyle że dotychczas nieujawniony. Innego wyjaśnienia nie jestem w stanie sobie wyobrazić. HGW, Strzembosz - lista pośrednich ale bardzo mocnych ujawnień coraz dłuższa bo widać sytuacja krytyczna dla tej swołoczy. No bo że Komorowski, Krzywonos czy Celiński to chyba przekonywać nie trzeba.
gdyby była w USA, to na PESEL nikt by nie pozwolił, bo "poprawka do konstytucji" albo dziś CIA marzy o takim narzędziu a dziś pomstuje na SB, ale z Pesela korzysta kto może, kazda rozmowa w banku, u lekarza, w programach lojaniościowych najdalej w trzecim zdaniu schodzi na.. Pesel
Każdy aktywista totalnych i każdy nagle uaktywniony opozycjonista, z "piękną kartą walki z komunistycznym totalitaryzmem"
to na 99,999 % kadrowy esbek, wsiok lub ich agent
tyle że dotychczas nieujawniony. Innego wyjaśnienia nie jestem w stanie sobie wyobrazić. HGW, Strzembosz - lista pośrednich ale bardzo mocnych ujawnień coraz dłuższa bo widać sytuacja krytyczna dla tej swołoczy. No bo że Komorowski, Krzywonos czy Celiński to chyba przekonywać nie trzeba.
christoph napisal(a): gdyby była w USA, to na PESEL nikt by nie pozwolił, bo "poprawka do konstytucji" albo dziś CIA marzy o takim narzędziu a dziś pomstuje na SB, ale z Pesela korzysta kto może, kazda rozmowa w banku, u lekarza, w programach lojaniościowych najdalej w trzecim zdaniu schodzi na.. Pesel
Przez półtorej godziny w urzędzie ostatnio wypełniałem dokumenty w celu założenia Karty Dużej Rodziny dla nowego dziecka i założenia karty elektronicznej pozostałym członkom. W sumie we wszystkich tych formularzach na okrągło trzeba było wpisywać ciągle te same dane: imię, nazwisko, data urodzenia i PESEL . Nie wiem czy wymaga tego RODO czy srodo, ale formularzy było bez liku, a wszędzie PESELe. Rozbolała mnie głowa i ręka. Odwykłem od tak długiego ręcznego pisania. Niech nam żyje PESEL :P
Mania napisal(a): Ewa Gawor z ratusza, która zablokowała Marsz z 1 VIII. Prof. Cenckiewicz ujawnia na tt:
Obrazek został zmniejszony aby pasował do strony. Kliknij aby powiększyć.
Abstrahując od tematu, to czy 4-dniowa delegacja służbowa jest rzeczą godną do umieszczenia jako główny punkt życiorysu (chodzi o Pawła Subdę).
Chodzi o Departament w którym pracował i o daty. To było po I turze wyborów czerwcowych przerżniętej przez komuchów katastrofalnie, a przed drugą 18-go. Wtedy zmieniono ordynację aby komuchy mogły zachować większość. Wałek, Michnik i reszta towarzystwa klepnęli to. Ktoś musiał tę akcję ratunkową przygotować. Najpewniej Moskwa. Ktoś musiał przyjąć polecenia i przekazać. Ten gość był pewnie blisko tych wydarzeń, może tylko jako jakiś skryba ale jednak zaufany i sprawdzony. A była żonka do dziś pilnuje warszawki i Haneczce na rąsie patrzy i pilnuje aby grzeczna była, ozorem nie chlapała i aby wszystko szło po staremu zgodnie ze wskazówkami z Moskwy. No musiała te jakieś narodowe wyskoki ukrócić. Socyalizm i internacyonalizm musi być. Trudno się tego teraz pilnuje bo okrężną drogą przez Brukselę i Berlin, ale jak jest sytuacja nagła to trza bezpośrednio.
Gdyby nie wyskoczyła 1 VIII z tą blokadą - nie wiedzielibyśmy jakiego mamy tłustego kreta w ratuszu. Kobitka nie postąpiła zgodnie ze swoim interesem, a zgodnie ze swoją naturą ;-)
Różne oszołomskie portale i konta podają, że Ewa Balcerowicz (wedle wiki przedtem Delawska) jest drugą (obok Joanny Święcickiej) córką Gerszona Szyra. Wi ktuś cuś o tem?
W roku 1945 Rosjanie odsunęli dawne elity i władzę w Polsce przekazali żydowskiej mniejszości narodowej i dołom społecznym, w powszechnej nomenklaturze Żydom i chamom. Brutalną wojnę o władzę chamy wygrały, Żydzi zostali zmuszeni do wyjazdu albo przyczajenia się, także wyrzekając się swego pochodzenia. Wyszukiwania żydowskich korzeni osób wpływowych jest ważnym elementem walki jednej frakcji pokomunistycznego establiszmentu z drugą frakcją.
Ja w tej walce nie uczestniczę, ja chcę zmyć całe to gówno z twarzy mojej Ojczyzny. Zwłaszcza, że w chwilach próby zawieszają swe potyczki i kierują się przeciw nam: Polakom.
No bo Turasy mają inną strukturę aktywów, pasywów i przepływów finansowych. Jakże nam życzliwi bracia Niemcy już dawno by zabili złotówkę, gdyby to nie dawało skutków przeciwnych do pożądanych.
A z aktualności to Prezes Obajtek załatwił kolej do portów łotewskich za pieniądze rządu Litwy. Znaczy do rafinerii w Możejkach coby koleją ropę wozić z portu bo rurociąg z Rosji w remoncie czy ma awarie od 10 lat. No te tory to najpierw rząd Litwy na złość Polsce w sposób oczywisty na zlecenie i za łapówy z Kremla rozebrał. No to załatwienie to chyba jednak było na poziomie rządowym a nie obajtkowym. No nie wiadomo czy to załatwione teraz przez Pana Mateusza czy też to jakaś dłuższa akcja była większego grona ludzi, a może i popchnięta przez sojuszników np z USA. Ważne że Prezes Obajtek ogłosił w TVP w wiadomościach w wydaniu pierwszym. Nie miałem już siły obejrzeć go w TVP Info w szerszym wywiadzie. Wypadł nieźle. Szkolony jest. Ma instynkt jakem już pisał. Straszna będzie Polska Mateuszów i Obajtków. Odpychająca i irytująca. No i niebezpiecznie efekciarska i głupia.
Oczywiście. Powinien być jak najszybciej terminal na ropę i rurociąg - to tylko kilkadziesiąt kilometrów do morza. Problem w tym że bliżej do wybrzeża łotewskiego. Litwa jest głupia i naszpikowana ruską agenturą. Niemiecka też . Likwidacja atomówki w Ignalinie to jest dopiero sabotaż i głupota!
Jestem oburzona!!! Spadkobiercy czerwonej zarazy wycierają sobie gębę utworem mojego ojca - Natalia Niemen o wykorzystaniu przez KOD hitu „Dziwny jest ten świat”
Komentarz
to na PESEL nikt by nie pozwolił, bo "poprawka do konstytucji"
albo dziś CIA marzy o takim narzędziu
a dziś pomstuje na SB, ale z Pesela korzysta kto może, kazda rozmowa w banku, u lekarza, w programach lojaniościowych najdalej w trzecim zdaniu schodzi na.. Pesel
nic dodać czy ująć
Wi ktuś cuś o tem?
W roku 1945 Rosjanie odsunęli dawne elity i władzę w Polsce przekazali żydowskiej mniejszości narodowej i dołom społecznym, w powszechnej nomenklaturze Żydom i chamom. Brutalną wojnę o władzę chamy wygrały, Żydzi zostali zmuszeni do wyjazdu albo przyczajenia się, także wyrzekając się swego pochodzenia. Wyszukiwania żydowskich korzeni osób wpływowych jest ważnym elementem walki jednej frakcji pokomunistycznego establiszmentu z drugą frakcją.
Ja w tej walce nie uczestniczę, ja chcę zmyć całe to gówno z twarzy mojej Ojczyzny. Zwłaszcza, że w chwilach próby zawieszają swe potyczki i kierują się przeciw nam: Polakom.
cóż może biskup za szwagra prukuratura w czasach stalinowskich?
cóż może prezes/prezydent za .... bliskiego współpracownika?
+++
Wypadł nieźle. Szkolony jest. Ma instynkt jakem już pisał. Straszna będzie Polska Mateuszów i Obajtków. Odpychająca i irytująca. No i niebezpiecznie efekciarska i głupia.
Litwa jest głupia i naszpikowana ruską agenturą. Niemiecka też . Likwidacja atomówki w Ignalinie to jest dopiero sabotaż i głupota!