oczywiście. sam nie jestem targetem ale obejrzałem z ciekawości dla Kurskiego!
bo duża część świata artystów "obraziła" się na TVP i zbojkotowała Opole. Prezes poradził soboe znakomicie - konkurencja puszcza w tym czasie Samych Swoich
===
co łączy czterech nagrodzonych artystów w Opolu (dwoje z piatku, dwoje z soboty)?
pochodzą (wyłowieni zostali) z programów TVP! Z Szansy Na Sukces (nowej, z prowadzonego przez Orzecha) i The Voice of The Poland. Wielu innych którzy grają, to również nie wychowankowie "starych artystów" (Kayah ma własną agencję i wytwórnię, czyli "stajnię"), ale "dreptacze" ścieżek przez komercyjne reality schow, jak na przykład rewelacyjny (!) Uniatowski* czy grupa Carpe Diem i jeszce kilku.
Kurski "wychował" sobie nowe, "swoje" pokolenie opolskich i telewizyjnych artystów.
Kto pamięta o Kayah & consortes?
*Uniatowski - glos Wodeckiego, który śpiewa jak Zaucha!
Opole: jedna wokalistka w (czarnym obcisłym) kostiumie w krzyże łacińskie i prawosławne (???) jeden wokalista (bożyszcze nastolatek, juror ostatniego voiceofthepoland i juniorVofP) w kostiumie z różowej marynarki a na tym uprząż z sex schopu, a w zajawce mówił z quasi różańcem na szyi (duży krzyż, ale korale-róże w jednym ciągu, bez "dziesiątek", w sumie się zdziwiłem, bo to "moda" sprzed 15 lat)
Łódzka Kuria Metropolitalna poinformowała, że należący do niej kapłan ks. Michał Misiak został objęty karą ekskomuniki. Nie poinformowano o powodach decyzji. Charyzmatyczny ksiądz był kojarzymy z głośnych akcji, jak kolęda w agencji towarzyskiej czy modlitwa przed sklepami z dopalaczami.
Komentarz
II Dzień - Premiery
Nagroda (profesjonalnego) Jury: Anna Karwan
oraz nagroda ZAIKS-u: Anna Karwan
Nagroda (nieprofesjonalnej) Publiczności: Marcin Sójka
czyli główna nagroda opolskich premier, tzw. Karolinka, im. Karola Musiola
https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=8uLxdNuGLWg
fajne fotograficzne wnętrze
muzyka użytkowa w najlepszym wydaniu
jak Opole
sam nie jestem targetem
ale obejrzałem z ciekawości dla Kurskiego!
bo duża część świata artystów "obraziła" się na TVP i zbojkotowała Opole.
Prezes poradził soboe znakomicie - konkurencja puszcza w tym czasie Samych Swoich
===
co łączy czterech nagrodzonych artystów w Opolu (dwoje z piatku, dwoje z soboty)?
pochodzą (wyłowieni zostali) z programów TVP! Z Szansy Na Sukces (nowej, z prowadzonego przez Orzecha) i The Voice of The Poland. Wielu innych którzy grają, to również nie wychowankowie "starych artystów" (Kayah ma własną agencję i wytwórnię, czyli "stajnię"), ale "dreptacze" ścieżek przez komercyjne reality schow, jak na przykład rewelacyjny (!) Uniatowski* czy grupa Carpe Diem i jeszce kilku.
Kurski "wychował" sobie nowe, "swoje" pokolenie opolskich i telewizyjnych artystów.
Kto pamięta o Kayah & consortes?
*Uniatowski - glos Wodeckiego, który śpiewa jak Zaucha!
Mój synalek zachwycony.
Glam-disco-polo
Kupuię!
Takie to amerykanskie
Białystok!
Natomiast Ola Szwed jako zapowiadaczka - OK. Bez zadęcia i z wdziękiem.
jedna wokalistka w (czarnym obcisłym) kostiumie w krzyże łacińskie i prawosławne (???)
jeden wokalista (bożyszcze nastolatek, juror ostatniego voiceofthepoland i juniorVofP) w kostiumie z różowej marynarki a na tym uprząż z sex schopu, a w zajawce mówił z quasi różańcem na szyi (duży krzyż, ale korale-róże w jednym ciągu, bez "dziesiątek", w sumie się zdziwiłem, bo to "moda" sprzed 15 lat)
https://www.telegraph.co.uk/news/2019/05/15/mel-gibson-says-new-film-rothchild-not-jewish-banking-dynasty/
A na Rezurekcję wciąż czekamy.
nażywo w TVP Info
I ludzie się wkurwili na maxa.
To się nazywa elegancki sadyzm. Te zachodniaki to jednak klasa ;D
[ wstawia fotkie roześmianego Sowy w koloratce ]