Lepie mnieć dwa niż jeden. Saudowie wielce spolegliwi i kupują coraz i raz nowe zabawki, ale do Mekki nie w puszczą, a Bibi czy Ehud do Jerozolimy off Shem tak
No owszem ale takich lotniskowców jest więcej: Cypr, Kreta, Arabia Saudyjska właśnie oraz Egipt. Nie to decyduje o roli i wadze Izraela. Jego armia owszem, ale ta armia zajmuje się ostatnio głównie rozwalaniem Libanu i Syrii. Czy to jest potrzebne USA? Czy jest planowana jakaś długotrwała wojna na Bliskim Wschodzie w której armia izraelska mogłaby zastąpić amerykańską lub choćby ją solidnie wesprzeć? Nie dalej jak wczoraj Koleżeństwo protestowało przeciw atakowaniu Iranu. Wywiad i politycy izraelscy zaś knują i flirtują z Rosjanami oraz wszczynają dywersje i ataki na innych ważnych sojuszników USA. Za drogi ten lotniskowiec. To co się wciąż liczy to żydowskie lobby i jego wpływy finansowe, medialne i polityczne w samych USA. Są duże ale maleją. Do tego USA chce lotniskowca, ale nie ruskiego. Izrael nie jest aż tak ważny i pożyteczny aby poświęcać dla niego Kaukaz, Turcję, Syrię i Liban, Bałkany, Międzymorze z Polską, Rumunią i Ukrainą i do reszty Zachód Europy. A większość tego chodzi w pakietach, a nie pojedynczo. Izrael nie przyciąga żadnego liczącego się sojusznika. Izrael jest ze wszystkimi w konflikcie albo przynajmniej każdego chce wykorzystać. Nikomu niczego nie oferuje, a od większości czegoś oczekuje albo nachalnie żąda. To coraz bardziej pasożyt.
Myś My Wy scie Mieli Solidarność i stan wojenny Teraz "Chwała bohaterom" . To oni też chcą powalczyć, a do ustawkowiczow się zapisać nie mają odwagi lub kwalifikacji
Prof. Wolniewicz miał inne zdanie na temat istnienia Izraela. Uważał że jest niezbędnie potrzebny dla zatrzymania rozlewającego się morza islamu. Flanka antymuslimowa na wschodzie. No, wyobraźcie sobie, że Izraela tam nie ma.
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
Mruk napisal(a): Pod moim oknem Młodzieżowy Strajk Klimatyczny. Antynatalistyczna chucpa, agresja level master. Orientuje się Koleżeństwo, kto za to płaci?
A to baardzo ciekawe jest. Na Onecie protest się już dzieje- TYSIĄCA MIAST Gazownia nic nie pisze, Jankes na Salonie grzeje jeszcze świrów, koordynacja im zawiodła? No i jak to nauczyciele mają zwalniać dzieci na manifetsację? Dotąd o niej nic nie wiedzielei i tak maja puszczać nieletnich na ulicę?:)
BożTy mój, dzieci na ulicach walczą o przyszłość planety ,a ja pomidory przecieram... Rozmawiałam ze znajomą dyrektorką i pytałam czy coś wie, kazała mi się walić w ep bo ona ma końcówkę remontu szatni.
Fakt - Antynatalistyczna histeria w gównomediach (ekopropaganda się w to wpisuje) nakręca się - co rusz jakieś artykuły o rzekomo gigantycznym koszcie wychowania dziecka, promowanie restauracji z zakazem wpuszczania gosci poniżej pewnego wieku, no bo dzieci to tylko hałasują i bałaganią
Albo publikacje jak to potwornie ciężko wrócić do formy psychofizycznej po ciąży z powodu depresji, chandr, nadwag i rozstępów..
AnnaE napisal(a): Prof. Wolniewicz miał inne zdanie na temat istnienia Izraela. Uważał że jest niezbędnie potrzebny dla zatrzymania rozlewającego się morza islamu. Flanka antymuslimowa na wschodzie. No, wyobraźcie sobie, że Izraela tam nie ma.
No owszem. Rozwinę. Jest pasożytem, ale paradoksalnie my - chrześcijanie nie mamy innego wyjścia jak go tolerować i podtrzymywać. To Izrael gwarantuje względne bezpieczeństwo i możliwość pielgrzymowania do Ziemi Świętej. Niestety nie gwarantuje, a nawet szkodzi, bezpieczeństwu chrześcijan na Bliskim Wschodzie. Marzy mi się sytuacja w której to nie Izrael stawia wciąż warunki i bezczelne żądania całemu Zachodowi tylko spełnia żądania Zachodu w zamian za gwarancje istnienia i dobrze wykonuje zadania strażnika Ziemi Świętej. W dającej się przewidzieć przyszłości nie ma tam nikogo innego kto mógłby to robić. To powinno stać się wreszcie zadaniem głównym bo pilnowanie ropy nie jest już tak istotne.
Moja młodsza córka niestety uległa propagandzie klimatycznej i jest na strajku. Musze rozmawiać z nią bardzo ostrożnie bo to skrajnie drażliwy i ideologiczny temat. Lewactwo niestety ma dobrze opanowane techniki manipulacji i wykorzystania młodych.
MarianoX napisal(a): Antynatalistyczna histeria w gównomediach .
Instagram i blogi tam to dopiero jest ciężka artyleria. Ostatnio akcja przywieź sobie tabletki EllaOne z podróży zagraniczej, najlepszy suwenir dla koleżanki...
Rafał napisal(a): Moja młodsza córka niestety uległa propagandzie klimatycznej i jest na strajku. Musze rozmawiać z nią bardzo ostrożnie bo to skrajnie drażliwy i ideologiczny temat. Lewactwo niestety ma dobrze opanowane techniki manipulacji i wykorzystania młodych.
Moja córka również - choć zdawałoby się uformowana przez wspólnoty kościelne - również nieco uległa tej propagandzie
Rafał napisal(a): Moja młodsza córka niestety uległa propagandzie klimatycznej i jest na strajku. Musze rozmawiać z nią bardzo ostrożnie bo to skrajnie drażliwy i ideologiczny temat. Lewactwo niestety ma dobrze opanowane techniki manipulacji i wykorzystania młodych.
Moja córka również - choć zdawałoby się uformowana przez wspólnoty kościelne - również nieco uległa tej propagandzie
Koledzy sa w 100% pewni ze global warming to tylko lewacka propaganda?
Ocieplenie nie, ale dekarbonizacja, a szczególnie ograniczona do likwidacji węgla kamiennego i do instalacji niemieckich wiatraków i ruskiego gazu tak.
Koledzy sa w 100% pewni ze global warming to tylko lewacka propaganda?
Zależy, co Kolega rozumie przez to pojęcie. Dość chyba jednak podświadomie obce, skoro nie napisał go po polsku
Szturmowiec.Rzplitej napisal(a): Ciekawe1, że węgiel brunatny jest smaczny i zdrowy. Dopiero poza granicami swej brunatnej ojczyzny robi się zły i bzitki.
Komentarz
Dwa prezydenty do tyłu w NRF
Kosztowało to Koehlera stanowisko
a Bibi czy Ehud do Jerozolimy off Shem tak
To ma na koncie coś jeszcze poza próbą wysadzenia obecnej struktury szkolnictwa wyższego?
Wszystkich.. Da to więcej niż styropianowanie
My
Wy
scie
Mieli Solidarność i stan wojenny
Teraz "Chwała bohaterom" .
To oni też chcą powalczyć, a do ustawkowiczow się zapisać nie mają odwagi lub kwalifikacji
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
Kto słyszał o Wolniewiczu? To jakiś hiphop?
Pono Bartyzela ulubiona przez niego grupa nie pozwoliła mu wejść do pociągu
Gazownia nic nie pisze, Jankes na Salonie grzeje jeszcze świrów, koordynacja im zawiodła?
No i jak to nauczyciele mają zwalniać dzieci na manifetsację? Dotąd o niej nic nie wiedzielei i tak maja puszczać nieletnich na ulicę?:)
Rozmawiałam ze znajomą dyrektorką i pytałam czy coś wie, kazała mi się walić w ep bo ona ma końcówkę remontu szatni.
Albo publikacje jak to potwornie ciężko wrócić do formy psychofizycznej po ciąży z powodu depresji, chandr, nadwag i rozstępów..
Ostatnio akcja przywieź sobie tabletki EllaOne z podróży zagraniczej, najlepszy suwenir dla koleżanki...
lowtechmagazine.com
Dać młodym do czytania
Np
https://www.lowtechmagazine.com/2015/02/heating-people-not-spaces.html
Zacznij od siebie
Zależy, co Kolega rozumie przez to pojęcie. Dość chyba jednak podświadomie obce, skoro nie napisał go po polsku
to jak z winem na urlopie