Dziennikarz Krzysztof Leski zamordowany przez mężczyznę, któremu wynajmował pokój. Wg pierwszych doniesień, zabójca sam zgłosił się na policję. Dziwna sprawa. Leski też był dziwny. +++
Mania napisal(a): Dziennikarz Krzysztof Leski zamordowany przez mężczyznę, któremu wynajmował pokój. Wg pierwszych doniesień, zabójca sam zgłosił się na policję. Dziwna sprawa. Leski też był dziwny.
Bardzo smutne, ciekawe, czy końca popierał swoich czerskich "przyjaciół"...
na salonia był niezwykle groźny, taki dobry ubek, brat łata i koleś z mruczącym kotem, bezwzględny wobec prawych , z upodobaniem niszczył wartości subtelnym szyderstwem. Wielokrotnie sie z nim zwiarałam...
Wpuścił zabójcę do swojego zycia... do swojego domu....
kiedy excathedrowicze nie zapomną, że nie linkuje się do Gazety??
wystarczy słowo 'gazownia' zamienić na.... no?
edit:
to co jest na forum gazety, to tak naprawdę kopia artytkułu z Najwyższego Czasu, i to tam już... nie ma!
K.Leski o naciskach czlowieka z GW :-) frau_pranajtis 09.03.2007, 10:51 Rewelacyjne. Wiecej takich anegdotek i wspomnien. :-))))))))))))))
,,Krzysztof Leski, były dziennikarz "GW" (obecnie w TVP3) po siedemnastu latach "przypomniał sobie", jak funkcjonuje redakcja przy ulicy Czerskiej: W wolnej Polsce nikt nigdy nie próbował niczego na mnie wymóc (…). Jedyne takie doświadczenie wyniosłem z "Gazety Wyborczej". Adam Michnik czynił to jednak ze swoistym wdziękiem. Podczas kampanii prezydenckiej w 1990 r. żądał, bym ośmieszał Wałęsę, a Mazowieckiego chwalił. Klarowałem, że to nie robota dla reportera, że zaś on w komentarzach może pisać, co chce - bez efektu. Pewnego listopadowego dnia odbyliśmy chyba dwugodzinną rozmowę, spacerując po przedszkolnym ogródku przy Iwickiej, gdzie mieściła się wtedy "GW". Ja swoje, on swoje. Nagle trochę się ożywił i zwrócił się do mnie niemal ciepło, po ojcowsku: - K-k-krzysiu, jeśli ty-ty-ty chcesz tu robić wo-wolną gazetę, to-to-to-to po moim trupie.''
toż to fragment jakiejś powieści - thriller polityczny!
Pewnego listopadowego dnia odbyliśmy chyba dwugodzinną rozmowę, spacerując po przedszkolnym ogródku przy Iwickiej, gdzie mieściła się wtedy GW. Było zimno, siąpił deszcz, a redakcja niemal w komplecie przylepiła się do okien czekając chyba, aż się pobijemy.
Michnik był jednak raczej spokojny, bo się jąkał, a gdy jest naprawdę zdenerwowany lub podniecony - jąkać się przestaje. Ja swoje, on swoje. Nagle trochę się ożywił i zwrócił się do mnie niemal ciepło, po ojcowsku: - K-k-krzysiu, jeśli ty-ty-ty chcesz tu robić wo-wolną gazetę, to-to-to-to po moim trupie.
Wykopać tych Wietnamców z Polski po odsiadce. Nie można pozwolić na bicie Polaków przez imigrantów, szczególnie w Polsce, nawet jeśli ci Polacy są redaktorami gazowni.
Rafał napisal(a): Wykopać tych Wietnamców z Polski po odsiadce. Nie można pozwolić na bicie Polaków przez imigrantów, szczególnie w Polsce, nawet jeśli ci Polacy są redaktorami gazowni.
a moze dostał za to ?: "Dziennikarz „Gazety Wyborczej”: Nie należą nam się reparacje wojenne. To idiotyzm"
Komentarz
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
za to TVP (jako producent) skopała plakat innego króla
(grafika porównawcza - moja) (premiery filmów w odstępie 14. miesięcy!):
Choc pewne roznice sa. Zenek jest w "światłach rampy"
Dziwna sprawa.
Leski też był dziwny.
+++
RIP
+
Na koniec wylądował u #SinychRazem na Twitterze...
Nieszczęsny chory człowiek, R.I.P.
bezwzględny wobec prawych , z upodobaniem niszczył wartości subtelnym szyderstwem.
Wielokrotnie sie z nim zwiarałam...
Wpuścił zabójcę do swojego zycia... do swojego domu....
Wieczny odpoczynek racz mu dać Panie....
http://forum.gazownia.pl/forum/w,28,58728401,58728401,K_Leski_o_naciskach_czlowieka_z_GW_.html?pelna=nie
http://forum.gazownia.pl/forum/w,28,58728401,58728401,K_Leski_o_naciskach_czlowieka_z_GW_.html?pelna=nie
już zlikwidowali tę stronę... ciekawe666
kiedy excathedrowicze nie zapomną, że nie linkuje się do Gazety??
wystarczy słowo 'gazownia' zamienić na.... no?
edit:
to co jest na forum gazety, to tak naprawdę kopia artytkułu z Najwyższego Czasu, i to tam już... nie ma!
"Dziennikarz „Gazety Wyborczej”: Nie należą nam się reparacje wojenne. To idiotyzm"