Ja tam kamerkę w laptopie i telefonie mam taśma zaklejoną. Bardzo rzadko używam. Sama myśl ,że niszę przy sobie kamerę , do której ktoś sprytny może mieć dostęp w każdej chwili .
Na mocy porozumienia Izrael ma zawiesić swoje plany aneksji dużej części okupowanego Zachodniego Brzegu. Zgodnie z planem pokojowym wszyscy muzułmanie będą mogli odwiedzać meczet Al-Aksa i modlić się w nim, a inne święte miejsca w Jerozolimie pozostaną otwarte dla wyznawców wszystkich wyznań.
Delegacje Izraela i ZEA mają spotkać się w nadchodzących tygodniach, aby podpisać umowy bilateralne w zakresie inwestycji, turystyki, ruchu lotniczego oraz powołania ambasad. Z oświadczenia wynika też, że Emiraty Arabskie zamierzają otworzyć swoją placówkę dyplomatyczną w Jerozolimie.
Szturmowiec.Rzplitej napisal(a): Wiadomo, że to zwykła grypa, do czasu kiedy ci nie przepali płuc, mózgu i jąder. A, i jeszcze bodaj nerek. Nawet nie wyjdziesz w statystykach jako zmarły, więc śmiertelność dalej będzie śmiesznie niska.
W USA wprowadzono w życie program rehabilitacji dla osób, które przeżyły chorobę covidową. To mówi wszystko o tzw. ozdrowieńcach.
Kto finansuje, kto realizuje? I za ile?
To jest Ameryka, follow the money. Trust me. Przypominam, że intubacja kosztuje 13 tysi zielonych, ale z kowidem już 39.
Szturmowiec.Rzplitej napisal(a): E no, są jednak take rzeczy, które jeszcze 10 lat temu nikomu niespecjalnie śniły się.
Dla mnie dowodem przesuwania okna Overtona jest anegdota bodaj z ośrodka wypoczynkowego dla internowanych, kedy to chłopaki powiesili sobie pod celą krzyż. Wszedł klawisz i usterkuje. Na to jeden z osadzonych: "Nu chciałbym zobaczyć, jak Polak z orzełkiem na czapce zdejmuje ze ściany krzyż!" Klawisz spłonił się, przeprosił a wyszedł.
Dodajmy może temu osadzonemu imię i nazwisko - Antoni Macierewicz. Wszak bezimienny nie był. Naźwiska klawisza natomiast nie znam.
Steve Bannon i paru innych za kratami pod zarzutem malwersacji środków na mur graniczny z Meksykiem. Ależ lewactwo będzie używać, Rachonia chyba na szczempy rozedrą.
Aresztowani jednak przez sąd w Nowym Jorku, więc... kasta alert zawsze na propsie.
"Przepisy zwrotu majątków dla tych, którzy je stracili w trakcie holokaustu".
No, to gitowo, bo Polska takie przepisy ma.
A że wschodnie wybrzeże nie straciło majątków w Polsce w trakcie holokaustu, to nic nie dostaną, ale to im nie przeszkadza, bo Pompeo o tym nic nie mówił.
Jagto co? Czaskoski udaje, że rządzi. Czyly mamy powtórkę z rozrywki - rosczelnienie rury i g.wno we Wiśle.
Weszłam w jakiś artykuł na ten temat chyba na TVRepublika i coś mnie pokusiło, żeby spojrzeć na komentarze. Wyszłam stamtąd jeszcze szybciej. Antypisowskich kretynów nic nie nauczy. NIC i NIGDY. Wżarło im się w mózgi na amen.
Komentarz
Delegacje Izraela i ZEA mają spotkać się w nadchodzących tygodniach, aby podpisać umowy bilateralne w zakresie inwestycji, turystyki, ruchu lotniczego oraz powołania ambasad. Z oświadczenia wynika też, że Emiraty Arabskie zamierzają otworzyć swoją placówkę dyplomatyczną w Jerozolimie.
To jest Ameryka, follow the money. Trust me.
Przypominam, że intubacja kosztuje 13 tysi zielonych, ale z kowidem już 39.
A reportującym sytuację był Kazimierz Nowaczyk.
Nie wiemy kto przyjdzie
Aresztowani jednak przez sąd w Nowym Jorku, więc... kasta alert zawsze na propsie.
https://www.breitbart.com/politics/2020/08/20/ex-white-house-adviser-steve-bannon-arrested-for-alleged-fraud-scam/
Bo takie coś dziś wrzucono na YT.
15.08.2020 Pompeo w Polsce powiedział (58 sek., komentarz autora filmiku mnie nie interesował, więc nie wiem co gadał)
Czy to tylko wyborcze teksty dla usańskich wyborców?
No, to gitowo, bo Polska takie przepisy ma.
A że wschodnie wybrzeże nie straciło majątków w Polsce w trakcie holokaustu, to nic nie dostaną, ale to im nie przeszkadza, bo Pompeo o tym nic nie mówił.
Publiczna stacja telewizyjna Federacji Rosyjskiej Rossija 1 podczas jednego z programów zacytowała wpis związanego z Konfederacją publicysty Tomasza Sommera. Napisał on, że „w przypadku rozpadu Białorusi oczywistym jest, że Grodno powinno trafić do Polski”.
https://www.tvp.info/49551341/rosyjska-telewizja-panstwowa-posluzyla-sie-wpisem-sommera-o-rozpadzie-bialorusi
no pietknie realizuje sie narracja putinowsko-łukaszenkowa, bardzo piętknie. I sie potem obruszaja ze ktos doatrzega ciagnacy sie za nimi smrodek onuc
Są dwie zasady polityki zagranicznej:
1. Robi się więcej niż mówi.
2. Politykę zagraniczną prowadzi rząd.
Czaskoski udaje, że rządzi.
Czyly mamy powtórkę z rozrywki - rosczelnienie rury i g.wno we Wiśle.
Weszłam w jakiś artykuł na ten temat chyba na TVRepublika i coś mnie pokusiło, żeby spojrzeć na komentarze. Wyszłam stamtąd jeszcze szybciej. Antypisowskich kretynów nic nie nauczy. NIC i NIGDY. Wżarło im się w mózgi na amen.