Przemko napisal(a): Adam Bielan napisał list do polityków Porozumienia, wynika z niego że Porozumienie nie ma dotacji dla partii, wiedzieliście?
Od 2015 roku. Szli przecież, podobnie jak Solidarna P., z listy PiS, a nie wszyscy jako koalicja. I już było na fforum (przy jakiś pierwszych fikołkach).
peterman napisal(a): Teksas skuty śniegiem i lodem. Nie ma prądu, sklepy opróżnione, więc zaraz skończy się jedzenie. Czegoś takiego nie było chyba od czasów pionierów.
Obrazek został zmniejszony aby pasował do strony. Kliknij aby powiększyć.
Ludziom mieszkającym w przyczepach kempingowych i altanach robiących za całoroczne domy może być ciężko. Ktoś kiedyś powiedział że Ameryka to kraj kanciap i pakamer..
peterman napisal(a): Teksas skuty śniegiem i lodem. Nie ma prądu, sklepy opróżnione, więc zaraz skończy się jedzenie. Czegoś takiego nie było chyba od czasów pionierów.
Obrazek został zmniejszony aby pasował do strony. Kliknij aby powiększyć.
A ja, dopiero co po lekturze wielce zajmującej rozmowy z prof. Zybertowiczem, wrzuconej na drugim forumku, dostrzegać zaczynam w p. Timie Poole'u „dziennikarskiego kanibala”, co to lata po internetach, zbiera nagłówki i podaje je w formie prawdy objawionej. Nie wiem, co oni wszyscy z tymi kanibalami (jak nie Antuła Bonnet dwa wieki temu, o czym napomknąłem w wątasku o książkach, to znowu prof. Zybertowicz), ale chyba nabawię się jakichś obsesji.
Dobrze, że jest ktoś kto robi choć to. A że przy okazji na tym zarabia - cóż, to biznes.
Poza tym Pool nie przedstawia swoich odkryć jako prawdy objawionej, wprost przeciwnie - zawsze podkreśla, że cytuje tylko innych, świadomie preferując lewicowe źródła by odbijać ewentualne zarzuty, że zmyśla na korzyść prawicy.
Nie ustrzega go to przed wpadkami, ale mimo wszystko mam szacunek.
Śnieg to woda destylowana, trzeba by najpierw uzdatnić. W teori może być też jakieś tam niby zanieczyszczenie.
EDIT:
Taka ciekawostka jaką kiedyś czytałem, że jak wodę pitną ( czyli taką należałoby przypuszczać uzdatnioną ) zamrozimy, a następnie będziemy pić po rozpuszczeniu - jest ona niby lepsza dla organizmu niż gdyby ten proces pominąć.
kulawy_greg napisal(a): Gdzieś czytałem że wskutek śnieżyc brakuje wody pitnej. Czy to nie paradoks? A może śnieg tam jest toksyczny?
Teksańczycy jeszcze się nie zorientowali, że śnieg można przerobić na wodę pitną. W tej chwili przerabiają edukację survivalową na kilku poziomach naraz.
Oglądam właśnie bloga jednego tubera z Texasu i sytuacja jest naprawdę słaba, domy grzeją prądem - prądu nie ma. Auta elektryczne nie działają ale spalinowe również nie bo nie działają stacje benzynowe. Na dodatek mróz porozsadzał rury w nieogrzewanych domach o czym nie wiedzieli po prostu że nastąpi i mają pozalewane domy. W środku zimy powódź.
Przemko napisal(a): Oglądam właśnie bloga jednego tubera z Texasu i sytuacja jest naprawdę słaba, domy grzeją prądem - prądu nie ma. Auta elektryczne nie działają ale spalinowe również nie bo nie działają stacje benzynowe. Na dodatek mróz porozsadzał rury w nieogrzewanych domach o czym nie wiedzieli po prostu że nastąpi i mają pozalewane domy. W środku zimy powódź.
Heh wyższość gazu i wyngla normalnie. Brzmi masakrycznie, nie wiem ile tam mają stopni ale przy -10 jak czasem wyjdę z mokrymi rękami na dwór to zmraża strszanie.
Ich domy nie mają przeważnie kominków nawet, w tym problem. Do tego puste półki w sklepach, kranówki nie piją bo podobno nie zdatna, serio nie uzdatniona do picia? To czy wtedy można by nią myć naczynia? A co do temperatury to pada 0 czyli -18 stopni C.
Komentarz
https://archive.vn/y3pqR
Sorry, peter ale tą razą nie pykło.
👣
🐾
🐾
A że serwis pewnie padnie albo ulegnie MSM, to fakt. Waybackmachine został już ponoć przeczołgany i kolaboruje.
Adam Bielan napisał list do polityków Porozumienia, wynika z niego że Porozumienie nie ma dotacji dla partii, wiedzieliście?
Pierwszy 'captur' jest z 31.10.2015 roku dopiero...
Ale fora źle się archiwizują... (Szkoda (wpisów) Rebelyi, oj, szkoda...)
@delestoile lub @delestoille
jesli dobrze pamiętam
jest, tylko chwilowo zniewidocznione, trzeba kliknąć "konto zostało zawieszone"
@delestoile Adam Gwiazda
i zero (!) tweetów!
otworzył nowe: @Delestoile2 delestoile+
lecz także puste, jest na parler
Poza tym Pool nie przedstawia swoich odkryć jako prawdy objawionej, wprost przeciwnie - zawsze podkreśla, że cytuje tylko innych, świadomie preferując lewicowe źródła by odbijać ewentualne zarzuty, że zmyśla na korzyść prawicy.
Nie ustrzega go to przed wpadkami, ale mimo wszystko mam szacunek.
W teori może być też jakieś tam niby zanieczyszczenie.
EDIT:
Taka ciekawostka jaką kiedyś czytałem, że jak wodę pitną ( czyli taką należałoby przypuszczać uzdatnioną ) zamrozimy, a następnie będziemy pić po rozpuszczeniu - jest ona niby lepsza dla organizmu niż gdyby ten proces pominąć.
Brzmi masakrycznie, nie wiem ile tam mają stopni ale przy -10 jak czasem wyjdę z mokrymi rękami na dwór to zmraża strszanie.
A co do temperatury to pada 0 czyli -18 stopni C.