U nasz dzięcioły w dżewie zrobiły sobie dziuplę, w niej uwiły gniazdko i powiły 5 dzięciołątek. Dzięciołątka te, przez kilka miesięcy, od ca 5 rano do jakiejś 20, nieustannie, regularnie i monotonnie robiły tak: pipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipi Odwiedzający nasz goście nie mogli tego znieść, ale my kochamy Stworzenie i take rzeczy nam nie przeszkadzają. Jednak, gdy już wyfrunęły z tej dziupli, drzewo ściąłem.
Obajtek, Obajtek, Obajtek a pytanie sie stawia, kogo w tymkraju się nie nagrywa, na kogo nima haków, gdzie ten szczebel, do którego nie siega oko rozwielidki? Taki se Pcim...
Szturmowiec.Rzplitej napisal(a): Jeśli sądy nie są w stanie sprostać wyzwaniu, polegającemu na konstatacji, że na wsi jest wsiowo.
Z prostej, zdaje mi sie, przyczyny. Zaden z sedziów nie jest rolnikiem, ale wielu mieszka w domach na terenach wiejsko podmiejskich, wsrod pól i lasów. Zdarzaja sie cale przylesne osiedla prokuratorsko sędzioskie.
Taki skutek mają te wszystkie histeryczne akcje: większość nie zwraca uwagi na judzenie ale nieliczni niestabilni emocjonalnie zwracają - aż zanadto. Szpece od judzenia mają na rękach krew Marka Rosiaka.
Obejrzałem filmik. Ludzie wydzierający się na policjantów co mają robić. Policja wyciąga broń, strzela. a ten sobie idzie z telefonem i kameruje komentując. Dramat.
Obejrzałem filmik. Ludzie wydzierający się na policjantów co mają robić. Policja wyciąga broń, strzela. a ten sobie idzie z telefonem i kameruje komentując. Dramat.
Ludzie w takich sytuacjach często zachowują się irracjonalnie.
Taśmy Obajtka nie mają znaczenia. Część elektoratu PiS doskonale wie, że każda nomenklatura kradnie (czy pisowska czy peowska) - liczy się to czy się dzieli a nie czy jedni kradną więcej czy mniej. Zaś druga część elektoratu jest elektoratem tożsamościowym dla jakiej nie ma znaczenia czy "nasi" kradną czy nie - bo są nasi. I tyle w temacie taśm czy innych kapiszonów.
Co jest dramatem?
Wygląda, że na stronie tvp usunęli już link.
Darcie japy co ma ktoś robić nakręcające tylko już bardziej stresującą sytuację. Brak próby ukrycia się/oddalenia w momencie gdy policja wyciąga broń i strzela. Kamerzysta jeszcze podchodzi za policjantów aby lepiej nagrać swoim telefonikiem materiał i udziela im rad. Dla mnie to jest kompletny debil.
los napisal(a): Jednak nie należy szczelać w istrybutor.
W ogóle strzelanie w miejscach publicznych jest niebezpieczne, rykoszety powodują najgorsze rany. Policja bardzo zmieniła się od 2000 gdy postrzelono w głowę weterynarza w trakcie łapania tygrysa. A po sprawie że Szczecina z 2017 roku żaden policjant nie będzie juz strzelał w człowieka, chyba że uzbrojonego.
Kasjopea #DDM @AnitaSchelde · Październik 1945 Ambasada USA w Pradze. Śp.Mjr Hieronim Dekutowski "Zapora" : "Pomóżcie,żebym mógł przeprowadzić swój oddział.Ratować tych Chłopców !" Jankesi : "Sowieci i Polska Ludowa to są nasi sojusznicy. My nie możemy..." #WyklętaPamięć
Był taki komiks w starej Frondzi pt. "W lesie" . Czasami, jak sobie go przypominam, to zastanawiam się, "czy żyję tak pięknie i godnie" że ta ofiara Żołnierzy Wyklętych i innych walczących i ginących za Polskę jest spłacana. No i nabieram motywacji, żeby tak żyć.
Komentarz
pipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipi
Odwiedzający nasz goście nie mogli tego znieść, ale my kochamy Stworzenie i take rzeczy nam nie przeszkadzają.
Jednak, gdy już wyfrunęły z tej dziupli, drzewo ściąłem.
a pytanie sie stawia, kogo w tymkraju się nie nagrywa, na kogo nima haków, gdzie ten szczebel, do którego nie siega oko rozwielidki?
Taki se Pcim...
Strażnicy Galaktyki!
https://tvp.info/52540287/kobieta-zdemolowala-stacje-paliw-byla-trzezwa
Taki skutek mają te wszystkie histeryczne akcje: większość nie zwraca uwagi na judzenie ale nieliczni niestabilni emocjonalnie zwracają - aż zanadto. Szpece od judzenia mają na rękach krew Marka Rosiaka.
Wygląda, że na stronie tvp usunęli już link.
Darcie japy co ma ktoś robić nakręcające tylko już bardziej stresującą sytuację.
Brak próby ukrycia się/oddalenia w momencie gdy policja wyciąga broń i strzela.
Kamerzysta jeszcze podchodzi za policjantów aby lepiej nagrać swoim telefonikiem materiał i udziela im rad. Dla mnie to jest kompletny debil.
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2971010329884827&id=1487044781614730
Wspomnienie:
Kasjopea #DDM
@AnitaSchelde
·
Październik 1945 Ambasada USA w Pradze.
Śp.Mjr Hieronim Dekutowski "Zapora" :
"Pomóżcie,żebym mógł przeprowadzić swój oddział.Ratować tych Chłopców !"
Jankesi :
"Sowieci i Polska Ludowa to są nasi sojusznicy. My nie możemy..." #WyklętaPamięć
o, znalazłem, to był numer 39:
http://frondalux.pl/wp-content/uploads/2016/01/Fronda39.pdf