Miasto ma odzwierciedlać zarówno obecną kulturę Egiptu, jak i nawiązywać do jego starożytnej przeszłości. Dlatego m.in. "aleja ministerstw przypomina architekturę świątyń faraonów i sąsiaduje z wzniesionym kompleksem islamskim, dwoma kopułowymi budynkami parlamentu i rozległym kompleksem prezydenckim" - informuje "Middle East Online".
W "Nowej Stolicy Administracyjnej" nie zabraknie nowoczesnych rozwiązań: powstaną centra kontroli informatycznej, które będą monitorować elektronicznie infrastrukturę i bezpieczeństwo, mieszkańców wozić będą autobusy wahadłowe i linie elektrycznej kolejki jednoszynowej, a wszędzie będzie można dokonywać płatności bezgotówkowych. https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2021-03-22/kair-przestanie-byc-stolica-egiptu-to-narodziny-nowego-panstwa/
los napisal(a): Żeberko się nie patyczkuje jakimś dobrem wspólnym.
Dobry szef partii to taki, który efektywnie załatwia kolejne posady dla 'aktywu'
I załatwił. Na razie p.o. A co dalej? Nominat wygląda na tymczasowego, bo jest w wieku okołoemerytalnym. Tak ogólnie wygląda OK - społecznik, samorządowiec. Mimo wszystko nie bardzo sobie wyobrażam, że udźwignie ciężar kierowania całą organizacją, będącą pod ostrzałem.Do zeszłego roku nie słyszałem o nim w ogóle. Leśnik terenowy, którego kariera nagle przyspieszyła rok temu, dzięki przynależności do partii Zbynia.
Znam takich. Znakomitych bankowców, wybitnych menedżerów etc. Jak chcę się trochę pośmiać, to sobie ich przypominam tylko nie wiadomo dlaczego opadają mi wtedy skarpetki. Z zażenowania?
Taka ciekawosteczka. Generalnie ceny metali poszły w górę. Jednak najciekawszą rzecz usłysząłem w tym tygodniu od jednego dostawcy, że jak teraz zamówię arkusze z aluminium ( w zasadzie stop bo samo aluminium do niczego się nie nadaje ). To dostarczą mi je pod koniec tego roku.
posix napisal(a): Taka ciekawosteczka. Generalnie ceny metali poszły w górę. Jednak najciekawszą rzecz usłysząłem w tym tygodniu od jednego dostawcy, że jak teraz zamówię arkusze z aluminium ( w zasadzie stop bo samo aluminium do niczego się nie nadaje ). To dostarczą mi je pod koniec tego roku.
Jest to o tyle dziwne, bo... wytwarzanie aluminium wymaga sporo energii. Jest drogie. Stąd stara się znaczną część stopów glinu robić ze złomu, tkz wsadem też jest złom. I tak jakoś pula rośnie, a cena powinna spadać( i w zasadzie na przestrzeni lat spadła ) bo ciurkiem ciągle się troszkę też produkuje tego nowego. Kolejnym problemem jest, że dodatki stopowe raz dodane do aluminium są ciężkie do usunięcia. Więc dobrze z takiego złomu zrobić ten sam typ stopu.
To jest stan wiedzy sprzed ~15 lat. Bo aż tak temat mnie nie grzeje i wiem tylko *coś tam*.
Skoro większość robi się ze złomu, to co? Zabrakło złomu? ;-)
- Jesteśmy wszyscy świadomi wydarzeń, do których doszło tu w Wielki Piątek. Naszym zadaniem jest wspieranie i chronienie społeczności w czasie pandemii, wiemy jednak, że wielu ludzi było bardzo zdenerwowanych z powodu tego, co się wydarzyło w Wielki Piątek i głęboko tego żałujemy - powiedział komisarz Andy Wadey w czasie przedpołudniowej niedzielnej mszy w kościele w Balham.
Zapewnił, że od tego czasu policja metropolitalna dokładnie rozważyła te wydarzenia. - Mam szczerą nadzieję, że dzisiejszy dzień będzie oznaczał początek odnowionej, trwałej relacji z parafią Chrystusa Króla w Balham, a także z całą polską społecznością - mówił Wadey.
- Jesteśmy wszyscy świadomi wydarzeń, do których doszło tu w Wielki Piątek.
Chodzi o mękę naszego PANA Jezusa Chrystusa?
chodzi o złamanie prawa. Co gorsza - przerwanie nabożeństwa. Nie mandat dla gospodarza miejsca, tylko przerwanie. Uroczystości religijnej. I takie mam pytanie graniczne - jakiego wyznania byli działający bezprawnie policjanci?
Wiecie co, mnie zdumiewa jedno - te owieczki, żeby nie rzec bez zdrobnień... - miały wszystko, ale to wszystko uzgodnione na miesiąc wcześniej z policją. Limit osób był zachowany, ba, wejściówki były, więc absolutnie nie ma mowy o ponadnadmiarowym tłumie, były przestrzegane wszystkie przepisy - wystarczyło naszczucie policji przez jakiegoś "życzliwego" żeby zorganizować nalot, ALE... gospodarz miejsca miał pełną świadomość że żadne przepisy nie są łamane, że wierni są aboslutnie correct i mimo to nie próbował powalczyć/ponegocjować. BTW policja zrobiła aferę o nienoszenie maseczek... zanim weszła do kościoła, czyli nawet tego nie zobaczyła, o dokumentacji nie wspomnę. A mimo to wstają te owieczki i wyłażą, depcząc sobie po piętach byle szybciej, byleby tych dwustu funciaków kary nie zapłacić. Ech.
Berek napisal(a): Wiecie co, mnie zdumiewa jedno - te owieczki, żeby nie rzec bez zdrobnień... - miały wszystko, ale to wszystko uzgodnione na miesiąc wcześniej z policją. Limit osób był zachowany, ba, wejściówki były, więc absolutnie nie ma mowy o ponadnadmiarowym tłumie, były przestrzegane wszystkie przepisy - wystarczyło naszczucie policji przez jakiegoś "życzliwego" żeby zorganizować nalot, ALE... gospodarz miejsca miał pełną świadomość że żadne przepisy nie są łamane, że wierni są aboslutnie correct i mimo to nie próbował powalczyć/ponegocjować. BTW policja zrobiła aferę o nienoszenie maseczek... zanim weszła do kościoła, czyli nawet tego nie zobaczyła, o dokumentacji nie wspomnę. A mimo to wstają te owieczki i wyłażą, depcząc sobie po piętach byle szybciej, byleby tych dwustu funciaków kary nie zapłacić. Ech.
Ale skąd mogli wiedzieć że wszystko jest zgodnie z przepisami?
Berek napisal(a): BTW policja zrobiła aferę o nienoszenie maseczek... zanim weszła do kościoła, czyli nawet tego nie zobaczyła, o dokumentacji nie wspomnę..
A nie było tam transmisji przez internet? skądś te nagrania się wzięły.
Tu nie chodzi Greg o chorobę jako karę. Zwróć uwagę, że ona sama używa słowa igły. akurat laleczki voo doo dźga się igłami. Może tylko ona otworzyła drzwi.
Komentarz
https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/egipt-odkryto-starozytne-miasto-z-czasow-faraona-amenhotepa-iii/hd9y5yc,79cfc278
przypadkiem teraz odkopali
bo
Miasto ma odzwierciedlać zarówno obecną kulturę Egiptu, jak i nawiązywać do jego starożytnej przeszłości. Dlatego m.in. "aleja ministerstw przypomina architekturę świątyń faraonów i sąsiaduje z wzniesionym kompleksem islamskim, dwoma kopułowymi budynkami parlamentu i rozległym kompleksem prezydenckim" - informuje "Middle East Online".
W "Nowej Stolicy Administracyjnej" nie zabraknie nowoczesnych rozwiązań: powstaną centra kontroli informatycznej, które będą monitorować elektronicznie infrastrukturę i bezpieczeństwo, mieszkańców wozić będą autobusy wahadłowe i linie elektrycznej kolejki jednoszynowej, a wszędzie będzie można dokonywać płatności bezgotówkowych.
https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2021-03-22/kair-przestanie-byc-stolica-egiptu-to-narodziny-nowego-panstwa/
https://www.tvp.info/53230725/lasy-panstwowe-wybrano-nowego-dyrektora-po-odejsciu-andrzeja-koniecznego-kim-jest-jozef-kubica
Jednak najciekawszą rzecz usłysząłem w tym tygodniu od jednego dostawcy, że jak teraz zamówię arkusze z aluminium ( w zasadzie stop bo samo aluminium do niczego się nie nadaje ).
To dostarczą mi je pod koniec tego roku.
Kanał Sueski przejezdny
pytanie czy te blachy na przedpłaty czy po dostawie płatne?
Stąd stara się znaczną część stopów glinu robić ze złomu, tkz wsadem też jest złom. I tak jakoś pula rośnie, a cena powinna spadać( i w zasadzie na przestrzeni lat spadła ) bo ciurkiem ciągle się troszkę też produkuje tego nowego. Kolejnym problemem jest, że dodatki stopowe raz dodane do aluminium są ciężkie do usunięcia. Więc dobrze z takiego złomu zrobić ten sam typ stopu.
To jest stan wiedzy sprzed ~15 lat. Bo aż tak temat mnie nie grzeje i wiem tylko *coś tam*.
Skoro większość robi się ze złomu, to co? Zabrakło złomu? ;-)
Zapewnił, że od tego czasu policja metropolitalna dokładnie rozważyła te wydarzenia. - Mam szczerą nadzieję, że dzisiejszy dzień będzie oznaczał początek odnowionej, trwałej relacji z parafią Chrystusa Króla w Balham, a także z całą polską społecznością - mówił Wadey.
I takie mam pytanie graniczne - jakiego wyznania byli działający bezprawnie policjanci?
BTW policja zrobiła aferę o nienoszenie maseczek... zanim weszła do kościoła, czyli nawet tego nie zobaczyła, o dokumentacji nie wspomnę.
A mimo to wstają te owieczki i wyłażą, depcząc sobie po piętach byle szybciej, byleby tych dwustu funciaków kary nie zapłacić. Ech.
oraz przeciwstawiać się uzbrojonemu policjantowi w Wielkiej Brytanii? i emigranci?
Aborcja też niesie za sobą potężne konsekwencje w fizjologii i psychice.
znam bardziej ezoteryczne osoby.
może ją po prostu boli?