@Brzost powiedział(a):
Nie.
Mówi żeby protestować godnie i nie dać się prowokować.
A jak protestuje godnie PAD?
Śle listy?
Chyba robi, co może. Bardzo się o niego boję. Widziałam, jak drżały mu ręce podczas ostatniego oświadczenia i zeszczuplał bardzo. Drogo go to kosztuje.
Nic dziwnego. Walczy właśnie o życie, jak najbardziej dosłownie.
Dobrze że choć teraz choć skuteczniej byłoby kilka lat wcześniej. Wtedy ten poprzedni prezydent też nie żył.
@Brzost powiedział(a):
Nie.
Mówi żeby protestować godnie i nie dać się prowokować.
A jak protestuje godnie PAD?
Śle listy?
Chyba robi, co może. Bardzo się o niego boję. Widziałam, jak drżały mu ręce podczas ostatniego oświadczenia i zeszczuplał bardzo. Drogo go to kosztuje.
@Cyrylica powiedział(a):
Oczywiście. Za rządów Tuska jeden prezydent już stracił życie.
W Waszyngtonie i Moskwie również siedzą ci sami ludzie.
Marcin Mastelerek w Polsat News: dlaczego siedmiu funkcjonariuszy w moim gabinecie zajmowało się dwoma parlamentarzystami? Dlaczego wychodząc uderzono Mariuszem Kamińskim o futrynę? Dlaczego kobiety popłakały się?
Ziobro podobno już po operacji raka krtani. Mój Śp. dziadek też to miał i do końca życia miał w gardle taką dziurę którą musiał zatykać jak chciał mówić. Obecnie już tego otworu podobno się nie robi, więc Zbyszka na szczęście to ominęło.
@AnnaE powiedział(a):
I bardzo dobrze.
Zdaję sobie sprawę, że cała misterna konstrukcja budowana przez PAD runęła, ale trudno. Niech się sądy duszą teraz we własnym sosie.
@AnnaE powiedział(a):
I bardzo dobrze.
Zdaję sobie sprawę, że cała misterna konstrukcja budowana przez PAD runęła, ale trudno. Niech się sądy duszą teraz we własnym sosie.
Rozumiem chęć ratowania życia MK, MW i jego własnego. Obawiam się jednak, że prawdziwa "zabawa" dopiero się zacznie.
Wielgucki na ćwierkaczu:
Za @AndrzejDuda
trudno nadążyć, ale z tego co rozumiem, on nie chce wydać drugiego aktu łaski na mocy art 136 konstytucji, ale wszczyna procedurę ułaskawienia na mocy 567 k.p.k. I ta procedura dotyczy tylko i wyłącznie prawomocnych wyroków. Czyli oprócz prawa łaski, mamy drugą procedurę ułaskawienia po prawomocnym wyroku. Ma to jakiś sens, w czasach bandyckich rządów i sądów, trzeba ratować ludzi, jak się da. Nie potępiam.
Edit:
Tyle tylko, że w tej procedurze, to @Adbodnar
musi wyrazić zgodę albo sąd.
@Staszek2 powiedział(a):
Wielgucki na ćwierkaczu:
Za @AndrzejDuda
trudno nadążyć, ale z tego co rozumiem, on nie chce wydać drugiego aktu łaski na mocy art 136 konstytucji, ale wszczyna procedurę ułaskawienia na mocy 567 k.p.k. I ta procedura dotyczy tylko i wyłącznie prawomocnych wyroków. Czyli oprócz prawa łaski, mamy drugą procedurę ułaskawienia po prawomocnym wyroku. Ma to jakiś sens, w czasach bandyckich rządów i sądów, trzeba ratować ludzi, jak się da. Nie potępiam.
Edit:
"Iran ukradł tankowiec amerykańskiej firmie. Stany Zjednoczone oświadczyły, że w odwecie zbombardują Jemen. Jemen grozi za to atakiem na Izrael. Iran grozi atakiem Iraku."
Kościół Święty w mądrości swojej takie oto czytania przewiduje na dzisiaj (1 Sm 8, 4-7. 10-22a):
"Sami będziecie narzekali na króla, którego sobie wybierzecie, ale Pan was wtedy nie wysłucha».
Odrzucił lud radę Samuela i wołał: «Nie, lecz król będzie nad nami, abyśmy byli jak wszystkie narody, aby nas sądził nasz król, aby nam przewodził i prowadził nasze wojny!»
Samuel wysłuchał wszystkich słów ludu i przekazał je do uszu Pana. A Pan rzekł do Samuela: «Wysłuchaj ich głosu i ustanów im króla!»"
oraz Ps 89 (88):
"Błogosławiony lud, który umie się cieszyć
i chodzi, Panie, w blasku Twojej obecności."
Można pewne podobieństwa do współczesności dostrzec.
Z aktualności o darmowych produktach gugla. Translate coś jakość obniżył od tygodnia. Hmm? YT informuje, że: Chcesz mnie bez reklam? Kup premium, kup. Blokowanie reklam jest nielegalne! - To jest siła perswazji. Rozglądam się czy po mnie jadą. Po co tak naciskają? Starczy się wylogować, zalogować znowu i jest luz na kilka tygodni z upomnieniami.
@MiejSen powiedział(a):
Z aktualności o darmowych produktach gugla. Translate coś jakość obniżył od tygodnia. Hmm? YT informuje, że: Chcesz mnie bez reklam? Kup premium, kup. Blokowanie reklam jest nielegalne! - To jest siła perswazji. Rozglądam się czy po mnie jadą. Po co tak naciskają? Starczy się wylogować, zalogować znowu i jest luz na kilka tygodni z upomnieniami.
Polecam Youtube Premium Family, 39 PLN bodajże i 5 osób ma święty spokój, nie ma reklam, są dodatkowe ficzersy takie jak wygodne plejlisty do tworzenia na szybko, no i z Premium mimo że nie oglądasz żadnych reklam to twórcy których programy oglądasz dostają jakiś hajs od youtube.
@MiejSen powiedział(a):
Polecam Youtube Premium Family, 39 PLN bodajże i 5 osób ma święty spokój, nie ma reklam, są dodatkowe ficzersy takie jak wygodne plejlisty do tworzenia na szybko, no i z Premium mimo że nie oglądasz żadnych reklam to twórcy których programy oglądasz dostają jakiś hajs od youtube.
Rozważam od czasu jakiegoś, ale poczekam jeszcze chwilę. Zobaczymy czy się ugną i skasują kanał TV Republika.
@ms.wygnaniec powiedział(a):
1. Nie cieszymy się.
2. Despekt nie tylko wobec Metropolity Krakowskiego, ale i całego Epidiaskopu, bo wzmiankowany na drugą kadencję wybran nie został, co pokazuje jego 'popularność' , a teraz trafi z rozdzielnika.
3. Zdalne zarządzanie diecezją (taka odmiana management by helicopter) się słabo sprawdza, w ocenie zawistnego, lokalnego kleru diecezjalnego.
4. Co do reszty, to pytanie, kto będzie jeszcze żył za rok pozostaje złośliwie otwarte.
Jam tylko zasięgał języka, więc nic mojego w uwagach.
@MiejSen powiedział(a):
@kulawy_greg powiedział(a):
ja korzystam z ublock origin, odkąd zaczęli upominać za adblocka....
Mam ublock od zawsze na kompie i za niego upominają, ale tak jak napisałem wystarczy się wylogować i pani przedszkolanka idzie dalej z kontrolą, o nas zapomina, a jak się zalogujemy, to już jej nie ma i wraca dopiero po miesiącu. Na telefonie mam adblocka i przez niego korzystam z neta, ale do odtwarzania yt mam taką aplikację ymusic.io. Polecam! Działa na androidzie, choć nie ma jej w sklepach gugla i android przy instalowaniu może informować, że jest z nieznanego źródła i ble ble. Pozwala słuchać w tle i bez reklam, choć nie pozwala obrazu oglądać, co mi odpowiada.
Komentarz
Dobrze że choć teraz choć skuteczniej byłoby kilka lat wcześniej. Wtedy ten poprzedni prezydent też nie żył.
W Waszyngtonie i Moskwie również siedzą ci sami ludzie.
Szef @BBN_PL @JacekSiewiera w @tvn24 : z punktu widzenia formalnego, zatrzymanie w Pałacu Prezydenckim Panów @WasikMaciej i @Kaminski_M_ nie budzi zastrzeżeń.
Dziwny gość. Przecież to zdanie stoi w oczywistej sprzeczności z wcześniejszymi słowami PAD o tym, że MK/MW są posłami.
Marcin Mastelerek w Polsat News: dlaczego siedmiu funkcjonariuszy w moim gabinecie zajmowało się dwoma parlamentarzystami? Dlaczego wychodząc uderzono Mariuszem Kamińskim o futrynę? Dlaczego kobiety popłakały się?
Nie doceniasz rozsądku wielu ludzi.
Kolejny kret. Ale to resortowiec. Nie chcial Dudus opcji zero i ma
Podobno barierki wróciły pod sejm. Szybko poszło
__
Edit:
Ziobro podobno już po operacji raka krtani. Mój Śp. dziadek też to miał i do końca życia miał w gardle taką dziurę którą musiał zatykać jak chciał mówić. Obecnie już tego otworu podobno się nie robi, więc Zbyszka na szczęście to ominęło.
Jacek Kaczmarski też tak miał.
Nie wiem, czy Forumkowicze zauważyli:
https://motoryzacja.interia.pl/wiadomosci/news-zaskakujacy-zwrot-w-sprawie-sct-w-krakowie-jest-wyrok-sadu,nId,7262884
Prezydent wszczyna postępowanie ułaskawieniowe.
https://niezalezna.pl/polityka/prezydent-wszczynam-postepowanie-ulaskawieniowe-wobec-kaminskiego-i-wasika/508754
I bardzo dobrze.
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
Teraz dopiero się zacznie.
Rozumiem chęć ratowania życia MK, MW i jego własnego. Obawiam się jednak, że prawdziwa "zabawa" dopiero się zacznie.
Wielgucki na ćwierkaczu:
Za @AndrzejDuda
Edit:
Definicja kompromisu zatem.
Czekamy.
Oberpedał zapinacz biedronia wiceministra Śmishek już się podkłada atakując prezia za podwójne ułaskawienie.
bo wybrali Niemcy bo Niemcy mają "większy potencjał". Tylko nie zauważyli, co Niemcy z tym "większym potencjałem" robią.
"Iran ukradł tankowiec amerykańskiej firmie. Stany Zjednoczone oświadczyły, że w odwecie zbombardują Jemen. Jemen grozi za to atakiem na Izrael. Iran grozi atakiem Iraku."
A to wszystko Rosja.
Kościół Święty w mądrości swojej takie oto czytania przewiduje na dzisiaj (1 Sm 8, 4-7. 10-22a):
"Sami będziecie narzekali na króla, którego sobie wybierzecie, ale Pan was wtedy nie wysłucha».
Odrzucił lud radę Samuela i wołał: «Nie, lecz król będzie nad nami, abyśmy byli jak wszystkie narody, aby nas sądził nasz król, aby nam przewodził i prowadził nasze wojny!»
Samuel wysłuchał wszystkich słów ludu i przekazał je do uszu Pana. A Pan rzekł do Samuela: «Wysłuchaj ich głosu i ustanów im króla!»"
oraz Ps 89 (88):
"Błogosławiony lud, który umie się cieszyć
i chodzi, Panie, w blasku Twojej obecności."
Można pewne podobieństwa do współczesności dostrzec.
Coś pan, do tłomaczenie stosować Googla? Niecodzienne!
Tylko deepl.com
Rozważam od czasu jakiegoś, ale poczekam jeszcze chwilę. Zobaczymy czy się ugną i skasują kanał TV Republika.
+1
Dużo bardziej
Tez korzystam.
ja korzystam z ublock origin, odkąd zaczęli upominać za adblocka....
Niemal mi jej szkoda
Mam ublock od zawsze na kompie i za niego upominają, ale tak jak napisałem wystarczy się wylogować i pani przedszkolanka idzie dalej z kontrolą, o nas zapomina, a jak się zalogujemy, to już jej nie ma i wraca dopiero po miesiącu. Na telefonie mam adblocka i przez niego korzystam z neta, ale do odtwarzania yt mam taką aplikację ymusic.io. Polecam! Działa na androidzie, choć nie ma jej w sklepach gugla i android przy instalowaniu może informować, że jest z nieznanego źródła i ble ble. Pozwala słuchać w tle i bez reklam, choć nie pozwala obrazu oglądać, co mi odpowiada.
a jaką odpowiedź dostała?