Ciach salceson? Z jednej strony - zgoda. Z drugiej... Apostołowie z widmem faszystowskiego weganizmu nie musieli się zmagać. Kiedyś wystarczyła woda święcona, modlitwa i krucyfiks. Nowe czasy, nowe wyzwania, nowe narzędzia walki... Także ja, bynajmniej, użycia tego salcesonu, zwłaszcza białego, tak bym w czambuł nie potępiał.
Ciach salceson? Z jednej strony - zgoda. Z drugiej... Apostołowie z widmem faszystowskiego weganizmu nie musieli się zmagać. Kiedyś wystarczyła woda święcona, modlitwa i krucyfiks. Nowe czasy, nowe wyzwania, nowe narzędzia walki... Także ja, bynajmniej, użycia tego salcesonu, zwłaszcza białego, tak bym w czambuł nie potępiał.
Egzemplifikacja skuteczności:
"Mamy w nowicjacie, gdzie pracuję, dwadzieścia parę świnek, co jakiś czas bijemy jedną świnkę dla siebie na mięso i akurat była świeżo zrobiona kiełbasa. Więc mówię do księdza, który się ze mną modlił: 'Mamy trochę swojskiej kiełbaski, przynieś i poczęstujemy te duszki'(...) Duchy zaczęły krzyczeć: "Nie, nie waż się przynosić kiełbasy" i mówią do tego księdza: "Bądź człowiekiem, nie idź po tą kiełbasę". Wtedy mi przyszło do głowy, że jest coś lepszego, niż kiełbasa i mówię: "Salceson przynieś". Przyniósł ten salceson. Trzymam figurkę Matki Bożej z Guadalupe i powiedziałem: "Pod rozkazami Matki Najświętszej macie jeść ten salceson". Zaczęły jeść, w końcu rzekły: "Nie wytrzymamy tego" i wyszły."
W połączeniu z zatrzymanymi 2 miesiące temu żołnierzami za strzały ostrzegawcze... no zobaczymy jak to zadziała na elektorat. Pytanie dlaczego akurat Onet to opublikował jest bardzo zasadne.
A konkretnie Macierewicz, gen. Skrzypczak dał głos. Czy był kiedyś watęk na temat Nangar Khel?
@Przemko powiedział(a):
"Żołnierz zraniony przy białoruskiej granicy nożem jest w stanie śmierci klinicznej - dowiedział się nieoficjalnie reporter RMF FM."
Bądź Wola Twoja.
Dziś rano powiedziałem małżonce, że żołnierz oficjalnie w ciężkim stanie, pewnie jest na skraju śmierci i będzie utrzymywany przy życiu do wyborów. Kim oni są.
toż to wspólna inisjativa masonów Bogusławskiego i Elsnera, katolika i Prusaka z Grodkowa niedaleko Nysy (Neisse, księstwo biskupa wrocławskiego) to towarzysztwo mużyczne
Giewałt!
może jaki protest? Song?
mogę podjechać do Warszawy, poprotestować, mam niejakie doświadczenie , przejść się do muzeja ( je coś ciekawego tera ?) a i piwko wychylić za zdrowie Szanownych
Komentarz
Róża Maria Barbara Gräfin von Thun und Hohenstein
Tak wysoko psy skaczą, kiedy to słyszą!
Jednak staropolski zwyczaj, ażeby nie przyjmować orderów od obcych moczarstw nie był nietrafnem.
Ale czy Austria jest dla Róży Marii Barbary Gräfini von Thun und Hohenstein obcym moczarstwem?
Ja bym złapał kij za inny koniec i skupił się na innym staropolskim zwyczaju, ażeby do sejmu i sejmików nie głosować na obcych. Na króla można.
Też bym jednak wolał krura-Piasta.
Ale jurgielt też był staropolskim zwyczajem niestetżyż.
Prześladowany duchowny jest jeszcze bardziej prześladowany. Ciekawe czy w areszcie ma chociaż dostęp do salcesonu...
https://wiadomosci.wp.pl/sprawa-funduszu-sprawiedliwosci-kolejne-zarzuty-dla-michala-o-7035244214979264a
mieszają i uwiarygadniają się. Bez takich artykułów prawi nie zaglądaliby tam wcale.
Ciach? Moim zdaniem przegiął.
Polska również stosowałą tę metodę obdarowywania
stemże ordery owe ze złota i drogich Kamieni wykonane były
Ciach.
Egzemplifikacja skuteczności:
"Mamy w nowicjacie, gdzie pracuję, dwadzieścia parę świnek, co jakiś czas bijemy jedną świnkę dla siebie na mięso i akurat była świeżo zrobiona kiełbasa. Więc mówię do księdza, który się ze mną modlił: 'Mamy trochę swojskiej kiełbaski, przynieś i poczęstujemy te duszki'(...) Duchy zaczęły krzyczeć: "Nie, nie waż się przynosić kiełbasy" i mówią do tego księdza: "Bądź człowiekiem, nie idź po tą kiełbasę". Wtedy mi przyszło do głowy, że jest coś lepszego, niż kiełbasa i mówię: "Salceson przynieś". Przyniósł ten salceson. Trzymam figurkę Matki Bożej z Guadalupe i powiedziałem: "Pod rozkazami Matki Najświętszej macie jeść ten salceson". Zaczęły jeść, w końcu rzekły: "Nie wytrzymamy tego" i wyszły."
Coś jest na rzeczy...
"Żołnierz zraniony przy białoruskiej granicy nożem jest w stanie śmierci klinicznej - dowiedział się nieoficjalnie reporter RMF FM."
Bądź Wola Twoja.
A w marcu żołnierze, którzy oddali strzały ostrzegawcze na granicy zostali aresztowani przez Żandarmerię...
Winny PiS
W połączeniu z zatrzymanymi 2 miesiące temu żołnierzami za strzały ostrzegawcze... no zobaczymy jak to zadziała na elektorat. Pytanie dlaczego akurat Onet to opublikował jest bardzo zasadne.
To jest efekt wyborów...
Oczywiście, a w szczególności wejścia bodnarowców do organów sądowniczych z zamiarem "przeczołgania" polskich przygranicznych służb mundurowych
A konkretnie Macierewicz, gen. Skrzypczak dał głos. Czy był kiedyś watęk na temat Nangar Khel?
Dziś rano powiedziałem małżonce, że żołnierz oficjalnie w ciężkim stanie, pewnie jest na skraju śmierci i będzie utrzymywany przy życiu do wyborów. Kim oni są.
Syn mi pisał właśnie że żołnierz zraniony zmarł właśnie.
Prawda to?
Tak
media podają już
To ma sens.
https://x.com/ZdzKrasnodebski/status/1798664529586602230
Taki jest niewątpliwie niemiecki interes. Ale poza interesem bracia Niemcy mają też naturę...
Tuskowcy i Bodnarowcy zachowują się tak, jakby wręcz chcieli sprowokować nadgraniczne krwawe zajścia.
Nieudolność czy może plan zwrócenia się o bratnią pomoc EuroGrenzschutzów uzasadniającą dziejową konieczność powołania Unijnych Sił Zbrojnych?
Tak, a co?
toż to wspólna inisjativa masonów Bogusławskiego i Elsnera, katolika i Prusaka z Grodkowa niedaleko Nysy (Neisse, księstwo biskupa wrocławskiego) to towarzysztwo mużyczne
Giewałt!
może jaki protest? Song?
mogę podjechać do Warszawy, poprotestować, mam niejakie doświadczenie , przejść się do muzeja ( je coś ciekawego tera ?) a i piwko wychylić za zdrowie Szanownych
Do południa frekwencja w wyborach do PE = 11%
Żadnych przesłuchów z bazarku?