Skip to content

Szydło, ksiądz Szydło.

189101113

Komentarz

• ...tak czy owak, nie ma x. Szydło, wina Zaleskiego?
  • Nie "tak czy owak".
  • ...nie ma już x. Szydło, wina Zaleskiego?
  • trep napisal(a):
    Nie "tak czy owak".
    Trudno wzrastać w pokorze, kiedy wiatr wieje na młodą sadzonkę.
    Los kiedyś pisał o episkopacie i o dorataniu do zadań
  • Parę dni temu gdzieś przeczytałem, że pan Tymoteusz Szydło zmienił nazwicho na panieńskie matki i pracuje w firmie, w której udziały ma O'bajtek. No i że Bełatka załatwiła mu robotę. Imię, po frajersku, zostawił niezmienione więc ta arcyprzebiegła intryga została wykryta przez leworucyjnie czujne merdia.
    Jak już żeśta odkopali wątek to mata bo lewe internaty szaleją.
    Tu akurat Radio Klozet, sorry.
    https://wiadomosci.radiozet.pl/Polska/Polityka/Tymoteusz-Szydlo-pracuje-u-Daniela-Obajtka.-Syn-Beaty-Szydlo-sprzedaje-folie

👣

🐾
    🐾

• I alleluja!
    Żyje z pracy, a nie z grantów.
  • christoph napisal(a):
    I alleluja!
    +1
  • Filioquist napisal(a):
    ...tak czy owak, nie ma x. Szydło, wina Zaleskiego?
    Strasznie kolega ochoczy do osądzania bliźnich.
  • Filioquist napisal(a):
    ...nie ma już x. Szydło, wina Zaleskiego?
    Być może, bo przyłączył się do polowania.
  • Mania napisal(a):
    Filioquist napisal(a):
    ...nie ma już x. Szydło, wina Zaleskiego?
    Być może, bo przyłączył się do polowania.
    +1
    czyli współwina.
  • los napisal(a):
    Filioquist napisal(a):
    +
  • Mamy w pamięci Mieroslawic, mamy Smolensk, mamy wypadek Premier Szydło, prawda, Kolego Filioquist?
    Otóż kierowca auta Pani Premier to mistrz.

Gdyby nie on i Opatrzność, mielibyśmy kolekny błąd pilotów
  • Zaleskiemu zależy na dobru Kościoła. Mniej więcej tak mocno, jak koledze z redakcji, Sekielskiemu.
  • edytowano March 2021
    los napisal(a):
    Filioquist napisal(a):
    ...wcale

...inni tutaj orzekają winę
  • Michał5 napisal(a):
    Mamy w pamięci Mieroslawic, mamy Smolensk, mamy wypadek Premier Szydło, prawda, Kolego Filioquist?

...nie porównujmy może jednak
  • ...szczerze - nawet nie pamiętam co to za pseudoafera z "wypadkiem auta premier Szydło"
  • Filioquist napisal(a):
    ...szczerze - nawet nie pamiętam co to za pseudoafera z "wypadkiem auta premier Szydło"
    a to szkoda...
  • Filioquist napisal(a):
    Michał5 napisal(a):
    Mamy w pamięci Mieroslawic, mamy Smolensk, mamy wypadek Premier Szydło, prawda, Kolego Filioquist?

Dlaczego?
    Wypadki rzadzących w europejskich krajach to normalka?
    Orzekanie o winie, przez media to norma?
    Sugerowanie naduzyć władzy , buty i arogancji, pijaństwa i mobingu to także zwykła rzecz w cywilizowanych państwach?
  • Michał5 napisal(a):
    Filioquist napisal(a):
    ...szczerze - nawet nie pamiętam co to za pseudoafera z "wypadkiem auta premier Szydło"
    a to szkoda...
    ...tym się podniecają media antyrządowe? Ja ich nie śledzę
  • Michał5 napisal(a):
    Filioquist napisal(a):
    Michał5 napisal(a):

Dlaczego?
    Wypadki rzadzących w europejskich krajach to normalka?
    Orzekanie o winie, przez media to norma?
    Sugerowanie naduzyć władzy , buty i arogancji, pijaństwa i mobingu to także zwykła rzecz w cywilizowanych państwach?

sugerowanie a zabijanie to jednak dwie różne sprawy
  • Beata Szydło miała poważny, groźny wypadek.
    Nieprzecietne umiejętności kierowcy ocaliły im zycie
  • ...ok, szacun!

...ale ten fiacik na pancerne Audi A8L Security to jednak nie był zamach?
  • Nie wiem, Panie Kolego.
    Sprawa w dużej częsci była niejawna.
  • MarianoX napisal(a):
    Kolega Rzchanym sprawia wrażenie jakby egzystował w jakiejś odrealnionej bańce
    uhrr napisal(a):
    romeck napisal(a):
    Jednak "włożenie" w mszę prymicyjną nawet ks. Rydzyka... Plus wierchuszka polityków.
    Zgadzam sie z tym.
    Ale jeszcze wiekszy niesmak budzi we mnie drugi...a przepraszam, pierwszy, bo ten pierwszy pierwszy byl podobno nieważny, slub koscielny Kurskiego i caly cyrk z tym zwiazany

Od "tamtych" nie wymagamy niczego, od "naszych" natomiast - stuprocentowej doskonałości. Gdy zaś nie spełnią tych niebotycznych standardów ze stosownym prychnięciem ogłaszamy, że tknięci "świętym" oburzeniem zostajemy w domu w dniu wyborów.

Tamci i ich mocodawcy się cieszą, że po raz 153-ci połknęliśmy przynętę jak ostatni naiwni.

Mógłbym zapytać, co mam wspólnego z powyższymi cytatami? ;)
  • Rzchanym napisal(a):

Kolego Rzchanym, sądzę ze to tak na wszelki wypadek. Nie wiadomo co se tam kolega mysli.. :D

• Chusteczkę do monitora poproszę
    :D

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
    Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia

• Rzchanym napisal(a):
    MarianoX napisal(a):
    Kolega Rzchanym sprawia wrażenie jakby
    Przepraszam, oczywiście nie ma Kolega nic z nimi wspólnego. To pozostałość starego wpisu, którego wówczas nie opublikowałem uznawszy jego pochopność i niesluszność.

• Od "tamtych" nie wymagamy niczego, od "naszych" natomiast - stuprocentowej doskonałości. Gdy zaś nie spełnią tych niebotycznych standardów ze stosownym prychnięciem ogłaszamy, że tknięci "świętym" oburzeniem zostajemy w domu w dniu wyborów.
    Jakoś mi tak trochę wydaje się podobnie z namaszczonymi wypowiedziami tzw. otwartych katolików że nie można zwracać uwagi paniom rzucającym czym popadnie w kościoły albo drącym się że aborcja jest O.K. bo można je przecież urazić, a tak nie wolno.
    Oczywiście to innego typu sprawa, ale takie zatykanie ust bo "nasi" też nie jest O.K.

I nie mówimy o wymaganiu stuprocentowej doskonałości, u licha.

Z całym szacunkiem, w przypadku byłego x. Szydło to chyba dużą część winy należałoby przypisać ojcom duchownym z seminarium, którzy nie rozeznali że kandydat raczej się nie nadaje / nie dojrzał do kapłaństwa.
    Rezygnacja po niecałych dwóch latach, prawie po roku? Bo był ostrzał medialny albo go źle traktowali przełożeni? No błagam. To dziecię malutkie było, że nie wiedziało jaka jest atmosfera i co się może dziać?

A wcześniej rzeczywiście zrobiono medialne widowisko z całej jego drogi życiowej, zwłaszcza z prymicji.

I tak, niezależnie od poglądów tzw. zwykli ludzie mogą się czuć nieco zgorszeni, albo po prostu zmartwieni - bo każde odejście z kapłaństwa powinno martwić katolika.
  • romeck napisal(a):romeck: jak dla mnie Ormianin stał się częścią nagonki.
    Isakowicz to taki nie do końca Ormianiec...

• Brzost napisal(a):
    christoph napisal(a):
    I alleluja!
    +1
    Misiewicz się pozbierał, nawet po pół roku w pierdlu. Trzepie kasę, sam wygląd zewnętrzny mówi wiele o metamorfozie.

Proszę sobie wyobrazić, jak katabasy (szczególnie pedały z kurii, kanclerze i inne takie szuje) mogły traktować x. Szydło. Podejrzewam, że wyzwiska kryminalistów w więzieniu wobec Misiewicza to pikuś przy tym znęcaniu się.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.