Skip to content

A moje dziecko powiedziało...

1202122232426»

Komentarz

• Syn2 wspomina historię sprzed 8 lat (teraz ma 16):

Ja i Ł(syn1) z kolegą D. paliliśmy papierosy w krzakach....
    No i ... ? - siem pytam
    Ł. mi mówi "zaciąg się, no zaciąąąg się...!"
    Ja : "ale jak?!???"
    Ł: "nie wiem......ale ... zaciąg się... "
    ....

Bossssze jakie te dzieci były gupie....

• Kolega mojego Brata w podstawówce twierdził (mając 10 lat): "W pierwszej klasie paliłem bardzo dużo, w drugiej trochę mniej, a w trzeciej... rzuciłem palenie!"

• Z teras w zasadzie.

Córka podzieliła jakiś czas temu wszystkich czekoladkami. Ja swoją zostawiłem na później, do kawy. Rano, jak zawsze, zrobiłem sobie i żonie kawę i sobie przypomniałem o tej czekoladce. Paczę ci ja a tam odbite małe zęby i brakuje dosłownie kawałeczek polewy. Zaczynam się głośno zastanawiać jaka to "mysza" dobrała się do mojej porcji i z ukosa zerkam na córkę która mi mówi "to nie ja tata, zresztą kawowe mi nie smakują...."
    Takżetak....

• W nawiązaniu do odnalezionego wątku o bicium dzieciorum (jakoś tak), czy nie wystarczyło badawcze spojrzenie taty?
    😁

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
    Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia

• 11 latka bawi się z 8 latką w szkołę, 8 latka zaczyna się nudzić i wygłupiać, na co zezłoszczona 11 latka: Zachowujesz się jak jakiś małolat!

:D:D:D

• córka wychodzi z kąpieli i mi mówi

• wiesz, nie mogłabym byc murzynem...
    • murzynem? - siem pytam - dlaczego murzynem?
    • bo bym była baaardzo brzydka....
    • aha... , no.... - zamilczam temat.....
    • najładniejsi są kremowi! - podkreśla po chwili... - brązowi nie są - mówi już sama do siebie...
  • Tak powiedziała. Nawrocika.

• Gnój powiedział(a): Ale fajnie się udało wszystko załatwić. Z tą Komunią, z przyjęciem. I jeszcze zdążyliśmy na wybory.

Wybory w niedziele to jakaś postkomunistyczna patologia, nie wiem czy nawet nie grzech.
    Zmieńta to!

👣

🐾
    🐾

• Jeszcze jest psalm 33 śpiewany gdzieś w październiku, właśnie w niedzielę wyborczą: "On miłuje prawo i sprawiedliwość".

• edytowano 23 May

W czytaniach kościelnych wielokrotnie powtarza się fraza o nawracaniu się. Jest to jawna aluzja do określonego kandydata

• @trep powiedział(a):
    Jeszcze jest psalm 33 śpiewany gdzieś w październiku, właśnie w niedzielę wyborczą: "On miłuje prawo i sprawiedliwość".

Jest jeszcze mocniejsza fraza w Psalmie 99 "Prawo i sprawwiedliwość podstawą Jego tronu"

• @Brzost powiedział(a):

@trep powiedział(a):
    Jeszcze jest psalm 33 śpiewany gdzieś w październiku, właśnie w niedzielę wyborczą: "On miłuje prawo i sprawiedliwość".

Jest jeszcze mocniejsza fraza w Psalmie 99 "Prawo i sprawwiedliwość podstawą Jego tronu"

Była nawet jakaś interpelacja poselska, że kler specjalnie to mówił w niedzielę wyborczą, żeby judzić p-ko demokracji.

• Pamiętam jak przez gmłę jak na rebe ktoś klarował, że właśnie z ww. powodów nazwa partii jest bluźniercza.

• edytowano 23 May

@trep powiedział(a):
    Pamiętam jak przez gmłę jak na rebe ktoś klarował, że właśnie z ww. powodów nazwa partii jest bluźniercza.

Stawiam za wyznawców Jedynego Prawowitego Króla Polski i Cara Wszechrusi w Jednym dla niepoznaki robiących za tradycjonalistów.

• @MarianoX powiedział(a):

@trep powiedział(a):
    Pamiętam jak przez gmłę jak na rebe ktoś klarował, że właśnie z ww. powodów nazwa partii jest bluźniercza.

Stawiam za wyznawców Jedynego Prawowitego Króla Polski i Cara Wszechrusi w Jednym dla niepoznaki robiących za tradycjonalistów.

Chyba to był jakiś normals, ale głowy nie dam.

• @Brzost powiedział(a):
    Lewica już nieraz podnosiła żeby to zmienić bo "ludzie idą do kościoła a tam reakcyjny kler ich instruuje na kogo mają głosować!" Szczytem było oburzenie że któreś wybory (chyba w 2005) zbiegły się z czytaniem z Izajasza o tym że lud Boży "nawróci się ku prawu i sprawiedliwości" Krzyczano że to celowa robota i złamanie ciszy wyborczej ;-)

Argumenty lewicy "od złego pochodzą".
    Mnie chodzi tylko o to, żeby "dzień święty święcić".

👣

🐾
    🐾

• Córka Zuza (21l.)

Rysuje portret na zlecenie. Piłkarz w dresie Pogoni Siedlce- chłopak koleżanki. Przechodząc spoglądam jej przez ramie i komentuję ze znawstwem:
    "Może ta szata za bardzo się wybija..."
    Idę dalej i w drzwiach słyszę jak mruczy pod nosem:

"Szata... Jaka szata?... błaźnie..."

• 21 l. Szoczek.

• @dyzio powiedział(a):
    Córka Zuza (21l.)

Rysuje portret na zlecenie. Piłkarz w dresie Pogoni Siedlce- chłopak koleżanki. Przechodząc spoglądam jej przez ramie i komentuję ze znawstwem:
    "Może ta szata za bardzo się wybija..."
    Idę dalej i w drzwiach słyszę jak mruczy pod nosem:

"Szata... Jaka szata?... błaźnie..."

Taa pamiętam kolegi dylematy wychowawcze. Mój ś.p. Tata miał takie same. Jak to opisał Górski, w jednym ze skeczy z serii Tata i Mariusz:
    "Ponoszę konsekwencje tego, że wychowałem dzieci na swój obraz i podobieństwo".

• @Mania powiedział(a):

@trep powiedział(a):
    Wrzucam na krótko. Niedługo usunę. Wnuś był najmłodszym strzelcem w historii strzelnicy. Pani instruktorka była mocno zdziwiona, że wnuś trafia w tarczę. Sąsiedzi widząc go od razu zaczęli gadać, że muszą swoich przyprowadzić.

W każdym razie ja jestem dziadkiem na odległość, więc dbam o to, by gdy mnie nawiedza, spędzał czas w sposób atrakcyjny i by było to dlań z jakimś pożytkiem, żeby uczył się czegoś nowego, żeby były to rzeczy "dorosłe".

Warto byłoby nauczyć go tego i owego o komunistach.

Dzisiaj:

-- Tataaa, a Y X dziś powiedział do Z, e widzisz i Nawrocki wygrał. A ja mu jeszcze powiedziałem, ze zamieszka w pałacyku, a Trzaskowski ucieknie do Berlina.

Pierwsza klasa podstawówki, przypominam.

• wczora
    jeden z hierarchów
    jak dziecko

Pan Jezus ukochał nasz Naród bardzi, z Niemiec przeniósł się do nieba w już w czwartek, a u nas został do niedzieli

a tu chodzi o jeden dzień pracy więcy

• @trep powiedział(a):
    Wnusia przystąpiła w minioną niedzielę do Pierwszej Komunii Świętej.

Bohaterowie dramatu:

Siostra babki macierzystej, z gachem - Pomorze Zach.

Gnój.

Wnuczek.

Wnuczka.

Gach: A, puszczę sobie TVP info, zobaczę co tam gadają.

Gnój: Ale fajnie się udało wszystko załatwić. Z tą Komunią, z przyjęciem. I jeszcze zdążyliśmy na wybory.

Wnuk: A na kogo głosiowaliście?

Gnój: Na Karolka.

Gach siostry babki macierzystej: :-/

Wnuk: A dziadkowie na kogo głosiowali.

Wnuczka: Na kogo mieli głosiować jak mają Nawrocika na płocie?

Kurtyna.

Mój cioteczny brat (ur. w 1957 roku) nazywał Chruszczowa Chruścikiem.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.