Skip to content

WYBORY 2023

1596061626365»

Komentarz

• No i wyniku demokratycznych wyborów, premierem został człowiek, którego nie chciała zdecydowana większość Polaków, a nie ufa mu prawie 50%.
    Zaiste ciekawy123 wynik i rezultat.

• edytowano December 2023

Chciała chciała, jakby naprawdę nie chcieli to by PiS zdobyło większość koalicyjną. Wyborcy Konfederacji, PSL, Lewicy, Hujowni wolą Donalda Tuska od kogokolwiek z PiS.

• "Nic ich nie łączy poza pragnieniem naszej zagłady"

• (Gdzie jest wątek "kim jest tusk"?)

• @JORGE powiedział(a):
    Chciała chciała, jakby naprawdę nie chcieli to by PiS zdobyło większość koalicyjną. Wyborcy Konfederacji, PSL, Lewicy, Hujowni wolą Donalda Tuska od kogokolwiek z PiS.

Faktycznie od 'kogokolwiek' z PiS wolą Tuska, ale to nie oznacza, że on jest ich wyborem, gdyby tak było, to PO by miało konstytucyjną większość.

• Jest ich wyborem. Samodzielności mają tyle, by zajumać długopis.

Swoją drogą ta polska dusza niewolnicza jest interesująca socjologicznie.

• @ms.wygnaniec powiedział(a):
    No i wyniku demokratycznych wyborów, premierem został człowiek, którego nie chciała zdecydowana większość Polaków, a nie ufa mu prawie 50%.

Alternatywą były rządy PiS, których tym bardziej nie chciało >50%.

• @Szturmowiec.Rzplitej powiedział(a):

@ms.wygnaniec powiedział(a):
    No i wyniku demokratycznych wyborów, premierem został człowiek, którego nie chciała zdecydowana większość Polaków, a nie ufa mu prawie 50%.

Alternatywą były rządy PiS, których tym bardziej nie chciało >50%.

Tego nie kwestionuję.

• Czy Pan Prezydent mógłby odmówić zaprzysiężenia Tuska? Albo opóźnić o 4 lata;)?

• Straszne podejrzenie na kolegę padło - że jest AtaNazim. Będziemy obserwować.

• @Dziki powiedział(a):
    Czy Pan Prezydent mógłby odmówić zaprzysiężenia Tuska? Albo opóźnić o 4 lata;)?

Nie. Akcja z emejlami jest niepoważna

• @Smok_Eustachy powiedział(a):

@Dziki powiedział(a):
    Czy Pan Prezydent mógłby odmówić zaprzysiężenia Tuska? Albo opóźnić o 4 lata;)?

Nie. Akcja z emejlami jest niepoważna

To jest jakaś akcja?

• Wracam tu, bo
    https://wiadomosci.wp.pl/68-czlonkow-komisji-z-zarzutami-nierzetelne-liczenie-glosow-w-wyborach-prezydenckich-7326080761010272a
    Niektórzy się przyznali, że popełnili "błąd", niektórzy nie, ale ja akurat jestem bardzo ciekawa podsumowania, ile i na czyją korzyść te "pomyłki" zostały popełnione. Na ten temat w artykule zero informacji.
    I nie wiem, gdzie można ją zdobyć.

• po ostatnich wyborach oprotestowałam działanie komisji. Pociągnęłam przez parę kolejnych pism do uzyskania satysfakcji - przyznano mi rację i sprawdziłam ile pieniędzy dostają członkowie komisji i odstąpiłam od dalszych kroków - ci ludzie dostają mniej niż minimalna krajowa (dieta 350 za pracę od 7.00 do średnio założyłam 24.00 daje 20.60 zł za godzinę). Domaganie się od nich czegokolwiek jest jak znęcanie się nad sprzątaczką.

• Ale ja nie o wymaganiach wobec członków komisji pisałam.
    Mnie interesują wyłącznie dane liczbowe - jakiego rodzaju były błędne dane. Dokładniej ile było głosów odebranych Trzaskowskiemu, a ile Nawrockiemu. A w zasadzie tylko jak wyglądała różnica w końcowym podsumowaniu.
    Może od razu dodam, że potrzebne mi są twarde dane dla znajomych, których nic innego nie przekona, wszak "wybory zostały sfałszowane!!!". Żadne mówienie, że 68 osób, to nielicząca się kropla w morzu...
    Ja to wiem, Ty to wiesz, pewnie każdy forumkowicz to wie, ale beton w rodzaju Bolęsy musi poznać konkrety po ponownym przeliczeniu głosów.
    Chociaż pewnie i tak nadal będzie wiedział lepiej ;)

• @KazioToJa powiedział(a):
    po ostatnich wyborach oprotestowałam działanie komisji. Pociągnęłam przez parę kolejnych pism do uzyskania satysfakcji - przyznano mi rację i sprawdziłam ile pieniędzy dostają członkowie komisji i odstąpiłam od dalszych kroków - ci ludzie dostają mniej niż minimalna krajowa (dieta 350 za pracę od 7.00 do średnio założyłam 24.00 daje 20.60 zł za godzinę). Domaganie się od nich czegokolwiek jest jak znęcanie się nad sprzątaczką.

A z takim wnioskiem nie zgadzam się absolutnie.
    To praca dla chętnych.
    Członkowie komisji pracują:
    1. na własne życzenie
    2. za uzgodnioną wcześniej stawkę
    3. nie cały dzień, tylko na dwie zmiany
    4. i wiedzą, że mają bardzo odpowiedzialne zadanie do wykonania
    Nie porównujmy ich pracy do sprzątania.
    Mamy pełne prawo wymagać od nich rzetelnego wykonania podjętego zobowiązania, nawet gdyby była to praca na zasadzie wolontariatu. W myśl zasady - nie nadajesz się, to się nie podejmuj! Nikt cię nie tylko nie zmusza, ale nawet nie oczekuje, że się zgłosisz.

Ps. Moja córka była przewodniczącą komisji wyborczej; od niej znam szczegóły, o których zresztą już kiedyś pisałam.

Ładnie mi powyższy tekst koresponduje z jutrzejszą Ewangelią:)
    Ale i oni otrzymali po denarze.

• @Kuba_ powiedział(a):

Słucham sobie jakiegoś wykładu o sztucznych wirusach, a prowadzą go goście, co się tym całe zawodowe życie zajmują. Ciekawie mówią.

Można linkie?

Ale kim jest RAZ (czy tam inni jutuberzy), żebym miał ich słuchać?

Są jak kałuże wiedzy - płytkie, ciągle pojawiają się na naszej drodze (o ile ktoś korzysta z YT), warto ominąć/przeskoczyć.

@Maria powiedział(a):
    Ale ja nie o wymaganiach wobec członków komisji pisałam.
    Mnie interesują wyłącznie dane liczbowe - jakiego rodzaju były błędne dane. Dokładniej ile było głosów odebranych Trzaskowskiemu, a ile Nawrockiemu. A w zasadzie tylko jak wyglądała różnica w końcowym podsumowaniu.
    Może od razu dodam, że potrzebne mi są twarde dane dla znajomych, których nic innego nie przekona, wszak "wybory zostały sfałszowane!!!". Żadne mówienie, że 68 osób, to nielicząca się kropla w morzu...
    Ja to wiem, Ty to wiesz, pewnie każdy forumkowicz to wie, ale beton w rodzaju Bolęsy musi poznać konkrety po ponownym przeliczeniu głosów.
    Chociaż pewnie i tak nadal będzie wiedział lepiej ;)

Bodnarowcy liczący głosy w wytypowanych komisjach też się pomylili. Tych komisji było ok. 250, czyli stosunkowo niewiele. Zamienili głosy na korzyść Trzaskowskiego. Wątpię aby to pomogło, poszukam dokładnie o jaką komisję chodziło.

• Gdyby to były "pomyłki" na korzyść Nawrockiego, urządziliby zadymę, a jest cisza.

• Ale czekajcie, ktoś walczy o nagrodę złotego szpadla? Teraz ktoś podnosi przeliczanie?

• edytowano 21 September

@Szturmowiec.Rzplitej powiedział(a):
    Ale czekajcie, ktoś walczy o nagrodę złotego szpadla? Teraz ktoś podnosi przeliczanie?

Kolega sobie śmieszkuje, jakby wciąż był zaskoczony, że nie ma wydania wiadomości, które wytrzymuje konfrontację z dziewięciolatkiem. Tutaj dokonania prokuratury dzielnie walczącej z oszustwami wyborczymi ponad rok temu. BTW - żadnego postępowania ani śledztwa z tego powodu??

• @Szturmowiec.Rzplitej powiedział(a):
    Ale czekajcie, ktoś walczy o nagrodę złotego szpadla? Teraz ktoś podnosi przeliczanie?

przecież Wielgij Qń i rumaki z jego stajni cały czas liczo głosie ☝️🐎

• @Eden powiedział(a):

@Szturmowiec.Rzplitej powiedział(a):

przecież Wielgij Qń i rumaki z jego stajni cały czas liczo głosie ☝️🐎

Fpytke!

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.