Skip to content

WYBORY 2023

1575860626365

Komentarz

• @Berek powiedział(a):

@polmisiek powiedział(a):
    Uwaga, chyba usłyszałem rekord głupoty. Dzieci znajomych moich rodziców nie zagłosowały na PiS, bo chcą dalej móc latać do różnych takich krajów na wakacje.

Znajome lemingi - takie "higher middle class" - co roku pakowały się w styczniu i do marca - kwietnia bytowały na różnych takich egzotycznych wyspach bo "ta zima w Polsce jest nie do wytrzymania". W tym roku siedzą na tyłku (Państwo wybaczą) gdyżboalbowiem w ich ulubionych miejscach pełno agresywnych tzw. uchodźców, strach wychodzić z hotelu, a nawet w samym hotelu niebezpiecznie. O plaży można zapomnieć.
    Znajomi mieszkający tam (po latach takich wyjazdów dochrapali się zaprzyjaźnionych autochtonów) dali im znać żeby broń Boże nie przyjeżdżali bo muka totalna.

Kurde, niech na Florydę jadą. Jakaż niesamowita jest zima w Key West!

A do tego jeśli zdarzą się uchodźcy, to są to Kubańczycy; kulturalni ludzie.

• Nutrie są roślinożerne, wystarczyło zakazać hodowli lisów.

• @los powiedział(a):
    Nutrie są roślinożerne, wystarczyło zakazać hodowli lisów.

Nutrie są od dawna niemodne; nie wiem czy ktokolwiek je jeszcze w Tenkraju hoduje. Ja ostatni raz w latach 80.

• loslos
    edytowano November 2023

Norek też powinien zakazać.

• edytowano November 2023

@Szturmowiec.Rzplitej powiedział(a):

@los powiedział(a):
    Nutrie są roślinożerne, wystarczyło zakazać hodowli lisów.

Nutrie są od dawna niemodne; nie wiem czy ktokolwiek je jeszcze w Tenkraju hoduje. Ja ostatni raz w latach 80.

Hodują jacyś, bo nie tak dawno dostałam nutrie skórki do treningu psów. Ale się nie sprawdziły (skórki, nie psy :) ) bo się strasznie łatwo rwą pod zębami.

• @Szturmowiec.Rzplitej powiedział(a):
    Kurde, niech na Florydę jadą. Jakaż niesamowita jest zima w Key West!
    A do tego jeśli zdarzą się uchodźcy, to są to Kubańczycy; kulturalni ludzie.

Na Florydzie największą grupą uchodźców są emeryci z USA.

• A czy gubernator Teksasu nie podesłał im aby kiedyś paru autobusów z uchodźcami, bynajmniej nie tak miłymi?

Co to był ogólny śmiech gdyż owych uchodźców, celem nieprzeszkadzania uchodźczym emerytom ;) , czym prędzej, że tak powiem... posprzątano...?

• @los powiedział(a):
    Kilka milionów Polaków nie jest tego w stanie dostrzec.

Obawiam się, że spora ich część właśnie DLATEGO na niego głosowało.

• @polmisiek powiedział(a):
    Uwaga, chyba usłyszałem rekord głupoty. Dzieci znajomych moich rodziców nie zagłosowały na PiS, bo chcą dalej móc latać do różnych takich krajów na wakacje.

Pytanie: czy będą mieli za co latać?

• Nie zauważą związku. Przecież żyją tylko i wyłącznie dzięki postępowi medycyny.

• @Mania powiedział(a):

Pytanie: czy będą mieli za co latać?

Jeśli nie będą - odpowiedzialny za to będzie PiS.

• @JORGE powiedział(a):

Wśród młodych ludzi chodziło przekonanie, że PiS pozabiera paszporty. Poważnie.

No u mnie te głąby 55+ po SGH to samo mówią, "nie zdziwiłbym się".

• "Wydaje się, że już zdecydowano, który polityk powie Ukraińcom po raz drugi "poddajcie się, albo wszyscy zginiecie""

• Słówko "killer" nie kojarzy się specjalnie dobrze, jeśli przypomnieć sobie, co spotkało jednego z poprzednich prezydentów.

• @los powiedział(a):
    Słówko "killer" nie kojarzy się specjalnie dobrze, jeśli przypomnieć sobie, co spotkało jednego z poprzednich prezydentów.

I tak ma się kojarzyć. To jest tamtejszy pręt po klatce.

• To nie jest pręt po klatce, to jest groźba morderstwa.

• @los powiedział(a):
    To nie jest pręt po klatce, to jest groźba morderstwa.

Zapowiedź...

• Czyli dla nich Prezydent jest "zagranicą", skoro walka z nim ma być głównym zadaniem MSZ.

• @Brzost powiedział(a):
    Czyli dla nich Prezydent jest "zagranicą", skoro walka z nim ma być głównym zadaniem MSZ.

Bo zagranica jest pewna, w końcu nie po to trzymał popielniczkę Ławrowowi aby teraz nie liczyć na drobną pomoc.
    A serio, to takie przecieki służą raczej 'spaleniu' kandydata, Tusk był mistrzem takich wycinanek.

• @ms.wygnaniec powiedział(a):

@Brzost powiedział(a):
    Czyli dla nich Prezydent jest "zagranicą", skoro walka z nim ma być głównym zadaniem MSZ.

Bo zagranica jest pewna, w końcu nie po to trzymał popielniczkę Ławrowowi aby teraz nie liczyć na drobną pomoc.
    A serio, to takie przecieki służą raczej 'spaleniu' kandydata, Tusk był mistrzem takich wycinanek.

Ciekawe kogo zatem zrobią MSZ-em.

Osobiście "marzę" o Schetynie.

• On jest z nich najprzyzwoitszy. Jak kto się wzburzy, przypominam o relatywizmie.

• @los powiedział(a):
    On jest z nich najprzyzwoitszy. Jak kto się wzburzy, przypominam o relatywizmie.

Ja się nie wzburzam, tylko zgadzam w pełni. Właśnie dlatego to stanowisko mogłoby mieć dla Ryżego sens.

• Tusk ma przynajmniej żonę, która nie wygaduje świństw. Rzeźnik z Chobielina ma żonę równie odpychającą jak on sam - chodzące obrzydliwości.

• @Mania powiedział(a):
    Tusk ma przynajmniej żonę, która nie wygaduje świństw. Rzeźnik z Chobielina ma żonę równie odpychającą jak on sam - chodzące obrzydliwości.

Opisanie w książce perypetii małżeńskich (łagodnym będę) sprzed kilkudziesięciu lat, jako nie wygadywanie świństw... no może i tak.

• @ms.wygnaniec powiedział(a):

@Mania powiedział(a):
    Tusk ma przynajmniej żonę, która nie wygaduje świństw. Rzeźnik z Chobielina ma żonę równie odpychającą jak on sam - chodzące obrzydliwości.

Opisanie w książce perypetii małżeńskich (łagodnym będę) sprzed kilkudziesięciu lat, jako nie wygadywanie świństw... no może i tak.

Panie, kto by to czytał! Pisząc "świństwa" miałam na myśli świństwa antypolskie- polityczne.

• Co wy na to?

• Może mieć takie marzenie ale najpierw muszą go wybrać. Okazuje się, że traktując Zamach Smoleński jako kradzież roweru Kaczyński zrobił większy błąd niż mogło się wydawać.

• edytowano November 2023

Ostania dobra okazja do ukarania zdrajców w postaci sprzyjającego klimatu międzynarodowego i wewnątrzkrajowego była na początku ruskiej agresji na Ukrainę. Nawet Zełenski wysyłał jakby wyraźne sygnały do działania w swoim przemówieniu na Zamku Królewskim w Warszawie: "Nasz wspólny wróg poniesie odpowiedzialność za Buczę i Smoleńsk, Bykownię i Katyń "

Poświęcono jednak elementarną sprawiedliwość w imię iluzorycznego "spokoju społecznego" ze skutkiem jak się wydaje fatalnym dla naszej przyszłości.

Jak to szło..."Sprzedaliście Polskę diabłu"

• Beło: Wybrali hańbę, bo bali się przegranej...

• @MarianoX powiedział(a):
    Ostania dobra okazja do ukarania zdrajców w postaci sprzyjającego klimatu międzynarodowego i wewnątrzkrajowego była na początku ruskiej agresji na Ukrainę.

Tylko pytanie jak to zrobić. Droga prawna wykluczona bo kasta rozgrzana. Czyli pozostaje instytut spraw trudnych. Ale z kolei takiemu instytutowi to nie trzeba żadnego klimatu, a nawet odwrotnie, powinien działać wtedy, gdy w związku z brakiem klimatu nikt się go nie spodziewa. Musi być jednak spełniony podstawowy warunek - trzeba mieć taki instytut.

Może więc trzeba zacząć od tego, że było z tym jak w tej starej anegdocie: nie mamy armat.....

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.