Andrzej Duda oglądał skecz "Ucha prezesa" - serialu, w którym nazywany jest "Adrianem" - u boku samego Zygmunta Solorza.
W scence wykonanej na oczach prezydenta kabareciarz Robert Górski, parodiujący w "Uchu prezesa" Jarosława Kaczyńskiego, kpił ze słów prezesa PiS wygłoszonych podczas jednej z miesięcznic smoleńskich:
"Utorujemy sobie drogę do prawdy. Prawdy, do której uparcie dążymy i do której się zbliżamy. (śmiech publiczności) I przy której już jesteśmy naprawdę blisko (znów śmiech publiczności).
Jasne. Cała reszta zdała i zdaje na szóstkę. Usilne poszukiwanie potknięć Prezydenta, a następnie ich rozdmuchiwanie do monstrualnych rozmiarów oraz ciężkie i ponure interpretacje to zajęcie jałowe, a moim zdaniem szkodliwe. Tak jak ta powyższa interpretacja. Trzeba było jeszcze jaśniej: Nie wstał, nie wyszedł, nie strzelił Solorza w ryj więc jest zwolennikiem przemysłu pogardy, a może nawet sam sikał na znicze przed Pałacem po kryjomu. Dlaczego trzeba koniecznie udowadniać że mamy Prezydenta godnego pogardy i lekceważenia? Przecież to są ataki jeszcze ostrzejsze niż na Komorowskiego.
I proszę nie pisać że ad personam albo za ostro napisałem. Koleżanka, ni mniej ni więcej, orzekła że Prezydent nie zdał egzaminu z człowieczeństwa. Do jakiego działu to się nadaje?
A ja się pytam, dlaczego w ogóle PAD chodzi na gale Superaka, Polsatu, albo do szatni piłkarzy. Kufa, on ma być Prezydentem. Czy POTUS bywa na podobnych imprezach? Chyba nawet ni na Super Bowl?
Staszek2 napisal(a): A ja się pytam, dlaczego w ogóle PAD chodzi na gale Superaka, Polsatu, albo do szatni piłkarzy. Kufa, on ma być Prezydentem. Czy POTUS bywa na podobnych imprezach? Chyba nawet ni na Super Bowl?
pójście na taką czy inną galę to żaden problem - tylko trzeba wiedzieć, jak się zachować
ale przyłączanie się do towarzystwa, które rechocze ze Smoleńska i pokłada się ze śmiechu, gdy parodiowany przez aktorzynę brat pana Prezydenta Kaczyńskiego mówi, że prawda wkrótce wyjdzie na jaw...
przecież Duda znał osobiście Pana Prezydenta Kaczyńskiego, był jego urzędnikiem, Prezydent Kaczyński mu ufał zna też osobiście pana Premiera Kaczyńskiego, który mu zaufał i zrobił go prezydentem
to jest tak samo - a może nawet jeszcze bardziej niegodziwe niż słowa o ubeckich metodach wypowiedziane o Panu Macierewiczu, któremu to UB ubeckimi metodami zgładziło ojca
los napisal(a): Nie o dupie tylko o radosnych i subtelnych żarcikach z Katastrofy Smoleńskiej mówimy.
To po pierwsze. Po drugie, Prezydent Polski nie powinien dopuścić do powstania takiego zdjęcia, jak to wklejone. Przecież te pośladki zostały wypięte na majestat Rzeczypospolitej. I nie usprawiedliwia Dudy, że nie jest spostrzegawczy, e nie zauważył, co się działo na scenie w tym momencie, a co widzieli wszyscy. Dokładnie w chwili, gdy zauważył, powinien zakończyć ten żenujący spektakl ze swoim (mimowolnym, powiedzmy) udziałem,
z bólu po stracie brata i z nieugiętej wiary, że prawda zatryumfuje
rechotali z tego, że ktoś wierzy w Prawdę w zwycięstwo Prawdy nad złem i śmiercią przecież to niczym nie różni się od rechotu, że ktoś wierzy w Boga, który jest Prawdą
Komentarz
Wiem! To jego Zły Brat Bliźniak! Od czterech miesięcy!
Bastylia!
Czyli u nas PKiN!
Trza sprawdzić kto podmienił
U Dimasa to władza a tu chyba ta okrrrrropna pozycja
http://niezalezna.pl/211238-prezydent-duda-byl-na-gali-polsatu-a-tam-zarty-ze-smolenska-internauci-zbulwersowani
Duda nie zdał tego testu.
I proszę nie pisać że ad personam albo za ostro napisałem. Koleżanka, ni mniej ni więcej, orzekła że Prezydent nie zdał egzaminu z człowieczeństwa. Do jakiego działu to się nadaje?
ale przyłączanie się do towarzystwa, które rechocze ze Smoleńska i pokłada się ze śmiechu, gdy parodiowany przez aktorzynę brat pana Prezydenta Kaczyńskiego mówi, że prawda wkrótce wyjdzie na jaw...
przecież Duda znał osobiście Pana Prezydenta Kaczyńskiego, był jego urzędnikiem, Prezydent Kaczyński mu ufał
zna też osobiście pana Premiera Kaczyńskiego, który mu zaufał i zrobił go prezydentem
to jest tak samo - a może nawet jeszcze bardziej niegodziwe niż słowa o ubeckich metodach wypowiedziane o Panu Macierewiczu, któremu to UB ubeckimi metodami zgładziło ojca
zło wciąga prezydenta w tempie zastraszającym
Po drugie, Prezydent Polski nie powinien dopuścić do powstania takiego zdjęcia, jak to wklejone. Przecież te pośladki zostały wypięte na majestat Rzeczypospolitej.
I nie usprawiedliwia Dudy, że nie jest spostrzegawczy, e nie zauważył, co się działo na scenie w tym momencie, a co widzieli wszyscy. Dokładnie w chwili, gdy zauważył, powinien zakończyć ten żenujący spektakl ze swoim (mimowolnym, powiedzmy) udziałem,
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
rechotali z tego, że ktoś wierzy w Prawdę
w zwycięstwo Prawdy nad złem i śmiercią
przecież to niczym nie różni się od rechotu, że ktoś wierzy w Boga, który jest Prawdą
MM szykuje się na prezia