Rafał napisal(a): Czy jest gdzieś w sieci relacja z tej gali? Chciałbym na własne oczy zobaczyć urywki i w całości skecz i zachowanie obecnych, w tym Prezydenta.
Nie Prezydenta, tylko "Zbyszek kogoś tam wyśle".
Dawajcie łapki w dół.
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
Powiedziałbym że takie sobie. Aluzje do Smoleńska mocno zawoalowane. Można przeoczyć gdyby Koleżeństwo nie wskazało. Paskudna i głupia była raczej powszechna i nachalna wesołość widowni. No i Pazura !? Wizyta na tej imprezie to było ryzyko. Znowu Prezydent dał się ograć. Ten brak doświadczenia po 2 latach jest jednak zastanawiający i zasmucający. Tam naprawdę nikogo nie maja od PR w tej Kancelarii? Jak odejdzie Szczerski to i w dyplomacji prezydenckiej będzie kaszana.
Co do wizyt na galach to chyba w polskiej praktyce i nie tylko polskiej to norma, wręcz obowiązek. Podobnie z promowaniem polskiego biznesu.Prezydent Polski to zupełnie inny zakres obowiązków niż w USA. Zakres nie wspominając o skali.
los napisal(a): Która sekunda, bo od tych żarcików dostaję depresji.
Nauczyłem się nie słuchać / nie zaglądać do rzeczy w stosunku do których mam chociażby najmniejsze won-tpliwości. O większych nie mówiąc. Bezinteresownie polecam.
Historia i tradycja nie pozwalają Ich uznawać za Polaków, Oni również się nie utożsamiają, kpiąc z rzeczy świętych dla Polaka. Polska nie przechodzi im przez gardło, więc zastępczo używają określenia Tenkraj, nie odczuwając najmniejszej potrzeby przejęcia nielubianego słowa na własny użytek.
7dmy napisal(a): TW Zegarek pokazał Prezydentowi że go nie szanuje.
Wyobraża ktoś sobie aby zrobił coś takiego Tuskowi?
I tu nasuwa się jedno pytani, czy kontrola skarbowa, sanepid, inspekcja pracy, straż pożarna i co tam jeszcze szykuje się do rozpoczęcia planowych i systematycznych kontroli w biznesach Pana Kroka?
Wprost naprzeciwnie, biznesy Arka mają się coraz lepiej, sądząc po ostatnim hurtowym zakupie Netii i panabembenkowych stacji telewizyjnych.
Rafał napisal(a): Czy jest gdzieś w sieci relacja z tej gali? Chciałbym na własne oczy zobaczyć urywki i w całości skecz i zachowanie obecnych, w tym Prezydenta.
Nie Prezydenta, tylko "Zbyszek kogoś tam wyśle".
Obrazek został zmniejszony aby pasował do strony. Kliknij aby powiększyć.
Dawajcie łapki w dół.
Obrzydlistwo. Stwierdzam bez uprzedzen po obejrzeniu calosci tego filmiku
randolph napisal(a): Nie ma czegoś takiego jak dwie Polski.
Historia i tradycja nie pozwalają Ich uznawać za Polaków, Oni również się nie utożsamiają, kpiąc z rzeczy świętych dla Polaka. Polska nie przechodzi im przez gardło, więc zastępczo używają określenia Tenkraj, nie odczuwając najmniejszej potrzeby przejęcia nielubianego słowa na własny użytek.
No niestety na liście stu najbogatszych Polaków aż roi się od esbeków i TW. Ma Koleżeństwo jakiś pomysł co z tym zrobić? Jak to się ma do repolonizacji i wsparcia polskiego biznesu rodzinnego? Proszę tylko nie wypisywać naiwnych banialuków o małych i średnich firmach. Nie zbudujemy potęgi gospodarczej i niezależności w oparciu o piekarnie, butiki internetowe, gospodarstwa rodzinne poniżej 50 ha i start upy młodych zdolnych w garażach. Też się przydadzą. Nasyłanie wrogich kontroli na firmy powstałe z układów esbeckich i złodziejskiej prywatyzacji jest metodą szkodliwą.Takie metody mogą być stosowane wobec każdego, uczciwych też i zastosowane szybko przemienią gospodarkę w polityczny folwark. Być może już lepiej poczekać aż dzieci tych wzbogaconych esbeków się ucywilizują i albo splajtują albo odetną się od korzeni.
Rafał napisal(a): No niestety na liście stu najbogatszych Polaków aż roi się od esbeków i TW. Ma Koleżeństwo jakiś pomysł co z tym zrobić? Jak to się ma do repolonizacji i wsparcia polskiego biznesu rodzinnego? (...) Być może już lepiej poczekać aż dzieci tych wzbogaconych esbeków się ucywilizują i albo splajtują albo odetną się od korzeni.
Prof. Strzembosz też tak myślał o swoich. Ja w to nie wierzę.
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
To i pytam jaki jest pomysł wyjścia z tego. No bo jak nie będzie nic zrobione to młode pokolenie Kulczyków, Solorzów i Staraków będzie Polską gospodarka rządzić.
Przemko napisal(a): Gdyby nie Kania to o dupie Dody w ogóle bym nie wiedział, cudowni jesteście.
Była ta informacja szeroko komentowana, ja dowiedziałam się z tutejszego forum - pewnie to nawet w tym wątku było, nie chce mi się sprawdzać. Tak bardzo byłam tym zdegustowana, że wryło mi się w pamięć. Inni może nie przeżywali tego aż tak bardzo i szybko zapomnieli. Nie dziękuję za wklejenie tego zdjęcia, które jest dla mnie jak policzek, bo jestem Polką. W ogóle wydaje mi się, że reagowanie na pewne sytuacje to kwestia pewnej wrażliwości - i wiedzy. Na przykład dla kogoś, kto co miesiąc wysłuchiwał przemówień Kaczyńskiego na Krakowskim Przedmieściu przez wiele lat, słowa o "zbliżaniu się do prawdy" to esencja esencji tego, co wówczas mówił. I nadal mówi. Tak było 10.11.2017: W żadnej innej sytuacji, czy to w Sejmie, czy w wypowiedziach telewizyjnych czy wywiadach, w żadnej innej sprawie Kaczyński nie mówił o "zbliżaniu się do prawdy" - te jego słowa dotyczą TYLKO I WYŁĄCZNIE tematu Smoleńska. No ale żeby mieć takie skojarzenia, trzeba było znać te wszystkie wypowiedzi Kaczyńskiego. Co ciekawe, publika na gali znała je doskonale - i chwyciła cały "dowcip" od razu. A skoro publika radośnie rechotała i wszyscy klaskali, to - jak należy się domyślać, "ktoś przysłany od Zbyszka" też klaskał. Gdyby nie klaskał, byłoby to zaraz pokazane przez tych, którzy mu urządzili spektakl z jego udziałem. Paradoksalnie to chyba są te "ubeckie metody", o których mówił Duda. A ubecy byli tak perwersyjnie uprzejmi, że zechcieli mu je zademonstrować. Tak właśnie ubecja - ubeckimi metodami - łamie ludzi, niszczy ich kręgosłup moralny. Ani się obejrzał, a jego też już zniszczyli.
Jeśli o mnie chodzi to znam słowa JarKacza na rocznicach, ale z druku i pobieżnie. Po prostu prawie wcale nie oglądam telewizji od lat. Na Krakowskim Przedmieściu z ludźmi byłem może 2 razy z tego raz gdy wystawiano trumny niedługo po zamachu. Nie sądziłem wtedy że to zamach. Teraz tez nie jestem pewien, ale to najbardziej prawdopodobne, a politycznie to był zamach. Jeśli czegoś słucham to filmików na jutubie zwykle linkowanych przez Koleżeństwo albo znajomych. Tak więc nie wszystko mi się kojarzy z tym samym. Nie wiem jak tam u Prezydenta. Pewnie więcej ogląda bo na swoim stanowisku musi. Dowód z braku dowodu, ze nie okazał niezadowolenia ze skeczu świadczy jedynie o skrajnie negatywnym stosunku Koleżanki do Prezydenta. Już pisałem że nie powinien tam chodzić bo Polsat to wuje.
@KWyszkowski @KWyszkowski Skandal, ale miejmy jednak nadzieję, że PAD nie wiedział, że na pogrzebie ofiar zbrodni komuny będzie reprezentował go oficer, któremu SKW odebrało certyfikat bezpieczeństwa. 13:34 - 15.12.2017
Komentarz
dogadają się
Dawajcie łapki w dół.
*
*
Wizyta na tej imprezie to było ryzyko. Znowu Prezydent dał się ograć. Ten brak doświadczenia po 2 latach jest jednak zastanawiający i zasmucający. Tam naprawdę nikogo nie maja od PR w tej Kancelarii? Jak odejdzie Szczerski to i w dyplomacji prezydenckiej będzie kaszana.
Co do wizyt na galach to chyba w polskiej praktyce i nie tylko polskiej to norma, wręcz obowiązek. Podobnie z promowaniem polskiego biznesu.Prezydent Polski to zupełnie inny zakres obowiązków niż w USA. Zakres nie wspominając o skali.
No a widać było jak odbierał te żenujące wygłupy?
Przedpaństwowa wspólnota plemienna Tenkraju.
http://www.rp.pl/Media-i-internet/171209659-Solorz-swietuje-25-lecie-Cyfrowy-Polsat-przejmuje-Netie-i-stacje-telewizyjne-Grupy-ZPR.html
7 Obrzydlistwo. Stwierdzam bez uprzedzen po obejrzeniu calosci tego filmiku
*
Tak bardzo byłam tym zdegustowana, że wryło mi się w pamięć. Inni może nie przeżywali tego aż tak bardzo i szybko zapomnieli.
Nie dziękuję za wklejenie tego zdjęcia, które jest dla mnie jak policzek, bo jestem Polką.
W ogóle wydaje mi się, że reagowanie na pewne sytuacje to kwestia pewnej wrażliwości - i wiedzy.
Na przykład dla kogoś, kto co miesiąc wysłuchiwał przemówień Kaczyńskiego na Krakowskim Przedmieściu przez wiele lat, słowa o "zbliżaniu się do prawdy" to esencja esencji tego, co wówczas mówił. I nadal mówi. Tak było 10.11.2017:
W żadnej innej sytuacji, czy to w Sejmie, czy w wypowiedziach telewizyjnych czy wywiadach, w żadnej innej sprawie Kaczyński nie mówił o "zbliżaniu się do prawdy" - te jego słowa dotyczą TYLKO I WYŁĄCZNIE tematu Smoleńska.
No ale żeby mieć takie skojarzenia, trzeba było znać te wszystkie wypowiedzi Kaczyńskiego.
Co ciekawe, publika na gali znała je doskonale - i chwyciła cały "dowcip" od razu. A skoro publika radośnie rechotała i wszyscy klaskali, to - jak należy się domyślać, "ktoś przysłany od Zbyszka" też klaskał. Gdyby nie klaskał, byłoby to zaraz pokazane przez tych, którzy mu urządzili spektakl z jego udziałem.
Paradoksalnie to chyba są te "ubeckie metody", o których mówił Duda. A ubecy byli tak perwersyjnie uprzejmi, że zechcieli mu je zademonstrować. Tak właśnie ubecja - ubeckimi metodami - łamie ludzi, niszczy ich kręgosłup moralny.
Ani się obejrzał, a jego też już zniszczyli.
czy to ten, który się odwołał?
*